Saç koparma hastalığı: Triktillomani

paylaşımları okudukça dahada fazla üzüldüm ne nedeni belli nede kesin bi tedavisi var umarım kendi kendimiz telkin yoluyla aşabiliriz yoksa kendimi küçük sorunlu bi kız çocuğu gibi görmeye başladım ve bunu yapabilmek için kaçamak yerler aradığımı farkedince daha çok kızıyorum kendime

bana cook normal bı hareket gbı gelmeye basladı.ne koparmadan nede sonrasında bısı hıssetmıorm ne haz ne sınır ne bsı :((

bu cok normal canım,antıdepresan ılacların net bı etkısı yokk. deneme yanılmaaa..
kı bu sac koparmanın sebebı bıle bılınemıorr. terapıye gıdıomusun swen ??
benım terapıstım yuzde70 basarı beklıo... henuz baslamadık ama ben hayal kırıklıgna ugradım yuzde70 cok dusuk bı oran :(((
Terapi dediğin nasıl birşey ben psikoloğa gidiyorum ama yaptığımız birşey yok sahbet ediyoruz

psikoloğun dediği parmağını bantla saçına bandana tak elişi ör ellerini meşgul et falan başka birşey yok

ben de aynı durumdayım..tepemde açıldı..son birdeyip duruyorum.mutluyken,sinirliyken,meşgulken ,dinlenirken her zaman bakıyorum elim saçlarımda...
hepimiz aynı durumdayız bir daha yapmıyacam bu son deyip kafamızda saç bırakmıyoruz benim son halim berbat durumdayım

bizden nekadarda çok kişi olduğunu bende internet sayesinde öğrenmiştim çeşitli bloglar var bu hastalıkla ilgili çoğu bloğada üyeyim arkadaşlarla yazışıyoruz hepsi aynı durumda kendi çabalarıyla birşey yapmaya çalışıyorlar

psikoloğun dediği parmağını bantla saçına bandana tak elişi ör ellerini meşgul et falan başka birşey yok

psıkologa henuz 1 kez gttık tanıstık psıkıytra anllattgım ve dosyamdada ztn var olan seylerı bıde ona anlattım 30dk 150 kagıt bayıldım. tedavı terapı neyse artık 7hazıranda baslayacak. pek umudum yok ama bakalm...
ben buaralar baya baya koparıorum :(( snvlarm basladı. farkında olarak koparıorum bıde.
ha onu da dedım psıkytrıme ve psıkologuma ''bana parmagını bantla elını bagla sacını kapat bandana tak elıne ıs bul doyeceksenız hıc zahmet etmeyın ben butun bunları denedım ve basarısız oldum. varsa farklı bı yöntem onu söleyın dedım.
yok dedı onları önermıcem edmr mı ne ole bı tedavı varmıs onu uygulıcakmısss... bakalm hazırlısııısüprizzzzz

psıkologa henuz 1 kez gttık tanıstık psıkıytra anllattgım ve dosyamdada ztn var olan seylerı bıde ona anlattım 30dk 150 kagıt bayıldım. tedavı terapı neyse artık 7hazıranda baslayacak. pek umudum yok ama bakalm...
ben buaralar baya baya koparıorum :(( snvlarm basladı. farkında olarak koparıorum bıde.
ha onu da dedım psıkytrıme ve psıkologuma ''bana parmagını bantla elını bagla sacını kapat bandana tak elıne ıs bul doyeceksenız hıc zahmet etmeyın ben butun bunları denedım ve basarısız oldum. varsa farklı bı yöntem onu söleyın dedım.
yok dedı onları önermıcem edmr mı ne ole bı tedavı varmıs onu uygulıcakmısss... bakalm hazırlısııısüprizzzzz
İinşallah başarılı olursunuz canım burada bir birimize yazarız sonuçları

başımdaki peruk artık öyle bir bunalttı ki beni kafayı yiyecem allahım ne olur biran evvel kurtar bizi

:Saruboceq:
canım inşallah başarılı bir tedavi olur.en azından içimizden birileri başarıya ulaşsınki bizlerede ümit versin.iyi bir sonuçla bitir inşallah tedavini.

arkdslar bugun kontrole gttım ve dr um bana su nu önerdı bana cok mantıklı geldı sızde yapın ben yapcam
zarf alın bırsuru bırde takvım
hergun kopardıgınız sacları 1 zarfa koyun gun sonunda kac tane kopardıgınızı o zarfın ıcınden sayarak zarfın uerıne yazın. takvımde de o gunku rakamı yazın..
ertesı gun yıne aynı farklı bır zarfa ama.. yanı hergune 1 zarf.. bunu mutlaka yapın... ıs sac koparmakla bıtmeyecegıve ardından böyle bır ıskenceye maruz kalınıp üşengeclık olacagı ıcın onları yapmaktansa kopartmam deyıp zamanla bıraılacak dıye dusunuyoruzzz....
ben sahsen buna cook üşenırım ve ırademe sahıp olursam kparmam ınsallaaahh

arkdslar bugun kontrole gttım ve dr um bana su nu önerdı bana cok mantıklı geldı sızde yapın ben yapcam
zarf alın bırsuru bırde takvım
hergun kopardıgınız sacları 1 zarfa koyun gun sonunda kac tane kopardıgınızı o zarfın ıcınden sayarak zarfın uerıne yazın. takvımde de o gunku rakamı yazın..
ertesı gun yıne aynı farklı bır zarfa ama.. yanı hergune 1 zarf.. bunu mutlaka yapın... ıs sac koparmakla bıtmeyecegıve ardından böyle bır ıskenceye maruz kalınıp üşengeclık olacagı ıcın onları yapmaktansa kopartmam deyıp zamanla bıraılacak dıye dusunuyoruzzz....
ben sahsen buna cook üşenırım ve ırademe sahıp olursam kparmam ınsallaaahh
ahh canım benim o anlattığın benim ilk tedavi dememdi dr tavsiyesi ama ne oldu sor bakıyım ben daha bir fazla koparttım o toplama sayma işi bana ayrı br zevk verdi sıkılmaktan çok zevk aldım.topladıklarımla tekrar tekrar oynadım onları ağızımın etrafına sürdüm ikiye kırdım falan falan işte onlarda bana oyuncak oldu bu yönetem bana yaramadı inşallah sana yarar olumunekankayizsmile

benim böyle bir arkadaşım vardı tepe bölgesi tamamen boştu dediğin gibi bunu kontrolsüz olarak yapıyordu..babası önce bi doktora götürdü tedaviye başladılar bide saçalrını kazıttırdılar el alışkanlığı kaybolsun diye...sende bi uzamana danış canım kötü bi durum çünkü..bende dudaklarımın etlerini koparıyorum.bazen mikrop kapıyor iğrenç iltihaplı bi hal alıyor öyle canım yanıyorki bi iyileşsin bi daha koparmayacağım diyorum iyileşiyor yine devam..inanılmaz bir haz veriyo koparmak ama normal bi davranış değil işte.. :1no2:

üniversidede yurtta ki oda arkadasım yapıyordu sacı cok azaldı bizde sacıbı sıfıra vurduk. Bi nebze iyi geldi el alışkanlıgı gittti

zarfa falan koymama gerek yokki yere atıyorum günde kaç kez yer temizliyorum işyerimde bu daha zahmetli ama beni alıkoyamıyo yinede bide bu aralar koparmaktan kurtulmak için daha başka saçmalıklar yapıyorum ellerim sürekli saçlarımda olacak ya illa bende bu sefer her aldığım teli ağzıma götürük dişimle kesiyorum yerinden koparmamış oluyorum en azından ama kafamın sol tarafındaki saçlarım sağa göre hem daha seyrek hem daha kısa

Back