Saç koparma hastalığı: Triktillomani

ben saçlarımı yolmaktan zevk almıyorum ve onları kökten kopartmıyorum.
ancak kendıme ne zaman gelsem eli saçlarımda
ya uçlarını kopartıyorum ya çatallaşanları dibine kadar ayırıyorum.

sizce hasta mıyım mafoldumben

canım sanırım evet cunku bnde senın gıbı sureklı elım sacımda gezıyorum. sınırlenınce, heyecanlanınıca, bombos dururken, dusunurken.. anlıcagın her an elım sacımda kı burdakılerın hepsıde ole :(

vıola senın adına cook sevındım keske bısde kurtulabılsek sundan..pekı o kucuk kucuk sacların uzadı mı canım ??

Saçlarımı kestirdiğimden beri yolmuyorum gibi bişi sadece oynuyorum dün bi ara çoşuyodum sonra bıraktım bakalım nolcaklar kırılmasınlar diye elimden geleni yapıyorum bayram bitsin bakıma da başlıcam yavaş yavaş elimi götüttürmemeye çalısıcam inş. :)

kızlar kendimce bi fikir buldum bi çizelde yaptım kendime 1 aylık yoldugumda eksi atıyorum karsısına yolmadıgımda artı eksileri görmek istemedğim için yolmuyorum saçımı bide sonuna ödül koymaya karar verdım mesela 1 aylık cizelge bittiğinde hepsi artıysa kendıme ne istersem alıcam annem gözlüyo beni evde yerde saç bulunca eksi atıyoruz ama gelişme varsa artı annem söz verdi uzatırsam maşa alcakmış bana en cokta bunu istiyorum saçlarımı yapıp gezmeyi fotograf cekilmeyi istiyorum artık saçlarımı şöyle bi savursam rüzgarda annaam kesin karar verdim hadi kızlar hep birlikte ben buraya günlerimi de yazıcam =)sizde karar verin ve hep birlikte kurtulalım bu illetten...
evet 1 günüm bu gün bakalım neler olcak değişik hissediyorum arada bir aglamak geliyo içimden ama yazmak rahatlatıyo kızlar bide pc nin ekranına beni sinir etmek için fırsat kollayan birinin bol saçlı bi fotografını koydum gördükçe sinirim tepeme cıkıyo diyorumki lan kızım sen görürsün uzatcam ben bu saçlarımı sonrada savura savura gezicem diyorum ha gayret diyorum bide çok uzun oldu diyorum =)

neyse kızlar triktillosiz günler hepinize=)

Son düzenleme:
kizlarrrrr okudukca arkadasim aklima gelio sizin icinde cok zordur elbettt umarim kurtulursunuzzzzz gercekten üzülmeyinizdeee herseyin elbet bi cagresi vardirrrrrr hepinize basarilar dillerim

Merhaba daha önce de bu topiğe mesaj yollamıştım hala kurtulamadım bu illetten artık psikyatra gidip ilaç desteği almaya karar verdim, daha önce ilaç kullanıp olumlu sonuç alan var mı aranızda? Bir de biryerde okumuştum trikotillomanisi olanların bir kısmında ingilizcede dermotillomania denilen cildi kazıma, sıkma, kaşıma, yolma vs. huyu da bulunuyormuş, bende hep yüzümdeki pütürleri kazırım siz de de var mı böyle bir huy?

vıola senın adına cook sevındım keske bısde kurtulabılsek sundan..pekı o kucuk kucuk sacların uzadı mı canım ??

evet koparmayı buraktıımdan bu yana bayaa uzadı ona göre kesimde yaptırdım böyle her taraftan kat kat zemuszemus
ben kurtulduum için bana kurtulunmicak bişimiş gibi gelmio sizlerde yakın zamanda kurtulursunuz inş. :1hug:

kızlar kendimce bi fikir buldum bi çizelde yaptım kendime 1 aylık yoldugumda eksi atıyorum karsısına yolmadıgımda artı eksileri görmek istemedğim için yolmuyorum saçımı bide sonuna ödül koymaya karar verdım mesela 1 aylık cizelge bittiğinde hepsi artıysa kendıme ne istersem alıcam annem gözlüyo beni evde yerde saç bulunca eksi atıyoruz ama gelişme varsa artı annem söz verdi uzatırsam maşa alcakmış bana en cokta bunu istiyorum saçlarımı yapıp gezmeyi fotograf cekilmeyi istiyorum artık saçlarımı şöyle bi savursam rüzgarda annaam kesin karar verdim hadi kızlar hep birlikte ben buraya günlerimi de yazıcam =)sizde karar verin ve hep birlikte kurtulalım bu illetten...
evet 1 günüm bu gün bakalım neler olcak değişik hissediyorum arada bir aglamak geliyo içimden ama yazmak rahatlatıyo kızlar bide pc nin ekranına beni sinir etmek için fırsat kollayan birinin bol saçlı bi fotografını koydum gördükçe sinirim tepeme cıkıyo diyorumki lan kızım sen görürsün uzatcam ben bu saçlarımı sonrada savura savura gezicem diyorum ha gayret diyorum bide çok uzun oldu diyorum =)

neyse kızlar triktillosiz günler hepinize=)

HEYOOO SUPERRR :lepi:

Kizlar benim arkadasim da devamli elinde cimbiz sakallarini aliyor. Daha deriden cikmamissa ama siyah gorunuyorsa deri altinda, o kili igne ile cikariyor, cimbizla aliyor :( Bu konuya uygun mu bilemedim, ama sonucta vucut killarini yolma sinifina giriyor, boyle yirmidort saat elinde cimbiz gezen var mi aranizda?

ya ben de kalın ve tırtıklı olanları koparıyorum... çünkü normalde ince telli saçlarım. sizce hasta mıyım

Kizlar benim arkadasim da devamli elinde cimbiz sakallarini aliyor. Daha deriden cikmamissa ama siyah gorunuyorsa deri altinda, o kili igne ile cikariyor, cimbizla aliyor :( Bu konuya uygun mu bilemedim, ama sonucta vucut killarini yolma sinifina giriyor, boyle yirmidort saat elinde cimbiz gezen var mi aranizda?

Bende saçlarımı yola yola tepesini açmıştım 2 sene önce falan. sonra o saç olmayan yerden küçük küçük dik dik saçlar çıkıyodu sürekli onları cımbızla alıyodum o kadar kötüydü ki anlatamam. alamadıgım zaman kafayı yicek gibi oluyodum. koparınca çok rahatlıyodum yeni saçlar çıkıyo sevinmem gerekirken işte.. sonra o cımbızla aldıklarımı duduklarıma deydiriyodum batırıyodum. çok saçma gelicek ama yapıyodum onu bari bıraktım ALlah'tan orasıda kapandı açık yerim yok çok şükür. sadece oynuyorum artık koparmıyorumda uçarını çok çok nadir saatlerce uçlarını koparan önünde bi kucak kırık saç olan ben günde 1 2 tane anca koparıyorum. oda bazen. yavaş yavaş bırakıyorum galiba inş. yaaa inş.:Saruboceq::Saruboceq:

ben bunun hastalık olduğnu bilmiyodum ama streslenince daha çok kopardığmı fark etmiştim.. deli gibi koparıyorum ben de..ama kökten değil ortalardan falan..ne hastalığı peki bu neyin belirtisi

kalın telleri koparmak herkesin hoşuna gider ama ya =(

Annem hep derdiki "insanın kendine yaptığı kötülüğü bi ordu toplansa yapamazmış". Bende 11-12 yaşlarında farkında olmadan kafamdaki saçları koparmaya başlamıştım sonra yavaş yavaş kafamın üstünün kelleştiğini farkettim tabi bu süre içinde artık annemde farketmeye başlamıştı , kızım koparmasna diye uyarılar geldi başlarda baktı ben bilinçsiz yine devam ediyorum artık son çare olarak elime terlik fırlatıyodu, ardındanda bağırıyodu:olmaz: biz bilmedik hiç bi hastalıkta dr, psikolog kapısı aşındırmayı, mafoldumben geleneksel yönntemlerle annem işini hallediyodu, o terlik fırlata fırlata bende bi süre sonra vazgeçtim huyumdan

evet millet 3 gün ve ben tek tel koparmadım =) arada elim kafama gidiyo amaa parmaklarımı ısırıyorum sanki aynaya baktıgımda gelişme görüyorum 3 günde uzamış sanki yada ben öyle hisediyorum annemde artı attı yine =) bekle beni rüzgar savurcam saçlarımı :sm_cool:

okula giderken aglamaktan gözlerim şişiyo orası ayrı saçlarımı yapmak için saatlerce ugraşıyorum buda beni acayip hırslandırdı artık yere bakarak yürümicem diyorum saçına ne oldu diceklerine saçın ne güzelmiş desinler diyorum çok heycanlıyım ya anlatamam=) kuaföre gittim sen manyakmısın sen bı uzat beleşe yapcam kız senın saçlarını dedi aman yarabbi açılın ben geliyorum=)

Son düzenleme:
böyle bir başlık olduğuna inanamıyorum, bu olayın bana ait bi manyaklık:)) olduğunu düşünüyodum.Kpss ye çalıştığım 2005 yılından beri bende yapıyorum aynı şeyi... psikoloğa gitmeyi düşündüm bi ara.Bu konuya çözüm bulabilen bir arkadaş varsa lütfen yardım etsin ,lütfen....

Back