selam, ben işin uzmanı değilim ama yardımcı olmak istedim kendimce. Bence bu soruların uzmanı da yoktur yani spesifik sorular çünkü :)
1.sorunun cevabı BENCE şöyle: bu yağları karıştırıp sürmek saç çıkartıyor mu demişsin. benim de gözlemlerim minoksidil gibi kimyasal ilaçlar hariç dışardan sürülen bu yağlar bence de yeni saç çıkartmıyor, var olan saçı besliyor, belki orada egzama vs varsa onu telafi ediyor dışarıdan. ama yine de faydalı olduğu kanısındayım. ben yapmıyorum o ayrı :) yani hevesin kırılmasın sen yap bence madem niyetlendin, hem herkeste herşeyin sonucu aynı olmayabiliyor, bakarsın sende saç çıkartır belli mi olur.
2. sorunun cevabı BENCE şöyle: bu yağları 4 kullanımlık hazırlamışsın. evigen bemiks vesaire zaten son kullanma tarihi olan ürünler. bunları son kullanma tarihine çok varsa bence açtıktan sonra biraz bekletebilirsin. kullanma talimatında açtıktan sonra 1 gün içerisinde tüketiniz gibi bir özel yazı yoksa bence 1 hafta buzdolabında bekleyebilir. 1 hafta uzun bir süre değil, kremleri bile 6 ay kullanabiliyoruz açtıktan sonra. zeytinyağı desen o zaten yıllarca bile bekleyebiliyor :)
bence cevaplar böyle, bunlar tamamen benim görüşlerim, uzman görüşü değil :) çok geçmiş olsun başarılar