Saç koparma hastalığı: Triktillomani

bu sabah ta biraz moral bozukluğu var aslında oek sebebi de yok ama kendimi mutsuz karamsar görüyorum sağ kulağımın yanından biraz koparttım

Hafta sonu ben de hiç koparmadım diyebilirim.Şuan içimde feleket koparma isteği var kendimle savaşıyorum resmen.elimi başıma götürmekten korkuyorum.KO PAR MA YA CA ĞIM !!!

oooo demeyin çünkü ben günlük üçyüz beşyüz kopartan birisiyim

ben daha çok koparırdım bir gün kızımla otobus durağında bekliyoruuzz teyzenin biri bana bakıyormuş ben oynamaya başlamışım koparmışım....teyzee bir bağırdıı aaa kızım bende ameliyet falan oldun da orası dökük sandım dedi yapma yavrum yapma dedi...ama artık koparmıyorum uzadı bile.... olumunekankayizsmile delikafadulden

ben şimdilik dikkat etmeye çalışıyorum, elimden geldiğince koparmamaya çalışıyorum ama bazen unutuyorum bi bakıyorum elimde...
Saçlarım çok ama accayip kırık...

ben daha çok koparırdım bir gün kızımla otobus durağında bekliyoruuzz teyzenin biri bana bakıyormuş ben oynamaya başlamışım koparmışım....teyzee bir bağırdıı aaa kızım bende ameliyet falan oldun da orası dökük sandım dedi yapma yavrum yapma dedi...ama artık koparmıyorum uzadı bile.... olumunekankayizsmile delikafadulden

aaa kendımı bırakıp teyzeyı yolardım herhalde eyvahedigeldismile
uff ben kurtulamıormmm snvlarm basladıı kafamda tuy kalmıcaak:oklava:

kızlar selam bendede böle bi hastalık var ben kökten koparıorum sizdede ölemi :(

bu arada ben artık evde devamlı tülbent takıorum çooook işe yarıo bilginize dışardada bant taç yada sıkı topluorum..

nasıl başardın söylermisin

kızlar selam bendede böle bi hastalık var ben kökten koparıorum sizdede ölemi :(

bu arada ben artık evde devamlı tülbent takıorum çooook işe yarıo bilginize dışardada bant taç yada sıkı topluorum..
hiç bir şey fayda etmiyor bende peruk kullanıyorum ama aralardan kopartıyorum kenardan kenardan bir bakmışuım peruk başımda değil
allahım yardım et bizeeee:Saruboceq:

eskiye nazaran azalma oldu bende. ama şu bir gerçekki moralim bozukken felaket koparma isteği oluyor ve ben buna engel olamıyorum.ama normal zamanlarda örn: tv izlerken falan koparmayı bıraktım denebilir.irademizle inşallah hepimiz bırakacağız bu alışkanlığı.

aaa kendımı bırakıp teyzeyı yolardım herhalde eyvahedigeldismile
uff ben kurtulamıormmm snvlarm basladıı kafamda tuy kalmıcaak:oklava:

ben teyzeyi yolmadım ama evde eşim yapma deyince onu yoluyorum birde kızlrım küçük onlarda diyoorr anne yapma çirkin oluyorsun diye öyle öyle bıraktım ama kötü haber bir aydır yolmuyordum hafta sonu yolmaya başladım... akannehir

nasıl başardın söylermisin

pek başaramamışım işte kötü haberi okudun mu hafta sonu elimde yine bir tutam saç vardı... eyvahedigeldismile :gitme: yazmıştım evlendikyen sonra başladım ...bende strese girince falan yluyorum mesela tatildeyken dikkat ediyorum hiç yolmuyorum..kafama birşye takınca yada çok düşününce oluyor ..bende tek bende var sandım bu hastalık... kurtuluruz inş.:Saruboceq:

turkıyede 1.5mılyon ınsanda varmıs o da bılınen ıstatıksel rakam.. bı psıkıytrı sıtesınde okudum..
artk psıkytrıye gtmeye karar verdm ben,ama ögrencı ısı ( maddı acıdan) ıı bır psıkytrı bulabılcekmıyım bılmıorum :((

turkıyede 1.5mılyon ınsanda varmıs o da bılınen ıstatıksel rakam.. bı psıkıytrı sıtesınde okudum..
artk psıkytrıye gtmeye karar verdm ben,ama ögrencı ısı ( maddı acıdan) ıı bır psıkytrı bulabılcekmıyım bılmıorum :((

evet sana aynen katılıorum gitmek lazım ve öğrenci işi bi doktor bulmak lazımm..bulursan bana hbr ver lütfen..boshayallersmile

ya bı klınık tavsuye ettı arkdsım,bırsuru testler bılmem neler cıhazlar felan ıncıgını cıncıgını arıolar tedavıye baslamadan önce ama 1500 e fln patlar gbıme gelıo..
ben max150tl muane ucretı vereblrm :S

kızlar sosyal güvenceleriniz yokmu sizin yada babanızdan devler hastanelerin de de iyi doktorlar var Bir üniversites hastanesi mesela gayet iyi ben hacettepe üniversitesinin hast gidiyorum işe yaradımı pek değil ilaç tedavisi alıyorum iyi günlerimde oluyor hatta geçen yıl çok iyi gitmişti tedavim ama bu kış okullar açılınca tekrardan başladı Kızımın okul telaşı beni biraz daha tetikliyor

Benim de tatillerde kopartmam olmuyor iş yeri,nde çok kopartıyorum mesela evde bile çok kopartmıyorum

Özellikle pazar günleri kopartma yok. bende regl zamanlarında çoğalıyor. şimdilik ilaç tedaviside iyi gidiyor azaldı diyebilirim arada bir tavan yapıyor

Back