• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saçlarım yandı, yardım edin:(

Beş senelik kuaförumün mağduru oldum. Normalde saçlarımı hic tamamen boyatmazdim cünkü zaten doğal rengi açik kumral. sadece aralarına 8 9 paket acık renk attırırdım o da senede 1 kere falan. Bu sene neden bilmiyorum kuaförümün de gazına gelip tüm sacımı kendi saçımdan biraz daha açık renge boyatmak istedim. Buraya kadar sorun yok ama gelin görün ki yıllarca abla gibi bilip güvendiğim kuaförüm oryali kafamda tam 3 SAAT tuttu!!!!
Sebebi benden sonra gelen müşterileri kapıdan cevirmemek için kabul edip, sen yabancı değilsin nasılsa diyerek beni bekletmiş olmasi... halbuki randevulu gitmiştim ve defalarca sacımı yıkamak istediğimi söylememe rağmen her seferinde "daha acilmamistir o yikarsak turuncumsu olur bekle" dedi.
3 saat gecti bu sekilde sonuc BERBAT. Rengi guzel ona bi lafim yok ama yanik kuru kirik ve yikayinca lastik gibi uzayan bir sacim var artik.

Hayatimda ilk defa boyle bi seyle karsilastigim icin nasil bakim yapicam bilmiyorum. Kuaforum bir de dalga gecer gibi "2 3 ay sakin duzlestirici surme elinde kalir" dedi... asla sekil almiyo saclarim. Nolur yardim edin fikir verin nasil bakim yapicam...?
Mümkün oldugunca kısa kestırmen lazım ilk yapacagın sey bu
eğer kestırmezsen daha fena olur

Bnm 2. kez gittiğim gerizekalı kuaförde saçlarımı yaktı 1 saat bekletti çok kalabalıktı ve olaplex kullanıyo diye gitmiştim o kuaföre. Neyse saçlarımı yıkadı. Kurutma makinesini elime turuşturdu başka müşterisinin yanına gitti aman allahım saçlarımın ön tarını kurutuyorum ama tarak geçmiyo kesinlikle takır tukur. Bağırmaya başladım saçlarım yanmış diye tabi hemen geldi tutuştu sus bağırma yanmamışta bilmem ne diye fön çekti ama yanık durmuyordu sadece önler yıpranmış bakım yaparım deyip yolladı. Birde saçlarımdan bayağı aldırmıştım. Neyse saçlarımı yıkayıp bütün saçımın lastik gibi sündüğünü görünce anladım ki bütün saçım yanmış. 1.5 ay oldu keratin bakım yapıyorum maske kullanıyorum ve geçen hafta gidip balka kuaföre yine kestirdim. Kestirmekten başka çaren yok bnce. Bn hergün örüyorum saçlarımı kurutmıyorum bile

3 saat boyunca sürekli yıkamak istediğimi saçlarımın yanmasından korktuģmu söyleyip durdum. Huzursuz olduğum çok belliydi ama bi yandan da 5 senelik kuaforum oldugu için beni harcayacağını konduramıyodum. Zaten sürekli bana "oryal saçı kopartmaz merak etme, daha açılmamıştır turuncumsu olur yıkarsak bi daha o rengi döndüremeyiz" vs.. diyordu. Ama bunu derken gelip 1 kere bile saçımı kontrol etmedi, gelen musterileri çevirmemek için hepsini kabul edip onların fönleriyle vs uğraştı... saçlar yıkandıktan sonra bir güzel köpükleyip kremleyip fönlediği için o kadar da kötü durmuyordu kuafördeyken. Eve gelip duş alınca saçlarım hamur gibi olup, lastik gibi uzayınca anladım nasıl bir belaya bulaştığımı.... ertesi sabah hiç şekil veremediğim için gittim kuaföre "oryal yakmaz ki hayatım düzleştirici yakar sakın düzleştirme bu saçı elinde kalır" dedi... "abla sana yazıklar olsun, kaç yıllık kuaförsün böyle olcağını bile bile bu saçı bu hale getirdin sen de Allahından bul" dedim ve çıktım..
o hamur olayını bende yaşadım .
Saç çok kuruyo açıcıdan dolayı 15 güne biraz toparlar
Şuan kestirme bence saçını yıka topuz kullan 15 gün kadar ve her akşam avokado yağı sür baya topluyor
tabi ki eski haline dönüp onarmıyo kestirmen gerekiyor ama zamanla az az kestirebilirsin
eski haline göre hafif toparlar fönle falan baya iyi durur rengi beğenmişsin çünkü

Beş senelik kuaförumün mağduru oldum. Normalde saçlarımı hic tamamen boyatmazdim cünkü zaten doğal rengi açik kumral. sadece aralarına 8 9 paket acık renk attırırdım o da senede 1 kere falan. Bu sene neden bilmiyorum kuaförümün de gazına gelip tüm sacımı kendi saçımdan biraz daha açık renge boyatmak istedim. Buraya kadar sorun yok ama gelin görün ki yıllarca abla gibi bilip güvendiğim kuaförüm oryali kafamda tam 3 SAAT tuttu!!!!
Sebebi benden sonra gelen müşterileri kapıdan cevirmemek için kabul edip, sen yabancı değilsin nasılsa diyerek beni bekletmiş olmasi... halbuki randevulu gitmiştim ve defalarca sacımı yıkamak istediğimi söylememe rağmen her seferinde "daha acilmamistir o yikarsak turuncumsu olur bekle" dedi.
3 saat gecti bu sekilde sonuc BERBAT. Rengi guzel ona bi lafim yok ama yanik kuru kirik ve yikayinca lastik gibi uzayan bir sacim var artik.

Hayatimda ilk defa boyle bi seyle karsilastigim icin nasil bakim yapicam bilmiyorum. Kuaforum bir de dalga gecer gibi "2 3 ay sakin duzlestirici surme elinde kalir" dedi... asla sekil almiyo saclarim. Nolur yardim edin fikir verin nasil bakim yapicam...?
Nen olsam tepelerine binerdim öyle saçmaşıkmı olur ortalıgı ayaga kaldırır insan kuaförün böyle bir hata yaptıysa gereken hizmetinin fazlasını yaomasınlazım müşteri kaybetmemek için. Bence kuaförüne biran önce gitmelisin. Hatta şikayetçi bile olabilirsin. Luaförün böyle birşe yapma gibi bir şansı yok birde ne diyormuş 2 -3 ay maşa sürme . Maşa kullanmican şekilde almıyorsa 3 ay napacaksın. Bence biran önce kuaförüne git. Senin yerinde olsam 5 kuruş oarada çdemezdim.

Şöyle anlatayım benim saçın siyahlı açıp kizil yaptim sonra tekrar saçımı siyah yaptım tekrar sarıya açmaya çalıştım bugün tabii şu an bakır gibi biliyorum çok çirkin oldu biliyordum neyse kısaca şöyle diyeyim bu işlemlerde sonra benim sacim hala yanık değil o kuaförü tebrik ediyorum dogal sac nasıl yanar bir kuaför olarak çok merak ediyorum
Ikincisi alıcıya giren sac açıldığında hamur gibi olur bir süre sonra toparlanır olaplex aşağı yukarı en kötüsü 600 civarı başlar yukarı doğru çıkar artık oryal yok bu isim orkid gibi vernel gibi bir isim olarak kaldı ben oryal isimli bir oryal görmedim
Saçı iyi bir hale getirmek için keratin yaptırabilir priorin gibi haplar icebilirsin çabuk uzasib diye hemen kestirme üç ayda bir 2 cm kestirsen yeter sac daha hızli uzar saçına sürdüğüm her yağın içine elma sirkesi karistiren son durulmaya suyuna sinemekiyi delmeköy en önemlisi yanık sac asla düzelmez ürün satanlara inanma

Canım native base diye bi bakım çıktı yeni saç botoksu olarak da biliniyo keratin bakımı yani.ben 2 defadır yaptırıyorum ayda 1 defa bunun kadar etkili hiçbişey olmadı diyebilirim.benim de sarı sevdası yüzünden saçlarım çok yıprandı kerastasın almadığım kullanmadığım serumu ürnü kalmadı yine yeşil seriye devam ediyorum ama ayda 1 salon bakımı olarak bunu yaptırıyorum bi araştır internette instagramda

Hiçbir şekilde bakım yapmayacaksın asla yağ şu bu bitkisel şeyler saç maskesi asla asla şunu unutma yanan saçın geri dönüşü olmaz yanma kimyasal bir şey bunu iki üç yağ maske düzeltmez bunu sana bir kuaför olarak söylüyorum bak sakın inanma böyle boş şeylere saç botoxu yok keratin yüklemesi böyle bir şey yok zaten yıpranmış saçın daha da zarar verme saçını kurtarmanın tek yolu ya kestir ya da yıkama çok pis bir tavsiye kabul ediyorum ama saçını kirli tutabildiğin kadar tut yağlanabildiği kadar yağlansın o saçı ya makas ya da kendi yağı kurtarır bu şekilde kaç kişinin saçını kurtardım tahmin edemezsin canım dene kaybedeceğin hiçbir şey yok

Eyvah eyvah benim saclar kuru, cok yaglanmiyor, heralde 1 hafta yikamazsam anca yaglanir :( 3 4 parmak kestirdim daha fazlasina cesaret edemedim tabi. Uzadikca kestirmeyi dusunuyorum bir de dogal urunleri kullanayim diyordum ama ise yaramaz diyorsunuz :(

Back