Saç koparma hastalığımdan kurtulamıyorum🥺

StrangeStory83

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Mart 2022
14
2
36
Depresyona girdim iyice saçım yok kullandığım hiçbir ilaç fayda etmedi daha zarar verdi yan etki yaptı artık kullanmıyorum

Allah yardımcınız olsun. İnstagramda bir fenomen vardı bu şekilde. Diyordu ki; kopardığım zaman saç dibimde olan o hissi seviyorum o yüzden yapıyorum. Daha sonra bunun çözüm yollarını aramış ve en çok iyi gelen tel toka ve benzeri bir şeyle her saçını kopartmak istediğinde saç dibine onunla dokunmuş sanki koparıyormuş gibi his bıraktığı için. Ben doktor değilim, bilgim yok sadece videosu aklımda kalmış. İşe yarar mı bilmem 🤷🏻‍♀️ o kızın hesabı aklıma gelmiyor birçok şey paylaşıyor hatta sayfası sadece bunun üzerine bir araştırsanız bulursunuz. Umarım çözüme ulaşırsınız 💐

Allah yardımcınız olsun. İnstagramda bir fenomen vardı bu şekilde. Diyordu ki; kopardığım zaman saç dibimde olan o hissi seviyorum o yüzden yapıyorum. Daha sonra bunun çözüm yollarını aramış ve en çok iyi gelen tel toka ve benzeri bir şeyle her saçını kopartmak istediğinde saç dibine onunla dokunmuş sanki koparıyormuş gibi his bıraktığı için. Ben doktor değilim, bilgim yok sadece videosu aklımda kalmış. İşe yarar mı bilmem 🤷🏻‍♀️ o kızın hesabı aklıma gelmiyor birçok şey paylaşıyor hatta sayfası sadece bunun üzerine bir araştırsanız bulursunuz. Umarım çözüme ulaşırsınız 💐
Allah razı olsun🙏

Depresyona girdim iyice saçım yok kullandığım hiçbir ilaç fayda etmedi daha zarar verdi yan etki yaptı artık kullanmıyorum
Bende de var bu yani şuan azaldı atak halinde geliyodu 28 yasındayım 15 yildir vardi hemde Prozaca basladim cok sükür koparmıyorum ama direniyorum

İlk defa duyuyorum neden koparıyorsunuz
Bir çeşit obsesyon, stresle başa çıkma yöntemleri gibi görüyorlar bu hastalığa sahip insanlar. Biraz araştırırsanız bu hastalığı yaşayanların neredeyse kel kalacak seviyeye gelene kadar kopardığını görürsünüz. Çok basit dursa da maalesef gerçekten zor bir obsesyon. Tek kurtuluşu da psikiyatrik tedavi :(

Bir çeşit obsesyon, stresle başa çıkma yöntemleri gibi görüyorlar bu hastalığa sahip insanlar. Biraz araştırırsanız bu hastalığı yaşayanların neredeyse kel kalacak seviyeye gelene kadar kopardığını görürsünüz. Çok basit dursa da maalesef gerçekten zor bir obsesyon. Tek kurtuluşu da psikiyatrik tedavi :(
Çok şaşırdım ilginç bir araştıracağım

Tırnaklarınızı kökten kesin eliniz koparacak tel bulamayacak kadar.
Ben çözümü bu şekilde buldum.
Strese girince hemen elim saçıma gidiyor ama frenliyorum artık çok şükür.

Bir tanıdığım da yıllardır aynı şeyden müzdarip. Çocukluğunda anne babasının ona karşı olan davranışları sonucunda böyle bir obsesyon geliştirmiş. Bir kızı var ama bir türlü yenemedi. Terapi de denedi ama fayda etmedi. Sürekli bere takıyor yaz kış ☹️

Lakin benim onda farkettiğim şey tedaviyi sürekli hale getirmemesi ve en ufak bir zayıflık anında kendini durdurmaya çalışmaması. Etrafında olup bitenleri bahane ediyor sürekli. Yalnızca ilaç kullanmak yeterli değil sanıyorum geçmişle ilgili sorunları da çözümleyebilmek gerekiyor. Bu durup dururken olan bir şey değil çünkü. Mutlaka bilinçaltında çözülmeyi bekleyen bir sorun, bir travma vardır. Umarım kısa zamanda kurtulursun 🙏🏻

Bazı terapi yöntemleri var haftalık seanslar halinde gidiyorsunuz duruma göre daha sık yada daha az olabiliyor. Lütfen psikiyatri kliniklerini araştırın, aklınıza en yatana hemen başvurun, bir çeşit hastalık ve tedavisi var rahat olun, kullandığınız ilaç size ağır gelmiştir ama başka ilaçlar işe yarayacaktır. Tedaviniz için çabalayın ve düzenli olarak gidin

Evet aldım hatta ağır bir ilaçmış çok ciddi yan etki yaptı az kalsın başka bir hastalığa yakalanıyordum. Saçlarım kalın çok güçlü hemen çıkıyor
İlacı değiştiremiyorlar mı. O ilacın etken maddesi size dokunmuş belli. Bana da bazı antibiyotikler dokunur. Normal yani tedaviyi bırakmamak gerek, doktorunuzla konuşun değiştirsin ilacı.

Saçlarınız azalmıyor mu yani ilginç. Kopan saçın yerine çıkar elbette ama hepsinin yerine sanmam. Siz farkına varmadan aralardan seyreliyorsa eğer. Peruk taksanız bi süre olmaz mı. Koparma hissi gelince eliniz muhakkak gidecek en azından saçınız korunmuş olur. Çok doğal peruklar var. Ünlüler sürekli kullanıyor zerre anlaşılmıyor. Düşünebilirsiniz en azından tedaviniz tamamlanana kadar.

Back
X