- 2 Eylül 2007
- 17.023
- 12.629
Zaten ben de öyle yaptım, ancak yorumlarda yakıyor falan yazıyor diye tadına baktım, çok acı değil.
Hardalın çeşitleri vardır canım yakıcı olan acı hardal sana acı hardal vermedi belli ki yoksa tadına bakınca insanın gözünden yaş geliyor o kadar acı bir şey benimki...
Sanırım ben yanlış aldım, ne bileyim hardal çeşitleri hiç aklıma gelmediİnternette herkes özyer hardalı övmüş, yarın birkaç yere daha bakacağım,olmazsa internetten alayım, bu elimdeki bir şeye benzemiyor.
Başka bir aktara bakma şansın yok mu canım? Yani burda olay hardalın ısıtıcı etkisinden yararlanıp kafa derisindeki kan dolaşımını hızlandırmak ve köklere oksijen taşınmasını sağlamak bu sayede kökler beslenip faaliyete zorlanıyor...
Açıkçası yorulmuştum, adam var deyince aldım çıktım. Diğer aktarlara da bakacağım yarın.
Bak canım özellikle acı hardal olarak belirt...
aaa inanmıyorum alırken acı olarak belirticez demek bende aldım çıktım öyle zaten sürdüğümde de yanma falan olmadı demek yanlış almışım acı olanı bulabilir miyim acaba küçük yer burası. tühh geçen sürdüğümde de zaten çok zor temizledim uğraştım baya boşunaymış meğer
Bugün gittim tekrar başka bir aktara. Hardal tozu istediğimi söyledim, iki çeşit var, sarı mı siyah mı dedi.
Dün de internette araştırma yapmıştım, en iyisi siyah olan diye bilgiler vardı.
Ama yine de tadına bakayım dedim, baktım acı, aldım. Zaten öğütüldükten sonra içi yine sarıymış onu gördüm.
Bugün başlıyorum maskeme
8 kür kullanılıyor sanırım. Umarım tamamlarım.
İlk bakımımı uyguladım, yıkadım geldim.
Evet öğütüldüğünde hepsi sarı çıkıyor ... Tamamlaman senin için avantaj olur.İnşallah sende bizim aldığımız başarılı sonucu alırsın canım.
İlk bakımımı uyguladım, yıkadım geldim.
Bayağı sıvı bir karışım ortaya çıkıyormuş meğer. 1 saat bekledim, ama yanma değil de kaşıntı oldu biraz. Sonra da dediğin gibi önce saç kremiyle taradım, sık dişli bir tarakla. Faydası çok oldu ama yeterli değil tabi, 2 defa da şampuanladım. Hadi hayırlısı.
Bir dahakine bekleteyim kesinlikle, kalanı kafama döktüm artık resmenKarışımı hazırladıktan sonra yarım saat falan beklet, karışım daha homojen oluyor bu şekilde hem sürmekte kolaylaşıyor. Bir kaç uygulama sonra zaten tecrübe kazanacaksın... Kaşıntı da iyi bir işaret emin ol :)
Bir dahakine bekleteyim kesinlikle, kalanı kafama döktüm artık resmen
konunun tamamını okuyamadım yapıpta saç uzatan biri oldu mu tavsiye ediyor musunuz:26:
kılıçbalığı merhaba canım ben acı hardal tohumu bulamadım o nedenle başlayamadım, sığır iliğini de başlayamadım çünkü bulunduğumuz yerden 1 haftaya kadar taşınıyoruz gittiğim yerde bir kasap bulur yaparım diye düşündüm. saç uzatma konularına bakarken kuru mayayı süte karıştırıp içenlerin fayda gördüğünü okudum sence işe yarar mı? ve ya sütle ya da suyla karıştırıp saç diplerine sürenler varmış sen bu konularda tecrübeli ve bilgilisin benim saçlarım çoook kuru o nedenle yağlı bakımlar daha iyi geliyor gibi bana. birde senin önerdiğin hindistan cevizi yağı vardı sitesinden onu sipariş edeceğim 2 adet inidirimdeydi onu saf zeytinyağım var onunla karıştırıp sürsem faydalı olur mu uzaması için şimdilik bu kürleri yapayım gittiğim yerde de düzen kurduktan sonra hardal ve sığır iliği yaparım diye düşünüyorum. benim dediğim kürler saç uzatmada sana göre olumlu ise eğer haftada kaç kez ve ne kadar süre bekleterek yapabilirim önerin nedir canım fikir verirsen çok memnun olurum ben şimdiye kadar sadece 5 hafta bemiks, bepanten saf zeytinyağı karışımı sürüp gecenden bekletip sabah yıkıyordum bu kürü yaptım tabi saç bakım serumları sodyum sülfatsız şampuan kullanıyorum 1 defa da nartura keratin free plus me ile bakım yaptım yani rutin şampuan bakım vs devam ediyorum şu an. uzaması için yeni bir küre başlamam lazım. birde sinamekili kür var ama o nedense cazip gelmiyor sanki sulu sulu ya sanki faydası olmayacak gibi. neyse sorduğum kürlerle ilgili fikirlerin önerilerin yada senin önereceğin başka bir kür varsa bilgilendirirsen çok sevinirim senin tecrübelerinden faydalanmak çok güzel bizlere çok yardımcı oluyorsun.
Canım bende yağ içeren bakımlardan sonuç alanlardanım ve işin ilginç tarafı yağlı bakım yaptıkça sebum salgısı düzene giriyor gibi.
Hindistan cevizi yağını ve zeytinyağını bence ayrı ayrı kullan ben karışık yağ bakımı yaptığımda karma yağı diplere sürüyorum, boylara ise ya sade zeytinyağı ya sade hindistan cevizi yağı sürüyorum ama ikisini beraber kullanmıyorum bu yüzden bence sende dönüşümlü olarak bir komple zeytinyağı, bir komple hindistan cevizi yağı sür. Ayrıca saçın için kullanacağın yağı bir kap yada sprey şişesine ayır içine eczaneden alacağın evigen e vitamini ampulünden ekle 1 adet daha iyi bir etki sağlıyor. Bekleme süresi sana bağlı en az 2 saat en fazla bir gece kalsın.
Hardal maskesinin birde toz tarçın ile yapılan versiyonu var istersen bulabilirsen onu dene.
Maya içme konusu ise gereksiz boş yere ekstra kalori alma, ha kilo almak istiyorsan iç tabii ama tavsiye etmem hele ki bu sıcaklarda uzak durSürme meselesi ise olabilir. Ben yaş mayayı sütle eritip cildime sürerim ayda bir, çok iyi bakım yapıyor toz maya ile saça uygulama yapılabilir ama bunu da bence ayda 1 ek bakım olarak yap...
canımm ya çok sağol sen olmasan biz ne yaparız valla. aynen yağlı bakımlar daha iyi geliyor hissediyorum yalnız şimdi sana bireşy söyleyeceğim ama bana gülme sakın. benim aldığım hardal acı değil demiştim ya tadına bakmadan saçıma sürdüğümde yakmadığı için demiştim hay allahım bu gün tadına bakayım dedim acı hem de nasıl sürdüm şu an kafamda ama yanma pek yok anlamadım. şimdilik bunu yapıcam 8 hataydı değil mi?arada hindistan cevizi yağı zeytin yağı bemiks vs yaparım taşınıncada bir kasap bulur sığır iliğine geçerim. tarçınlı maskeyi okudum ben de evde çubuk tarçın vardı ezmeye çalıştım toz haline gelmedi olmadı hardal bitince ona başlarım. ay ne çok şey var karıştırmamak için bir çizelge şart yani haftada bir de selectivenin maskesi var onu yapıyorum valla senden öğrendiğim herşeyi uygulamaya çalışıyorum inşallah sende olumlu sonuç olduğu gibi bende de olur da uzar bu saçlar tekrar çooook teşekkür ederim canım.
Eğer bir vitamin eksikliği veya bir sorun yoksa bence işe yaramaması için bir sebep yok. Acı kavramı kişinin tad duyusuna göre değişir canım benimki keskin ve gözünden yaş getirip suratı kızartacak kadar sert
Hardal maskesini sadece saç diplerine sürüyorsun bu yüzden kalan yerlere zeytinyağı veya alırsan hindistan cevizi yağı sürebilirsin.
Selective maskesinden memnun musun? Daha iyi bir şey kullanmak istersen para biriktirmeye başla
yok canım dr gitmiştim ben vitamin eksikliği falan yok zaten öyle aşırı saç dökülmesi de yok selectivi 3 defa kullandım güzel memnunum ama tabi ki daha iyi bir şey kullanmak isterim yahu bu maske çok zor temizleniyor senin dediğin gibi yapıyorum saç kremi sürüp yıkıyorum ama yani sırf bu yüzden tarçın yapıcam heralde. eee neymiş şu daha iyi bir şey paraları birikti bil sorun değil.
İnan bana tarçın da aynı biçimde zor arınacaktırSen hardala devam et şimdilik bir süre sonra alışırsın temizleme olayına
Bana bir hafta daha zaman ver şu an test aşamasındayım
Geçen gün epey bir alışveriş yaptım da, yeni şampuan, krem,maske vs vs bir şeyler aldım şimdilik beğendim ama 3 yıkama sonra tam anlaşılır nedir ne değildir. Bloga uğrarsan paylaştım aldıklarımı...