Merhaba, bende yaklaşık 4 ay önce saç kıran oldum, kafamın hemen ön arafında çıktı, kuaförüm ilk fark etti, hemen o bölgeye iğneler batırarak tahriş ettik ve sarımsak sürdük, ilk 3 gün yaptım sadece, Doktora da gittim hemen, doktorum bana solüsyon hazırladı ve bir de kortizonlu krem verdi ve vitamin kullanmamı istedi. Solusyonu o bölgeye sert bir bezle tahriş ettik ve kremi sürdüm. Saç çıkmayan yerde kabuk tutması gerekiyormuş. Zamanla o bölge genişledi. Bu süreç içerisinde morelimi yüksek tutmaya çalıştım, gezdim tozdum, arkadaşlarımla vakit geçirdim., gülmeye ve eğlenmeye çalıştım. Sanki orada hiç bir sorunum yokmuş gibi saçkıranı unutmaya çalıştım. İyi haber, şu an saç çıktı ve uzamasını bekliyorum:) Sabır çook önemli, sabredip morelinizi düşürmeyin. Hala toka kullanıyorum, ufak ve renkli şirin tokalar kullanıyorum ki morelim bozulmasın. Bu arada da kendime daha dikkatli davranıyorum, zaten stres ve üzüntüden çıktığını söyledi doktorum. Ve ayrıca ben saç kıran olmadan önce yakın zamanda iki kere saçlarımı açtırdım çünkü sarı saçlarım olsun istedim, belki de bu da tarhiş edip saç derimi kurutmuş olabilir. Şu an saçım kahverengi ve kendi saçım çıkıyor, boyatmam artık, iyi ders oldu bana:) Bu arada, kalçamdan kortizonlu iğne oldum çünkü doktorum saçın çıkmasını hızlandırdığını söyledi gerçekten de hızlandı. ama tabiki sabretmek lazım gene de çünkü normal saçlarımızın uzama hızından daha yavaş uzuyor. Stresten ve üzüntüden uzak durmaya çalışıyorum, ufak bir stres veya üzüntü duyduğum an saçkıranım geliyor aklıma ve hemen morelim düzeliyor.