Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Saç Gürleşmesi için Ampuller(bepanten,bemiks,evigen) kullananlar

• Konu Sahibi Konu Sahibi ela
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri
Arkadaşlar çamterebentini 200ml şampuana max 25 damla koyulacak.kullananlar için bilgi.Ben bir kaç damla diye biliyordum :kedi::kedi: ancak max 25 damla.

slm kızlar..sayfaların yarısından fazlasını okudum..aslında bikaç topic daha okudum ve kafam azcık karıştı haliyle o kadar yazıdan sonra kafamçokkarıştı ilk olarak ne istediğimi söyleyeyim ortak derdimiz galiba saç çıkarmak olanları kourmak ve güçlendirmek...şimdi şamp içine 1 er tane bu ampullerden katıcam olur dimi...yağ katmıcam çünkü yağlı kalır gibime geliyo..birde haftada bir ben sinameki+bemiks+badem yağı uyguluyorum.bi topic de de arkadaş bikaç yağ karışımı yazmış .şöyle ki 1 er şişe badem yağı+sarımsak yağı+susam yağı+jojoba yağı+menekşe yağı+hint yağı+buğday yağını karıştırın 5 tatlı kaşığı bundan 1 tatlı kaşığı zeytinyağı+1 yemek kaşığı elma sirkesi (parlatıcıdır malum)ve 1 yumurta sarısını karışıtırıp strecleyip yağlı saçlı iseniz 1 saat değilse daha fazla bekletip yıkayın demiş...araştırdım bu bahsedilen yağların hepsi saç çıkartıcı..şimdi hafta da bir sinamekili karışımı uygulasam ve haftada birde bu tarifi yapsam ve ampullü şampu ile yıkasam garip mi olur kafamçokkarıştı(2 tarifi haftada 2-3 kez yazpıyolarmış da)

sednacım yeniden anlatır mısın bana biraz karışık geldi deyerimseniben

nası anlatsam ki...ilk olarak haftada bir sinameki+bemiks+badem yağlı kürü uyguluyorum uzasın die..

birde şamp içine ampulleri krayım diyom. bide yukarda saydığım yağları karıştırcam..uygulama sırasında 5 kaşık bundan alıcam içine z.yağı yumurta sirke filan katıp saça sarıcam.beklicem.haftada bir günde bu...bu yağlar saç uzatıcı , onarıcı ve çıkartıcı...
saçlara zararı olurmu ki?

Arkadaşım bence haftada bir ya da iki kez ( gün aşırı olmak kaydıyla) ampul+badem yağı karışımını dene, haftada bir kez yine aynı koşulla bitkisel yağ karışımını dene. Şampuana konulan ampül hakkında olumlu ya da olumsuz bir fikrim yok ama bence bu kürleri uyguladıktan sonra gerek kalmaz kanısındayım.

arkadaşlar ben şampuanıma sarımsak katıyorum. bu ampullerden birer tane kırsam bir sorun olur mu?

Faydasını gördün mü peki sarımsağın bilmiyorumkismile ? Buarada koku yapmıyor mu canım ?

evet faydasını gördüm canım ve bende hiç koku kalmıyor. bazıları sarımsaklı şampuandan sonra bir kere de normal şampuanla yıkıyor ama ben hiç ihtiyaç hissetmiyorum. bir sürü kişiye koklattım saçımı kimse sarımsak kullandığımı anlamadı =)

işte benim de merak ettiğim ampulleri de koyarsam şampuana bir şey olur mu?

Bence ampülleri haftada bir veya iki kez biraz badem yağıda ekleyip sür daha çok faydasını görürsün açıkçası ben şampuana ampül koymaktan pek yana değilim, onlar vitamin sonuçta ve havayla temas etmesi olumlu sonuç vermez gibime geliyor ama sen bilirsin tabi canım.

Peki sarımsağı ne şekilde ve nekadar şampuanına koydun? örneğin kaç ml'lik şampuana kaç diş koymak uygun olur? gürleştirmede mi etkili oldu yoksa uzattı mı ?

arkadaşlar ben şampuanıma sarımsak katıyorum. bu ampullerden birer tane kırsam bir sorun olur mu?

arkadaşım sarımsağı ne kadar ve ne şekilde katıyorsun detaylı anlatır mısın.
ayrıca ne faydalarını gördün.
lütfen cvplar mısın çok merak etim doğrususüprizzzzz

yağları ne kadar ve ne şekil de yapıyorsun cnm ayrıntılı olarak anlatır mısın

yağları ne kadar ve ne şekil de yapıyorsun cnm ayrıntılı olarak anlatır mısın

Ben eczaneye hazırlattım şöyle ki;
1 kutu bepanthene ampül,1kutu dodex, 1 kutu evigen ampül ve doktorun yazdığı ölçüde badem yağı ilavesi olan bir karışımı haftada iki kez sürülmesi 4-5 saat bekletilmesi tavsiyem. Ama sen anlık olarak hazırlayacaksan 1'er ampüllerden birazda göz kararı badem yağı koy saç diplerine sürüp beklet sonrada hırpalamadan saçlarını yıka
yerimseniben

,

yağlardan ne kadar katıyorsun sednacımyerimseniben

arkadaşlar kusura bakmayın yeni gördüm sorularınızı. ben 2-3 kullanımlık bir şampuanı bir kaba koyuyorum. içine de 2 diş sarımsağı rendeliyorum. bitince tekrar hazırlıyorum. az yapıyorum özellikle çünkü çok bekleyince kötü kokuyor.

faydasına gelince yaklaşık 2 aydır kullanmama rağmen saçlarım gürleşti, dolgunlaştı, parladı. memnunum şu an için. zaten sarımsağın saç çıkarmada çok faydalı olduğunu biliyorum. bu şampuana rendeleme olayını da kkontess arkadaşımızın konusunda gördüm saolsun :)

cnm ben bişey merak ettim saçında sarımsak kalmıyormu rendeliyomuşsun nede olsa.
ayrıca başka bakımda yapıyosun değil mi?

cnm ben bişey merak ettim saçında sarımsak kalmıyormu rendeliyomuşsun nede olsa.
ayrıca başka bakımda yapıyosun değil mi?

yok hayır durulayınca sarımsak kalmıyor saçımda, en azından şimdiye kadar olmadı =)

ben kkontess arkadaşımın konusunda yapılanları yapıyorum. yani haftada bir gün sinamekili tarifi ve sarımaklı şampuanı. arada aklıma gelince de zeytinyağını hafifçe ısıtıp saç uçlarıma sürüyorum.

şampuanım ve saç kremim ipek, onlardan da baya memnun kaldım. özellikle kremi çok iyi, ve çok ucuz kocaman şişesi 3 liraydı sanırım =)

Bugün bende aldım bepanthen, bemiks ve evigeni. şampuanın içine 2 ampul kımayı düşünüorum. haftada birde 1'er ampul kırıp badem yağı zeytinyağı ekleyip saçımda tutucam. bakalım nasıl olcak. benimde saçlarım ince telli ve az. üzerinde birde çok dükülüyo. sonuçlarını yazarım artık :1rolleyes:

arkadaşlar bişey sorcam ,dökülen saçlarınız zamanla eski gürlüğüne ulaştı mı ? ya da ulaşıyor mu?lütfen bu soruyu çok saçı dökülmüş ama yine eski gürlüğüne kavuşmuş arkadaşlar yazsın...

Sinamekili tarifini yazarmısın arkadaşım mümkünse? Ben sarımsağı rendeliyim biraz sulandırmayı, o suda biraz bekletip özünü almasını ve onu saç diplerime sürmeyi düşünüyorum. Bu şekilde kullanan var mı arkadaşlar?

Ya aslında onu ben de düşünüyorum. Kullanan varsa yazsın gerçekten inş işe yarar.

Sinamekili tarif : bir tutam sinamekiyi yarım çay bardağı suda kaynatıyoruz. Biraz ılıyınca süzüp içine bir çorba kaşığı tatlı badem yağı ve bir bemiks ampul kırıyoruz. Saç diplerine sürüp 3-4 saat bekletip yıkıyoruz =)
Haftada bir yapılıyor ama sinameki tembellik yaptığı için 8 haftadan sonra 2 hafta ara veriliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…