Saç Uzatma Yöntemleri Saç uzatmak ve bakım için ''Turplu su''

Ya arkadaşlar bu su başıma bela açtı yaaa:1no2:
1-1,5 aydır yapmıyorum turplu suyu.Çünkü annem çok kızmaya başlamıştı uğraştırıyosun beni bunlarla filan diye.Ama arkadaşlar bıraktıktan sonra saç derimde bişeyler olmaya başladı.:1no2:
Böyle ufak kabarıklar oluyor ve çok acayip kaşınıyorr:1shok: Onları sökmeden duramıyorum alışkanlık etti iyice.Sökünce nar gibi daha çoğalmaya başlıyor:1shok:
Kepek gibi görünüyor ama değil,kuruyan deri dökülüyor sanki.Saçlarımı her gün yıkıyorum saç derim kuruyunca daha kötü oluyor.:çok üzgünüm:
Annemden daha çok azar işitiyorum şimdi.turplu su yaptı diyor bana.Çünkü yumurta kuruduğu zaman yapış yapış olurmuş öyle kalırmış yapışan yere.Yumurta saçında kaldı o yaptı kesin diyobenneyaptımki
Gerçekten o mu yaptı acaba yardım edin nolur.:çok üzgünüm:

- yumurta saçta pişerse kurur kalır tamam ama 1,5 ayda da çoktan çıkmıştır, yumurta olamaz.
- şampuanınla alakalı olabilir. hangi şampuanı kullanıyosun? .
- şampuanının içindekiler kısmında dimethicone (silikon demek) kelimesini görürsen kesinlikle bırak o şampuanı, silikon saç derisini örterek bahsettiğin soruna neden olur
- saç kremini dibine sürüyosan saçlarının, derhal vazgeç.
- Annene çaktırma, saçını yıkadıktan sonra 1 litre suya 1-2 yemek kaşığı kadar elma sirkesi koy, o suyu saçına son durulama suyu yap.
- her gün yıkamaktan vazgeç ki saç derisi kendi dengesini bulsun.
umarım iyi gelir...

sacını sampuanlarken diplerine iyice masaj yaparak yedir ve kaliteli bi sampuan olsun sls ve silikonlu sampuan kullanma :) :ecrin_bebek:

ben kullandm bu 2. yapısım 1. yapısımda ertesi gun diplerim çktı 2 milim falan uzamıs saç kokleri koyu koyu sacımı daha 1 hafta once boyadm da :) işe yarıor gercekten de arkadasa olmus ya sacı dokuluomus oyle olur die korkuorm olmaz dmi

canım yumurta sacı sertllestırır brdaha böle uzun beklıceksen yumurtasız yap :1hug:

yumurta sacı sertlestırmıyomu

yumurta normalde sertleştirmiyo. deneyimime dayanarak şunu söyliim, eğer yumurtalı yapılcaksa saç poşet yada streç filmle sıkıca sarılmalı ve yıkanırken önce soğuk suyla yumurta güzelce akıtılıp sonra ılık suyla yıkamaya geçilmeli. ben sonuncu hariç hep yumurtalı yaptım, 2 gün peşpeşe yapınca sonuncuyu yumurtasız yaptım, streç sarmadım, kendi kendine kurudu. ama yumurta olsaydı içinde o kadar çok bekletemezdim çünkü yumurta çürüyo resmen kafada iğrenç kokuo. yumurta sarısı protein kaynağıdır, saç için gerekli. saçı setleştirmiyor, aksine yumuşatıyor. ama dediğim gibi beklerken yumurtanın kurumaması ve yıkarken de pişmemesi lazım saçta.

Ben şunu çok merak ediyorum daha önce saçlarımı hiç boyatmadım. Ama saçları boyalı olan arkadaşlar bu tür karışımları bi kere yapıp bir haftada uzadı diplerim çıktı gibi şeyler söylüyorlar. Bu çok mantıksız değil mi? Saçın uzamış olmasından çok boyanın akmış olması daha mantıklı değil mi? Sonuçta her ne kadar uzamayı hızlandırıyo da olsa bu kadar kısa sürede hiçbir şey sonuç vermez bence..

canım yumurta sacı sertllestırır brdaha böle uzun beklıceksen yumurtasız yap :1hug:

tmm cnm sağol valla yerimseniben

kızlar yarın pazardan hangi renk turb alıyım şimdiye kadar evde kırmızı vardı bittiler napıyım :uhm:

şimdide kafamda turplu su var yumurtalı ve uykum geldi mirmirmirmir neyse o diilde kızlar bnm yüzümdeki tüyler(herkesde olurya) kalınlaştı sanki biraz hani şu favorilerin orda yanağına doğru inen türyler bide burnumun yanındakiler aynaya baktımda bugün moralim bozuldu gerçekten :çok üzgünüm: turplu su damlıyo ya sürerken ondanmı acaba yoksa ben kendi kendimemi kuruntu yapıyorum :bbo:

saclarin boyasi diplerden mi akiiyo bu da mantikli degil..
ben kac kez yaptiysam o haftalarda ciddi uzama farkettim.. ama yapmadigim zamanlar uzama azaldi baya azaldi hem de..
bence ciddi manada etkisi var.

siyah turp en etkilisi ama bualamzsan kirmizi al derim..

saclarin boyasi diplerden mi akiiyo bu da mantikli degil..
ben kac kez yaptiysam o haftalarda ciddi uzama farkettim.. ama yapmadigim zamanlar uzama azaldi baya azaldi hem de..
bence ciddi manada etkisi var.

aynen katılıyorum, niye dipten aksın ki, akarda heryerden akar. ayrıca boya akınca saç öyle kendi rengine dönmez, solar, bozarır...

sence bu kekıgın mı etkısı yoksa turp mu

hergun mu yaptın

kekin faydalari:
*Saç bakımı için;kafa derisindeki mikropları öldürür. Kan dolaşımını hızlandırır. Dökülen saçların yerine yenisini çıkarır, saçın fazla yağını alır. 6 bardak kaynatılmış suya 1 avuç kekik konur, üstü kapalı olarak 5 dk. kısık ateşte kaynatılır, demlenir ve tülbentten süzülür. Temiz saç bu tonikle ovulur. 125gr kekik, 1litre suda haşlanarak saç banyolarında kullanılırsa, kırılan, dökülen saçları canlandırır, hoş bir parlaklık verir.

bir arkadas kekik de kattigini soylemis de cok mantikli bir is yaptigini ogrenmis oldum.. bundan sonra ben de katicam ustelik turpun kokusunu da oldurur biraz.

yaa bn yeni katıldım aranıza bişey merak ediyorum bu formülde yumurta sarısı olduqu için koku yabmadıqına emin msnz ona öre denicem de bu formülü???:bbo:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…