Saç koparma hastalığı: Triktillomani

kızllar ben bugün psikoloğa gittim ve saçımı yolduğumu anlattım. ilk olarak bnmle konuştu sonra dediki kopardığın saçları bir kavanozda biriktir ve ne kadar kopardığını gör dedi. ve de hergün ne yaptıysan not al saçını hangi durumlarda kopardığını not al dedi. ve bir de ilaç verdi bakalım inşallah sonucunu alırım ama uzun süreli bir tedavi olacakmış 1 ay olur dedi belkide yıllar sürer dedi. 20 gün sonra tekrar gel dedi.. ve de kopardığım zamn saç dwerimde sakatlar oluyordu onlarıda koparıyordum ve bana cildiyeye görünmmei söledi ... bakalım inş. tedavinin sonu iiyi olur.

Canım senin nasıl gidiyo ilaçlar bi işe yaradı mı? koparmaların falan azaldı mı??

benim de oda arkadaşımda aynı sorun vardı.. doktor evdeyken falan eline eldiven tak demiş..böylece elini saçına götürdüğünda farkına varcakmış falan..bi nevi tırnak yemeye acı oje tavsiyesi gibi..bana pek mantıklı gelmedi ama yine de paylaşayım dedim..bi bildiği vardır adamın di mi CADIARZU

arkadaşlar evet sinirsel ama bence insanın kendinde bitiyor bende çok yoldum bir zamanlar hı şimdide stresli olunca yoluyorum daha doğrusu yolma ya teşebbüs edip kendimi engelliyorum bazı arkadaşlar ında dediği gibi ya kalın teli alayım diye yada acıyan teli alayım diye ama başlayınca duramazdım herkes uyarırdı ailemde birde bu duruma kızardım . ama bence en etkili yolu bir şeyle meşkul olmak ellerinizim meşkul etmek ben bunu bırakmak için örgü yaptım ellerim boş olmayınca yolmuyordum mesela kısaca ellerinizi bence boş bırakmayan işler yapın unutuyorsunuz bir süre sonra ben 5 senedir yapmıyorum birde makyaj ve fön işe yarıyor bence gidip bol bol aynaya bakıp güzel göründüğüne bakın derim ama benim hiç o kadar açıklık olmadı belkide dağınık yoldum diye ama bırakamayanlar bence dr a gitmeli
herkese geçmiş olsun

ayak tırnalarınla yuzunu nası oycan yaa lastık kız mısın sen.
yapma bak çikin kız olcan alan olmıcak evde aklcan kız kurusu olcan :)))

evde kalmadım cnm, atlattım o korkuyu:)) ama yazık yüzüme ya, uff bugün gene yoldum yüzümü, yara bere içinde kaldı suratım:(( Valla korkum o, şimdilik yetişmese de ayaklarım el tırnağım olmazsa esneyebilirim kanımcaCADIARZU

Kızlar bu başlığı açmamın sebebi, benim de saç koparma hastalığına sahip olmam. Bu nedenle kaşlarımın, kirpiklerimin ve saçlarımın büyük kısmını kopararak büyük açıklıklar oluşturdum. Bunun herhangi bir nedeni ya da tetikleyicisi yok. Bir anda bir kıl kökünde başlayan hafif acıma, ve o kılı koparınca sanki bütün dünyadaki en mutlu insan olacakmışım hissi ve sonra kaybolan kontrol... Kendime gelip de önümdeki kılları görünce de peşinden gelen üzüntü, sonra aynaya bakıp da kel bıraktığım bölgeleri görünce 2 kat üzüntü... Benim gibi bu rahatsızlığı yaşayanlar, tanıdıkları olanlar, çözüm önerileri olanlar için açtım bu başlığı. Daha önce bu konuda bir başlık açıldıysa özür diliyorum; çünkü ben rastlamadım. Paylaşımlarınızı bekliyorum ...

teşekkürler canım, benim kötü yönünden biri de özellikle kaş ve kirpiklerimi koparmam. Bazıları yerine geliyor, ama büyük kısmını kaybettim. Doktor nasıl bir tedavi uyguladı, çok özel olmazsa sorabilir miyim ?

aaa ben bunun bi hastalık olduğunu bilmiyordum sadece öle bi alışkanlık sanıyordum CADIARZU
taa ilk okul açğımdan beri hep yolarım ben saçlarımı tüylerimi su an 21 yaşındayım psikiyatrik tedavi görüyorum ama bundan hiç bahsetmedim sanırım artık bahsetmeliyim :uhm:

bunun bir hastalık olduğunu biliyordum ve çevremdeki birkaç kişide denk geldim bu duruma. o kişilere sert çıkışlar yapıp onları anlamayıp 'iraden yok mu senin' gibi sözlerle üstlerine giden, eleştirenlere kızardım hep. empatiyi ne zaman başarabileceğiz bilmiyorum.bunun sinirsel olduğunu ve kesinlikle el oyalayıcı şeylerle uğraşılması gerektiğini düşünüyorum.herkese şifa ve sağlıklı,güzel gür saçlar; kaşlar diliyorum.

öss ye hazırlanırken bende saclarımı koparmaya baslamıstım kafamıın ust kısmı acıldı rwsmen kel gıbı olmustu on tarartakı saclarla kapatıyordum Allah a şükürler olsun cok uzun sürmedı kendı kendıne kayboldu ama saclarımın eskı halını alması nırkac sene surdu
bunun bır hastalık oldugunu bılmıyordun ustelık annem süreklı benım kafayı yedıgımı söyluyor yaptıgımda kızıyordu buda bunu daha fazla tekrarlama neden oluyordu kendılıgınden gectı
cok gecmış olsun

ben hala da koparmaya devam ediyorumm ve başımın ortasında artık bi açıklık oluştu bir türlü engel olamıyorum

yeni üyeyim.3,4 aydır takip ediyorum yazılanları.insanın ne sorunu varsa onunla ilgili araştırmalar yapıyor yine kendi kendime kızdığım günlerden birgün rasgele google 'a yazdığım saç koparma diye bir sorunun sonucunda buraya kadar geldim. çoğu kişi netten hastalık olduğunu öğrenmiş anladığım kadarıyla 5 yıldır savaşıyorum ara ara başardım zannettim ama sil baştan tekrar başladım.savaşmaya devam

hay ALLAH ya... nasıl bıseyler bunlar... bı omerım olcak arkadaslar....koltukaltı ve bıkını bolgesındekı kılları uzatıp koparsanız olmazmı... bırakmaya calıstıgınız krız anlarını boyle atlatın..ve bu sorunu kendınıze faydalı ale getırırsınız hıc olmazsa.. saç kas kırpık koparnak sartmı

hay ALLAH ya... nasıl bıseyler bunlar... bı omerım olcak arkadaslar....koltukaltı ve bıkını bolgesındekı kılları uzatıp koparsanız olmazmı... bırakmaya calıstıgınız krız anlarını boyle atlatın..ve bu sorunu kendınıze faydalı ale getırırsınız hıc olmazsa.. saç kas kırpık koparnak sartmı

naniknanik
süper fıkır,hadı kızlar koltukaltı ve bıkını bölgemızı yolmak ıcın bekleyelım haftalarca onlar uzasın ele gelecek sekıl olunca sınır yaptıgımız an elımızı nonumuza yada t shırtumuze sokup herkesın ıcınde yolusalım ...

hey allahım ya hıc gulecegım yoktu :oklava:

Valla oralarım saçlarımı yolmak kadar zevk vermiyo. birde elimi sürekli koltuk altıma orama atamam heralde kaydirigubbakcemile3 mecburen saçlarımı yoluyorum kırık temizliyorum çok şikayetçiyim streslerim arttıkça daha çok yoluyorum saçlarım çok seyreldi.......:çok üzgünüm:

evet bunun bi hastalık old biliyodum ama adını ilk kez burdan duydum.bende de bu hastalıktan var.30 yaşındayım ve tek sebebi stres.hala devam ediyo bende. benimde saçımda kısmi açılmalar oldu bioxin kullanıyorum açılmalar kapandı ama dökülmeler devam ediyo.1,5 yaşında bi kızım var o bile beni taklit ediyo. kopardığım saçlarımı kanepenin arkasına atıyom bi gün baktım kızımda aynısını yapıyo :roflol:

insanlar bu durumlarından sıkıntı duyup üzülüyor, çare arıyor yinede kendini alıkoyamıyor ve doktor- ilaç tedavisine başvuruyorken onlara bu şekilde tavsiye vermek ilginç gerçekten:kızgın:

evet bunun bi hastalık old biliyodum ama adını ilk kez burdan duydum.bende de bu hastalıktan var.30 yaşındayım ve tek sebebi stres.hala devam ediyo bende. benimde saçımda kısmi açılmalar oldu bioxin kullanıyorum açılmalar kapandı ama dökülmeler devam ediyo.1,5 yaşında bi kızım var o bile beni taklit ediyo. kopardığım saçlarımı kanepenin arkasına atıyom bi gün baktım kızımda aynısını yapıyo :roflol:

ayy canım benim yaakaydirigubbakcemile3 kızın daha çok küçük yavrum bu yaşta saçlarını yolmasınn kıyamam ben ona:çok üzgünüm:

:bbo: beğenmedinmi.. herkesin içinde mi yoluosunuz bi de saçlarınızı.. ilginçç.. bence benim önerimi yabana atma ...

ayyyy ablacım yapma nolur engel ol kendıne..cocuklar anne ve babalarını örnek alırlar bılıyorunn..ve o kucuk şirin şey sac dıplarıne bu sekılde zarar verırse tamırı olmaz..emınım kı sende bu ılletten coook sıkayetcısın sende yapmak ıstemezsın bızım gıbı ama napalım bı sekılde kendımıze dur demek zorundayız artık ....kötükedihüso

Back