Saç koparma hastalığı: Triktillomani

Sevgili Arkadaşlar;

Size burdan hep yazdım biliyosunuz,kaşım ve kipriğim kemoterapi görüyor gibi olmuştu..Bende doktora gittim ilaçlar kullandım..Fakat tam tersi bende dahada artmıştı..İlaçların dozajı 300mg.kadar çıktı..Anladımki; bu ilaçla olacak iş değil..

Kendime çeşitli alışkanlıklar kazandırdım ama yinede olmuyordu..Gözlük kullandım,kaşlarımı yağladım saçlarımla oynamaya başlamıştım..Kaşlarıma kontur yaptırdım.Takıntılı olduğumu biliyordum..Bir alışkanlığı başka bir alışkanlıkla çözmeye çalışmak zaten takıntılı oldugumun ispatıydı..Birgün hiç gitmediğim bir kuaföre gittim..Saçlarımı kestirdim,Kaşlarımı düzeltmesini istedim..
Kaşlarımın döküldüğünü söyledim çünkü insan utanıyor (kaşlarımı,kirpiklerimi yoldum demekten)

Kaşımı düzelten bayan;Benim kardeşimde saçlarını yoluyor diye anlatmaya başladı,bende kinin dökülme değil,yolma olduğunu anladı..Bana kaşlarını bir emanet gibi gör haftada bana gel,ben düzelticem dedi..

Ben bu yönlendirmeye inandım,her elim gittiğinde de emanet gibi düşünüp ona inandım,çok şükür uzadıkçada kıyamadım..Şimdi elime ayağıma sahip olmaya çalışıyorum..Sizde yapabilirsiniz..Kendinize inanacak kendinizi ikna edicek bir alışkanlık edinin..

Hepinizi çok iyi anlıyorum..Lütfen deneyin..

tamamen stres kaynaklı aynı şekilde deri koparma hastalığı da. stresli olanlar başka şeye vuruyorlar. bende ikisi de eskiden vardı. saç koparma sinir oldum saçlarım gidiyor diye. deri de kopardıkça kanıyor falan. tırnak yeme olmadı neyseki bende hiç. ben hiç ilaç kullanmadan geçtiler

Son düzenleme:
ben de kaşlarımı ve kirpiklerimi yoluyorum malesef.. çok kötü bir huy..

enterasan bi konu tskler

bende dudaklarimi yoluyorum

canim unutmamaya calis

bence bi psikologa gorun canim ciddi bi sorun bence

canim üzülme herseyin bi caresi var. bence baska seylerle oyalanmaya calis mesela tlf konusurken elinde baska birsey olsun. kaslarina badem yagi sur gurlessin

bence bi doktora gotursun aliskanlik haline gelebilir

anliyorum seni bence kendine bir soz ver bir daha yapma

bence baska seylerle oyalanmaya bak mesela bi hobi edin kendine

herkese merhaba..son 6 aydır benimde elim sürekli saçlarımda,özellikle son üç aydır..önceden yoktu böyle birşey..ben belirli bi yerden koparmıyorum.parmaklarımı sürekli saçlarımın arasından geçirip saçlarımı çıkarıyorum.aşırı dökülmem var o yüzden zaten hemen çıkıyo saçlarım elime geliyo bi sürü saç.dökülme olduğu için sanırım acımıyo hemen çıkıyo saçlarım.bu yaptığımda buna benzer bişey mi arkadaşlar ya özellikle sinirliyken yapma isteği oluyo.yada aklıma her geldiğinde işte..bugün okudum.ve akşamdan sonra hiç parmaklarımı geçirip çıkarmadım saçlarımı.zor tutuyorum.eşimde farketmişti çok uyarıyodu.zaten dökülüyo ben çekmesem onlar zaten dökülcek az sonra diyodum.buna inanıyodum.farkettim ki daha çok üstlerden çekiyorum ve kafamın üst kısmı baya seyrekleşti.. benim gibi olan var mı peki? tek bi yerden yolmayıp toptan çeken? o kadar çok çekiyodum ki hiç acı yok sadece değişik bi his..anlamsız ama huzursuz oluyodum.elime saç geldikçe daha çok çekiyodum.sonunda ise çok üzülüyodum.ama hep zaten dökülcek bari ben çekiyimde ortalığa dökülmesin diyodum.biliyorum çok saçma ama
yazılanları okuduğumda iyice kötüye gittiğimi farkettim.ve karar verdim.kararlı olmadıktan sonra bırakamayız bunu.inş.hepimiz kurtuluruz.
saçlarım seyrekleşti çok fazla hem dökülme çok hem ben çekiyorum bu yüzden mecburum bırakmaya..akşamdan bu yana 4 tel falan çektim.içimde sürekli bu his var 10 saat olucak.kararlıyım.inş yapmamaya çalışıcam.hepinize sevgiler...

bende de var bu, önceden çok açılma vardı, herkes yazmış saçımı açamıyorum falan diye, bi kaç kere kuaföre gittim, saçkıran sandılar herlde tip tip davrandılar, bende gidemedim bi daha kendimi kötü hissetitrdi bu bana, sanırım sürekli alışkanlık haline getirirsen kuaföre gitmeyi çekineceğimiz bi yere koparmayı engelleyebiliriz,
yani şöyle düşünün haftada bir fön çektirmeye gidin, kendinizi zorlayın, orda o bakışlara maruz kalmak istemiyorsanız, koparmayacaksınız bu kadar basit, eğer sosyal hayatta aktifseniz, bunu yapma lüksüne sahip değilsiniz, gizle gizle nereye kadar, topuz yap, ör, açma, bunlar insanın psikolojisini daha da bozar, öncelikle kendi içinizde başlıcak herşey, biliyorum dayanılmaz bazen, hele stressli dönemlerde daha da tetikleniyor ama kimse saçının azaldığını görünce üzülmediğini pişman omadığını söylemesin, birisi ben yöntem buldum koparmıyorum kırıyorum demiş bende denedim onu ama hiç bir farkı yok,heppimizin çekincesi kuaföre gitmek, lütfen kendinize 2 ay süre verin dediğimi yapın, 2 ay boyunca 8 kere kuaföre gidin, imkanı olan 2 günde bir gitsin, o bakışlara maruz kalmak inanın herşeye bedel, eğer bu dediğimi yaparsanız, kedinizi sorumlu hissediyorsunuz koparmama konusunda, azalma oluyor, saçlarınız emin olun güzelce çıkıcak ve açıklıklar kapanmaya başlıcak, saçlarınızı çıkmaya başlıyınca insan kıyamıyor, tamam devam ediyor ama eskisi gibi delilerce koparmıyorsunuz, sonra uzuyor saçlarınız kıyamıyorsunuz, çok zor bilyiorum ama lütfen kendinize bunu yapmayın

aynı şekilde bende saç yoluyorum.. 12- 13 lü yaşlarda benımde basladı. bi ara arka tepemde boşluk oluşturmuştum annem kızmıştı gördüğü zaman kızardı hep. ama o zamanlarda ailevi sorunlar ve stres altında oldugum ıcın buna verıyoruz yine aynı şekilde. sstrese girdiğim zamanlr saç yolmalarım artıyor. ama engel olmaya çalışıyorum bazen koparmamak ıcın ugrasıyorm yinede koparıyorm ne denli bi pskopatlıksa
şaka maka bi yana hala devam ediyor ama eskisi gibi değil tabi ki artık bende kendime engel olmaya çalışıyorm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…