2001den beri saçlarım kızıl. Bazen sık boyamaktan ve saçlarımın yıpranmasından bunalıp kendi rengime dönmeye niyetleniyorum fakat kızıldan vazgeçemiyorum
İlk boyamada kuaföre boyatmıştım. Kızıla boyatıp üzerine kırmızı gölgeler attırmıştım. Çok canlı bir kızıl olmuştu. Tabi ki doğal olarak boyamadan önce saçıma renk açma işlemi uygulanmıştı. Saçı yıpratan bir şey mi? Evet. Ama normal kendi saçınızın üzerine direkt kızıl boya sürerseniz asla istediğiniz kızılı elde edemezsiniz diye düşünüyorum. Sonraları malesef kuaföre gitmekten nefret eden bir insan olduğum için saçımı kendim boyamaya başladım. Yıllardır birçok boya denedim fakat istediğim kızıla en yakın Kolestonun kor ateş kızılı. Bazen de saçım uzun olduğu için bir tüp kor ateş kızılı bir tüp de aşk alevi alıp karıştırıyordum. O da fena olmuyor. Bu arada kozmetikçi genellikle kor ateş kızılıyla birlikte size %6 lık solüsyon verir, ama daha canlı bir kızıl istiyorsanız %9 luk solüsyon kullanmanız gerekir. Hatta kutunun içindeki klavuzda kor ateş kızılı için koleston %9luk solüsyonu öneriyor fakat kozmetikçilerde çalışanlar bunu bilmiyor. Her defasında söylemek zorunda kalıyorum. Başka boyalar da denedim. Voila ve Loreal'den hiç memnun kalmadım. İgora'nın bir kızılı var 7'li birşeydi sanırım numarası. O da oldukça canlı bir kızıl fakat kolestona göre biraz pahalı, bir tüp 10 lira civarıydı sanırım. Kor ateş kızılına çok yakın olduğu için o parayı vermemeye karar verip igoradan da vazgeçtim : p Koleston'un renkleri iyi güzel istediğim tona bayağı yakın ama saçlarım çok yıprandı, bir de yakın da olsa tam olarak istediğim kızılı yakalayamıyorum. Nox diye bir boya önerdi İstanbul dışındaki bir kuaför. Hatta annemle birlikte kutunun kulakçığını göndermiş sağolsun
Lal kızılı tonu. Rengi tam istediğim gibi canlı kızılmış. Kuaför malzemeleri satılan yerlerde bulunuyormuş. Tahtakale'ye gittim. Sora sora kuaför malzemeleri satan bir pasaj buldum (zaza han) fakat hangi dükkana sorduysam hepsi de yok dedi. Öyle bir boya satmıyorlarmış. Hatta çoğu duymamış bile. Moral bozukluğuyla eve dönerken bir kozmetik mağazasına girdim. İlla ki koleston dışında bir marka deneyecektim ve garnier kor kızıl aldım. Bu boya amonyak içermiyormuş. Kötü bir kokusu yok ve boyayı saçınızda kolestona göre yaklaşık 20 dk daha az bekletiyorsunuz. Sonuçtan memnun musun derseniz, değilim. Renk koyu oldu. Yani istediğim gibi değil. Saçlar yumuşak iyi hoş da, renk olmadı. İstemeden de olsa koleston kor ateş kızılına geri döneceğim sanırım. Ama nox hala aklımın bir köşesinde tabi. İstanbul'da nerede satıldığını bilen varsa ve paylaşırsa çok sevinirim.