Saç koparma hastalığı: Triktillomani

Bu sitede saç bakımları topiklerine bakın kızlar onlar saçlara baya iyi geliyor.Saç kökleri sağlamlaşıyor kopartmak zorlaşıyor biraz

Bu sitede saç bakımları topiklerine bakın kızlar onlar saçlara baya iyi geliyor.Saç kökleri sağlamlaşıyor kopartmak zorlaşıyor biraz

EVET DOĞRU BEN MARANKİNİN SAÇ KÜRÜNÜ UYGULAMIŞTIM BİR KERE O KADAR SAĞLAM OLDU Kİ ÖNCEDEN pıt dye gelen saç kuvvet uygulasan bile zor kopuyor belki vazgeçirir bu uygulamada...kaydirigubbakcemile5

guzelm ben ıstanbuldayım,hacettepe unv hastanesıne gdemem.kı devlet hastanelernde cıhazlar vs.. yok tam olarak saptama olanagı az.sdce ılac verıp gönderıolar ben onu ıstemıorum benım unutkanlık gbı bı sorunum da var onu da cözmem gerekıor

senin söylediğin tedavi yöntemi nasılki cihazlardan falan söz ettin negibi bişey uyguluyorlar

offf bu sitede kendimi buldum.bende de war bu dertten.
lise sonda başladı hala dewam ediyo 6 senedir.pc başındayken,ders çalışırken, tv izlerken yani elim ne zmn boş kaldığında saçlarımı yolarken buluyorm kendimi.genelde uçlarından kopartıyorum ben ama bazen de kökünden yoluyorum.çok korkuyorm anlattığınız gibi saçımda oyuklar oluşucak diye ama elimde olan bşey deil farknda olmadan yapıyorum.üstü başım halılar yerler herye öbek öbek saç utanıyorm gelen misafirlerden fln ama elimde deil işte.ek başıma yaşadığım için uyran kızan da olmuo, ewdeyken annem kızıyo çek elini die ama o zmn da nasıl sinirleniyorum çekiyrm elimi,2 dk geçmeden yeniden başlıyorum.sanki kopardıkça rhtlıyorum fisfisfis

offf bu sitede kendimi buldum.bende de war bu dertten.
lise sonda başladı hala dewam ediyo 6 senedir.pc başındayken,ders çalışırken, tv izlerken yani elim ne zmn boş kaldığında saçlarımı yolarken buluyorm kendimi.genelde uçlarından kopartıyorum ben ama bazen de kökünden yoluyorum.çok korkuyorm anlattığınız gibi saçımda oyuklar oluşucak diye ama elimde olan bşey deil farknda olmadan yapıyorum.üstü başım halılar yerler herye öbek öbek saç utanıyorm gelen misafirlerden fln ama elimde deil işte.ek başıma yaşadığım için uyran kızan da olmuo, ewdeyken annem kızıyo çek elini die ama o zmn da nasıl sinirleniyorum çekiyrm elimi,2 dk geçmeden yeniden başlıyorum.sanki kopardıkça rhtlıyorum fisfisfis
Hepimiz aynıyız hiçbirimiz elimizde olarak yapmıyoruz bu artık beynimizle elimizin otomatikleşmesinden oluyor dr' um öyle diyor ki hatta farkında olsam bile ben elimi çekemiyorum kafamdan o derece de zor yani bu hastalık Sürekli bilinçli kalmaya dikkat edin birde elinizin boş olduğu zamanlarda şu selo bantlar varya parmak uçlarınızı onunla bantlayın şöyle birkaç defa dolayın parmak ucunuza çok işe yarıyor

bn 18 yaşındaym..aynı sorun bndede war napcam bilmiorumm çok zor durumdayım ellerime söz qeçiremiorum intiharı bile düşündüm ama olmuo o kadar çaresizimki qece uyku bile qirmio qözlerime çnkü saçlarm tamamen qidio napcam yardım edin nolurr:((

bn 18 yaşındaym..aynı sorun bndede war napcam bilmiorumm çok zor durumdayım ellerime söz qeçiremiorum intiharı bile düşündüm ama olmuo o kadar çaresizimki qece uyku bile qirmio qözlerime çnkü saçlarm tamamen qidio napcam yardım edin nolurr:((

hşştt hşşt ne ıntıharı be sacmalamaaaaa.....
:sinifsinif:
bu hastalık 1.5mılyon ınsanda var,atlatıcazzzzzz.
bak karanfıllı bı tarıf var,karanfılı bır avuc suya atıosun kaynar suya,
2gun ısık almayan bır yerde karanlıkta bekler.sonra bu suyu saclarına fısfısla dıplerıne sur,sac köklerı guclenıo ve koparırken zorlanıosn farkna varnca ztn elını cekersın elını tatlm...

elinize bı hobı bulun bence
resım - müzik aleti- tesbih- takı tasarımı-örgü vs bırcok sey olabılır
ama bunları hafıf ve dınlendırıcı muzık eslıgınde yapın belkı ıyı gelır ve tamamne unutursunuz
ınsanların bazı donemlerınde yasadıgı stresler tik olarak kalabılıyor ve dıkkatınızı baska taraflara cekerek bundan kurtulabılırsınız belkı
gecmıs olsunn

saol inş qeçer çünkü bıktm artk böle yaşamaktan etraftakilerin sorularından heerşeeydeeenn

bnmki 5. sınıftan başladı kaşlarımla kirpiklerimle oynuyodum en başta. biqün annem farketti doktora qötürdü ozamanlar çok azdı..tedavi edilebilirdi ama kimsye sölemedim 7 yıl sonra bu hastalıqımı bi doktor farketti ama çok qeçti artık çnkü saçlarım tamamen qitmeye başladı.ilaç bile kullanamıorum.hersabah saat 5 buçukta kalkıorum ama saçlarımla ilqilenmekten okul yetişemiorum hocalar çok üzerime qelio aqlıorum kimi zaman hatta annemler dalqa qeçio düşünün artık halimi;( inanınki bunları yzarkn aqlıorum=((

uzun zamandır takip edememiştim siteyi ve yine döndüm bilmiyorumkismile keske iyi haberlerle dönseydim cunku yine basladı bu hastalık bende onceden sacımı baglardım simdi sacımı baglayamıyorum cunku yanlardan kopardığım icin iki yanımda tel toka bile tutmayacak dereceye geldi
yine aldım elime sarımsak soğanı bakım yapıcam bu bakımı kendime yapsaydım sanırım guzellik abidesi olurdum ama saclarıma yapıyorum tam duzelmeye baslamısken yine yoluyorum sil bastan baslıyoruz herseye
kızlar cok korkuyorum yanlarım artık uzamıyo mınıcık mınıcık kaldı ve acıldı saclar küsüyomus cok yıpratılırsa küsecek diye cok korkuyorum:gitme:
simdi yine sarımsakları dovuyorum iyice suyu cıkana kadar ve sacıma surecegim daha dogrusu o yanlardan acılan yerlere iyi geliyo denemenizi tavsiye ederimohaoldumsmile

bnmki 5. sınıftan başladı kaşlarımla kirpiklerimle oynuyodum en başta. biqün annem farketti doktora qötürdü ozamanlar çok azdı..tedavi edilebilirdi ama kimsye sölemedim 7 yıl sonra bu hastalıqımı bi doktor farketti ama çok qeçti artık çnkü saçlarım tamamen qitmeye başladı.ilaç bile kullanamıorum.hersabah saat 5 buçukta kalkıorum ama saçlarımla ilqilenmekten okul yetişemiorum hocalar çok üzerime qelio aqlıorum kimi zaman hatta annemler dalqa qeçio düşünün artık halimi;( inanınki bunları yzarkn aqlıorum=((
ah canım benim hepimiz senin gibiyiz dün benim eşim tiksiniyorum artık dedi yani düşün benim halimi bende saç kalmadı ve çıkanlarda çok ince cansız allah yardımcımız olsun ben üstelik psikoloğa da gidiyorum ama nafilemafoldumben

uzun zamandır takip edememiştim siteyi ve yine döndüm bilmiyorumkismile keske iyi haberlerle dönseydim cunku yine basladı bu hastalık bende onceden sacımı baglardım simdi sacımı baglayamıyorum cunku yanlardan kopardığım icin iki yanımda tel toka bile tutmayacak dereceye geldi
yine aldım elime sarımsak soğanı bakım yapıcam bu bakımı kendime yapsaydım sanırım guzellik abidesi olurdum ama saclarıma yapıyorum tam duzelmeye baslamısken yine yoluyorum sil bastan baslıyoruz herseye
kızlar cok korkuyorum yanlarım artık uzamıyo mınıcık mınıcık kaldı ve acıldı saclar küsüyomus cok yıpratılırsa küsecek diye cok korkuyorum:gitme:
simdi yine sarımsakları dovuyorum iyice suyu cıkana kadar ve sacıma surecegim daha dogrusu o yanlardan acılan yerlere iyi geliyo denemenizi tavsiye ederimohaoldumsmile
benimde kulak üstü yanlardan yani çıplak resmen peruk takıyorum o derece iğrenç ötesiyim bende bütün saç bakımlarını yapıyorum ama rahat versem saçlarıma zaten kendi çıkacak bir süre sonra ama onlar çıktık ça ben inatla koaprtıyorum tam kendisine gelmeden saçlarıma elveda off offf:mymeka:

benimde kulak üstü yanlardan yani çıplak resmen peruk takıyorum o derece iğrenç ötesiyim bende bütün saç bakımlarını yapıyorum ama rahat versem saçlarıma zaten kendi çıkacak bir süre sonra ama onlar çıktık ça ben inatla koaprtıyorum tam kendisine gelmeden saçlarıma elveda off offf:mymeka:

benimde oyle canım yan taraflarımda kulak ustumde hic sac yok resmen:S bi tarafımda cok az var ama diger tarafım cok berbat aynaya bakmak istemiyorummafoldumben onceden cıtcıt takıyordum sacım uzun dursun diye simdi cıtcıt takacak sacım bile kalmadımafoldumben diger tarafların arkanın fln uzunlugu nası sende cnm benim arka tarafta cok uzun diil yaptığım bakımlarla ayakta kalmaya calısıo saclarım hic yolmasak bole bakım yapsak inan cok guzel olurdu saclarımız benim tam uzamaya baslıyo sıl bastan yine yoluyorum bu sefer hic sacım kalmıyo offffff berbat bisi aglamak istiyorummafoldumben

Bende onceleri kipriklerimle başlamıştım, 6-8 yaşlarımda, sonra 12 yaşlarımda saç. Kendi kendimi düzelttim ama yine bazen kendimi saçımı koparırken buluyorum. Kendi kendimi nasıl düzelttim derseniz, 14 yaşımda başım nerdeyse keldi, insanlar saçımın neden döküldüğünü soruyordu, çok üzülmüştüm, hayatta istediğim ve yapabilmeyeceğim bir şey olmadığını düşündüm ve kendimi düzelttim. Doğrusu ben ilk defa bu sitede bunun bir psikoloji rahatsızlık olduğunu öğrendim.

düzelmiş olmana çok sevindim rabbim şu ezan vakti bütün bu hastalıktan olan arkadaşlarımız kurtarsın aminnn

Back