Saç koparma hastalığı: Triktillomani

saçlarımın altları uzun üstleri kısa bandana takıyorum su son 10 günde tekrar başladım engel olamıyorum okullarda açılcak herkes hastamısın diyo bende saçlarım dökülüyo diyorum saçlarıma bakmalarından sınır oluyorum yapıcak hiç bişeyim yok bırakmaktın başka çaremde yok 15 gün içinde ne kadar uzarsa artık ! en güzel yıllarımı aldı benden herkes saçlarını değişik değişik kestirirken ben hep aynı bandanayla dolaştım ama artık son buda can cekısıyo bende bu kez kesın kararımı verdım ne gerekıyosa yapıcam !

canım ya aynen bende öle aynenyanı. ınsanların 'sacların cok cansız cok seyrek dökuluomu ,kuaförumun 'kıme kestrdın kendınmı kestın ' demesıne sınır oluorumm.bu yaz bende bırakcaktım ama olmadı ama sımdı okulum basladı ve tanımadgm bı arkdsla aynı odada kalıorum yurtta tek umudum bu ztn onun görup bana acaıp acaıp bakmasına katlanamıcaım ıcın elımı sacıma götrmemeye calısıorum..sende lutfen bı sekılde kendını engelle.o sac uzatma olaylarına bende grdm ama nafıle bı yandan koparıp bı yandan uzatmak olmuo.eger yaza kadar duzelmezse saclarımı 3e vurdurcam yada kazıtcam ıste o zaman unuturum kendımı cok fecı cezalandrmıs olucam cunku

yaa arkadaslar saçı kazıtmayı nasıl göze alıyosunuzz tamam güzel bişey aslında hem gürleşir dipleride güçlenir sağlıklı uzar bende içimden istiyorum yani şeytan öle diyo :) ama yapamam kırıklarımı aldırdıgım zaman fazla kessin psikolojim bozuluyo resmen kafamçokkarıştı

yaa arkadaslar saçı kazıtmayı nasıl göze alıyosunuzz tamam güzel bişey aslında hem gürleşir dipleride güçlenir sağlıklı uzar bende içimden istiyorum yani şeytan öle diyo :) ama yapamam kırıklarımı aldırdıgım zaman fazla kessin psikolojim bozuluyo resmen kafamçokkarıştı

karşıma dikilip aaa noldu kafana hastamısın demelerinden iyi bence kazıtınca gür çıksın diye dersin en azından saçını herkesten saklaman gerekmez heryerin delik deşik olmasıda ayrı bişey orayı kapatıcam derken orası açılıyo sabahları okula giderken ayrı işkence millet bi tokayla toplayıp giderken sen sabahın köründe kalk iki saat ugraş yetişmeyince otur ağla valla bunlardan daha iyidir kazıtmak

karşıma dikilip aaa noldu kafana hastamısın demelerinden iyi bence kazıtınca gür çıksın diye dersin en azından saçını herkesten saklaman gerekmez heryerin delik deşik olmasıda ayrı bişey orayı kapatıcam derken orası açılıyo sabahları okula giderken ayrı işkence millet bi tokayla toplayıp giderken sen sabahın köründe kalk iki saat ugraş yetişmeyince otur ağla valla bunlardan daha iyidir kazıtmak

doğrudur canım aynı sorun bendede var oynamamak için kendimle savaşıyorum resmen kulak arkası falan açılmış :gitme: çok zor bi durum biliyorum bende kendime güvensem yaparım ama güvenemiyorum benneyaptımki saçım uzadı diye sevinirdim arkadaslarım çevremdekiler saçlarını mı kestirdin demesinden nefret ediyorum mesela.:oklava: çünkü hassas yerimi biliyolar :oklava:
inş. iyi olur Allah şifa versin hepimize

evt gercekten oyle..arada buraya yazıyorum ve yazılanları goruyorum
kımısı sacı tutup koparıyor kımsıı "karısıklıkları acarken sacım elıme gelıyor" dıyor acaba hngısı daha tehlıkelı
mesela bn sureklı dugumlerı acarken kopuyor :))) elım sacımda elımı bır gecıriyorum butun karısıklık duzelıyor saclarda elıme dokuluyor bırbır :D

kimse sormasın diye herkesten gözlerimi kaçırıyorum her gelen niye bandana takıyosunki diye soruyo uyuz oluyorum içimden aç kafanı al bu yüzden diye bagır suratına diyesim geliyo ama sıkar birazkaydirigubbakcemile3
2 aydır hiç yolmamıştım kendime bi tablo yaptım her gün işaret koyuyodum şimdi yine bitti kafamdakiler sanki o kılların bana bi zararı varda kafamda dursa bişey olucakmış gibi yolmak zaten canıma tak demiş bide önüme gelenin uzman doktor gibi oturup konuşmak istemesi neden yapıyosun canım diye sormaları fenalık getiriyo ben zaten sebebini bilsem ortadan kaldırırdım o sebebi bırakırdım bu işi dimi sanane be kardeşim!

okulda psikoloji hocamla konustum kadın bana bak canım ben sana yardım ederim ama istekli olman lazım dedi tamam hocam zaten bunu daha çok kim isterki biraz konuştuk geçmişinde olan kötü bi olaydan etkilenmiş olabilirsin dedi iyide zaten internettede aynısı yazıyo hocam dedim bilinç altına itilmiş duygular! ben o duyguları bı yakalasam zaten!saçlarını serbest bırak geç aynanın karşısına yoldugun yerlere bak ne kadar çirkin gözüktüklerine bak yapmaktan vazgec dedi iyide zaten onları görünce insanın hepsini bitiresi geliyo geç aynanın karşısında saatlerce ağla bi yandanda kopar kolaymı
yaşıtlarımız kuaförden çıkmazken biz açıklarımızı nasıl örtücegimizi düşünüyoruz kolay değil hocam o kadar kadın neye ugradığını şaşırdı delikafadulden
neyse kızlar bu kadar yeter bütün anılarımı anlatmıyım şimdi =)

ben kazıtamam ya saçsız ne yaparım benmafoldumbenona cesaret edemem
üf ya benimde üstler birazda ense kısmım kısaldı yine bozuldu kesimisenağlama
uf saçlarım ep küt hep küt daha fazla uzatamıyorum yaaaaaaaa

ya kızlar kazıtmak bence son care unutmak ıcın bu koparma ısınıı.ınsllh o boyuta gelmeyız de gelırsekte kazıtmak olmsa da 3 e fılan vurdurcam yanı umarım olmazda :S

4 gün oldu saçlarımı koparmıyorum sadece oynuyorum kendimi zor tutuyorum ama napimm okadar olsun yavas yavas bırakıcam inş. bi kaç kere kopardım sonra napıyorum ben diyip çektim uçtan koparmadım ama kökten kopardım :sinifsinif:

Saclarımızla oynamamızın sebebı bılncaltında yasan kotu bır olayın etkısmıymıs bun bıllmıyordm
ama bnm aile hytım kucuklugumden berı o kdr fırtınalıkı normaldır böle olmam

çocuklugumuzda etkilendiğimiz şeyler bu hastalıklarla ortaya cıkıyomuş psikolojik rahatsızlık olarak bende bizim psikolojiciden öğrendim

cocukken ve hala ole fırtınalı bır ortamda buyudum kı cok normal bnm bole olmam

Son düzenleyen: Moderatör:
aynen benimde öyle...okuldayken başladım zaten bi olay olmustu ondan sonra saçlarımı yolmaya başladım.. hala da kurtulamıyorum...

ben saçlarımı yolmaktan zevk almıyorum ve onları kökten kopartmıyorum.
ancak kendıme ne zaman gelsem eli saçlarımda
ya uçlarını kopartıyorum ya çatallaşanları dibine kadar ayırıyorum.

sizce hasta mıyım mafoldumben

[Q--------------------------------------------------------------------------------

ben saçlarımı yolmaktan zevk almıyorum ve onları kökten kopartmıyorum.
ancak kendıme ne zaman gelsem eli saçlarımda
ya uçlarını kopartıyorum ya çatallaşanları dibine kadar ayırıyorum.

sizce hasta mıyım
UOTE][/QUOTE]

saç ne kadar tırtıklı ve kalınsa koparması o kadar zevkli oluyor:sinifsinif: elimi çekmeyi becerebiliyorum ama 2 dk geçmeden yine elim gidiyor. saçlarım uzun ama mahvolmasından korkuorum

ben de vardı bu hastalık farkında olmadan tepemden saçlarımı koparıp koparıp duruyodum ama yerine yenileri gelince çok çirkin oluyodu saçlarım böyle her taraftan kısa kısa saçlar çıkıyodu bu görüntüden rahatsız oluyorum diye yaklaşık 5 ay önce buraktım :hooray: elimi her saçıma götürüşümde kendimi uyardım
bunun bi hastalık olduğunuda daha yeni biyoloji hocamız söledi ağzım açık kaldı tırnak yemek gibi bişimiş...
yaşayan herkese geçmiş olsun diorum.

saç ne kadar tırtıklı ve kalınsa koparması o kadar zevkli oluyor:sinifsinif: elimi çekmeyi becerebiliyorum ama 2 dk geçmeden yine elim gidiyor. saçlarım uzun ama mahvolmasından korkuorum

aynen öyle benim tepem açıldı koprmaktan bandana takıyorum okula gidrken nasıl yapcagımı düşünmekten hertarafımda sivilce cıktı !:çok üzgünüm:

Back