Poğaçalar Saçaklı Poğaça- Tarabya Kaşar Peyniri Sponsorluğunda

Herkese yeniden merhaba sevgili kadinlar kulubu:21:
Cok guzel bir pogaca tarifiyle karsinizdayim. Mutlaka deneyin derim.:hamarat:Herkese basarilar dilerim.:dua:

Hamur icin malzemeler:
200 ml ilik sut
5 yemek kasigi toz seker(silme)
1 paket yas maya
2 tatli kasigi tuz
1 su bardagi sivi yag
1 yumurta
Aldigi kadar un (8.5 cay bardagi un ekledim yaklasik)

Arasina surmek icin:
Krem peynir

Kenarlari icin:
Ince kiyilmis maydonoz
Kasar peyniri

Uzeri icin:
1 yumurta sarisi
1 yemek kasigi zeytin yagi

Ilik sutu ve sekeri yogurma kabina alalim. Seker iyice eriyinceye kadar karistiralim. Ve yas mayayi ekleyip cozundurelim.
Sivi yag, tuz ve yumurtayi da ekleyip guzelce karistiralim. Azar azar unu ekleyip ele yapismayan yumusak kivamli bir hamur elde edelim. Uzerini strecleyip iyice sardiktan sonra 1-1.5 saat mayalanmaya birakalim. Hamur 2-3 katina cikacaktir.

Mayalanan hamurdan ceviz buyuklugunde parcalar kopartalim ve guzelce yuvarlayalip yagli kagit serilmis firin tepsisine dizelim.
Hamur bitinceye kadar ayni isleme devam edelim.

Daha sonra ilik bir ortamda tepsi mayasi icin yaklasik 30 dk bekletelim. ( daha hizli mayalanma icin 180 derece onceden isitip kapattiginiz, firinin icerisine firin kapagi acik olacak sekilde tepsiyi birakabilirsiniz.)
Mayasi gelen hamurlarin uzerine yumurta sarisini surdukten sonra 180-190 derece fanli firinda uzeri kizarana kadar pisirelim. Kontrollu pisirmekte fayda var.
Pisen pogacalari sogumaya birakalim. Iyice soguyan pogacalarimizi ortadan ikiye keselim.
Arasina krem peynirimizi surup kapatalim,disinada ayni sekilde krem peynirden surelim ve ister maydonoza ister kasar peynirine bulayalim.
Tum pogacalara ayni islemi uyguladiktan sonra pamuk gibi pogacalarimiz servise hazir.
Afiyet Olsun.:kk77:

Yaklasik 28-30 adet pogaca elde edebilirsiniz.

-Uzerine surdugumuz yumurtaya az zeytinyagi eklemek pogacalarin daha parlak olmasini saglar.
-Pogacalari kontrollu pisirelim. Her firin farklilik gosterdigi icin dakika vermedim.
-Tepsi mayasi cok onemlidir. Tepsiye dizdikten sonra sicak bir ortamda iyice mayalandirin.
-Hamuru iyice yogurmalisiniz ve yumasacik ele yapismayan kivamda olmali
- Kasar peynirini rendenin en kucuk en ince gozunde rendeleyin. Veya normal rendeledikten sonra ince ince kiyabilirsiniz daha hos oluyor.

Eki Görüntüle 2131466
Eki Görüntüle 2131467
Eki Görüntüle 2131468
Eki Görüntüle 2131469
Eki Görüntüle 2131470
Eki Görüntüle 2131471
Eki Görüntüle 2131472

Eki Görüntüle 2131474
Eki Görüntüle 2131476
Eki Görüntüle 2131477
Eki Görüntüle 2131478 Eki Görüntüle 2131480 Eki Görüntüle 2131484
Eki Görüntüle 2132118 Eki Görüntüle 2132119
Ellerinize sağlık ,poğaçalarınız çok güzel duruyor,başarılar dilerim.

Oyyyy hep denemek istediğim tarif eline saglik canım denemem lazım ama nasıl yiyecegim yiyemiyorum offff:cry:

Oyyyy hep denemek istediğim tarif eline saglik canım denemem lazım ama nasıl yiyecegim yiyemiyorum offff:cry:
Tesekkurler canim. Sorma yaptigim da 2 tane yemistim azcik ucudan:eek:
Kalanlari bizimikiler sildi supurdu. Cok guzel oluyor icine krem peyniri bol bol surunce :hamarat:
Belki bir gun doyasiya yeriz bizde:deli:

Tesekkurler canim. Sorma yaptigim da 2 tane yemistim azcik ucudan:eek:
Kalanlari bizimikiler sildi supurdu. Cok guzel oluyor icine krem peyniri bol bol surunce :hamarat:
Belki bir gun doyasiya yeriz bizde:deli:
Insallahhh yaaa bi zayıflayım 3 gün ye iki gün yeme öyle gidecek artık ama o zamana kadar bakmaya devam

Back
X