Saç Uzatma Yöntemleri Saç uzatmak ve bakım için ''Turplu su''

selam kıslarr. bende turplu kafalar kulübüne katıldım:dance:
ben siyah turp aldım ilk seferde acayip saçım döküldü normalde okadar dökülmüyodu benim saçlarım hatta babam çok kızdı ne gerek vardı diye
2. kez Allah tan babam evde deildi de yaptım ama iyiki vazgeçmemişim.. ve saçımda dökülmedi:teytey: cidden yumuşacık oldu saçlarım . yarın 3. kez yapıcam ama uzmadı sankim yoksa çok mu acele ediyorum:uhm:

olu gelın yok cnm zaten havuç da faydalıymış o yüğzden bi sorunyok yani..

bende yumurtasız denedim ...

2.turplu suyumu da bugün denemk istiyorum=)

canım benım de aynen öyle oldu.bir kez yaptım sıyah turpla çok döküldü şimdi ikinciyi yapıcam umarım bişey olmaz moral oldu çok sağol:)

aRkadaşlar aranıza bqn katıldım ve üye olmadıqım zmnlarda sitede bu turPlu su olayını okumuştum yapmayı çok istiYorum saÇlarım kısa ve herqün düzleştirici kullanıorum çOk olmasada tabikide yıprandılar şimdi diosunzKi işe yaramayan saçları döKerr ya benim saçlarımın hepsini dökerse bana yardım edin nOlur

yok canım okadar abartılı bir dökülme olmadı sadece normalden daha fazla döküldü.o da ilk seferdeymiş zannetmiyorum bitkisel bişey hepsini dökmez.korkma.şimdi beklıyor beım saçımda bakalım yıkıcam azsonra yazarım sonucu

Son düzenleme:
aYhh ii ozmn jNm yha bn zTn rendeledim turPlarım kapda beKlio ama bu dökülme kayqısından doLayı yapaMıodum abartılı bir döKme yhKsa yapıYorum şimdi oZmn saol cNm :)

Uzmanlar ataların geçmişten günümüze kadar halk arasında sıkça kullanılan ''turp gibi sağlam'' sözünün, bu sebzenin sert yapısının yanı sıra içeriğindeki vitamin değerlerinden kaynaklandığını belirtiyor. İşte turpun faydaları...

Kırmızının yanı sıra son yıllarda Japon turpu olarak da bilinen beyaz turp üretimindeki artışa rağmen, uzmanlar sağlık için turpun kırmızısını öneriyor.

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi diyetisyeni Özgen Arı'nın, yaptığı açıklamaya göre, ataların geçmişten günümüze kadar halk arasında sıkça kullanılan ''turp gibi sağlam'' sözünün, bu sebzenin sert yapısının yanı sıra içeriğindeki vitamin değerlerinden kaynaklanıyor.

C vitamini, kalsiyum, potasyum ve demir kaynağı turp, cildi güzelleştirip, bağışıklık sistemini güçlendirmesinin yanı sıra çok sayıda hastalığa doğal şifa kaynağı olarak gösteriliyor.

Mide ve bağırsağı çalıştıran, sindirimi kolaylaştıran, öksürüğe, romatizmaya ve damar sertliğine iyi geldiği yaygın olarak bilinen turp, bağırsakları adeta dezenfekte ediyor, kabızlığı gideriyor.

Turpun en büyük özelliği ise içeriğindeki antioksidan etki. Bu etki kırmızı turpta, turba rengini veren maddenin içeriğinden dolayı beyaz turptan daha fazla bulunuyor. Turpun antioksidan etkisi, vücutta kanser hücrelerinin oluşumunu engelliyor. Bu kanser türleri arasında ise akciğer ve kalın bağırsak kanserleri ilk sırada yer alıyor.

Turpun içeriğinde yüksek oranda bulunan folik asit ve demir vitamini kansızlığa iyi geliyor. Bu nedenle turpu hamile kadınların mutlaka tüketmesi öneriliyor. Turp, emziren annelere de süt yapıcı özelliği nedeniyle tavsiye ediliyor.

Yüksek oranda potasyum içeren turp, bu özelliği ile yüksek tansiyon hastalarına da şifa kaynağı oluyor.

-UYARILAR-

Hasat döneminin kış mevsimi olması nedeniyle, bu mevsimde daha fazla tüketilen turp, sağlık deposu özelliklerinin yanı sıra mide rahatsızlığı olanlarda midede yanma, geğirme ve gaz yapıyor. Bu nedenle, midesi rahatsız olanların tüketimde aşırıya kaçmamaları tavsiye ediliyor.

Turp, ayrıca bedenin iyot emilimini azaltıyor. Bu nedenle, fazla miktarda turp tüketenlerin, iyot yönünden zengin besinleri ve iyotlu tuz almaları da öneriliyor.

Ana vatanı Akdeniz bölgesi olan turp, yaygın olarak Osmaniye'de üretiliyor. Osmaniye'nin Kadirli ilçesi Türkiye'nin toplam turp üretiminin yüzde 70'ini karşılıyor.

okadar çok araştırdım ki ben saçla ilgili bir bilgiye rastlayamadım kızlar...
yapıyorsunuz ama bunun kesin bir kaynağı varmıdır acaba?
öneri tvde konuşan bir uzmadanmı yoksa halk arasından biri deneyipte işte bende oldu sizde yapın gibisinden sözleriylemi?
cidden merak ettim bu konuda beni bilgilendiren birisi varmı acaba?

Ya aslında bende merak ediyorum kim tavsiye etti acaba bunu, ama ne olursa olsun turp çok faydalı kaybedecek bir şey yok ama merak işte ilk nerden duyulmuş acaba...

acaba 2 saatden fazla bekletebiliyor muyuz bu suyu?

Ben genelde geceden sürüp sabah yıkıyordum.
Hiç bir yanetkisi olmuyor.
Bence saçta ne kadar çok kalırsa o kadar iyi.hihoyyyt
Saçlarımı kestirdim dün, yeni yıla yenilenmiş olarak gireyim diye.
Çok kısaltmadım ama bir an önce uzasınlar istiyorum.
Şuanda turpluyum, ama artık sabaha kadar bekletemiyorum çokk soğğuukk...:1no2:

Bndee şuan turPluyum ilk kez yaPyorum 1 saattir baŞım sarılı bekliorum sonucu merakla bekliyorum inŞ fazla dökülmez :)

bende birazdan yapıcam önce pek inanmamıştım ama gerçekten işe yarıyor gibi..bu 2.yapışım olacak o yüzden pek birşey söyleyemiyorum 1 ay sonra bi gelişme olursa hiç bırakmadan yaparım herhalde...gerçi belimin biraz üzerindeler ama ben bi 15 20 cm daha uzasınlar istiyorum...ay ne kadar uzun saç delisiyim ben yaaa:icecream::sm_cool:

aynen canım benim de aynı boyda ama bende 15 20 cm uzasın istiyorumsositososito

Turpun Faydaları: Karaciğere çok faydalı bir besin olan turp tam bir karaciğer dostudur. Karaciğeri kuvvetlendirir ve şişliğini indirir. Sarılığa karşı da faydalıdır. Böbrek kumlarını ve safra taşlarını dökmeye yardımcı olur. Romatizma ve siyatikte faydalıdır. Astım ve bronşit gibi solunum yolu hastalıklarına iyi gelir. Öksürüğü keser. İdrar söktürür ve kabızlığı giderir. Uyarıcıdır. İştah açar. Mikrop öldürücüdür. Vücudu ve dişetlerini kuvvetlendirir. Kalp ve damar sağlığına faydalı olmasının yanında kansere karşı da koruyucu etkilere sahiptir. Şeker hastalarına da faydalıdır. Turp cilt bakımı için de yararlıdır. Cilde tazelik, SAÇLARA İSE PARLAKLIK VERİR. Sivilce ve egzamayı geçirmeye yardımcı olur.

arkAdaşlar bi tanesi turbun saça bi faydası olduunu araştırmış ve bulamamış.. bende buldum bilgilendiriyim dedim :)

Valla kim bulduysa bulmuş iyi etmiş :jeyyar:
Saolsun a.s.
saçlarım artık hızla uzuyor bulan kişinin sayesinde :lepi:

busefer bikaç tel anca döküldü yani dökülmesi öncekinden bile az oldu.çok mutluyummhihoyyyt
hülyalı sen nezamandır kullanıyosun canım? saçın nekadar uzadı çok merak ediyorum. benim 2. yapışım da.

teşekkür ederim canım :)
sorumu dikkate alıp yanıtladığın için
sevgiler a.s.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…