Saçkıran hakkında bilgi lütfen. Arkadaşlar yetişin....

axgxlxixycamama

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Mayıs 2008
231
0
Arkadaşlar saçkıranım var.:sm_confused: Birkez doktora gittim, ilaçlarımı kullandım, saç çıkışmaya başladı. Ama iyileşti diye ilacı bırakır bırakmaz tekrar büyüdü. Hemde daha fazla.senağlama ilaçlarıma tekrar başladım. Başına gelen varsa, yada yakınından gören, lütfen cevap yazsın bana. Kel kalmaktan korkuyorum. Çok kötüyüm.

canım benimde arkadaşımın olmuştu sınav stresi yüzünden ona sarımsak sürmüştük bir iki ay sonra çıkmaya başladı ama düzenli kullanman lazım sarımsağı ortadan ikiye bölüp sürüyoduk

Benim eşimde oldu saç kıran .saçlarında ve sakallarında.
sarımsagı ikiye ayırın saçınızın dökülen yerini igneyle hafifçe çizin ve sarımsagı bastırarak sürün .

bunu günde 2-3 kez yapın mutlaka faydasını göreceksiniz .

geçmiş olsun..a.s.

Arkadaşlar saçkıranım var.:sm_confused: Birkez doktora gittim, ilaçlarımı kullandım, saç çıkışmaya başladı. Ama iyileşti diye ilacı bırakır bırakmaz tekrar büyüdü. Hemde daha fazla.senağlama ilaçlarıma tekrar başladım. Başına gelen varsa, yada yakınından gören, lütfen cevap yazsın bana. Kel kalmaktan korkuyorum. Çok kötüyüm.

bende de basladı görünce şok oldum doktor bi ilaç verdi onu sürüyorum bakalım nolcak bi hafta oldu kullanalı daha bişey yok sarımsağı ben de duymuştum acaba onu mu denesek daha ilerlemesinden korkuyorum allahtan arada kalıyo...CADIARZU

gecmıs olsun abım uzun bısure once olmustu cok zordu annem sarımsagı ortadan kesıp sabah ve aksam dokulen bolgeye neredeyse derısı kızarana kadar yumusaca suruyordu sımdı masallahı var gectı gıttı darısı basınıza

öncelikle çok pis bi illet bu saçkıran...
birkere geldimi gitmek bilmez
arada bi kayboılur bir kaç zaman sonra bakmışsınız yine gelmiş............
bu hastalığı benden iyi hiç kimse bilemez herhalde....andıkça bile içim acıyor 2 yılımı mahvetti bu illet benim...
bir gece banyo sonrası tv izlerken annem farketti tepemde demir para büyüklüğündeki açıklığı...
dünya başıma yıkıldı sandım...sabah kadar ağladım işin kötüsü hastalığın ne yönde ilerleyeceğini bilmemem çünkü daha önce ne gördüm ne duydum tamamıyle döküleceğini düşünüyordum tam anlamıyla bir kısır döngü...
ertesi gün soluğu doktorda aldım evet benimde o dökülen yuvarlak bölgeye yani kafa derime ilaç enjekte etti doktor...
ve bilinçlendirdi...
bulaşıcı bi hastalık olmadığını tamamen psikolojik olduğunu üzüntü ve stresten kaynaklandığını söyledi...
ama hızla dökülmeye devam ediyordu ilaç ne çare :KK43:
sonra iyice yayıldı çareyi kapanmakta buldum...
yani nasıl bir psikolojidir ya rabbim aynalara bakamaz oldum başımdan bonemi çıkaramıyordum annem gece yanıma gelse bile uyku anında elimi başıma götürürmüşüm bilinçsizce...
çok ağladım çok yıprandım...
her ay düzenli doktor kontrolüne gidiyordum her ay başıma ilaç enjekte ediliyor bunun yanında önceleri pantogar ilaç kullanıyordumki doktorum sanırım saç çıkışlarını beğenmediğinden kendisi başka bir hapa geçmem gerektiğini söyleyerek priorin kullanmamı söyledi 8 ay hiç aralıksız priorin kullandım onun öncesinde 2 ayda pantogar tabii birde şimdi adını hatırlamadığım bir şampuan tabii doktorumun verdiği bitkisel bi şampuandı...
ama doktorumun dediği tek şey ben sana ancak ilaçlarla takviye yapabilirim bu hastalığı düzeltmek senin elinde sen üzüldükçe devam eder çünkü psikolojik...
düşünün lütfen kendi isteğim dışında kapanıyorum hastalık yüzünden ve iyileşemiyorum mutlu olmak için sebebim yokki nasıl geçsin hastalık?
aradan 2 yıl geçti böylelikle ve ben inanırmısın saçlarımı 2 yıl boyunca hiç görmedim...
kendimden korktum...kimseyede göstermedim...
sonra kendimi alıştırdım insan nelere alışmıyorki...
böyle yaşayacaksın dedim ve takmamaya başladım...
sonra doktorum beni aynanın önüne götürdü ama hala gözlerimi açamıyorum...
sonra duamı ettim bir baktımki iyileşmişim....
o gün yeniden doğuşumdu:)
kuaföre gittim saçlarımı kısacık kestirdim ve açtım işte o an mutluydum...
ve mail attım doktoruma teşekkür için :)
işte benim 2 yılıma maal oldu bu hastalık...
şimdi şükürler olsun çok iyiyim...
ama hastalığı adım gibi tanıdım...
o bölgede karıncalanma oluyorsa...uyuşma oluyorsa bilinki saçlar oradan dökülmeye başlıyor...
ve tamamen üzüntü ve stresten kaynaklanıyor...
bir kere vücuda girdimi...
iyileşse bile küçük bir üzüntüde tekrarlıyor...
tek ilacı ise üzüntü ve stresten uzak durmak...
biraz gamsız olmak...
herşeyi kafaya takmamak...
ha birde sarımsak faydalı diyorsunuz...
doktorum şiddetle karşı çıkmıştı bu soruma...
hayır sarımsakta yüksek dozda asit bulunduğu için saç köklerini tamamen yakma ve birdaha orada çıkmama tehlikesi var!
böyle demişti doktorum...
şimdi...
saçlarım çok sağlıklı(maaşallah)dökülen yerlerden tamamen aynı şekilde çıktı...
hiç bir eksiklik yok...
Rabbim tekrarını yaşatmasın...
arkadaşlar kulaktan dolma şeyler deneyip tehlikeye sokmayın hayatınızı öncelikle bir uzmana danışın...
birde bu hastalık saçkesen olarakta tanımlanıyor...
çünkü o yuvarlak bölgeden saçlar dökülmüyor kesiliyor tamamen dökülme değil yani aynen jiletle kesilmiş gibi bir açıklık kalıyor yani saç kökleri altında duruyor...
ancak saçın uzaması çok yavaş olduğu için o bölgenin kapanması en az 5 ayı buluyor...
benim paylaşmak istediklerim bu kadar
çok geçmiş olsun....

Merhaba, bende yaklaşık 4 ay önce saç kıran oldum, kafamın hemen ön arafında çıktı, kuaförüm ilk fark etti, hemen o bölgeye iğneler batırarak tahriş ettik ve sarımsak sürdük, ilk 3 gün yaptım sadece, Doktora da gittim hemen, doktorum bana solüsyon hazırladı ve bir de kortizonlu krem verdi ve vitamin kullanmamı istedi. Solusyonu o bölgeye sert bir bezle tahriş ettik ve kremi sürdüm. Saç çıkmayan yerde kabuk tutması gerekiyormuş. Zamanla o bölge genişledi. Bu süreç içerisinde morelimi yüksek tutmaya çalıştım, gezdim tozdum, arkadaşlarımla vakit geçirdim., gülmeye ve eğlenmeye çalıştım. Sanki orada hiç bir sorunum yokmuş gibi saçkıranı unutmaya çalıştım. İyi haber, şu an saç çıktı ve uzamasını bekliyorum:) Sabır çook önemli, sabredip morelinizi düşürmeyin. Hala toka kullanıyorum, ufak ve renkli şirin tokalar kullanıyorum ki morelim bozulmasın. Bu arada da kendime daha dikkatli davranıyorum, zaten stres ve üzüntüden çıktığını söyledi doktorum. Ve ayrıca ben saç kıran olmadan önce yakın zamanda iki kere saçlarımı açtırdım çünkü sarı saçlarım olsun istedim, belki de bu da tarhiş edip saç derimi kurutmuş olabilir. Şu an saçım kahverengi ve kendi saçım çıkıyor, boyatmam artık, iyi ders oldu bana:) Bu arada, kalçamdan kortizonlu iğne oldum çünkü doktorum saçın çıkmasını hızlandırdığını söyledi gerçekten de hızlandı. ama tabiki sabretmek lazım gene de çünkü normal saçlarımızın uzama hızından daha yavaş uzuyor. Stresten ve üzüntüden uzak durmaya çalışıyorum, ufak bir stres veya üzüntü duyduğum an saçkıranım geliyor aklıma ve hemen morelim düzeliyor.

benim eşimdede var.hemde 7 sene oldu.iyileşti yeniden hastalandı.böyle kısır döngü devam ediyor..şekerim başına yani derinin altına iğneler yapılıyor.birde psoraks diye bir krem vermişti doktor.sürüp güneşe çıkıyorsun.o da iyi..ayrıca lazer tedaviside yapılıyor.eşim bir süre lazere gitti.bayağı çıktı,çok az bir yer kalmıştı.sonra boşladı ve çoğaldı.haftanın 3 günü lazere gidiyordu.sonra yavaş yavaş azalıyor.tıp fakültesinde oluyor.ayrıca vitiligo için bile gidin var..ilacı var onu içiyorsun.sonra gözlüğünü takıyorsun haydi lazere..gözlükte kaliteli olmalı.biz 2006 yılınnda 300-400 tl verip gözlük alan vardı.gözlük dediğim güneş gözlüğü:)) inşallah iyileşirsin..bu arada eşiminki bulaşıcı değil.stresten

canim kuzenimdede olmustu..hem sakallarinda hemde basinda...
sarimsak sürmüstü ama düzenli yapmadi kokuyo diye:))
sonra bi eczaneye gittik,eczaci kücük bi tüpte ilac hazirladi ona,hepsi gecti..
cevrendeki eczanelere bi sor istersen

X