Saç koparma hastalığı: Triktillomani

ya mercan arkadaşım anlıyorum seni hele o boneye benzer şeylerden çok taktım.çok kötü hissediyosun kendini.ama canım bence sende kes sürekli düzelene kadar.inan bukadar üzülmezsin bile.resimdeki saçım tam 3 numara değil.biraz uzamış hali.3 e kesmeye cesaret edemiyorsan bile biraz daha uzun kesebilirsin.kısa saç okadarda kötü değil.ama okadar çok rahat edersinki.zaten perukta kullanıyormuşsun.inan koparıp kafada saç bırakmamaktan daha iyidir.bence bir düşün bunu.bak ben yaklaşık bir aydır çok rahatım.resimde gördüğünüz kadar uzadı nerdeyse.tekrar kısaltıcam şimdi.ama çok rahatım ve hiç dokunmuyorum saçıma.

saçım bayadır kısa,önceden kesiyordum kısayken sorun yoktu ama biraz uzayınca koparmaya başlıyordum.ama yaklaşık 1 aydır sürekli kısa kesiyorum biraz uzuyo tekrar kesiyorum.kesmeye devam edicem taki el alışkanlığım gidene kadar.böyle çok daha mutluyum ve hiç saçıma dokunamıyorum.neredeyse düzeldi sayılır.bir kaç yer hariç.kusura bakma yeni üye olduğum için özelden sizlere msj atamıyorum.sevgili hzn.

bende her ne yöntem olursa olsun bir süre sonra etkinliğini kaybediyor ben bir şekilde kopartmaya devam ediyorum

kopartmaya başlayınca engel olması zor bir tane daha bir tane daha derken bir bakmışsın kucak dolusu saç

:Saruboceq:hazan cım kısa kesicem tabi sürekli.saçım düzelincede çok fazla uzatmayı düşünmüyorum.hem kullanması çok rahat oluyo hemde daha rahat hissediyorum kendimi.benim saçım 4 yıl öncesine kadar sürekli uzundu.özlemiyor değilim ama eşimde sana kısa saç yakışıyor uzatma diyor.bilmiyorum ya canım şu dertten allahın izniyle bir kurtulayımda uzatması kolay.seninde böyle bir derdin varmı bilmiyorum ama çok zor bir durum.varsa sanada geçmiş olsun yoksada başına gelmesin inşallah.güzel sözlerin için teşekkürler canım.

kırılsın ellerim neye yarıyorr gençliğim gidiyor tutamıyorum............

Deme öyle canım yaa.Allahım şifa versin inşallah. Hastalıktan dolayı kendini suçlama. Bu bir hastalık. Kendine kızma. Ben de burda görünce biraz araştırdım. Bazı nörolojik sebepleri de varmış bu hastalığın tamamen psikolojik değilmiş yani. Tiklerle akrabaymış. İnşallah daha etkili tedavi yöntemleri de çıkar yakında sağlığınıza kavuşursunuz hepiniz. Ama o zamana kadar diğer arkadaşların yaptığı şu kestirme olayını filan bir dene.
Kendine iyi davran, kendini suçladıkça tetikliyor da olabiliyorsun. Geçer inşallah.

hazan cım.özele yazamadığım için buraya yazıyorum.daha öncede yazmış olduğum gibi yeni çekilmiş bir resmim yok bilgisayarda.telefonla çekip yüklemeyi denedim ama olmadı.yeğenin daha 18 yaşında olduğundan saçlarını kesme fikrine sıcak bakmaması normal bence.ama çok kısa olmasada saçlarını rahatsız olmayacağı kadar kısa kesebilir bence.uzun saç ele daha çabuk geliyor ve göze batıyor sürekli.kopar beni der gibi.benim okuduğum kadarıyla bu hastalığın altında psikolojik sorunlarda yatıyor olabilirmiş.psikiyatr yardımıda alabilirsiniz belki.allah yardımcısı olsun.inşallah kurtulur bu dertten.18 yaşında olması bu durumdan dahada fazla etkilenmesine neden olabilir.tam ergenlik dönemi.dikkatli olun bence.çünkü saçları kopardıktan sonraki duygu çok berbat.nefret edersin kendinden.canım ben kendimi kurtarabilirsem herkese yardımcı olmak isterim tabi.ama inan bende kendi kendime bişeyler düşünüp sizlerle paylaşıyorum sadece.allah herkese şifalar versin

kızlar çok üzgünüm ama sizede söylemek istedim Psikiyatrı doktorum dediki bu hastalığın henüz çaresi yok biz sadece acaba hangi ilaç iyi gelir diye tahminde bulunup kullandırtıyoruz yani beni denek olarak kullanıyormuş

iyi geleceğini düşündüğü ilaçları bana en az 2 ay kullandırtıp duruma bakıyormuş.mafoldumben

ben de aynı durumdayım..tepemde açıldı..son birdeyip duruyorum.mutluyken,sinirliyken,meşgulken ,dinlenirken her zaman bakıyorum elim saçlarımda...

off off bu konuya ilk defa denk geldim aynı şey bendede var ama kimseye bişi söyleyemiyorum bazen annem farkına varıp yolma saçlarını diyoo:mymeka: bende oynuyorum diye geçiştiriyodum bunun bi hastalık olduğunu hiç düşünmemiştim ama ilk sayfalarda okuduğum gibi bendede ergenlikle başladı çok saçma aptalca bişi kopardıktan sonra üzülüyorum defalarca söz verdim yemin ettim kendime ama en ufak stresli bi anımda elimin boş kaldığında tv izlerken pc başın ve yanlız olduğumda hep elim saçlarımda sağ elimle bişierle meşgul olurken sol tarafımda saçlarım azaldı nasıl geçer bu evlenicem ve hala saçlarını koparan biriyim bu ruhsal bi hastalıkmı:çok üzgünüm:

iyi geleceğini düşündüğü ilaçları bana en az 2 ay kullandırtıp duruma bakıyormuş.mafoldumben

bu cok normal canım,antıdepresan ılacların net bı etkısı yokk. deneme yanılmaaa..
kı bu sac koparmanın sebebı bıle bılınemıorr. terapıye gıdıomusun swen ??
benım terapıstım yuzde70 basarı beklıo... henuz baslamadık ama ben hayal kırıklıgna ugradım yuzde70 cok dusuk bı oran :(((

off off bu konuya ilk defa denk geldim aynı şey bendede var ama kimseye bişi söyleyemiyorum bazen annem farkına varıp yolma saçlarını diyoo:mymeka: bende oynuyorum diye geçiştiriyodum bunun bi hastalık olduğunu hiç düşünmemiştim ama ilk sayfalarda okuduğum gibi bendede ergenlikle başladı çok saçma aptalca bişi kopardıktan sonra üzülüyorum defalarca söz verdim yemin ettim kendime ama en ufak stresli bi anımda elimin boş kaldığında tv izlerken pc başın ve yanlız olduğumda hep elim saçlarımda sağ elimle bişierle meşgul olurken sol tarafımda saçlarım azaldı nasıl geçer bu evlenicem ve hala saçlarını koparan biriyim bu ruhsal bi hastalıkmı:çok üzgünüm:

evet canım hastalık

Back