bi ara tamamen kurtulmuştum sonra yeniden başladı
özellikle sınav haftaları tutamıyorum kendimi
ya kızlar :S bu hastalık belirtisi mi diyorsunuz?? bende kellik oluşturacak kadar çok değil ama şöyle.. 13 yaslarında saç kırıklarımla basladı saç kırıklarımı koparıyordum o zamanlar sırf, bi sene kadar devam etti bi ara kurtulmuştum ama sonra yine tekrarladı şuanda 20 yaşıma geldim ve saç kırıkları koparma bahanesiyle saçlarımı kökünden kopardığımı farkettim elime pürüzlü gelen yeri tutup çekiyorum elimde kalıyorayrıca bu durum bi sıkıntım olduğu sıralarda ben farkında olmadan artıyor bunu gözlemledim elimde olmuyor bi anlık elimi çeksem sonra farkında olmadan elim yine saçıma gidiyor.. bu durumun bu kadar ciddi olduğunu tahmin etmemiştim açıkçası psikologa mı gitmeliyim psikiyatriye mi sizce ya bu niye böyle oluyor:44:
kızlar bu başlığı açmamın sebebi, benim de saç koparma hastalığına sahip olmam. Bu nedenle kaşlarımın, kirpiklerimin ve saçlarımın büyük kısmını kopararak büyük açıklıklar oluşturdum. Bunun herhangi bir nedeni ya da tetikleyicisi yok. Bir anda bir kıl kökünde başlayan hafif acıma, ve o kılı koparınca sanki bütün dünyadaki en mutlu insan olacakmışım hissi ve sonra kaybolan kontrol... Kendime gelip de önümdeki kılları görünce de peşinden gelen üzüntü, sonra aynaya bakıp da kel bıraktığım bölgeleri görünce 2 kat üzüntü... Benim gibi bu rahatsızlığı yaşayanlar, tanıdıkları olanlar, çözüm önerileri olanlar için açtım bu başlığı. Daha önce bu konuda bir başlık açıldıysa özür diliyorum; çünkü ben rastlamadım. Paylaşımlarınızı bekliyorum ...
teşekkürler canım, benim kötü yönünden biri de özellikle kaş ve kirpiklerimi koparmam. Bazıları yerine geliyor, ama büyük kısmını kaybettim. Doktor nasıl bir tedavi uyguladı, çok özel olmazsa sorabilir miyim ?
Bayanlar yarın yine psikiyatri ye gidiceğim bir önceki doktorum artık benim yapacak birşeyim yok diyip tedaviyi bıraktıktan sonra hevesim kırılmıştı. Tekarar gitmeye cesaret edemedim. Fakat bu yıl sınav stresinden de dolayı iyice artmaya başladı ve artık dayanamadım ve randevu aldım. Bakalım yeni doktorum nasıl bir yöntem uygulayacak. Gelişmeleri buraya yazarım . :26:
Bende bu dertten muzdaribim yaklaşık 10 seneyi aşkındır saçımı kopartıyorum ben direk çekip koparmıyorum kafamın yan taraflarını parmağıma dolayıp döndürüyorum o şekilde koarıyorum artık ıyıce açoılmalar oldu engel olamıyorum o kopartırken ki çıkan çıt sesi tesmen rahatlatıyor beni çom yoğun veya dışardayken yapmıyorum evde tv izlerken net başında falan hep elim saçımda bu yazıyı yazarken bile şu an zor tutuyorum kendimi biri koparma deyince bu beni daha da kamçılıyor yalnız hayatımın her dönemin bir takıntım oldu saçomı koparmadan önce de senelerce tırnak etlerimş kopartıyordun o feciydi çok can yakıyordu o bitti bu başladı bir ara dudağımı içeri çekip emiyordum ko da bitt ama bundan kurtulamıyorum sanki bundan kurtulunca başka bir takıntım olacakmış gibi geliyor ben
M de doktora gitmem lazım artık birde o kellelen yerlerde tekrar saç çıkıyormu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?