Saç koparma hastalığı: Triktillomani

benim saç koparmam lisede başladı dersaneye giderken test çözüp düşünürken saç koparırdım hep elim hep saçıma gidiyordu.şimdide kaş koparmaya başladım napıcam bilmiyorum engeleyeiblcegim bir durum degil bu

bende 11 yaşımda ortaokuldayken kaşlarımı yolardım . kaşlarım zaten seyrektir kopardıkça boşluklar oluşurdu. saçlarımın kahkülleriyle kamufle ederdim.17 ağustos depreminde sakaryadaydık sonra istanbula taşındık .yeni bi çevre , arkadaşlıklar, yaşananlar..... hepsi eklenince bana kaşy olma olarak geri döndü. önce annem farketti sonra babam.sürekli uyarılarla ve ailemin desteğiyle unuttum gitti. bence bu durum tamamen psikoloji ile alakalı.moralim iyi olduğumda böyle şeyler yapmazken yanlız ve mutsuz olduğumda elimi kaşımda bulurdum. sevdiğimiz kişilerin- psikiyartların destekleriyle bunu yenebiliriz.... :)

benim arkadaşm da saçlarını yolduğunu söyledi stresten kaynaklı herhalde canınız acımıyor mu hiç ya kendinize bunu yapmayın :/

Son düzenleme:
Kuzenim de gördüm bunu, çok şaşırdım. Kötü bir hastalık gerçekten.

bukonuda çözüm bulanların önerilerini bekliyorum

Sevgili arkadaşım;
Sana tavsiyem inanmak..Bu başlangıçda psikolojik stresle oluşan bir dürtü bozukluğu..Sonrası ise alışkanlık tamamen.Eğer alışkanlıklarından zor vazgeçen biriysen bunun yerine kendine farklı bir alışkanlık kazandırabilirsin..(kontrollü) olabilirsin.

Son dönemlerde artık ben kirpiklerimi bile bitirmiştim..Doktorada gittim verdiği ilaçları düzenli bir şekilde kullandım ama banamısın demedi!!..uyguladığım taktik şuydu;gözlük kullanmadığım halde gözlük aldım,kontur yaptırdım..Gene olmadı elimi o gözlüğün arasından ittirip gene yapıcağımı yapıyordum..Hayır birde başkalarınınkini gözüme kestiriyodum!!!
Lütfen formül şu; Ben şimdi bu alışkanlığımdan vazgeçtim deyip takvim hazırla en fazla 30 gün her yolmadığın gün bir çentik at takvime.30 gün dolduktan sonra kaşların uzamış oluyor kıyamayabilirsin o zaman..
Arada bir elim gidiyor fakat kendimi kontrol edebiliyorum..Seviyorum sizleri deyip birde okşayıp geçiyorum..
Lütfen dene..

ben birşey sormak istiyorum bendede bu durum var ben saçımı boyatmak istiyorum ama korkuyorum acaba boya saç diplerine zarar verir mi ?

Sinir bozucu birşeyy bazen saçlarımın açılan yerlerine bakıp ağlıyorum sonra utanmadan yine yolmaya başlıyorum tabi farkında bile olmadan özellikle sinirli yada düşünceli oldugum zaman kurtulamadım senelerdir bu saçma hareketten

aynı sorun yıllardır bendede var ilk okuldan beri yaparım, ilk yıl saçımın bi bölgesini tamamen yolmuştum kel olmuştum yani sonra azalttım yeniden çıktılar hala yapıyorum ama saçın her bölgesinden yapıyorum o yüzden çok açılma olmuyo, benim saçım bazı telleri böyle pürüzlü garip bişey bide çook kalın kabarık saçlarım var azalsınlar diye yolym derken alışkanlık oldu hep sağdan soldan çıkanları yola yola ilerledim tek tek yda üçer ikişer yoluyorum acıda hissetmıyorum kökleri siyahlı beyazlı yapışkan gibi yapışyo garip bişey ya kurtulmak istiyorum aslında saçlarım sağlıklı pürüzsüz falan olsa elime öyle pürüzlü kırık kırık kıvırcık gibi teller gelmese yolmam bırakırım belki :S bi çözüm bulmak lazım yıllardır bulamadım bu aralar çok ilerledi yardım edersenz çok sevinirim

ben de de var ilk okuldan beri... kulagin önünde saclar olur ya genelde kulagin arkasina gecirirsin.. ben onlari hep yollarim.. hic uzadigini görmedim daima kisa cok cirkin duruyor ama napim.. hele stres ve ya kendimi kötü hissedince anlamiyorum bile oynayip kopardigimi.. otomatikmen oluyo sigara gibi bisey sanirim birakamiyorum..

kızlar burda yazılanları okuya okuya bu işten müzdarip olanlar ve kendim adına bir çare düşünüyordum.ben de felaket kirpik koparma duruma var 30 yıldır!!!neyse kirpiği hissedebilmek ayrı bir haz koparmak ayrı bir haz.yara bandı denedım olmadı.kısacık tırnak kesmek olmadı.en sonunda tesadüf parmağıma japon yapıştırıcı dokuldu.ve ben ogün sürekli parmağımın ucunun pürüzlü ve hissiz oldugunu farkettim. o günden sonra en çok kullandığım 4 paramagımın ucuna azıcık japon yapıstırıcı sürüp ovalıyorum.bu durum hem farkındalık yaratıyor.cunku farkında olmadan otomatıkman yaptıgım bir seydır.hem kırpiği hissedemıyorum.tam elim kirpiğe gidince hemen geri çekiyorum.cunku kırpıklerımı uzatmayı ve rimel kullanmayı cok ıstıryorum arkadaslar..benım kirpiğim hic olmadı.daha uzarken baslarım koparmaya..aynı sey sac koparanlar ıcın ıse yarar dıye dusunuyorum.parmagınızı sacta dolastırıken hissedemezsenız bu ısten haz almazsınız.işte bu formul bunu engelleyecek..bu arada ben 20 gundur 1 kere bile kırpık koparmadım.suan kırpıklerım cıkmaya basladı.boyle devam ederse hersey cok guzel olacak...hepinize sevgıler..

selam kızlar bende üniversiteye hazırlandıgım yıllar başladım ön saç tellerimi yolmaya.çok uzun sürede oldu bu durum ama boyada yaptırıyordum bu arada ve hala boyatıyorum.ama saçlarımın önü acayip açıldı.fönletiyorum saçımı hangi tarafa yatıracagıımı bilmiyorum.öyle çirkin duruyoki.bunun için ne yapabilirim hiç araştırmadım.son yıllarda yolmuyorum tabi ama yenileride çıkmıyo(
ilerde saç ektirmeyi bile düşünüyorum.yani tam kel görüntüsünde degil ama o bölge çok seyrek duruyo.össye hazırlandıgım sıralar kitabı kucagıma koyardım hem okur hem yolardım.çok geçmeden önümde birsürü saç teli olurdu.annem kızardı kızım kel olacan kel diye.ama inanmazdım.şimdiki aklım olsa hiç kıyarmıydım.birde hemen hemen 10 yıldır boyuyorum saçımı.artık ordan saç çıkacagınıda sanmıyorum çünkü saçlarım baya yıpranmış.boyada akıncaya kadar bekliyecem ana rengi kullancam artık
bildiginiz bir yöntem varmı yada ilaç dra gidelim.sarmısak ezip z.yagında 1 hafta bekletip hergün banyo öncesi sürüyorum masaj yapar gibi ama pek fayda görmüyorum.cevaplarınızı bekliyorum

Son düzenleme:
allah hepinize acil şifalar versin.benim 20 aylık bi kzızm var 8 aylıktan beri kıl yiyor.ama kafasında koparmıyo.yerde bulduğunu.büttün gün gözü yrde minnacık bi saç bulsa hemen agzına.çok doktor çok pediyatriye gittik.tek kotkum ilerde kafasından koparıp yemesi.rabbim dernansız dert vermesin.çok zor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…