Saç koparma hastalığı: Triktillomani

aaa alinma ama...

ben de 2 yil once gittim bir psikologa. 8 ay sürdü görüsmeler.
tedavi degil bu dediler. bizedn sihirli bir ilac bekleme dediler..

bu sac koparmak bir davranis bozuklugu, yeni davranislar ögretmeye calisiyorlar. eski davranisini da unutturmayi.
valla baslarda iyi gibiydi, ama su an yine basladigim yerdeyim
o yuzedn tedavi sözcugu ne cok güvenmiyorum, nedeni bu, cok ümitsizim yani...

bir de sevgili prmcst kalbini kirdiysan cok özür dilerim, amacim seni incitmek ya da yazdiklarini yargilamak degildi, sadece öyle cikti iste, bence yok zira tedavisi üzgünüm
bize bos vakit harcatan psikologlara vs adamlara kizginim...

:çok üzgünüm:
ben hazırladığım o zarfların üzerine 750 adet yazdığımı biliyorum okadar çok kopartıyordum .

ya mercancım nasıl 750 ya.ben sadece 5 10 dakika kendimi kaptırıyorum hemen kafamda açıklık oluşuyor.hiç saymadım ben ama 750 çok gibi geldi bana.insanın kafasında hiç saç kalmazki böyle insanın.ben bide 1 ay bile koparmadan duruyorum.buna rağmen saçlarım çok uzun sürede düzeliyor.düzelmesi bayabir uzun zaman alıyor.sen nasıl yapıyorsun.kopardıkdan sonraki psikoloji çok kötü.nasıl üstesinden geliyosun.ya canım her gece hepimiz için dua ediyorum.irade gücü ver allahım diye.

olumunekankayizsmile tamam canım,ya yazıya dökulunce yanlıs anlasılmalar oluyor ıster ıstemez.karsıdakı samımı mı dalga mı gecıo anlayamıosun ve bazen öle tıpler gelıp abıdık gubudık seyler yazıo kı tam sınırr....

VALLa canım aynen öyle abartı yok çünkü saydım psikoloğumun verdiği bir ödev di bu sayım.Ama hep aynı yerden pek kopartmıyorum kafamın çeşitli yerlerinden belki de onun için pek açıklık olmuyor ama şuanda bölge bölge açıklıklar mevcut ahh 1 ay sabretsem ben saçım gür ve hızlı uzuyor hemen kapanır açıklar ama 10 gündür yine felaket kopartıyorum ben yinesenağlama

bende sürekli dua ediyorum hepi-mize galiba başka yolu da yok artık ilaçlarıda bıraktım 5 gündür içmiyorum bakalım ne olacak

ilaçları bıraktım pişmanım ama sanki içince faydasımı oluyor tabiki hayır diğer yerlerden yan etkilkeri çok oluyor oyüzden nasılsa fada etmiyorsa içmemek daha mantıklı

anladım canım.benimki biraz farklı ozaman.bensadece acıma hissi olduğu için belirli bölgede koparıyorum.saç koparmadan önce hani saçlar kirlenirde saç derisi acırya.aynı onun gibi acıma hissi oluyor.kopardığımde rahatlıyorum sanki.acısımı geçiyor mu diyceksin, hayır geçmiyo ama inanılmaz bir rahatlama oluyor sanki.aynı yerden koparıncada hemen açıklık oluşuyor tabiki.senin durumun biraz daha farklı benden.gerçi sonuç aynı pişmanlık,kendine duyduğun nefret.nasıl bişeydirki bu kendine hakim olamıyorsun.ben hiç psikoloğa gitmedim.gitmeyi düşündüm çok.ama sizlerin yazdıklarını görünce vaz geçtim.belli bir tedavisi yok, anladım.ben hala sadece saçımı kesiyorum.uzayınca tekrar baştan.bayadır koparmıyorum ben ama düzelmedi henüz saçlarım.bir düzelsem başka birşey istemiyorum.inanırmısın adak bile diledim.çaresizlik böyle birşeymiş,çok iyi anladım.

canım hepimiz aynı hisleri hissediyoruz

kizlar bende sac koparma saclarim cok kirik onlari kopariyorum ama daldigim zaman kokundende kopariyorum bunu hastalik oldugunu bilmiyordum basligi gorunce cok sasirdim ne yapmamiz gerekiyo bunu engellemek icin benim saclarimda hic uzamiyo yilan yagini duydum onu deneyecegim
*

Kızlar çıldırıcam bende koparıyorum 3 senedir. Kendimi alamadım bi türlü ve saçlarım uzamıyor ben hep koparıyorum çünkü. çözüm bulan varsa önersin lütfen. Kurtulmak istiorum. Imdaaaaaaaaaat

ben bu hastalığa sahip olduğumu yeni öğreniyorum...
obsesif kompulsif bozukluğundan dolayı doktora gitmiştim,sürekli yüzümdeki kolumdaki tüyleri yoldkça yolasm geliodu mutlu oluodm kafaya taktığım tüyü alamazsam ellerim titriodu doktora bunlardsanda bahsettim ve o bna beynin kendni rhatlatmak stresten kaçmak içn buna başvuruo dedi.ayrı bi hastalk olduğnu ayrı bi tedavi gerektirdiğni sölemedi.kaldıki prozac kullanıorm hiç bi faydası olmadı...

bende yıllardır yoluyorum. koparıyorumm benimki bayağı ilerledi artık durduramıyorum kendimi tam kendine gelecek saçlarım ben rahat bırakmıyorum hem kırıkları hem kökleri koparıyorum köklerini dudaklarıma değdiriyorum kalın telleri ısırıyorum böyle saçma bişey!! kendime sinir olsamda durduramıyorum işte........

aynen aynen aynen. noktasından virgülüne kadar senle aynı işlemi bende uyguluyorum. şu aptal psikologlara da gittim yok faydası. en iyisi biz kendimize laf geçirip bırakıcaz. ben saçımı kestirdim. yine elim gidiyor ama çekmeye çalışıyorum bakalım ne kadar savaşıcam kendimle. allah yardımcımız olsun. bi bu olsa ben tırnak ve dudaklarımıda sıradan geçiriyorum offf yha napıcaz böyle ama bırakmalıyız hadi söz verelim kendimize

inş. bırakırız diyeceğim ama ümitsizliğe kapılmak istemiyorum yinede. çünkü yıllardır aynı durum var.... önceden utanıyordumm artık utanmada kalmadı otobüste yolda heryerde çat çat koparıyorum... hem çok rahatsız oluyorum hemde o kırıkları kalın telli saçları bulunca çok büyük mutluluk duyuyorum.. başkalarına ne kadar komik yada saçma gelsede elimde değil..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…