- 16 Mayıs 2016
- 15.732
- 66.718
- 518
- Konu Sahibi hippotalamus
-
Teşekkürler cnm...Ellerine,emeğine sağlık
Yarışmada bol şans diliyorum
Teşekkürler firifiri :))Ellerine sağlık, başarılar dilerim
Teşekkürler firifiri :))Ellerine sağlık, başarılar dilerim
Ellerine sağlık canımYeni bi tarifle Ben geldim kızlar
Sac kavurma her yörede farklı bi isimle farklı bi şekilde yapılıyor malum.. ben hatay yöresine göre olanı seçtim.. burda sac kavurmaya çaman diyorlar
Evet. . Açıklamamı yaptığıma göre tarife geçebilirim
Eki Görüntüle 2044442
Malzemeler
●Jülyen şeklinde doğranmış koyun eti
●5 biber
●kuyruk yağı
●tuz, karabiber
Eki Görüntüle 2044443
Öncelikle sacımıza kuyruk yağlarını koyuyoruz ve pişirmeye başlıyoruz.. yağlar gitgide erimeye ve küçülmeye başlıyor.. sonra yağlar iyice küçülünce yanmasın diye sacdan alıyoruz.
Eki Görüntüle 2044444
Baharatlarını kattığımız eti iyice yoğurup sacın kenarlarına doğru koyuyoruz ki yağ sıçramasın.. sonrasında yavaşça etleri yağa itiyoruz ve kavurmaya başlıyoruz..etimiz biraz sonra suyunu bırakmaya başlıyor ..
☆püf nokta: istersek et sulanınca 1 bardak süt ekleyebilirsiniz etimizin yumuşak olması için
Eki Görüntüle 2044445
Biberlerimizi uzun ince dilimliyoruz..
Eki Görüntüle 2044446
Etler suyunu çekince biberleri ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. . Etler ve biberler pişince tamamdır
Ve sunum. ..
Eki Görüntüle 2044447 Eki Görüntüle 2044448 Eki Görüntüle 2044449 Eki Görüntüle 2044450 Eki Görüntüle 2044451
Afiyet olsun kızlar...
Evet cnm. . Soslu yemekler çok meşhur burdaEllerine sağlık canım
Hataylı bir abla vardı soslu lavaşlı kebaplarını yemeğe doyamazdık ....çok güzel tatları olan bir yöre
Teşekkür ederim cnm.. bütün ev koktu :))Eline sağlık canım kuyruk yağının kokusu burnuma geldi resmenbaşarılar dilerim ayrica
Bir eniştemizde var Hataylı lahmacun ları bile müthiş içine tahin vs koyuyorlar mis misEvet cnm. . Soslu yemekler çok meşhur burdateşekkür ederim. .
Ben hataylı değilim gelin geldim buraya.. ama öğrendim baya.. gel yapim sana hatay yemekleri. ..Bir eniştemizde var Hataylı lahmacun ları bile müthiş içine tahin vs koyuyorlar mis mis
Çok güzel yere gitmişsin cnmBen hataylı değilim gelin geldim buraya.. ama öğrendim baya.. gel yapim sana hatay yemekleri. ..
Teşekkür ederim cnm.. bütün ev koktu :))
Önceden bana ağır gelirdi ama alıştım. . Dolmaya falan da koyuyorlar burda..Bayılırımmmm kuyruk yağına :)
Evet cnm.. çok çeşitli..Çok güzel yere gitmişsin cnm
Hemen koşar gelirim eşim de Boğazına çok düşkün Hatay mutfağı çok güzel
Önceden bana ağır gelirdi ama alıştım. . Dolmaya falan da koyuyorlar burda..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?