• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar saç kırıkları

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

bulutlarpembedir

30.06.2010 ∞
tek ayak cezası
Sahte Profil
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2012
1.609
56
163
kızlar öncelikle merhaba. saçım çok az uzayan tiplerden bazı arkadaşlarımın 1 senede saçı çok çabuk uzar benim 2 sene de belime bile gelmez. ayrıca saçımda çok kırıklar olduğu için sanki zamanla uzuyor değilde kısalıyor gibi :( kestirmekten başka çare yok ama kestirmekte istemiyorum :( kızlar ne yapmalıyım uçlarından aldırsam saçımın hepsi gider :(

uçlarından sen ya da bir arkadaşın 1er cm alsın önce,kuaföre gitme çünkü epey kısaltır. sonra da forumu bi araştır tonla serum,doğal bakım fln var,aklına yatanları dene :52:

@changing

Katiliyorum sana saclarini her ay 1 cm de olsa kestir... Kendinde göreceksin zamanla daha cabuk uzar saclarin... Ben gecen ay eczanyeye gitdim saclarim yaglaniyor diye vs.. Eczaci dediki bir kadin doktoruna git onlar hormon testleri fln yapiyorlar hormonlardan da kaynaklanabiliyormus ince sac uzanmayan sac vs.

ben de uzun süredir saçlarımı uzatmaya çalışıyorum, baya da yol katettim ama kırıklarla başa çıkmak çok zor. ne zamandır düşünüyodum sonunda bugun gittim bir saç serumu aldım onu deneyeceğim :) birkaç kere kullanıyım da yazarım etkisini. gerçi bilmediğim bi marka, etkili olur mu emin değilim ama denemekte fayda var. yoksa uçlarından aldıra aldıra bi gün saçımın kökünde bulcam kendimi :)
serum dışında da çam terebentin yağı ve badem yağı da kullanıyorum

ben de 4-5 yıldır saç uzatmaya çalışıyorum,bi taraftan da kırık olursa saç uzamaz mantığıyla 2-3 ayda bir kuaförde kestiriyodum,sonra baktım e böyle saç uzamıyo ki,4-5 yıldır yerinde sayıyo.kuaförler hep azıcık alıcaz diyip kısaltıyolar,hep tongaya düşüyorum.sonra burdan okudum 1 cm olayını,geç olsa da :-S en son 2 ay önce kestirmiştim.artık bu son olur,bi daha hiiiiiç kuaförde kestirmeyi düşünmüyorum,1 ay sonra falan uçlarından azıcık alıcam,ya da bi arkadaşa aldırıcam.bu arada da serum,yağlar fln bişeyler deniycem kırık tamiri için. :52:

Ballarım yorumlarınızı okudum öncelikle samimiyetle ve güzel cevaplar verdiğiniz için hepinize çok teşekkür ederim :) serumların fiyatlarını söyleyebilir misiniz bana belki işe yarar ayy eskiden hiç bir yere gitmediğim takdirde gun de 2 3 kez saç düzleştiriyordum şimdide çok pişmanımmmmmm off. ayrıca ben makasla kesince uçlarında beyazlar oluşuyor :S

Ballarım yorumlarınızı okudum öncelikle samimiyetle ve güzel cevaplar verdiğiniz için hepinize çok teşekkür ederim :) serumların fiyatlarını söyleyebilir misiniz bana belki işe yarar ayy eskiden hiç bir yere gitmediğim takdirde gun de 2 3 kez saç düzleştiriyordum şimdide çok pişmanımmmmmm off. ayrıca ben makasla kesince uçlarında beyazlar oluşuyor :S

sac düzleştirici veya maşa ya da başka bişey hic farketmez,hepsi sacı mahvedıyor,olabıldıgınce uzak dur canım..:( :( eger sacında kat falan yoksa,evde uclarından kes arada..besleyici ürünlerden kullan..sacların daıma nemlı olmalı..kuru sac cabuk kırılır ve dökülür...sıcak su sac dıbındeki dogal yagı alır kurutur bu da aklında olsun..ılık suyla banyo yap ;)
( cok mu sey soyledim acep ) :))

sac düzleştirici veya maşa ya da başka bişey hic farketmez,hepsi sacı mahvedıyor,olabıldıgınce uzak dur canım..:( :( eger sacında kat falan yoksa,evde uclarından kes arada..besleyici ürünlerden kullan..sacların daıma nemlı olmalı..kuru sac cabuk kırılır ve dökülür...sıcak su sac dıbındeki dogal yagı alır kurutur bu da aklında olsun..ılık suyla banyo yap ;)
( cok mu sey soyledim acep ) :))

sıcak su olayını biliyorum canım. saçlarım diğer arkadaşlarında dediği gibi yerinde sayıklıyor 2 aydan beri ısıtıcı sürmüyorum. serum kullanıcam bakalım nolcak :(

canım serumların fiyatları değişiyor, 7 8 den 70 80e hatta daha pahalıları bile var ama normal ortalama bi serum 15tl civarı. ama bi şişe uzun süre gidiyo çünkü bikaç damla bütün saça yetiyo. ben makasla kesmeye cesaret edemem açıkçası :) korkarım yamuk fln keserim sonra saçıma bişey olur diye :) neyse ki kuaförüm dilimden anlıyo da ucundan al deyince gerçekten sadece uçlarından alıyo :)

konuyu okuyunca bi arkadaşımın eski bi tavsiyesi geldi aklıma paylaşmak istedim. eskiden benimde saçlarımda kırıklar vardı. sonra sürekli nemlendirdiğim ve fön kullanmaktan vaz geçtiğim için geçti. nadiren kırıklar oluşur şimdi.
tarif şöyleydi. halis tütünu kaynatıp suyuyla saçlarınızı duruluyorsunuz. bu kadar. 1 litre suya bi tutam tütün yeterli

Arkadaşlar saçlarım epey uzun ben şuan stevia saç bakım yağı diye bir şey kullanıyorum gerçi henüz 2 kere kullandım ama şimdiden saçlarım parlamaya başladı öneririm. (Nerden aldığımı merak edenler olursa: Lokman Hekim den almıştım ordaki adam önerdi bana hem saçların parlak olması için hemde kırıkları onarması içinmiş kendileri hazırlıyormuş. İçinde çörek otu yağından tutun ısırgan tohumu yağına kadar on taneye yakın yağ çeşidi var.) Ve şu ara bende saçlarımı düzleştiricilerle vs. çok kırdığım için özellikle uçlarını nemlendirmeye çalışıyorum bildiğiniz el, vücüt kremi olarak geçen nivea nın kremiyle her gece yatmadan önce saçlarımın uçlarını kremliyorum sanki daha parlak gibi ama bakalım uzun vadede sonuç alabileceğimi düşünüyorum. Umarım yardımcı olabilmişimdir.

bana da aktar geçen gün iki karışım hazırladı,biri ısırgan şampuanı,biri saç bakım yağı ikisinin içine de başka yağlar ekledi,dedi 2 haftada saçın hem daha hızlı uzayacak hem toparlanacak hem dökülme kesilecek,daha yeni kullanıyorum bakalım,sonucu yazarım kızlar.

meeek gece yatarken nemlendirme olayını da yeni duydum,kafama yattı valla,denemek lazım.bir diğer çözümüm de maşayı bırakıp sünger bigudiye geçmek oldu.hem saçlar yıpranmıyor hem de bigudi kullanmak çok kolay,deneyin kızlar :31:

bir de karanfil ve suyla hazırlanan bi formul okudum burda,saç telini kalınlaştırıyomuş falan,faydasını gören çok kızlar ona da bi göz atın ,ben kullandığım yağ karışımı bitince onu da denemeyi düşünüyorum,çok zararsız bişey :31:

sünger bigudiyi hiç kullanmadım nasıll kullanılack onu da bilmiyorm :D el kremını saçlarının uçlarına mı sürüyorsn :s aslında denemk lazm :S ben de bi ara bahçeden ısrgan toplayıp kaynatıp saçlarımın uçlarına sürüyordm :D bnm gözüme toparlanms gibi gelıyrdu belki saçtan saça değişir

sünger bigudi kullanmak acayip kolay,paketi açınca şıp diye anlıyosun zaten :9: bu nemlendirme olayını şöyle düşündüm,bende glissin keratinli saç bakım spreyi var onu sıkıcam uçlara öyle yatıcam :27:

Back