Saç koparma hastalığı: Triktillomani

yaa mercan canım benim çok üzüldüm gerçekten ya ama engel olmalıyız canım yoksa ileride hep peruk takmak zorunda kalıcaz evet demek kolay oluyorda uygulamaya gelınce beceremıyoruz işte ben 2gündür yolmuyorum bu yazıları okuyunca kendıme engel olabılıyorum ama başlarım yine yarın öbürgün kaldıgım yerden devam ederim galiba hep öyle oluyor. Benım saç koparmam sadece strese bağlı değil mutlu oldugumdada yapabılırım yanı ama özellıkle tv izlerken oluyor bazen otobuste ayakta giderken bile elımdekı saçıma düğüm atıyorum tam manyaklar gbi oldum nerden nasıl bulaştık bu hastalıga anlamıyorum ve bende vazgecemıyorum başka bir yolu olmalı ama ne??

mercancım tesekkur ederım canm herseyı detayı ıle anlatmıssın.
ben eczacılık okuyorum dr lar kdr bılmem ama antıdeprasan ılaclar bı sure sonra agısıklık yapıo ya ılacı deıstrcek ya dozu arttırcakkı bu konuda gercekten cok dıkktlı olması gerekıyor dr un. ılacın prespektusunu mutlaka oku.
parmaklarıma bant yapıstrdım o bana mantıklı geldı ama daha bırkac dk olmasına ragmen sınır oldum su bantlara.
ben ıst da ögrencıyım burayı bılmem etmem kım ıı dr dıe o nedenle korkuorum dr a gtmeye.
bak sende dr un dedıklerını yap burakcaz allahın ıznı ıle bu alıskanlıgı upuzuun gupgur saclarımız olacak ınsss. bak be bıde sac bakımı yapıorum yag felan suruorum saatlerce sacımda kalıo o arada sacım kapalı oldgu ıcın koparmıorum KAR yanı o da :)
canm kullandgn ılacın ısmını bana gönderebılırmısın ? si_si19@hotmail.com

bende saçlarıma yağ felan sürüyorum
kullandığım ilaç anti depresan değil bağımlılık ilacı ethylex çok iyi gelmişti ama ne oldu anlamıyorum.
parmağını şeffaf bantla şu parayapıştırılan bantla bantla parmak uçlarını bantlasan yeter

Son düzenleme:
benim yengemde 40 yaşında ve oturdugu yerde bişeyler düşünürken sacını tel tel elıne dolayıp koparıyo farkında olmadan..sonra bı bakıyo yanına bi tomar saç..bana söyleyeli baya oldu bunu ama bi hastalık oldgunu bu yazıdan öğrendim..

evet canım ne yazıkki bağımlılık yapan bir hastalık tırnak yeme.sigara içme alışkanlıgından vazgecememe gbi düşün yanı aynı neredeyse hepsi bırakmak bu alıskanlıktan kopmak uzaklaşmak çok zor ama 2 de 1 ellerımın sacıma gtmesınden artık bnde rahatsızlık duyuyorum müşterı gelıyor elımde saçla oynuyorum snra ayıp olmasın dye atıyorum pislık resmen ya bide agzıma alıp koparıyorum iyice pislık bir durum vallahı ya

kızlar bendede var o alışkanlık.bende saçlarımı koparıyorum.farkettim.sadece sıkıntılı olduğumda,streste düşünceli olduğumda elim hep saçıma gidiyor.saçlarım seyrekleşti.
tahmin ediorum.kednime zarar veriyorum.öyle açılma falan yok ama takıntı işte saçımla oynuyorum.geçen gün erkek arkadaşımla yolda yürürken gene aynı şey oldu.sıkıntı aklıma geldi.onu düşünürken elim saçıma gitmiş.gözümü bir kaldırdım arkadaşım bana bakıyo.saçlarınla neden oynuyosun diyo.o an kendime geldim.durumumun ne kadar ciddi olduğunu anladım.yavaş yavaş yenmeye çalışıyorum o huyumu.hep aklıma geliyo elimi hemen çekiyorum.

benm erkk arkdsım saolsun hıc tuhaf karsılamıo
kelım dıom olsun ben senı herhalınle sefıom dıo.
sacımı koparıom dıom
napalım bırakırsın ya felan dıo . o kızsa tepkı gösterse belkı bırakcm ama o da ustume gelmıo kı

ayy ne kadar tuhafsınız ya erkek arkadaşım üstüme gelmıyor nasılsa dıye yolmaya devam haa çok ilginçsiniz kusura bakmayınzemuszemuserkek arkadasın ben snı böylede begenıyorum flan der ama sen bi kel kal bakalım begenıyormu begenmıyormu ozamn gör milletın tuhaf tuhaf bakışlarına maruz kaldıgında bırak erkek arkadasını annen bile begenmze senı .. ki ayrıca ben ne yaparsam kendım ıcın yaparım erkek arkadasım bişey dememesı benı sevımesı herşey anlamına gelmıyo öncelıkle ben kendımı begenmelıyımkı sonra etraftakıler benı begensınn ay çok hoşsunuz valla ne dıyebılırım.. demekkı sen erkek arkadasın için nefes alıyor,onun için yemek yiyor, kısacası onun ıcın yaşıyorsun hayat onun etrafında dönüyor sanıyorsan çok yanılırsın cnm benden söylemesi :asigim:

Son düzenleme:
evet kendini tutmaya çalış canım sen daha yeni yenı bu durumu farkettıgıne göre sende hastalık ilerıkı boyutlarda degıl ben 3 4 yıldır bu hastalıgın pençesindeyım heheh yolup yolup düğüm yapıyorum atmıyorumda bazen cebıme koyuyorum canım sıkılınca çıkarıp tekrar oynuyorum sonra catır çutur minik parcalara bölüp sacı pançik pinçik yaptıktan snra yere atıyorum sen daha yolun basındamıssın engelle kendını benım gbi olrsun snra:çok üzgünüm:

sayenizde bende yeni yeni ortaya çıkan bu durumun bi hastalık olduğunu öğrendim.
2,5 ay önce sözlümden ayrıldım ve çok zor günler geçirdim stresli ve bi okadar üzücü.
o dönemden beridir de ellerim saçlarımda sürekli...tv izlerken işte otobüste..hatta bilgi.kullanırken bile bi elim saçımda..
bende saçımı düğüm yapıp oynadıktan sonra koparıyorum bazen o düğümler o kadar büyüorki saçımı kesiyorum...sonra sıkılıyorum bırakıyorum sonra yeniden yeniden..
annemde bu durumu farketti beni sürekli uyarıyor..
ama fazla ciddiye almıyordum..ama burada okuduğum yrorumlardan sonra buna en kısa sürede son vermem gerektiğini anladım..öncelikle teşekkür ediyorum...

hep aklıma getirip yapmamaya çalışıcam..daha yeni ama saçlarımda kırıklar oluştu
sürekli oyandığım içinde haliyle dökülüyor....bende ellerim saçımdayken rahatlıyorum oyalanıyorum gibi geliyor kopardığım düğümle birlikte sıkıntımda geçiçekmiş gibi geliyor
ama artık kendime söz vericem ve saçımla oynamıcam...inş...:Saruboceq::Saruboceq:

tekrar teşekkürler......

başlığı görünce çok şaşırdım. :1shok: çünkü bu annem de var. sinirlendiği an elini saçına atar tek tek tel tel çeker onu da ikiye ayırır. bu ses beni rahatlıyor der. hatta annemin sinirlendiğini saçına elini attğnda anlarız. geçenler de kafam da bişeyler var baksana dedi, çektiği yer ceviz büyüklüğünde ve yeni saçlar çıkmaya başlamış. sanki 3 numaraya vurdurmuş gibi o bölge. çok fazla saçı olunca hiç belli olmuyor dışardan, ama şuan kuaföre saç boyatmaya gidemiyor utanıyor yanlış anlaşılır diye. biz elini çek diye uyarıyorduk ama bakıyorum gizli çekiyor bu seferde. tedavi lazım demek ki. benneyaptımki

başlığı görünce dikkatimi çekti. bi kaç sayfa okuyabildim. acaba bendeki de bu hastalık mı diye sordum kendime.

ama bende sizler gibi saçımı koparma isteği olmuyor. sürekli saçımla oynamak istiyorum. bilgisayar başında aklıma gelmiyorda . özellikle tv izlerken . ellerim saçımda oynuyorum . kopmasını istemiyorum ama oynayınca genelde kopuyor. kopunca üzülüyorum.
bazıları demiş. kopunca rahatlıyorum diye. bende öyle birşey yok.

acaba bendekide bu hastalık mı? dingiltere kraliçesi doktora gidicem diye yazmışsın. gittin mi ?

evet arkadaşlar ille koparmak yolmak düğüm atmak gerekmiyormuş yanı sacınızla sık sık oynamanız hastalıgınızın başlangıcıda olabılır benımde öyle başladı nezamn başladıgını nasıl başladıgını hatırlamıyorum bile ama 5 6 sene oluyor neredeyse yanı elınız bir süre sonra alışıyor saça gitmeye elledıkce ellıyorsunuz daha sonra sacınız tel tel siz elledıkce kopuyor , kırılıyor güçsüzleşiyor derken bir bakıyorsunuzkı saclarınız azalmaya başlamış dikkat edelım ben bu konuda uzman oldum yıllardır bu durumdan kurtulmayarak
( hasta insanlar, psikolojisi bozuk ve mutsuz insanlar saçlarıyla oynarmış )

Arkadaşlar nerdeyse 10 yıldır bendede var bu saçla oynama koparma hastalığı bu hastalıktan kurtulan varsa ne olur püf noktalarını yazsın kurtulmak istiyorum ne zaman sinirlensem sıkıntılı anımda hemen elim saçıma gidiyor. Kendi kendime kaç kez söz verdim artık oynamıycam ellemiycem diye ama o an sanki kendime hakim olamıyorum. Saçımı yeni kestirdiysem yada yeni boyadıysam bi müddet ellemiyorum kırmıycam saçlarımı bu sefer diyorum bi müddet sonra yine aynı şeyleri yaşıyorum. Arkadaşlar birbirimize yardımcı olalım kurtulalım bu illetten. Bu gibi şeylerin temelinde hep sıkıntı stres yatıyor. Ben sıkıntılıyken daha çok oynuyorum saçımla.

benden hiç yok diye düşünürken bilmiyormuşum halbuki ne cok varmış!! napcaz kızlar ben bu aralar az ellıyorum tutuyorum kendımı bu yazıları okuyunca kendıme engel oluyorum ama yınede 3 4 tane kopardım onlarda sonradan cıkanları kısaydı çünkü anladım =)

peki kızlar kaş kirpik olmayınca nasıl çıkıyorsunuz dışarı ne bileyim yaniii boya falan mı yapıyorsunuz acaba acil şifalar çok korktum ya şaştım valla aman yolmayın ya güzelliğinizi bozmayın lütfenn allahtan acil çok acil şifalar dilerimm sizlere ....:gitme:

Arkadaşlar ÇOK mutluyum çünkü 2 gündür toplam 4 tane kopardım peruğum eskimişti yenisini aldım artık aralardan kendi saçlarım çıkmıyor, bende kendi saçıma ulaşamadığım için saçlarımı kopartamıyorum.Birde regl dönemim bitti o dönemde çok artıyor kopartmalar kafamın sağ üstünü tamammen kel bıraktım şu geçen 1 hafta içinde keşke diyorum ,ama keşkeler fayda etmiyor artık önüme önümüze bakmalıyız, asla giden günlere üzülmeyin yoksa yarını nızda berbat geçer ,eyvah bugün çok koparttım derseniz eğer ,mutlaka yarın o üzüntüyle daha fazla kopartırsınız onun için mutlaka hergüne yeniden mücadele eder gibi 0 dan başlayın önemli olan kopartmadığınız günlerin sayısının çok olması, ancak böyle bitiyor bu hastalık .ben bir ara iyileşmiştim oradan biliyorum birden bıçak bigi kesmiyor azar azar bitiyor.Bir gün elbette iyileşeceğiz diyelimm arkadaşlar hepinizi öpüyorum:1hug:

Son düzenleme:
bu başlık altında yaşadıklarını anlatan herkese teşekkürler..sizlerin anlattıkları bana ders oldu ve okuduğumdan beri saçlarıma dokunmuyorum bile..o kadar etkilendimki anlatamam..bende yeni yeni saçlarıma küçük düğümler atıp kopartmaya başlamıştım ki burda yazılanlar sayesinde bunun sinsi ve karşı konulması güç, bi hastalık olduğunu öğrendim ve nelerle karşılaşabileceğimi anladım...
rabbimde hepinizin yardımcısı olsun umarım en kısa zamanda herkes bi çare bulur ve kurtulur....umarım.:Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:

arkadaşlar paylaşımlarınız için çok teşekkürler.bendede bu sorun var ama sadece tek ben yaşıyorum sanıyordum okuduklarımdan anladımki hastalıkmış maalesef hiç hoş birşey degil insanın oturup farkında olmadan saçlarını yolması ben çok düşünceli oldugum zaman yapıyorum insan farkına bile varmıyor sürekli kendimi enngellemeye çalışıyorum ama olmuyor kendime engel olamıyorum .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…