Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bende de var bu, ve ancak yaşayanın anlayabileceği türden bir davranış biçimi.
İnsanlara salakça geliyor, ellerimize müdahale etmeye çalışıyorlar, ama kolay değil. "Acımıyor mu?" diye de sorarlar, halbuki bilmezler nasıl zevk aldığımızı. Elimizde değil işte, adı üstünde Dürtü Kontrol Bozukluğu.
Bir dönem psikiyatrik tedavi görmüştüm, birebir bununla ilgili değildi ama bu da zaten stres yükü sonucunda yaşanan bir şey. O ara iyi gibiydi de ilaçların beni robotlaştırdığını hissedip tedaviyi bırakınca eskisi gibi olmasa da devam ediyor. Eskiden tepem bâriz açıktı, o uzun dikdörtgen eşarpların siyahından bir tane var, onu üçe dörde katlayıp saç bandı gibi kullanmaya alıştım. Şimdilerde tepemdeki saçlar kısa kısa da olsa ortadan ayırıp sabitleyince onsuz da olabiliyor, ama çok alışmışım ona da, seviyorum =)
Eskiden beri o yumak yumak saçları biriktirseydim bir yastık doldururdu sanırım, ama genelde elektrikli süpürgeye kurban gidiyorlar.
Bu, daha çok kadınlarda görülen bir şey. Ve genel eğilim kalın ve tırtıklı olanları bulup buluşturup koparmak. Onlar koparken böyle tok bir ses çıkarır, favorimdirKaşını kirpiğini yolan da duydum, çok şükür öyle bir durumum yok. Bende de koltuk altımı cımbızla tek tek alma durumu var. Bunu da sadece sağ tarafıma yapabiliyorum. Orası şimdi batık dolu, iğrenç gözüküyor, diğer taraf gayet normal. Ama yine de kısa kollu bir şey giyerken huzursuz oluyorum.
Bahsedildi mi bilmiyorum, bunun bir de ileri safhası var trikofaji diye. Bunda da koparılan kılların yenmesi söz konusu.
İnsanlara gülünç gelebilse de ciddi rahatsızlıklardır bunlar. Ve bölgesel kelliğe kadar yolu olabiliyor, tedavisi gerekir.
Benimde komşumun 11 yaşındaki kızı saçlarını koparmaya başladı, kendisi sarı saçlı, sarı olmasını istemiyormuş , saçındaki siyahlar çoğalsın diye koparıyormuş, komşuma bir uzmana götürmesini söyledim ama ilaç başlar diye götürmek istemiyor, belki ben konuşarak, strese girmesini engelleyerek yardımcı olabilirim diyor ama bilemiyorum ne kadar başarabilir.
sarışın çocukların çoğunun saçı büyüyünce zaten siyahlaşıyor.Benimde komşumun 11 yaşındaki kızı saçlarını koparmaya başladı, kendisi sarı saçlı, sarı olmasını istemiyormuş , saçındaki siyahlar çoğalsın diye koparıyormuş, komşuma bir uzmana götürmesini söyledim ama ilaç başlar diye götürmek istemiyor, belki ben konuşarak, strese girmesini engelleyerek yardımcı olabilirim diyor ama bilemiyorum ne kadar başarabilir.