Kedim bebegime cok saldiriyordu

Maalesef bende kedimden dertliyim sanki benimle uğraşıyor gibi 8 aylık kızım var kedim heryere kusuyor mutfağın dolablarının üstüni temizliyim dedim orda da kedi kusmuğu ve tüyleri birde bebek olunca ben sanki ona farklı gözle bakmaya başladım sevemiyorum kucağıma alamıyorum vicdanım da sızlıyo ama böylede deliricem sokağa asla bırakmam ama sahiplenicek birini bulursam vermem gerek yoksa çocuğuma sağlıklı bi şekilde bakabilceğimi düşünmüyorum geceleri uyurken bile kediyi düşünerek yatıyorum acaba kustumu oraya buraya girdi mi farklı bişey yedi mi diye düşünmektende uyuyamıyorum gece 2 saate bir emzirdiğim bebem var bide kaç gündür ağlıyorum kediyle göz göze gelince kedi eşimin aslında biz evlenirken vardı bende seviyodum ama anne olunca sanki kediden nefret ettim 😭 psikolojik olarak iyi hissetmiyorum bizim kedi de tekir haylaz erkek kısırlaştırılmış ama sokak kedileri çok oyuncu oluyo acayip oyuncu ve yaramaz cins kediler daha sakin oluyo bende napıcamı bilmiyorum
Kedilerde kıskançlık olabiliyor. Biz 11 sene tekir erkek kedi baktık. Doğumundan gözlerini yumana kadar bizimleydi yani. Yeğenlerim geldiği zaman annemin onlarla ilgilenmesini çok kıskanır ve her yere kusmaya başlardı. Annemin biriyle ondan daha çok ilgilenmesine dayanamazdı. Gerçekten psikolojileri çocuktan farksız. O da sizin evladınız artık. Onun psikolojisini düzeltmeye çalışırsanız belki düzelir.

Kedilerde kıskançlık olabiliyor. Biz 11 sene tekir erkek kedi baktık. Doğumundan gözlerini yumana kadar bizimleydi yani. Yeğenlerim geldiği zaman annemin onlarla ilgilenmesini çok kıskanır ve her yere kusmaya başlardı. Annemin biriyle ondan daha çok ilgilenmesine dayanamazdı. Gerçekten psikolojileri çocuktan farksız. O da sizin evladınız artık. Onun psikolojisini düzeltmeye çalışırsanız belki düzelir.
Yapamıyorum ki eskiden birlikte uyurduk ama anne olunca hoşuma giden herşeyden tiksinmeye başladım tüyleri gözüme diken gibi geliyor bende psikolojik iyi değilim kurdeşen oluyorum hergün kedimiz önceden de böyleydi kıskançlıktan değil ama önceden ben hiç rahatsız olmuyordum olsamda önemsemiyoduö fazla şimdi nerdeyse sinir krizi geçiriyorum halıları yıkatmaya vermiştik dün geldi bugün halının ortasına kustu ve ben kızımın yanında çığlıklar attım kendini kaybedip uykusuzlukta etkiliyo tabi ki geçen günde kızımı yeni uyutmuştum ama zar zor ayaklarım koptu sallarken tam uyudu uyuyam çocuğun yanıma gelip acayip bi şekilde miyavlamaya başladı sanki çığlık atıyor beynim zonkladı resmen çok zorlanıyorum 😭 bide halılar yokken de kusmuştu ama mama kabına kusmuş halılar gelince halınım üstüne kustu öylede düşünceli 🥲

Yapamıyorum ki eskiden birlikte uyurduk ama anne olunca hoşuma giden herşeyden tiksinmeye başladım tüyleri gözüme diken gibi geliyor bende psikolojik iyi değilim kurdeşen oluyorum hergün kedimiz önceden de böyleydi kıskançlıktan değil ama önceden ben hiç rahatsız olmuyordum olsamda önemsemiyoduö fazla şimdi nerdeyse sinir krizi geçiriyorum halıları yıkatmaya vermiştik dün geldi bugün halının ortasına kustu ve ben kızımın yanında çığlıklar attım kendini kaybedip uykusuzlukta etkiliyo tabi ki geçen günde kızımı yeni uyutmuştum ama zar zor ayaklarım koptu sallarken tam uyudu uyuyam çocuğun yanıma gelip acayip bi şekilde miyavlamaya başladı sanki çığlık atıyor beynim zonkladı resmen çok zorlanıyorum 😭 bide halılar yokken de kusmuştu ama mama kabına kusmuş halılar gelince halınım üstüne kustu öylede düşünceli 🥲
Yaa ikinize de kıyamıyorum. Eşiniz biraz da ilgilense kediyle olmaz mı? Ya da sahiplendirin güvenilir bir yere. Benimki de hep hastaydı. Halının ortasına poposunu sildiği bile olmuştur. Ama yine de öyle seviyo ki şerefsizler kıyamıyosun 😅

Merhabalar, kedim yaklaşık 2.5 yıldır bizimleydi. Sokaktan sahiplenmistik. Bir gozu mantar olmustu ve tedavi ile düzelttik. Daha sonra da çeşitli hastalıklara yakalandı. Pahali tedaviler olmasina rağmen yaptik ama bu tedavilerde sonra iyice hırçınlaşti. Son 1.5 yıldır sagligi çok iyi sadece yaramaz olduğu için sürekli bir yerlerini kiriyordu. 1 yasinda da kizim var. Onceden bize de çok saldiriyordu baya ciddi zararlar veriyor. Veteriner bi cozum bulamadı bir ara sakinleştirici verdik ama o da etkisini kaybetmeye başladı bir sure sonra. Neyse Son dönemde bebeğime çok ciddi saldırıları oldu. Boynuna filan saldiriyor ve zor ayırıyoruz cocugun zaten illa bir yerinde normal ısırık izleri oluyordu ama Boynuna kafasına da saldırılar başladı. Bebegim artık kediden cok korkuyordu kedi ile yakın olsa hemen agliyordu. Geceleri zaten hic durmuyor cocuk surekli korkarak uyaniyordu.Bugun sitenin bahçesine biraktim diğer kedi evlerinin olduğu yere sabah akşam yemeğini veririm bakımını yaparim diye dusundum. Ama çok üzülüyorum. Evde kalınca da rahat değilim evde degilkende. Bugun bir kaç kere yanına gittim hiç yanima gelmedi. Ne yapacağımı bilmiyorum. Çok üzülüyorum
Yaşadığı hastalıklar hırçınlaşmasına etki etmiştir zor bir süreç insan asla kiyamiyor benimde 7 kedim var çok başka bir duygu.
Kısırlaştırma yaptınız mı çünkü bu da hırçınlaşmasına sebep olabilir.
Ayrıca eve alışmış bir kediyi sokağa bırakmak resmen ölüm fermanına imza atmak gibi bir durum malesef ki size gelmemiş onlarında duyguları var sadece dile getiriyorlar küsmüş. En azından sahiplendirme yapmanız çok çok daha uygun çünkü o bir garip can sokak bilmez yıllardır evde. Vebale girmeyin derim bişey olursa vicdan azabını siz düşünün. Alın evde bir odaya koyun ve sahiplendirme ye çalışan en kötü ihtimal bu olmalı sokak değil. Ve ayrıca dediğim gibi kısır değilse hırçınlık söz konusu olur bunu gözardı etmeyin derim. Umarım herşey kedi içinde sizin içinde güzel ilerler

Yaa ikinize de kıyamıyorum. Eşiniz biraz da ilgilense kediyle olmaz mı? Ya da sahiplendirin güvenilir bir yere. Benimki de hep hastaydı. Halının ortasına poposunu sildiği bile olmuştur. Ama yine de öyle seviyo ki şerefsizler kıyamıyosun 😅
Vallahi kıyamıyorum eşimede üzülüyorum o hiç ayrılmak istemiyor yeni doğduğunda eşimin akrabasının çocuğu almış kediyi yavruyken sonra sıkılmış atıyolarmış eşim kıyamamış almış ki evde balkondan düşmüş ameliyat falan olmuş bebeklikten bugüne zaten herşeyle eşim ilgileniyo ama kusunca ben temizlemem diyor midesi bulanıyomuş kusmasa çok sıkıntı yoktu bizde aslında ama kusması çok kötü etkiledi kızımı uyuttum oturup dinleniceğim yerde halı sildim mesela hani koyuyor artık bana dinlenemediğim için anne olunca tuvalete gitmek bile lüks oluyo çünkü inşallah sahiplendirebiliriz ama kim napsın bu manyağı 😹 5 yaşında sokağa asla alışık değil mama dışında bişey yemez oyyy oyyy ilk evlendiğimz zaman evde kediyle oturuyoruz garibim camdan dışarı bakıyo melül melül eşime dedim yazık çıkaralım nasıl bakıyo çıkmak istiyo herhalde tamam dedi daha kapıdan çıkarken üstümüze yapıştı bahçede yere koyduk çimenlerden korkuyo yani bu da çok üzücü sokak kedisi sonuçta yaradılışı bu ama sokaktan korkuyo eve alışmış hiç çıkarmamışlar evden

Vallahi kıyamıyorum eşimede üzülüyorum o hiç ayrılmak istemiyor yeni doğduğunda eşimin akrabasının çocuğu almış kediyi yavruyken sonra sıkılmış atıyolarmış eşim kıyamamış almış ki evde balkondan düşmüş ameliyat falan olmuş bebeklikten bugüne zaten herşeyle eşim ilgileniyo ama kusunca ben temizlemem diyor midesi bulanıyomuş kusmasa çok sıkıntı yoktu bizde aslında ama kusması çok kötü etkiledi kızımı uyuttum oturup dinleniceğim yerde halı sildim mesela hani koyuyor artık bana dinlenemediğim için anne olunca tuvalete gitmek bile lüks oluyo çünkü inşallah sahiplendirebiliriz ama kim napsın bu manyağı 😹 5 yaşında sokağa asla alışık değil mama dışında bişey yemez oyyy oyyy ilk evlendiğimz zaman evde kediyle oturuyoruz garibim camdan dışarı bakıyo melül melül eşime dedim yazık çıkaralım nasıl bakıyo çıkmak istiyo herhalde tamam dedi daha kapıdan çıkarken üstümüze yapıştı bahçede yere koyduk çimenlerden korkuyo yani bu da çok üzücü sokak kedisi sonuçta yaradılışı bu ama sokaktan korkuyo eve alışmış hiç çıkarmamışlar evden
Bizimki de böyleydi veterinere bile götürürken ödümüz kopardı korkudan kalp krizi geçirecek diye eve geri dönmüşlüğümüz çoktur. Onun ailesi sizsiniz. Evladınız kussa böyle düşünmezsiniz onu da evladınız gibi görün. Onun kısacık hayatının tamamı sizsiniz. O belki birkaç yıl sizinle olacak bilemezsiniz. Çocuğunuza da hayvan sevgisi aşılanmış olur hem. Çok zor evet ama bu yavruşlar eve alışınca sokakta ölüyorlar gerçekten. Bizimki bir kere dışarı çıkmış kaşla göz arasında. Onu ne yapacağını bilemez halde yan apartmanın girişinde bulduk korkudan dili dışarı çıkmıştı. Atsanız hep onun vicdan azabını çekersiniz. Ben mükafatının çok olduğuna inanıyorum. İnsanın vebalini almaktan daha kötü geliyor nedense çünkü bizleri koşulsuz şartsız günahsız seviyorlar. Veterinere götürdünüz mü kusma problemi için?

Bizimki de böyleydi veterinere bile götürürken ödümüz kopardı korkudan kalp krizi geçirecek diye eve geri dönmüşlüğümüz çoktur. Onun ailesi sizsiniz. Evladınız kussa böyle düşünmezsiniz onu da evladınız gibi görün. Onun kısacık hayatının tamamı sizsiniz. O belki birkaç yıl sizinle olacak bilemezsiniz. Çocuğunuza da hayvan sevgisi aşılanmış olur hem. Çok zor evet ama bu yavruşlar eve alışınca sokakta ölüyorlar gerçekten. Bizimki bir kere dışarı çıkmış kaşla göz arasında. Onu ne yapacağını bilemez halde yan apartmanın girişinde bulduk korkudan dili dışarı çıkmıştı. Atsanız hep onun vicdan azabını çekersiniz. Ben mükafatının çok olduğuna inanıyorum. İnsanın vebalini almaktan daha kötü geliyor nedense çünkü bizleri koşulsuz şartsız günahsız seviyorlar. Veterinere götürdünüz mü kusma problemi için?
Evet götürdük macun gibi bişey verdi onu yalatın kusmaz dedi bi kaç kez yaladı sonra istemedi kusması evde çiçek toz yere dökülen kırıntıları yiyo ondan kusuyo bazen mamasını birden çok yiyince de kusuyo olduğu gibi çıkarıyo sokağa asla atmam yapamaz zaten bunu bile bile yapmam uyuyamam ki geceleri anca çok güvendiğimiz birine sahiplendirebilirim onda da takip ederiz sürekli o olabilir yoksa bırakmam zaten eşim tam olarak evladı gibi görüyo bende yok o maalesef ama o oğluşum diye sever o böyle severken benim böyle bakmam içimi acıtıyor iyice😭 bende anne olunca değiştim çok başkaymiş annelik kedi kızıma uzum süre baksa kediye sinir oluyorum yani farklı bi koruma iç güdüsü aslında anne olmak kediden uzaklaşmama sebep oldu 😭 eşim ise nerdeyse çocuğumuzu ikinci çocuk olarak görüyo ilki kedisi 😁 yani sıkıntı bende mesela diyorum ki hava ısınınca balkona koyalım arada çıkarırız balkonumuz baya büyük ona bile gönlü razı olmuyo eşimin yok diyo yazık balkonda sıkılır diyo hiç kıyamıyo

Back
X