Saç koparma hastalığı: Triktillomani

:) bencede arkadaŞlar buraya yazdıĞımdan berı 1 kere kendıme ızın verdım oda kÜÇÜcÜk ve tırtıklıydı :) koparmıyoruz hadı hep bırlıkte sÖz verelım :)

Benimde komşumun 11 yaşındaki kızı saçlarını koparmaya başladı, kendisi sarı saçlı, sarı olmasını istemiyormuş , saçındaki siyahlar çoğalsın diye koparıyormuş, komşuma bir uzmana götürmesini söyledim ama ilaç başlar diye götürmek istemiyor, belki ben konuşarak, strese girmesini engelleyerek yardımcı olabilirim diyor ama bilemiyorum ne kadar başarabilir.

Bende de var bu, ve ancak yaşayanın anlayabileceği türden bir davranış biçimi.

İnsanlara salakça geliyor, ellerimize müdahale etmeye çalışıyorlar, ama kolay değil. "Acımıyor mu?" diye de sorarlar, halbuki bilmezler nasıl zevk aldığımızı. Elimizde değil işte, adı üstünde Dürtü Kontrol Bozukluğu.

Bir dönem psikiyatrik tedavi görmüştüm, birebir bununla ilgili değildi ama bu da zaten stres yükü sonucunda yaşanan bir şey. O ara iyi gibiydi de ilaçların beni robotlaştırdığını hissedip tedaviyi bırakınca eskisi gibi olmasa da devam ediyor. Eskiden tepem bâriz açıktı, o uzun dikdörtgen eşarpların siyahından bir tane var, onu üçe dörde katlayıp saç bandı gibi kullanmaya alıştım. Şimdilerde tepemdeki saçlar kısa kısa da olsa ortadan ayırıp sabitleyince onsuz da olabiliyor, ama çok alışmışım ona da, seviyorum =)

Eskiden beri o yumak yumak saçları biriktirseydim bir yastık doldururdu sanırım, ama genelde elektrikli süpürgeye kurban gidiyorlar.

Bu, daha çok kadınlarda görülen bir şey. Ve genel eğilim kalın ve tırtıklı olanları bulup buluşturup koparmak. Onlar koparken böyle tok bir ses çıkarır, favorimdir :P Kaşını kirpiğini yolan da duydum, çok şükür öyle bir durumum yok. Bende de koltuk altımı cımbızla tek tek alma durumu var. Bunu da sadece sağ tarafıma yapabiliyorum. Orası şimdi batık dolu, iğrenç gözüküyor, diğer taraf gayet normal. Ama yine de kısa kollu bir şey giyerken huzursuz oluyorum.

Bahsedildi mi bilmiyorum, bunun bir de ileri safhası var trikofaji diye. Bunda da koparılan kılların yenmesi söz konusu.

İnsanlara gülünç gelebilse de ciddi rahatsızlıklardır bunlar. Ve bölgesel kelliğe kadar yolu olabiliyor, tedavisi gerekir.

bende saç koparma değilde saçımdaki egzamaları yolma ondan sonra dudağımı koparma yara bere içinde bırakma yüzümdeki sivilce kabuklarını yolma gibi şeyler var.. offf

Bende de var bu, ve ancak yaşayanın anlayabileceği türden bir davranış biçimi.

İnsanlara salakça geliyor, ellerimize müdahale etmeye çalışıyorlar, ama kolay değil. "Acımıyor mu?" diye de sorarlar, halbuki bilmezler nasıl zevk aldığımızı. Elimizde değil işte, adı üstünde Dürtü Kontrol Bozukluğu.

Bir dönem psikiyatrik tedavi görmüştüm, birebir bununla ilgili değildi ama bu da zaten stres yükü sonucunda yaşanan bir şey. O ara iyi gibiydi de ilaçların beni robotlaştırdığını hissedip tedaviyi bırakınca eskisi gibi olmasa da devam ediyor. Eskiden tepem bâriz açıktı, o uzun dikdörtgen eşarpların siyahından bir tane var, onu üçe dörde katlayıp saç bandı gibi kullanmaya alıştım. Şimdilerde tepemdeki saçlar kısa kısa da olsa ortadan ayırıp sabitleyince onsuz da olabiliyor, ama çok alışmışım ona da, seviyorum =)

Eskiden beri o yumak yumak saçları biriktirseydim bir yastık doldururdu sanırım, ama genelde elektrikli süpürgeye kurban gidiyorlar.

Bu, daha çok kadınlarda görülen bir şey. Ve genel eğilim kalın ve tırtıklı olanları bulup buluşturup koparmak. Onlar koparken böyle tok bir ses çıkarır, favorimdir :P Kaşını kirpiğini yolan da duydum, çok şükür öyle bir durumum yok. Bende de koltuk altımı cımbızla tek tek alma durumu var. Bunu da sadece sağ tarafıma yapabiliyorum. Orası şimdi batık dolu, iğrenç gözüküyor, diğer taraf gayet normal. Ama yine de kısa kollu bir şey giyerken huzursuz oluyorum.

Bahsedildi mi bilmiyorum, bunun bir de ileri safhası var trikofaji diye. Bunda da koparılan kılların yenmesi söz konusu.

İnsanlara gülünç gelebilse de ciddi rahatsızlıklardır bunlar. Ve bölgesel kelliğe kadar yolu olabiliyor, tedavisi gerekir.

offf ınsan ınsana ancak bu kdr benzer yaaa :(
aynı bendede var bandaj harıc onları kullanamıom kayıo kafamdan :)
tedavısı derken ?? bır pskytr a gıdıp avucla antıdepresan kullanmak mı ??kafamçokkarıştı

Benimde komşumun 11 yaşındaki kızı saçlarını koparmaya başladı, kendisi sarı saçlı, sarı olmasını istemiyormuş , saçındaki siyahlar çoğalsın diye koparıyormuş, komşuma bir uzmana götürmesini söyledim ama ilaç başlar diye götürmek istemiyor, belki ben konuşarak, strese girmesini engelleyerek yardımcı olabilirim diyor ama bilemiyorum ne kadar başarabilir.

sıyah boya alın boyayın sonucta cocuk kanar. sıyah sac kınası hatta;zararlı olmaması ıcın.cocuk unutur sonra o alıskanlıktan cıkar

sarışın çocukların çoğunun saçı büyüyünce zaten siyahlaşıyor.
siz deyin büyüyünce siyahlaşıcak diye.
bende küçükken hep sarı saçlı olmak istemişimdir.dünya tersine mi döndü acaba
yolarsan siyah saç hiç çıkmaz deyin.belki işe yarar fisfisfis

bunun bir hastalık olduğunu biliyordum bile bile bir doktora görünmedim yıllarca
doktora gidip ben saçlarımı koparıp dişlerimle oynuyorum parça parça koparıyorum deme cesaretini gösteremedim belkide...
ben lise1e giderken başladım buna,saçımın tepe bölgesini sadece koparırdım orası görülür derecede açılmıştı.çok utanıyordum birdaha asla diyordum ama engel olamıyordum
halada olamıyorum
şuan 26yaşımdayım ama hala elim saçımın tepesinde sürekli koparıyorum
gerçekten çok üzülüyorum ama buna engel olamıyorum

ya evet ya aynen .
ben ortaokul yıllarnda basladm
suan24 yasındayım hala koparıorum unıversıte ögrencısıyım arkdslarım hergun saclarını sekılden sekle sokarken ben özel bı gunde kuaföre bıle gıdemıom cunku fon bıle cektrsem o tepemdekı mınık saclar dıkılıo cok fecı bı göruntu oluor.2sene sonra meslegımı elıme alcam ama hala kurtulamadım bu olaydan..
elım sacıma gtmesın dıe sac bakımı yapıom örtuom kafamı ama hergun de olmuo :S

ya inanamiorum bu kadar mi yaygin bu hastalik?? bence el aliskanligi bide, yani tirnak yemek gibi.. allah yardimm etsin insallah. birakin büyüsün güzelim saclar... zaten uzadiktan sonra bide uzun zaman ellemedikten sonra , bi tel bile kopsa cani yanar insanin.. yakin arkadasimda var bu sorun, ama hic konusmaya yanasamadik..

kızlar yaa bendede saç uçlarını koparma hastalığı var, yıllardır bundan vazgeçemedim kökten deil ama saç uçlarımdaki kırıkları koparıyorum.buda bir hastalık oldu bende, bu yüzden uzatamıyorum saçlarımı, tabi kırıkları koparınca daha çoğalıyor kırıklar ve saçlar berbat oluyor kırıktan geçilmiyor bu sefer gidip kestiriyorum,kestirdikten sonra ilk bikaç ay iyi,sonra yine kırıklar olmaya başlayınca aynı şey tekrar başlıyorrr mafoldumben

slm arkadaslar ayni dertten bende de var ortaokul yillarimda basladi suan 26 yasindayim ve hala devam ediyor hic gecmicekmis gibime geliyor evliyim ve suan 9 aylik hamileyim sorum su hamilelik boyunca sacimi ara ara cektim ve ucu ile agzimda oynuyordum cigniyordum acaba bebegim uzerinde bir olumsus bir yan etkisi olurmu bunu yasayan oldumu hic hamilelik boyunca sacini ceken cocuguna gectimi bu hastalik merak ediyorum lutfen yazarsaniz sevinirim

yapmasana sen,esın bısı demıo mu ?
ben erkkarkdsıma bıle mahcup oluorum kı o senın esın aynı evde yasıosunuz heryer kıl sac ıggg demıo mu ?
yapma bak bebıse gecebılır canım

canim ben ortaokuldayken cok kotuydu kellik kapatilamiyordu ama suanda tepemde var kapatabiliyorum görunmuyor yani esimde bilmiyor bu yaptiklarimi saclarimi topluyorum yerlerde bise kalmiyor zaten insan tek oldugu zaman yapiyor biriisinin yaninda deil bende yapmak istemiyorum ama iste insanin elinde olmuyor bazen ne gibi etkileri olur acaba bebege bilen varmi

benimde saçlarım döküldüğü için elim hiç durmuyor sürekli azaldımı dökülme dur bi elimle kontrol edeyim derken bi bakmışım yne geliyor ama ben sacımı tutupta çekmiyorum

BEN BIRAKTIM EVLENDıĞıMDE BAŞLAMIŞTIM BEKARKEN YOKTU KOCA saçlarımı yoldurmuştu büyük büyük açıklar oldu eşimde kızıyordu bende yolana değil yoldurana bak derdim ne zaman bıraktım biliyor musunuz???Bir ay önce .....Baktım tepem felaket açılmış bıraktım artık orasının da uzamasını ve diğer saçlarıma katılmasını istiyorum boshayallersmile

final dönemlerinde iyice artıyor bu yolmalar alsanaalsanasmile

mezun olana kadar kel kalmasam ıyı mafoldumben mafoldumben

Back