Saç koparma hastalığı: Triktillomani

bende de benzer bir durum var:bbo:
ben koparmıyorum , ama dolaştırıyorum bi güzel :bbo:
sonra da tarakla açmaya çalışırken yolunuyor tabi,kopuyor.
ve hep aynı yeri dolaştırıyorum.haliyle ordaki saçlarım daha kısa
dıştan bakan biri göremiyor tabi ama maşa yaptırdığım kuaför 'yeni saçların mı çıkıyor burda' demişti
çok utanmıştım :çok üzgünüm:
saçımı topuz yaptığımda,alt kısmı dolaştırıyorum o yüzden kendimce bir çözüm buldum,saçımı topuz yapmıyorum artık
genelde balık sırtı örüyorum
böylece dolaştırmıyorum
tararken lawoba saçla dolar taşardı
içim giderdi
neyse ki artık yok denecek kadar az bu durumum.

Son düzenleme:
benimde saçlarımla ilgili bi problemim var ama ben saçlarımı parmaklarımı dolarım dolarım oynarım bi de en kötüsü saçlarımı tel tel ayırırım en kalın teli ağzıma sokuyorum ve dişlerimin arasından geçirterek gıcırdatıyorum benim gibi olan varmı kendimi bi kaptırıyorum saçlarımı ağzıma sokmaya bırakamıyorum ne biçim şeyse bu huyumu hala bırakamadım
ben kçükken saçları ağzıma sokardım
yerdim fln
babam çok kızardı
içinde birikcek onlar snra sn büyüyünce hasta edicek sni derdi
çok korkardım
bıraktm öyle... :utangac:

ben kçükken saçları ağzıma sokardım
yerdim fln
babam çok kızardı
içinde birikcek onlar snra sn büyüyünce hasta edicek sni derdi
çok korkardım
bıraktm öyle... :utangac:

sizin yüzünüzden bende saçlarımı şimdi ağzıma götürdüm..
üff neden benim böle takıntılarım var bilmiyorumkismile

oldukça iyi bir hastalığa benziyor=) yaklaşık 6 aydır bacaklarımı almıyorum sevmiyorum o tarz şeylerle uğraşmayı ama böyle bir hastalığım olsaymış rahat,pamuk gibi bacaklarla gezerdim şuan.gerçekten bu konuda aşırı tembelim keşke kendime bakmayı seven birisi olsam.mağazalara gittiğimde istediğim şeyi denediğimde giyinme kabininden rahatlıkla dışarı çıkabilirdim mesela.. saçlarıma gelince zaten ne tarz bi hastalığım olursa olsun kıyamam saçlarıma

bursasu kullanıcısından alıntı
benimde saçlarımla ilgili bi problemim var ama ben saçlarımı parmaklarımı dolarım dolarım oynarım bi de en kötüsü saçlarımı tel tel ayırırım en kalın teli ağzıma sokuyorum ve dişlerimin arasından geçirterek gıcırdatıyorum benim gibi olan varmı kendimi bi kaptırıyorum saçlarımı ağzıma sokmaya bırakamıyorum ne biçim şeyse bu huyumu hala bırakamadım
---------------------------------------------------------
yaa inanmıyorum bendeki tüm alışkanlıkları anlatmışsın aynı şeyi paylaşıyoruz biliyormusun bende kafamdaki en kalın saç telini bulup onu kökünden koparıyorum bir güzel kalın telli saça karşı alerjım var fena bi şekılde onu kopardıktan sonra düğüm yapıyorum bildiğin topak halini alıyor ve düğüm yaparkende agzıma sokuyorum o haldeyken düşüm atıyorum bazen hepsi düğüm olduktan sonra bu kez tırnagımla çekip 2 ye 3 e bölüyorum düğüm olabılıyorsa bır daha düğüm yapıyorum olmuyorsa parça pinçik olduysa atıyorum off anlatırken bıle yoruldum kel kalmaktan korkuyorum evdeysem annem sürekli uyarıyo elime falan vuruyor ama işteyken yapıyorum engel olamıyorum yaa offf

bursasu kullanıcısından alıntı
---------------------------------------------------------
yaa inanmıyorum bendeki tüm alışkanlıkları anlatmışsın aynı şeyi paylaşıyoruz biliyormusun bende kafamdaki en kalın saç telini bulup onu kökünden koparıyorum bir güzel kalın telli saça karşı alerjım var fena bi şekılde onu kopardıktan sonra düğüm yapıyorum bildiğin topak halini alıyor ve düğüm yaparkende agzıma sokuyorum o haldeyken düşüm atıyorum bazen hepsi düğüm olduktan sonra bu kez tırnagımla çekip 2 ye 3 e bölüyorum düğüm olabılıyorsa bır daha düğüm yapıyorum olmuyorsa parça pinçik olduysa atıyorum off anlatırken bıle yoruldum kel kalmaktan korkuyorum evdeysem annem sürekli uyarıyo elime falan vuruyor ama işteyken yapıyorum engel olamıyorum yaa offf

bu kadar olur yani okurken bir an benmi yazdımki diye düşündüm...
Bununla ilgili tedavi gören varmı?

annemin lafı: çek artık şu elini saçından kel kalcan.. örgü mörgü ör ya kötü bi alışkanlık edindin sen yaaaalsanaalsanasmile
kardeşimin lafı : ablaaa bırak şu saçını düğüm yapmayı (bu arada onada bulaştı farkında değil.. yoluyor sadece şimdilik o kıvırcık gür saçlarını :mymeka:
arkadaşların lafı: kankaa öff yinemi yoldun yaa kızım bendede alışkanlık oldu vallahi (cepten çıkan düğüm düğüm saçlar):oklava:
öff çok pislıksın ya eda valla miğdem bulandı yaa :dilcikar:
birde benim miğdem bulansa keşke ama malesef en kalın telli saçı bulup yolunca saçlarım daha güzel olcakmış gbi geliyor düğüm yapıp cebime koyuyorum tekrar saçımı yolmamak ıcın yolmak ısteyınce cebımden onu cıkarıyorum kaldıgım yerden onu düğüm etmeye devam edıyorum tasarruf yapıyorum yani aklım sıra hehe 1 tel 1 teldır yaa değilmi heheh eyvahedigeldismile

AHH ARKADAŞLAR AHH
sormayın bul hastalık kaç yılımı yedi 2 yıldır psikiyatris tedaviside görüyorum ama bira ara düzelir gibi oluyor daha sonra tekar aynı şuan peruk takıyorum peruğu oluyorum saçım yerine .Sizlerdeki gibi kopartım ağzıma almak kırıp atmak bende de var kafamda neredeyse saç kalmadı.İlaç Tedavisi ve psikologla sürekli idare etmeye çalışıyorum.Allahım hepimizi bu illetten kurtarsın inşallah.

oldukça iyi bir hastalığa benziyor=) yaklaşık 6 aydır bacaklarımı almıyorum sevmiyorum o tarz şeylerle uğraşmayı ama böyle bir hastalığım olsaymış rahat,pamuk gibi bacaklarla gezerdim şuan.gerçekten bu konuda aşırı tembelim keşke kendime bakmayı seven birisi olsam.mağazalara gittiğimde istediğim şeyi denediğimde giyinme kabininden rahatlıkla dışarı çıkabilirdim mesela.. saçlarıma gelince zaten ne tarz bi hastalığım olursa olsun kıyamam saçlarıma

BU KADAR CIDDI BIR SORNU TI YE ALMANIZ GERCEKTEN SAGLAM VICDAN ISTEYEN BIR MEZIYET.. alkisalkisalkis alkisalkisalkis

BU KADAR CIDDI BIR SORNU TI YE ALMANIZ GERCEKTEN SAGLAM VICDAN ISTEYEN BIR MEZIYET.. alkisalkisalkis alkisalkisalkis

çevremde hiç görmediğimden olsa gerek. öte yandan bir psikolojik rahatsızlık fakat o kadar ciddi bişey değil ki tıptada bir çok şey mümkün. ben kendini ufak kesik darbeleriyle yaralayıp kanını emen,sabun deterjan yiyen,kendine işkence yapıp sevmediklerine iftira atan insanlar gördüm. onların yanında saç koparmak cici bile kalır.

annemin lafı: çek artık şu elini saçından kel kalcan.. örgü mörgü ör ya kötü bi alışkanlık edindin sen yaaaalsanaalsanasmile
kardeşimin lafı : ablaaa bırak şu saçını düğüm yapmayı (bu arada onada bulaştı farkında değil.. yoluyor sadece şimdilik o kıvırcık gür saçlarını :mymeka:
arkadaşların lafı: kankaa öff yinemi yoldun yaa kızım bendede alışkanlık oldu vallahi (cepten çıkan düğüm düğüm saçlar):oklava:
öff çok pislıksın ya eda valla miğdem bulandı yaa :dilcikar:
birde benim miğdem bulansa keşke ama malesef en kalın telli saçı bulup yolunca saçlarım daha güzel olcakmış gbi geliyor düğüm yapıp cebime koyuyorum tekrar saçımı yolmamak ıcın yolmak ısteyınce cebımden onu cıkarıyorum kaldıgım yerden onu düğüm etmeye devam edıyorum tasarruf yapıyorum yani aklım sıra hehe 1 tel 1 teldır yaa değilmi heheh eyvahedigeldismile

bulasıcı olduguna katılıorum,sene basında oda arkdsm saclarını hıc oynamazdı,sımdılık oynamakla kalıyor allhtan. koparmaya baslarsa vıcdan azabı cekerım :(

puhahaha evet ya cidden bulaşıcı ben ne zaman kankamla yan yana gelsem ya o sacını yoluyor ya ben o bırakıyor ben başlıyorum her seferınde aynı durum bazen o yoluyo ben ver bakayım şu elındekını deyıp onun sacını alıp düğüm yapıyorum =))) hazır kopmuş saç var madem demı hehe ve annesı gelıyo odaya bagırıyorrr yıne eyvahedigeldismilekızzzzzzzzzzzzzzzzzz yolmayın artık şu saçlarınızı ben napçam sizle bilmemkiii ...:umursamaz:hahahahaa

burayı bulduma cok sevındım ama tek değilmişim etrafımda hep arıyordum acaba benden varmı dıye=)) şimdilik bıraktım bugun 2 tel kopardım sadece
okudukça bunları karar verıp elımı cekıyorum koparmıyorum ama kendı koparsa düşerse düğüm yaparım =))

mercan o zaman senın saç koparma ılerıkı boyutlarda peruk taktıgına göre doğrumu? ben hiç gtmedım psikatrıye aslında gıtmem lazım ama

aslında iyi yöntem=)) hahah bi bakıyorsun peruğun yapışkan yerleri görünüyormuş bir süre sonra hehheeh bendemı alsam napsam peruklar pahalı poştiş alıp yolayım bende hehe

postiş taktığım zamanlarda ben de o saçları koparıodum .şapka tak diodu arkadaşlar takıodum ama bi kaç dakka sonra kendimi saçımı koparırken buluyodum .en sonunda saçlarım dökülmeye başladı ve hala dökülüo şu an koparmıorum ama iş işten geçti saçlarımı hızlı bi şekilde kaybediyorum..

sebebini buldum sistem mesajıma izin vermiyor yeni olduğum için bende buraya yazıyım sana herkes te faydalansın ozaman olurmu SLM
ben 2senedir psikiyatr ve psikolog tedavisi görüyorum.
Psikiyatrın tek yaptığı ilaç yazmak 2 yıldır hangi ilaç iyi gelir diye deneme içerisindeyiz 10 ay önce başladığım bir ilaç bana 4,5,6,7 aylarında çok iyi gelmişti daha sonra etkisini yitirmeye başladı söylediğim ilaca başlamadan itibaren 4,5,6,7 aylarında azar azar bitti koparmalarım ama birden değil azar azar koparmadığım günler çoğaldı fakat ne olduysa temmuz ayının sonunda bende etkisi kayboldu ve tekrar koparmalar çoğalmaya başladı ekim ve kasım ayında çok arttı psikiyatr dr da ilacın günlük dozunu 1 den 2 tablete çıkarttı. Psikoloğumla ise 15 günlük zamanlar içinde devamlı görüşüyoruz.onun da yaptığı sadece tavsiylerde bulunmak günlük koparma sayılarını not almak çok kopardığım günlerde sorun ne dir de çok kopmuştur diye düşünmek ogünler de neler yapılabileceğine bakmak. Fikirleri baştan beri uyguladım mesela kına yaktırdım Fayda Etmedi- Saçıma Bandana Taktım ama açıkta kalan yerlerini kopardım-parmaklarımı bantladım en etkili parmak bantlamak oldu ama çıkarır çıkarmaz devam ediyor hiç çıkarmazsan olur ancak ama işim dolayısıyla çıakrdıpım zamanlar oldu -ve peruk demişti ben de ısrarla kullanmamıştım ama son Aralık ayında baktım kafamda saç kalmadı gizleyemiyorumda açıklar çok artık kafam görünüyor peruk takmaya karar verdim1 ay dır günlük koparmalar azaldı neden çünkü buseferde peruğu kopardım peruktada tepesinde saç kalmadı ve peruk bozulmaya başladık ça gevşedi aradan ve altlardan uzayan saçlarımı oldukça fazla koparmaya başladım tekrardan 1 haftadır günlük koparmalar fazla bunun nedeni regl zamanımın yaklaşmış olmasıda olabilir genelde koparmadıpım zamanlarda bile bu dönem gelince koparıyordum haftaya psikolokla randevum var ben günlük tutup okutuyorum dr 'a şimdi oda bana kızacak madem çoğaldı neden parmaklarını bantlamadın diye doğru ama ben fark edipte bantlayana kadar olan oluyor.Bir de akşamları evde boşsam tv izliyorsam koparıyorum odurum da da önerisi ıise el işi örmek ben onuda yapmadım yine kızacak bana benim sanırım yeni bir peruk almam gerekecek. Artık saçlarımda beni bırakmaya başladı yani pek çıkmaya niyeti yok gibi , inceldi azaldı ,uzamıyor bilemiyorum belkide bir kaç ay sonra koparmsam eğer düzelir ınşallah.Senin de Yapman gereken iyi bir dr bulman benimde baştaki tedavide ki dr iyi değildi araştırıp denemen lazım hemen ve kolay olacak iş değil sabır sabır sabır.Bizim gibi bir çok hasta varmış dr da kabul ediyor zor bir hastalık olduğun iyileşmek uzun zamanna bağlı diyor üzgünüm hepimiz için ama benim gibi saçını koparan birçok arkadaşım oldu internet sayesinde Blogcu.com da da trikotilomani diye sayfamız var birçok hasta var Geçmiş Olsun Görüşürüz

Back