Saç koparma hastalığı: Triktillomani

ben bi türlü kurtulamıyorum ya farkında olmadan sürekli saçlarımı koparıyorum sonradan bi bakıyorum üstümde birsürü saç var kopmuş offf yaa neyapıcam hiç bilmiyorum :gitme:eyvahedigeldismile​

ya nasıl kurtukacağız bu hastalıktan.hep beraber bişeyler geliştirelim. ben de üniversitede başladım ve 9 yıldır vazgeçemedim.şuan feci şekilde ağrıyor kopardığım yerler.saçlarımın ön tarafları ve kafamın tam ortasındaki iki yan açıldı.saçlarım artık çok cansız ve kel görünüyor aralardan.nasıl bırakacağız nasıl.her gün düzenli olarak kaç tane kopardığımı yazacağım.sizler de yazarsanız sevinirim.belki buşekilde bilincine varır koparmayı terkedebiliriz.

buraya yazmak işe yarayacak galiba.2 gündür 2 yada 3 kez kopardım.arada bir elim gidiyor saçlarıma canımın yandığını hissettikçe bırakıyorum. inşallah hepimiz kurtuluruz.

bu hafta biraz fazla koparttım yüze yakın olmuştur ama regl zamanımda çok oluyor yarın öbür gün sayılar düşer tekrar inşallah :Saruboceq:

birkaç gündür ben de fazla koparmaya başladım.bu aralar çok stresliyim. kendime söz veriyorum.eninde sonunda bırakacağım bu koparma işini. yazık saçlarımıza ya.aynalara küstüm.

Bu arada arkadaşlar buradan saç bakımı ile ilgili sayfalardaki karışımları da yapmaya başladım sizde mutlaka deneyin saçların kopması zorlaşıyor baya bir asılıyorum da acıyarak kopuyor buda bir etki ki farkına vardırıyor ve daha fazla asılmıyorum eskiden çeker çekmez kopuyordu

bende de vardı bu takıntı, çok sıkılınca başlıyodum saçlarımı koparmaya ama artık bıraktım.
önce içinizde bunu bitirmeniz gerek, bırakacağınıza inanmalısınız, ben öyle yaptım ve şimdi uzun süredir hiç koparmıyorum, psikolojik tedavi falan da almadım. ne kadar kötü olursa olsun bir alışkanlığı bırakmak sadece sizin elinizde

Son düzenleyen: Moderatör:
BUGÜNDE iyiyim kopartmadım diyebilirim saçlarım yaptığım kürler sayesinde zaten çok zor kopuyor

eskiden dipleri acımadan kolayca kopar gelirdi şimdi ise acıyor kopmuyor sizlerde mutlaka deneyin saç bakımı sayfasında ki bakım türlerinden size göre olanını

Yatılı okula başladığımdan itibaren başedemediğim bir dürtüdür bende saç koparmak.Ancak öyle dibinden değilde yıpranmış kırık saç uçlarını, teker teker ayıklayarak koparıyorum.Üstelik bundan büyük bir haz duyuyorum.Özellikle stres anlarında yer ve mekanı unutarak ellerim saçlarıma gidiyor.Bundan kurtulmak için saçlarımı kısacıkda kestirdim uzadığında sonuç aynıydı.Yoğun stres ve depresyondan 13 yaşımdan beri 4-5 kez alopesi areata yaşadım,herkes kendim yoluyorum zannetti.Aylarca kafamda neredeyse el ayası kadar büyüklükte boşluklarla gezdim.Antipsikotik ilaç kullandım. alopesiden kurtuldum ama halen ellerim saçlarımda,oturduğum heryer kıl yumağı.Benımkısı hobı durumunu aldı,sık sık kuafore gıdıp saç uclarındna kestırıyorum o zaman malum kparacak bırsey kalmıyor.

cimcime bence saçlarını hiç açma bende akşam eve gelince bağlıyorum ama yinede aradan çıkan saçları kopartıyorum

dün akşama kadar kopartmadım ama akşam iş yerinde biraz sorun oldu ben bayağı bir sinirlendim ve kendime hakim olamayıp saçlarımı koparttım.

Back