Saç koparma hastalığı: Triktillomani

ya kızlar tam koparırken engel olamıyormusunuz ne biliyim yani aşırı derecede bağımlılık gibimi... allah sıhhat versin herkese

ya kızlar tam koparırken engel olamıyormusunuz ne biliyim yani aşırı derecede bağımlılık gibimi... allah sıhhat versin herkese

Evet yani en azından benim öyle engel olamıyorum onu koparsam rahatlayacak gibi oluyorum koparınca dünyalar benim oluyo sanki o kopardıgım saçla elimde oynuyorum dudaklarıma sürüyorum ısırıyorum :bbo: benimki bağımlılık :mymeka: çok kötü bişi ya amin saol canım..

ne cok kisi varmis bu hastaliga sahip olan. ben de kendimi yalniz sanirdim.
demek ki tek degilmisim. bu acidan icim rahatladi

ya arkadaşlar bende saçımın kırıklarını koparıorm sürekli.benimki de mi hastalık acaba?

ohhhhhhh kızlar ben basladım yıne doyasıya yolmaya hıhıhıhıh:)

kızllar ben bugün psikoloğa gittim ve saçımı yolduğumu anlattım. ilk olarak bnmle konuştu sonra dediki kopardığın saçları bir kavanozda biriktir ve ne kadar kopardığını gör dedi. ve de hergün ne yaptıysan not al saçını hangi durumlarda kopardığını not al dedi. ve bir de ilaç verdi bakalım inşallah sonucunu alırım ama uzun süreli bir tedavi olacakmış 1 ay olur dedi belkide yıllar sürer dedi. 20 gün sonra tekrar gel dedi.. ve de kopardığım zamn saç dwerimde sakatlar oluyordu onlarıda koparıyordum ve bana cildiyeye görünmmei söledi ... bakalım inş. tedavinin sonu iiyi olur.

Ay inş. faydasını görürsün canım bende çok kötü durumdayım son zamanlarda stresten bütün saçlarımı yoldum mahfoldu artık senin iyi olursa bende giderim böylelikle.. Saçları kavonozda biriktirme fikri güzel aslında biriktirdiğin zaman ne kadar çok kopardığını görüp koparmayı bırakabilirsin belki.. inş. faydası olur sağlıkla kal.. haberlerini bekliyoruza.s.

canım ınsallah gecer.bencede toplama fıkrı görup sinirlerımız bozulsun koparmayalım dıe dır... bende mı bırıktrsem napcam :( gercı annem elektrık supurgesınden getırıp österıoo :)) utanım dıe :)

canım hangı ılacı verdı özel msj atarmısın bana ılacın ısmını

banada atarmısın canım özel msj :) ilacı merak ettim de. bende bundan sonra kavonozda toplicam saçlarımı:) artık kavanozla gezerim :) zaten odamın heryeri saç:bbo: süpürsem 2 gün sonra yine aynı :çok üzgünüm:

benim de ensede yanık gibi acaip saçlarım var, onları koparırım bazen, ama avuçla diil tabi. sizlerinkine benzer de bi sorunum var aslında, ben de sıkılınca, daralınca yüzümü yolarım.yolmak kelimesi çevremdekilerin kullandığı bi tabir, gören "gene ne yoluosun yüzünü" der, o an bırakır bikaç saniye içinde tekrar başlarım. genellikle yüzümü tırmalıyorum, gözenekleri sıkıorum fln, ama saç derim, sırtım, kollarım, bacaklarım da favorilerim arasında. her şey tatlı bi kaşıntıyla başlıo,sonra bi bakıorum yüzüm kıpkırmızı olmuş, siyah nokta, sivilce ne varsa kopartılmış vs. vs....:( tırnaklarımı defalarca dibine kadar kestim ama bana mısın demio, el tırnağım olmasa ayak tırnaklarımla oycam yüzümü, o kadar yani:(

ayak tırnalarınla yuzunu nası oycan yaa lastık kız mısın sen.
yapma bak çikin kız olcan alan olmıcak evde aklcan kız kurusu olcan :)))

maalesef ben de saçlarımı koparıyorum. Ama nasıl başladığımı anlamıyorum herhalde bir çeşit dürtü ve aynen koparırken rahatlama hissi yaşıyorum. Sonra farkedince de bırakıyorum. Eğer işteysem koparıp çöp kutuma, evdeysem de koltuğun kenarına atıyorum. :kedi: sonra da yerden topluyorum bir avuç saçı. Hem kızıyorum kendime hem de bi türlü bırakamıyorum. Evde eşim, işte karşımdaki arkadaşım sürekli yolma saçını diye azarlıyor. Bense kendimden geçmişim sanki... Ha bi de çok gür ve kalın telli olduğundan saçlarım ne kadar yolarsam yolayım aynı görünüyor... ama nereye kadar... bi gün kel kalıcam diye korkuyorum... bu andan itibaren kendimi kontrol edicem ve elimi saçıma götürmücem.. :olmaz: yazık saçlarımıza ya..

saçlarımı tek tek koparıyorum kökleri hoşuma gidiyor eğer cnm sıkkınsa bişeyler düşünüyosam bunu daha çok yapıorum anksiyete tedavisi gördüm stilizan ve selectra kullandım tekrar kullansam etkili olurmu ama o ilaçlardan nefret ediyorummmmmm ne yapmam gerekiyoooo???

benimde uzun süre önce lise yıllarımda bu hastalığım vardı hatta okadar abartmıstım ki basımın tepesi açılmıstı bi ara okadar kötü günler yasamıstım tabi doğal olarak etrafımdaki herkez beni uyarmaya basladı ama şükür üstesinden geldim herkes sizde bitiyor ben bunu sporla yendim arkadaşlar evet garip gelicek ama spor yaptım cünkü o an herşeyi unuttum ve bol bol hareketli şarkılar dinleyip dans ettim bana cok iyi geldi umarım diğer arkdşlarımda bi çarelerini bulurlar:Saruboceq:

Back