Saç Uzatma Yöntemleri Saç uzatmak ve bakım için ''Turplu su''

Arkadaşlar merhaba,
turplu su ile ilgilli yazılanları uzun süredir takip ediyorum ama daha yeni üye oldum:)
ben 10 gündür 2 günde bir saçıma uyguladım gerçekten saçımı çok parlak yaptı sanki birazda güçlendirdi gibi ama saçlarım hiç uzamadı daha önce kullananlarda ne kadar zamanda etkisini göstermişti.birde gliserinin saçlarını yumuşattığını okumuştum acaba tuplu suyun içine gliserinde koysam olur mu?

bir kaç kullanımda etkisini görmüyosun, bazı arkadaşlar hemen uzadı diyolar ama ben 1 ay sonra farkettim a.s zencefilli suda uzatıyo diyolar bende yeni başladım oyüzden daha etkisini göremedim ama saçıma canlılık geldi yalnız turplu su gerçekten harika bi karışım düzenli olarak uygula faydasını görüceksin vazgeçme :1hug:

canım 1 bardak saf zeytinyağı demişsin. bardak ölcün ne cay bardagı mı, yoksa su bardagı mı onu belirtirsen sevinirima.s.

ben su bardağıyla koyuyorum. aslında ölçümler o kadar önemli deil bncea.s 5 tane muskat ve 20 ye yakın karanfili ezip yarım kavanoz zeytinyağıyla blendrdan geçiriorum. ama dikkat et sadece diplere deil tüm saçına yayılsın karışım. ve mutlaka uzun süre beklet en az 4 saat. sonrada otur saçını seyretkaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

mirayycım defne garlı şampuanı kulladığın zaman durulama suyu olarak zencefili kullanıyomusun eğer kullanırsak şampuanın ekkisini azaltırmı CADIARZU. ben turplu ve zencefilli suya güvenerek dün saçımı kestirdim ve çok kısa oldu moralim çok bozuk senağlama

evet tatlım kullanıyorum. durulama suyu olarak döküorum saçıma. tararkende mavi bakım suyunu sıkıyorum (kuaförlerde kullanılanlardan) onuda tavsiye derim saçı açmak hiç zor olmuo kırılmıo tararken a.sa.sa.s

ayrıca etkisini neden azaltsınkii bişey olmas merak etme:1rolleyes:

buarada turplu su saçın renginiiiii gerçekten açıyo yaaa..... yada boyalı saçları akıtıoda olabilir. ama herkes saçınımı boyadın die soruo:roflol::roflol:

yada çok parlatıoda olabilir saçın rengi dahada açık duruoo buda ihtimaller arasında:uhm::uhm::uhm:

Son düzenleme:
ben su bardağıyla koyuyorum. aslında ölçümler o kadar önemli deil bncea.s 5 tane muskat ve 20 ye yakın karanfili ezip yarım kavanoz zeytinyağıyla blendrdan geçiriorum. ama dikkat et sadece diplere deil tüm saçına yayılsın karışım. ve mutlaka uzun süre beklet en az 4 saat. sonrada otur saçını seyretkaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

tarif için saol canım:) bende yag karısımını yapıyorum.yılan yagı.hint yagı.badem yagı susam yagı ve zeytin yagını karıstırıp sürüyorum.bide arada bemiks bepanthen ve evigen ampullerini kullanıyom bide simdi turplu suya başladım bakalım sonuc ne olacak :Saruboceq: sacım ya bi ota benziyecek yada başka bişiye delikafadulden bide muskata el atıyım dedim süprizzzzz

geçen ayın 7siyle 17 si arası 4 kez fln yaptım turplu suyu sonra 17 sinde saçımı loreal casting color la boyadım. amonyaksız olmasına rağmen saç derimi çok yaktı ben de bi süre turplu su sürmemeye karar verdim, sadece saç maskesi yaparak destekliyim saçlarımı dedim. dün tekrar başladım turplu suya ve 3 saat beklettim saçımda. bugün okulda slovakyalı bi arkadaşım saçına ne yaptın hangi şampuanı kullanıosun çok güzel gözüküyolar, buklelerin doğal mı die sordu çok sevindim:dance: akşam da yurtta romanyalı bi arkadaşım saçını mı boyattın die sordu, yani 3 haftadır olan ve kimsenin farketmediği boyam turplu suyun hikmetiyle farkedildi, inanılmaz bişey bu turplu su.:lepi: artık hiç bırakmıcammm hihoyyyt

Benim normalde pırıl pırıl ve yumuşacık olan saçlarımı matlaştırdı :KK43: Bazı saç tiplerine yaramıyor galiba...üzüldüm sanırım yeniden denemeyeceğim...

sağlıklı ve uzaması normal olan saça yapmak yaramıyor demek... daha çok yıpranmış saçları onarıyor turplu su...yasakkelime

hımm, desene schwarzkopf'un biz bulduk die reklam yaptığı scan&repair sistemini turplu su daha evvel keşfetmiş:sm_cool:

bi de benim saçım yıpranmış diildi, sadece kabarık ve kurumaya meyilliydi ama çok etkisini gördüm turplu suyun, kimselere laf söletmem:roflol:

evet tatlım kullanıyorum. durulama suyu olarak döküorum saçıma. tararkende mavi bakım suyunu sıkıyorum (kuaförlerde kullanılanlardan) onuda tavsiye derim saçı açmak hiç zor olmuo kırılmıo tararken a.sa.sa.s

ayrıca etkisini neden azaltsınkii bişey olmas merak etme:1rolleyes:

buarada turplu su saçın renginiiiii gerçekten açıyo yaaa..... yada boyalı saçları akıtıoda olabilir. ama herkes saçınımı boyadın die soruo:roflol::roflol:

yada çok parlatıoda olabilir saçın rengi dahada açık duruoo buda ihtimaller arasında:uhm::uhm::uhm:

canım çok saol biran önce uzasın saçlarım büyük bunalımdayım senağlama :çok üzgünüm:
turplu su boyalı saçları akıtıyo saçımın uçlarında boya vardı onlar baya bi açıldı ama kendi şaç rengimde bi değişiklik olmadı

Turplu su kullanıp saçının dalgası açılan oldu mu kızlar?

Ya hint yağından oldu ya da turplu sudan,saçımın dalgası açıldı.

Sürüp saçımın üzerinde kurutuyorum fönle belki de ondandır.

Sağolsun güzel uzattı ama,tek talihsiz ben miyim acaba:1no2:

Turplu su kullanıp saçının dalgası açılan oldu mu kızlar?

Ya hint yağından oldu ya da turplu sudan,saçımın dalgası açıldı.

Sürüp saçımın üzerinde kurutuyorum fönle belki de ondandır.

Sağolsun güzel uzattı ama,tek talihsiz ben miyim acaba:1no2:

turp suyunu bende kullanıyorum ve benim saçlarımda dalgalı ama öyle bi sorunla karşılaşmadım a.s

mrb kızlar bugün muskatlı karışımı yaptım 7 saate yakın beklettim saçımda biraz önce yıkadım ve sonuç inanılmaz herkese tavsiye ediyorum ben saçlarımı yıkadıktan sonra hemen baglardım açık bırakamazdım kabarırdı tel tel olurdu ama şimdi yumuşacık ve açık bıraktım kabarma da yok yatışmış bir şekilde valla inanamadım süper mutlaka deneyin diyorum

Tarih 10.03.09
Olay mahalli : Evim
Operasyon Saati : 19:30

Markete uğranır. Küçükleri kalmış turplardan kırmızı 3 tanesi ve biraz roka birazda tere alınır. Üşenmeden yolda komplo teorisi geliştirilir. Marketten sonra balıkçıya uğranır. Bir miktar balık alınır. Eve gelinir.
Çaktırmadan ufak piknik tüpü balkona konulur. Turplar rendelenip 3–4 bardak suyla samimi olması için kapağı olan bir tencereye bırakılır. Tüp yakılır ve mekândan arazi olunur.(bütün camların kapalı olması şart) Bu arada boş durulmaz ve alınan balıklar güzelce buğulama yapılır. Bol roka ve tere yıkanır. Kocaman bir salata kâsesi hazırlanır.
Burada amaç balık buğulama ile üçkâğıt yapmak ve balığın kokusunun senin kokunu kamufle etmesini sağlamak.
Yarım saat sonra kaynayan Turp suyu ılıması için kenara alınır.Tabi bu arada evin bütün iç kapıları açıktır ki her yer balık koksun.Balıklar pişerken moda giren turp suyu süzülüp bir kenara alınır ve yumurta sarısı eklenir.Daha sonra sitede okunulan bilgilere dayanarak bir yemek kaşığı Halis muhlis Ayvalık zeytinyağı eklenir.(bu kısmı annem ile paylaşmayı düşünmüyorum &#61514:KK66:kapta ki karışım makyaj temizleme süngerlerinin birisinin feda edilmesi ile kafaya sürülür.Suyu süzülen saçlar güzelce streçlenir.Sonra bolca Parfüm sıktığımız tülbent kulak arkasından boyna dolanmak sureti ile kamuflaj tamamlanır.Akan kısımlar el yordamı ile silinir.Yemek yenilir ama kimse senin kokunun kaynağı olduğunu anlamaz.Yemekten sonra iyice kokan ev havalandırılırken rutin mutfak temizliği yapılır.işler bitince zamanda tamamlanmış olur ve banyoya girilir.saçlar önce güzelce durulanır.Sonra şampuanlanır ve kremlenir.Röfle kısımlarının uçlarına biraz daha tolerans tanınır ve kremli bırakılacak şekilde durulanır.
Sonuç: Islak iken mat ve sert görünen saçlar kurutulup tarandığı zaman ışıl ışıl ve yumuşaktır.
Dökülme her zamanki gibi normal olup ekstra bir durum yoktur.yalnız saçlar banyo yaparken taranmıştır.Daha az kırılma ve kopma oluyor.
Saçlar üç gün önce boyatıldığı için beyazlar görünmemektedir. Ve bu ölçü temel alınmıştır.

Tarih 10.03.09
Olay mahalli : Evim
Operasyon Saati : 19:30

Markete uğranır. Küçükleri kalmış turplardan kırmızı 3 tanesi ve biraz roka birazda tere alınır. Üşenmeden yolda komplo teorisi geliştirilir. Marketten sonra balıkçıya uğranır. Bir miktar balık alınır. Eve gelinir.
Çaktırmadan ufak piknik tüpü balkona konulur. Turplar rendelenip 3–4 bardak suyla samimi olması için kapağı olan bir tencereye bırakılır. Tüp yakılır ve mekândan arazi olunur.(bütün camların kapalı olması şart) Bu arada boş durulmaz ve alınan balıklar güzelce buğulama yapılır. Bol roka ve tere yıkanır. Kocaman bir salata kâsesi hazırlanır.
Burada amaç balık buğulama ile üçkâğıt yapmak ve balığın kokusunun senin kokunu kamufle etmesini sağlamak.
Yarım saat sonra kaynayan Turp suyu ılıması için kenara alınır.Tabi bu arada evin bütün iç kapıları açıktır ki her yer balık koksun.Balıklar pişerken moda giren turp suyu süzülüp bir kenara alınır ve yumurta sarısı eklenir.Daha sonra sitede okunulan bilgilere dayanarak bir yemek kaşığı Halis muhlis Ayvalık zeytinyağı eklenir.(bu kısmı annem ile paylaşmayı düşünmüyorum &#61514:KK66:kapta ki karışım makyaj temizleme süngerlerinin birisinin feda edilmesi ile kafaya sürülür.Suyu süzülen saçlar güzelce streçlenir.Sonra bolca Parfüm sıktığımız tülbent kulak arkasından boyna dolanmak sureti ile kamuflaj tamamlanır.Akan kısımlar el yordamı ile silinir.Yemek yenilir ama kimse senin kokunun kaynağı olduğunu anlamaz.Yemekten sonra iyice kokan ev havalandırılırken rutin mutfak temizliği yapılır.işler bitince zamanda tamamlanmış olur ve banyoya girilir.saçlar önce güzelce durulanır.Sonra şampuanlanır ve kremlenir.Röfle kısımlarının uçlarına biraz daha tolerans tanınır ve kremli bırakılacak şekilde durulanır.
Sonuç: Islak iken mat ve sert görünen saçlar kurutulup tarandığı zaman ışıl ışıl ve yumuşaktır.
Dökülme her zamanki gibi normal olup ekstra bir durum yoktur.yalnız saçlar banyo yaparken taranmıştır.Daha az kırılma ve kopma oluyor.
Saçlar üç gün önce boyatıldığı için beyazlar görünmemektedir. Ve bu ölçü temel alınmıştır.

koomikcocuksimiles146fi7.gif

koomikcocuksimiles142uj1.gif

deniycem diyodum, boyayı akıtıyor demişsiniz ve saçlarım kızıl o yüzden vazgeçtim gerçekten akıtıyo mu yaa? çok heveslenmiştim :KK43:( akıtmayan bişey var mı peki böyle yumuşatan ışıldatan besleyen ve akıtmayan ?? yumurta sarısı ve zeytinyağı denedim o da açtı rengini.

mrb kızlar..saçla ilgili her türlü bakımı deneyip bir türlü sonuç almayanlardan biri_ydim diorum artık:)enteleymiş pirinçmiş e vitamini vs hemen hemn hepsini denedim diyebilirim,geçen hafta burda turplu suyu okuduğumda bi etksini göremiceğimi bile bile denedim amaa sonuç İNANILMAZZZ saçımı yeni boyamama rağmen 2 cm uzamış ben bile inanamadım,kesinlikle bir hafta düzenli olarak deneyip sonucu görmenizi tavsiye ederim..

SAKA YAPMIOR DALGA GECMIORSUN DIMI DERSIMI ISIMI GUCUMU BIRAKIP TURPLU SUYA SALDRCAM ONA GÖRE delikafadulden

ya arkadaşlar bişi sorcam bu beyaz turpla yapan oldumu ?aynı etkiyi gösterdimi kırmızı olanı gibi bende sanki kırmızı gibi etki etmedi gibi geldi deneyen warsa yazsın lütfen ii akşamlar

ewet thyanel arkadaşım akıtio benim saçımın uçları baya açılmıştı ama olsun dene boyalar war gene boyarsın nolcak sanki maksat uzatmak diilmi uzasın gene boyarsın şakkıdı

X