- 11 Mart 2016
- 11.340
- 49.002
-
- Konu Sahibi KilicBaligi
- #1.121
MerhabalarSoğan suyu yerine bir de badem yağını dener misin :)
BEB yöntemi bu
kullandım dökülme karşıtı bir karılım fakat saç diplerini yumuşatıyor kepekten eser kalmıyor o dokuyu hissediyorsunuz
Gece yapıp streç filmleyip sabak yıkadık kılıçla ben
memnun kaldık
Ampullerin ölçüleri belli zaten :)Merhabalar
Kullandığınız karışımın tam ölçülerini yazarmısınız zahmet olmazsa
TeşekkürlerAmpullerin ölçüleri belli zaten :)
bir tatlı kaşığı ki ben daha daha fazlasını kullanıyorum ılık badem yağı.
karıştır saç diplerine akşamdan sür saçını streç filmle sar yat sabah yıka.
5 ampul bitene kadar haftada bir sonra iki haftada bir.
yalnız bemix biraz kötü kokuyor, birdiğin hastane koridorları gibi kokuyor benim midemi bulandırıyor ama değer
Sevgili A Anais watersoon :) verdiğin bilgiler için teşekküler zira buradaki kızçelerin maaşallahı var saç konusunda çoğumuz kendi kendimize brezilya fönü dahi yapıyoruz :))), Bir noktada müdahale etmek istedim :)Sirkeli suyla durulamayi adet hptiraline getirin gorun nasil uzuyor
Sirke ile degil sirkeli su. Ben denedim. Kirik cansiz olan saclarim canlandi parladi ve uzadi hatta yeni yeni de saclar cikti.suanda saglikli bir sacim var fakat kullanmaya devam ediyorum ve her gecen gun daha da guzellesiyor. Kaldi ki bunu her yikamada degil, gun asiri yapiyorum. Keratin bakimi yaptirma, kerastase gibi profesyonel bakimlar yaptirmis da biriyim ve sirke cidden hoş. Direkt sirke uygulasaniz haklisiniz ama bir sürü suyun içine az sirke sacin ph dengesini bozmuyor. Sudaki sacta kalinti yapip matlastiran kurutan kireci kiriyor.Sevgili A Anais watersoon :) verdiğin bilgiler için teşekküler zira buradaki kızçelerin maaşallahı var saç konusunda çoğumuz kendi kendimize brezilya fönü dahi yapıyoruz :))), Bir noktada müdahale etmek istedim :)
İnsan derisi 5.5 PH ya sahiptir. Asit baz skalasının 0-14 arasında olduğunu 7 nin nötür, sol tarafının asidik sağ tarafının bazik olduğunu denk geldikçe yazıyorum. Saç PH sı ise 4-5,5 arasında yani asidik bir yapısı var.
Kütikül dediğimiz saç pulları nekadar kapalı olursa, saçın kendine has ph değeri korunuyor demektir. Öyleki deli gibi işlem görmüş çılgınlar gibi boyanmış sünen kopan kazık gibi olan saçların kütikül yapıları bozulmuş pullar birbirinden ayrılmış asitlik değerinden bazik değere doğru saç ph sı kaymış demektir.
İşte bu bazik saç halini tekrardan kendi muhtveasına getirebilmek için, asitlik değeri 2-2,5 olan sirke kullanmak bana göre bir kurtarıcıdır bu konuda haklısın.
Fakat ben kendi deneyimlerimden de gördüğüm gibi, sağlıklı bir saçınız var ise sirkeye bulaşmayın derim. Saçın kendi PH sını bozmayalım değil mi
Evet evet kurtarıcı bir şey sirke ya da sirkeli su. Sen de zaten cansız kırık saçlarına uygulamışsın PH dengesini kurmuşsun.Sirke ile degil sirkeli su. Ben denedim. Kirik cansiz olan saclarim canlandi parladi ve uzadi hatta yeni yeni de saclar cikti. Kaldi ki bunu her yikamada degil, gun asiri yapiyorum. Keratin bakimi yaptirma, kerastase gibi profesyonel bakimlar yaptirmis da biriyim ve sirke cidden hoş.
O uygulamaya sera etkisi deniyor, bakımın etkisini artırıyor aksine. Yüzey emilimini hızlandırıp güçlendiriyor çünkü nemli ve sıcak ortamda derinizdeki porlar gevşeyip açılıyor.Ve saci strecleyip yatmak da cok sagliksiz. Sac hava alamiyor ve bir zaman sonra dökülme yapiyor uzun vadede.
Evet biliyorum. fakat geceden surup sabaha kadar durulmamasi lazim o strecleme bir saat falan olmasi gerekiyor. Saclar gece büyür uzar. O zaman diliminde oksijene ihtiyaci var. Mesela sporda da yarim saat kadar ancak strec filmle durulabilir kimisi zayiflamak icin geceden sarar sabaha yikar su kaybeder zayıfladim sanar ve bunun uzun vadede cilt kanseri yaptığı kanitlandi. Sacda da ayni sekilde zamam sonra sac derisi sagliksizlasiyor dokulmeler oluyor. Sera etkisi bir iki saati gecmemeli.O uygulamaya sera etkisi deniyor, bakımın etkisini artırıyor aksine. Yüzey emilimini hızlandırıp güçlendiriyor çünkü nemli ve sıcak ortamda derinizdeki porlar gevşeyip açılıyor.
Sandığınız gibi tamamen havasız kalmıyor başınızda, amaç havasız bırakmak değil ki sıcak ortam yaratmak
Saka gibi. Cildiyeciler mi sehir efsanesi uretiyor. Cildiyecinin verdigi ve kullandigim oneriler bunlar :)Sağlıklı ve sorunsuz bir saç ve saçlı deriye sirkeli su kullanmak saçlı derinin doğal florasını bozar. Saçlar sorunluysa kullanın. Ayrıca saçları strechlemek sera etkisini arttırdığından sürülen ürünler kafa derisi tarafından daha rahat emilir ve hafifçe artan ısıdan dolayı oluşan mikro sirkülasyon saç köklerinin kanlanmasını diğer söyleyişle saç köklerine oksijen taşınmasını sağlar. Sanıldığı gibi saç kökleri oksijeni havadan almaz yani, kandan alır...
Sizi çok ihmal ettim canlarım biliyorum fakat yokluğumda lütfen burayı şehir efsaneleri ile dolu bir başlık haline getirmeyin olur mu? Sterilize bilgi her zaman daha iyidir. Araştırın, araştıramıyorsanız sorun, ne olursa olsun bir vakit yaratır yanıtlarım sorularınızı.
Başlığa sahip çıkan değerli arkadaşlarıma selam olsun...
Herkese iyi haftalar dilerim.
Ve sera etkisi bakimlar yaglar onlar bunlar sabaha kadar bekletilmez. O hatayi yaptim ben yaptim bir kere. Son derece saglikli saclarim var ve sirkeli suyu bir senedir sağlıklı saclarima yapmaya devam ediyorum ve asiri hizli uzayip gurlesiyor. Dengem bozulmus olamaz degil mi. Ve yine tekrar edeyim cildiye uzmanının onerisi uzerine yapıyorum.Saka gibi. Cildiyeciler mi sehir efsanesi uretiyor. Cildiyecinin verdigi ve kullandigim oneriler bunlar :)
Saka gibi. Cildiyeciler mi sehir efsanesi uretiyor. Cildiyecinin verdigi ve kullandigim oneriler bunlar :)
Maalesef cildiye uzmanlarının gorevi bunlarla sinirli degildir cilt sagligi ile ilgilenir ve su ta sekiz on saatlik sera etkisinin cilde zararli oldugunu soyluyorlar. Oksijenin kandan alinmasi konusuna gelecek olursak, kan ile tasinan oksijenin gorevi ile cildin hava almasi farkli seylerdir tibbi meselelere girmeyecegim. Cilt hava almazsa uzun vadede sacin büyüme evreleri vardir bu evreye zarar verecektir. Cildin hava ile baglantisi uzun sure kesilemez sagliksizlasir. Onemli olan oksijenin saca nerden gittigi de degil o cilt sagliksizsa ustundeki saçın saglikli olmasini bekleyemezsiniz. Ayrica deneyimledim ve faydasini gordum soyledigim her seyin, bakimlari bir saat bekletiyorum sirkeli suyumu gun asiri yapiyorum gece de sacima bes dk masajimi yapip yatiyorum ayda uc parmak uzayan sac kurutma makinesiyle kurutmasam bile asla kabarmayan yumuşak kalan saclarim var. Ve cok seyrek kırık yanik saclardan bu hale geldimCildiye Hekiminin görevi beşeri ilaçların kullanılmasını sağlamaktır, iş sirkeye vardıysa zaten söylenebilecek bir şey yok. Yazdığımı iyi okuyun, tekrar tekrar...
Çok seyrek, kırık yanık saçlar...Maalesef cildiye uzmanlarının gorevi bunlarla sinirli degildir cilt sagligi ile ilgilenir ve su ta sekiz on saatlik sera etkisinin cilde zararli oldugunu soyluyorlar. Oksijenin kandan alinmasi konusuna gelecek olursak, kan ile tasinan oksijenin gorevi ile cildin hava almasi farkli seylerdir tibbi meselelere girmeyecegim. Cilt hava almazsa uzun vadede sacin büyüme evreleri vardir bu evreye zarar verecektir. Cildin hava ile baglantisi uzun sure kesilemez sagliksizlasir. Onemli olan oksijenin saca nerden gittigi de degil o cilt sagliksizsa ustundeki saçın saglikli olmasini bekleyemezsiniz. Ayrica deneyimledim ve faydasini gordum soyledigim her seyin, bakimlari bir saat bekletiyorum sirkeli suyumu gun asiri yapiyorum gece de sacima bes dk masajimi yapip yatiyorum ayda uc parmak uzayan sac kurutma makinesiyle kurutmasam bile asla kabarmayan yumuşak kalan saclarim var. Ve cok seyrek kırık yanik saclardan bu hale geldim
Bir yildir da saglikli ama kullanmaya devam ediyorum dedim ama :) sac derim konusunda cilt uzmanlarina guvenmeyi tercih ediyorum hele ki doktorumun da dedigi gibi gece sarip yatmalar saçımı dokmusken.. iyi haftalarÇok seyrek, kırık yanık saçlar...
Bak ne demişim mesajımda;
Sağlıklı ve sorunsuz bir saç ve saçlı deriye sirkeli su kullanmak saçlı derinin doğal florasını bozar. Saçlar sorunluysa kullanın.
Saçların evet sorunluymuş, güzel bir sonuç alman son derece normal, buna itirazı olan yok elbette fakat tıbbi konulara gerçekten girmeyelim zira bunu tartışabilecek vaktim de enerjim de yok ne yazık ki... Bunu çok fazla dile getirmekten hoşlanmasamda Medisinal Kimya Doktorası yapan bir öğretim görevlisiyim, takdir edersin ki bu konuda ki görüşüm ve tıbbi bilgim sizden birazcık daha fazla...
İyi haftalar dilerim
"Kirik cansiz olan saclarim "Bir yildir da saglikli ama kullanmaya devam ediyorum dedim ama :) sac derim konusunda cilt uzmanlarina guvenmeyi tercih ediyorum hele ki doktorumun da dedigi gibi gece sarip yatmalar saçımı dokmusken.. iyi haftalar
"Kirik cansiz olan saclarim "
Bu yazi size ait.
Ayrica doktorlar bu işlerin kimyasını gercekten bilmiyorlar :)))
Ki kimya bence hayatın temelidir.
Ben an itibariyle ziyadesiyle pisman oldum sizi buraya davet ettigim icin.
Zira konunuzu BDV ye actiginizda diger bayanlar bu da dert mi gibisindan dalga gecmislerdi sizinle ve üzülmüştüm adınıza :)
Gecmis zamanla konustum yalniz. Kirik ve cansiz saclarim varDI. dorduncu kere falan yaziyorum bir yildir saglikli. Ayrica yeni uyeydim ve konuyu orada bilemeden acmis olmam hic uzunulesi bir durum değil hayir yani ben kendim takmamisken sacma sapan bir seyi, bosuna dert etmissiniz:) son olarak acikca ve de kısaca isi bilmiyorlar dediginiz doktorun söylediklerinin doğruluğunu yasayarak gördüm. Herkesin kendi secimi ben ogrendigim yontemleri baskalarina anlatip ayni etkiyi onlarda da gördüm. Cok isim var mesgul bir insanim ve suraya gordugum faydalari yazmak icin uye oldum. Siz bilirsiniz daha fazla uzamasin ben faydami aldim almaya da devam ediyorum bana bir sey ispat etmenize gerek yok. Buradan da cikiyorum cunku cidden bir saat strecleme olayindan sonra ne desem bos iyi günler