- 23 Ocak 2013
- 8.104
- 10.538
-
- Konu Sahibi KilicBaligi
- #1.101
Bakımım soğan suyuna
1. adet bemixs
1. adet bepanten
1.adet evigen
Sürüp sarıp sarmaladım.
Sabah yıkayacağım.
Zaten yağ bakımı yapınca döküyor.Streçle sarıyorum.Belkide ondan dökülüyordur.neyle sarıyosun canım?
stretchle sarınca havasız kalıyo dökülme yapıyodu bende sende oldu mu
Sivilce oluyorsa yeni saçların çıkıyordur.anlamadığım bi şekilde saç diplerim sivilce doldu resmen
ben de zeytinyağı ve çay ağacı yağı süreceğim diplerime ve sabah yıkayacağım çok iyi geliyor bana.
oh ıhlamur çayımı da yapacağım ve soğuk yüz jel maskemi dolaba koydum birazdan full bakım ve keyif modu olucam
Sivilce oluyorsa yeni saçların çıkıyordur.
Ben çok uzun saç istemiyorum.Yani belime kadar ya da popoma kadar.Koltuk altını biraz geçsin yeter.bence stresten çok dokunuyorum ondan :)
iyi geldi ama çay ağacı yağı kurudu sivilceler canım yanıyodu bikaç ayda bir arada oluyor böyle anlamadım. sanırım sular da çok iyi değil ondan
saç dökülmesi devam bende sanırım uzun saçlarımın ömrü doldu hep uzunlar dökülüyo yeni çıkan saçlarımdan dökülen yok üzücü
popomda gür saç istemiştim ama sanırım genetik yapım uymuyor boyu uzun ama baya ince. demir ve proteine yüklenicem bakalım fayda görücek miyim
Ben çok uzun saç istemiyorum.Yani belime kadar ya da popoma kadar.Koltuk altını biraz geçsin yeter.
Şu an koltuk altımda canım ama ben katlar var onlardan kurtulmaya çalışıyorum.Yani o yüzden uzasın düz kestireceğim.şu an ne kadar boyutu? uzar ya o kadar bikaç ayda.
Şu an koltuk altımda canım ama ben katlar var onlardan kurtulmaya çalışıyorum.Yani o yüzden uzasın düz kestireceğim.
Soğan suyu yerine bir de badem yağını dener misin :)Soğan suyuna
1 adet bemixs
1 adet evin
1 adet bepanten
karıştırıp saçıma sürüp sarmaladım.
Sabah yıkayacağım.
Topikte biraz gezindiğinde sen de işine yarayacak bilgiler bulabilirsin :)
- Eskiden saclarim asiri dokulurdu sertti kabarirdi zayifti. Ama simdi dolgun daha sık parlak ve yumuşak. Yapilmasi gerekenler şöyle:
1) haftada bir yumurta sürüyoruz. Kokusu normalde olmuyor. Terlerseniz olabiliyor ama sadece beyazini surerseniz o da olmuyor.
2)sirkeli su ile durulama. Bir bardak suya dort yemek kasigi ortalama elma sirkesi döküp ama tatli su olacak, banyodan sonra en son onunla duruluyoruz. Her yikamada degil de bir yikamada sirkeli digerinde sirkesiz birinde sirkeli digerinde sirkesiz.(saclarimi her gun yikiyorum)
3) guzel iki tane sac maskesi. Bir tanesi kokler icin digeri uclarin nemlenmesi icin. Kok ve uc bakimlari birbirinden ayrilamaz. Kokleri besler uclari bakimsiz birakirsaniz ise yaramaz ayni sekilde uclar bakimli nemli bile olsa kokler beslenmiyorsa yine eksik kalir. Bu yuzden koklere surulebilen bir sac maskesi ve sadece uclara surecegimiz bir sac maskesi edinip haftada iki kere bu maskeleri uyguluyoruz
4) sac serumu. Nasil yuzumuzu yikadigimizda yuzumuze krem surmezsek kuruyup hassaslasiyor esnekligini kaybediyor, saclar da ayni sekilde. Guzel bir sac serumu alıp saclar islakken sürüyor oyle kurutuyoruz. Kuruduktan sonra da surerseniz parlaklik verecektir.
5) fönsüz maşasız bir hayat. Saclarinizi kuruturken ilik ayarda olmasina dikkat edin. Uçları hafif nemli bırakıp serumlayip burgu yapar gibi yapin nemi hapsedecektir hem de dalgali bir görüntü verecek masali gibi duruyor :)
6) beslenme. En onemlilerinden. Icten bakım cok onemli. Yumurta balik tavuk yiyoruz sut iciyoruz yoğurt tuketiyoruz zeytinyagi tereyagi bunları bol bol tuketiyoruz. Mayali sut icerseniz cok faydasini görürsünüz.
7) su su su... bitkilere su vermezseniz ne olur kurur tipki saclarimiz gibi. Kendinize ait bir siseniz olsun iki litre gibi bir suyu gun içinde bitirin.
8) dogru sampuan. Saclarinizi guclendirecek dogru sampuan bulun ve onu kullanin hatta kirpiklerinizi de yikarsaniz onunla, uzadigini siklastigini görürsünüz.
9) haftada bir de yag bakimi yapiyoruz. Aktarda sac tipinize gore en uygun yaglari karistirtip uygulayabilirsiniz. Hindistan cevizi yağı da tek başına cok ise yariyor. Sevgiler
Evet tesekkur ederimTopikte biraz gezindiğinde sen de işine yarayacak bilgiler bulabilirsin :)
Hoşgeldin
Sac derime gece bes on dk yatmadan once masaj yaptim bir kiz yapip video cekmis gun gun . Sekizinci gunde uzamasi gozle goruluyordu. Ben de yaptim saclarimin nefes aldığını hissettim gerçekten.Kızlarr bakımlar nasıl gidiyorr