Saç koparma hastalığı: Triktillomani

insanlar bu durumlarından sıkıntı duyup üzülüyor, çare arıyor yinede kendini alıkoyamıyor ve doktor- ilaç tedavisine başvuruyorken onlara bu şekilde tavsiye vermek ilginç gerçekten

canım benım bu uyenın yorumuna kısaca ''davulun sesı uzaktan hos gelır,araba devrılınce akıl veren cok olur'' gıbı atasözlerımızle karsılık verebılırız ancak, laelaelaelaelae

ben de bu rahatsızlık yok ama panik atak var
o da bilmeyene komik geliyor
insan neden öyle olurmuşki,insan istese bişi olmazmış gibi komik yorumlar geliyor
insan isteyerek kendine yapar mı böyle bişi?
psikolojik rahatsızlıkları isteyip de yapıyoruz da acı çektiriyoruz sanki kendimize
böyle garip yorum yapanlar bir psikolojik rahatsızlığa yakalansınlar görürüm onları
köşe bucak çare ararlar
başına gelsin de gör dicem o arkadaşa ama
bunu bile söyleyemeyecek kadar zor bir durumdur psikoljik rahatsızlıklar
düşmanında olsun istemezsin

banyo yap, kendini çok iyi hisset yeniden doğmuş gibi...sonra elin gitsin saçına hay allah ne yapıyorum ben yine diye sinir ol kendine. baş parmağıma ve işarat parmağıma yara bandı yapıştırsam işe yarar mı ki?denemedim denemek lazım. yemek yaparken kestim:) soran olursa

a.s.a.s.alkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkis

valla örtü takıyorum çıkıyo. bant takıyorum çıkıyo. elime yapıstırsam sinir olup çıkarıyorum artık işaret barmağımın ucu acıyo yolmaktan:çok üzgünüm: saçlarımı anca çok güzel yaparsam bozmuyorum ama oda nadir..elimde uğraş olması lasım ama bazen işi bile bırakıp oynuyorum benim bu aralar çook ilerledi:çok üzgünüm:

ben bı sinir ve hırsla o bantları koparırım koparırken hırsım sınırıım ııce artar ve kafamda sac kalmaz mazallah :S

baska bı yolu olmalııı

biz kafamızda saç çıksın die uuraşıoz siz hazır sacı yoluosunuz... yapmayın etmeyin.. yazık gunah ya.. guzelım saclarınızı yolmayın.. ben tararken bıle dokulmesın fıe ıtınayla tarıorum..alıcılarınızın ayarıyla oynamayın.. yapmayın bole şakalar kuzular lmaz:

netten sık sık araştırıyorum yapılabilecek çereler var mı diye,yine bu hastalıktan kurumak isteyen bir bayan 4 ay elini sürmemiş dayanıp,sonra bi gün bişeye sinir olmuş, o sinir herşeyin başlangıcı olmuş. yani bu olumsuz bir durum ne yazık ki. 4 ay dile kolay...dayan dayan sonra herşeyi mahvet... bi gün yenicem sonra tekrar başlicam diye korkuyorum

çok üzülüyorum.annem kızıp duruyor.güzelim saçlarını yola yola mahvettin diyor. annem varken çekiniyorum biraz sonra unutup tekrar elim gidiveriyor bi de koparıp koltuk arkasına atma huyum yok mu işte o an çileden çıkıyor garibimkaydirigubbakcemile

ya kızlar göruntusu nasıl saclarınızın??
yanı dısardan bakan anlayabılıo mu saclarda bı terslık oldugunu ???
bana sacın cok az seyrek ınce tellı dıyo arkdslar kuaföre gttgmde sen kıme kestrdın bu sacları mahvetmısler makas atmıslar becereksız bırı
dıolar (

valla phrmsct dışrıdan bakınca pek belli olmuyor benim sen uşlarını kırıyorsun herhalde ondan uçları kötü. ben dibinden çekiştiriyorum dibinden daha zaralı aslında kalıcı kellığe yol açabiliyormuş bu durum:1no2:

Saçlarım çok azaldı kopara kopar iyice mahfoldular:çok üzgünüm: çok üzülüyorum..
önümüzdeki hafta saçlarımı kestiricemm sonra bakım yapmaya başlıcam saçlarımın kendine gelmesi lasım tuttugum saç kopuyo:çok üzgünüm: kel kalmaktan korkuyorumm:gitme:

meraba duduklu makarnacım ne zamandır karsılasamadık burdaa.s
valla ben ha gayret koparmaya başladım dayanamadım
zaten röfle attırdım oda çok fena kırdı sacımı o kırık ucları koparmak bı hosuma gıdıyokı ya
uf lanet olsun ya bu nasıl hastalıktır vallaklava:

mrb canım ayyy sorma saçlarımın uçları çatallandı mahfoldu yaa:gitme: artık parmaklarımın uçları acıyo bazen koparmaktann nasıl şey bu illet bırakamıyorum bilgisayarın etrafıı saç doluyoo süpürüyorum yine aynıı saç kalmıcakk kafamdamafoldumben

saçlarımı kestirdimm hemencik uçlarından saolsun kuaför tanıdık oluncaa istediğim gibi kesti bıyık gibi kalan saçlarımı kestikaydirigubbakcemile2 şimdi kendimi daha iyi hissediyorum hiçte üzülmedim artık saçlarımla oynamıcammm klava: artık sonnn kötükedihüso saçlarıma bakımada başlıcam 5 6 ay öyle devam edicem saçlarım kendine geelincede boyatıcam böylelikle saçlarım zarar görmesin diye oynamıcammzemuszemus düzelitiriciyide hayatımdan çıkarıcam en azından özel zamanlarda yapıcamm ayyy Allah'ım inş. saçlarım yoluna girerr toparlar kendini... saça abakım için verdiği tarifte saç çıkmayanda bille fırça gibi çıkarıyomus dökülmmeyi azaltıyomuss zemuszemus hadii bakalımm bol sağlıklı günlerr inş..

kızlar bendede var bundan ben 1 seans gittim psikologa bana arkadaş cevremı ailemde şiddet varmı annen baban kavga edıyolarmı diye sordu daha sonra tekrar gitmedim ilaç verdi almadım bana bileğine bi şeyler tak sana hatırlatsın dedi onu görünce saçını yolmaman gerektiğini hatırla eline oyun ahmuru al devamlı onunla oyna elin kafana giderse ellerine vur yada parmaklarını acıyana kadar ısır demişti yaptım hepsini bırakmıştım bi ara ama okulda sınav zamanı gelince benım bu deli kafamda saç kalmıyo her yer delik deşik oluyo bu yaz bırakıcam diye karar verdim bıraktımda ne zamandır yolmuyodum şampuanıma sarımsak rendeledim baya uzamıstı toka takılcak gibi olmustu saçlarımın altları uzun üstleri kısa bandana takıyorum su son 10 günde tekrar başladım engel olamıyorum okullarda açılcak herkes hastamısın diyo bende saçlarım dökülüyo diyorum saçlarıma bakmalarından sınır oluyorum yapıcak hiç bişeyim yok bırakmaktın başka çaremde yok 15 gün içinde ne kadar uzarsa artık ! en güzel yıllarımı aldı benden herkes saçlarını değişik değişik kestirirken ben hep aynı bandanayla dolaştım ama artık son buda can cekısıyo bende bu kez kesın kararımı verdım ne gerekıyosa yapıcam !

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…