Saç Rengi ve Saç Boyama Saç Boyama,Saç Açma,Saç Rengi Değiştirme,Renk Katalogları,Sorularınız ve Cevapları

Cevabınız ve ilginiz için öncelikle teşekkür ederim. Peki boyalı saçta lorealin preference serisinin ultra açıcı renkleri (5.1, 6.1, 6.3) açma konusunda etkili mi? Bir kerede değilde bu serinin bir tonunu kullanarak birkaç kere uygulasam zamanla saçım açılır mı? Saçım çok uzun olduğu için direk oryalle açmaktan çekiniyorum her yerinde aynı ton açılma olmazsa diye[/QUOTE]

Ekstra açıcı serilerden önerim prof.tüp boyalar olur,onları kullanıyorum Loreal'in Pre.serisini denemedim.
İstenilen renkten daha açık tonlarda ekstra açıcı boya alınıp boyanırsa birkaç boyamada açılır.
Rica ederim

Gerçekten cevabınız için çok teşekkürler. Peki hangi marka prof. tüp boya kullanmalıyım???

Gerçekten cevabınız için çok teşekkürler. Peki hangi marka prof. tüp boya kullanmalıyım???

Rica ederim,Exicolor ya da Igora öneririm.
Lilafix de kullanmıştım iyi sonuç aldım.
Konu başında katalogları mevcut.

Son düzenleme:

evet gördüm o konuyu.goldwell ile ilgili bi bilgi bulamadım yalnz.o zman düşük volumlu açıcı ile 9 kullanırsam 8 tonunu elde edebilirim değil mi? bazen biraz daha grili bi ton istiyorum.gümüş sarı rengini kullanak istiyorum o nedenle.içine de biraz yeşillik katacağım sorun olur mu ? saçımdaki turunculuk gitsin ve küllü dursun diye.gümüş ve gri saç boyalarının turunculuğu kırdığını yazmışlardı.sizce ugun mudur? ıgora da ki 9.1sandre sarı içn gümüş renginde dedniz ki zaten istenen rengi o numara ile elde etmişlerdi kuaföre yaptrdığımda.biraz da yeşillik katmışlardı15 gr yazıyor verdikleri kağıtta.bn burdaki kuaföre gösterdiğimde çok fazla dedi yeşilliğin oranı için.siz ne düşünürsünüz?

Leydim kızıl rengin kırmızılığını yoğunlaştırmak için bir tüp boyaya ne kadar kırmızı yoğunlaştırıcı katılmalı? Yarım tüp uygun mu, fazla mı?
Kullanılan boya; palette 6.88.

Zemin ne renkti?
Saçta turunculuk varsa yeşil değil mavi eklenir.
Kırmızılık varsa yeşil.
Turunculuğun ya da kırmızılığın yoğunluğunu göremediğim için kesin bir şey söyleyemem 15gr denmişse öyle kullanın.

O istenen yoğunluğa göre değişir.
Annemin saçı için 1tüp boyaya yarım tüpten biraz daha az 0.66 ekliyordum ama kendi saçım için 1 tüpe 0.11'in tümünü ekliyorum mesela.
Sen de 0.88'i ne kadar yoğun olsun istersen o kadar ekleyebilirsin.

canım ,önce 9.1 ıgora sandre arı ıle boyandı.akmış küllü sarı ,açık kumral karışımı bir şeyin üzerine.küllüler akınca turunculaşmaya başlyor benimki bakırımsı olmuştu ,iğrnç bi sarıya dönmüş idi.sonra 9.1 ıle boyandı gri küllü bi renk elde edildi.ve tabi o da aktı 3 ay snra üzerine igora boyasıı market boyası diyebilen bi kuaför sayesinde 9.1 ıgora yerine 9.1 loreal kullanıldı.tabi loreal de sandre gibibi renk yok 9.1 küllü lere tekabül ediyor .vellasıl küllü sarıya boyanmış oldu.boyandığında küllülük çok çok azdı.hatta dip kısımlarım bakırımsı gibi idi.halbuki sandre ile yapılan işlemin ayrıntılarını yazıp vermişti kuaför.yaptrmak ıstersem tekrr diye.9.1.sandre sarı 15 gr yeşil 30 volum diplere uygulanmış.9.1. 20 volum ıse uçlara uygulanmış.bunun yazılı olduğu kağıdı burdaki kuaförlerden birine vermiş olmama rğmen aynısını yapamadı.çünkü küllü renk kullandı sandre yerine.bence ondan kaynaklandı sorun.elimde ıgora yok demiyor da market byası bu bız loreal kullanıyoruz diye durumu kurtarıyor.şu an diplerim baya çıkmış durumda ve sac rengm koyu kestane gibi.sonrasında bakırlı bi taraf var orası gecmıs boyadaki dip kısmına denk geliyor.ve sonrasında o kısımlara nazaran biraz daha küllümsü sarılar var.rengarenk olmuş durumda.ve senden öğrendiğim üzere sanırım ilk boyattığım yerde pigmentasyon yapıldı saçıma benim.öyle sanırıyorum .çok uzun zman oldu yaptıralı o zmanalr da bilmdiğim için bu işlemi dikkat etmedim fakat şimdi sanki öyle imiş gibi hatrlıyorm.

O halde kuaförün dediği şekilde boyayın,dipleri volüm yükselterek igora 9.1,
9.1 20vol. + yeşil mix devamına.
Öncesinde de sadece 9.1 ile pigmentasyon yapın.

Rica ederim,dediğim gibi yakışıp yakışmayacağı konusunda bir fikrim yok işin teknik kısmı için burdayım. :)
Ama genel olarak söylemem gerekirse çok açık sarılar olgun gösterir,orta sarı-kumral tonlarının olgun göstereceğini sanmıyorum,ten-göz rengine göre de yakışıp yakışmayacağını en iyi siz bilebilirsiniz.
Boyaların ekstra açıcı serileri ve 40vol oksidanla boyanırsa doğal saç 4tona kadar açılabilir.

aşağıdaki resmi gördüm nette gezinirken. koyu kahverengi siyaha yakın saç rengim var ve kumralım. bu rengi yaptırsam nasıl olur ten rengime gidermi sizce? buradaki kadın beyaz tenli biraz daha koyu benim tenim. bi arkadaşım ten renginle aynı renk gibi durur dedikten sonra kafam karıştı. birde burada saça yapılan işlem nedir yardımcı olabilecekmisiniz bana. dipler uçlara göre daha koyu ve iki renk var saçta. hangi renk bunlar? uçlara ışıltımı verilmiş yoksa röflemi yapılmış hiç bilmiyorum pek anlamam bu işlerden. ya da saça aynı işlem yapılsa alternatif renk öneriniz ne olabilir bana? fikirlerinize ihtiyacım var fikir verirmisiniz rica etsem? çok soru sorup başızı ağrıttıysam şimdiden özür dilerim

çok soru sordum biliyoorum merak ettiğim bir şey daha var acaba 8.1. düşük volumle boyarsak kahve ye çalar mı ?

LADYEVİİİİİİİLLL:))) canım yukarda saçlarımnın fotografını koydum bunlar saçımı açtıktan sonraki hali orda turuncu çıkmış ama aralarda kızılda var.önce şöyle söliyim saçlarım kızıldı 6 cm kadarda diplerde kendi rengim vardı. saçlarımı 3 gün arayla syoss 9.5 acık küllü sarıyla açtım daha sonra palette açık küllü sarıyla açtım. açmadan önce daha koyuydu.şimdi resmen turuncu oldu aralarda kızılllar kaldı. bu hale geldi ama saçımda hiç yıpranma olmadı. açmadan önce hindistan cevizi yağı sürdüm. yanlız saçımı acarken diplerim kendi rengi olan yerlere değdirdim yanlışlıkla oralar çok sarı oldu BİRAZ DA YEŞİİL. şimdi saçlarıma ne yapıyım kızıllık ve turunculuk istemiyorum. hangi boyarı kullanmam geriyo bu renkten kurtulmam için. ve saçlarımı tekrar açıyım mı. hindistan cevizi yağı sürdüğüm için saçımda yıpranma olmuyo.yeniden açıcıyla acsam açıcının içine turuncu azaltıcı koysam olur mu.bide igranın 10. dk açan serisi var. sitesine baktım aynen şöle yazıyo hatta rsminide koyuyum.bunu alsam saçımı acsam olurmu sonra üstüne içinde kızıllık olmayan bi acık kahve boyarım.

Sarı-turuncu etki yaratmayan sandre tonu

10 dakikada 4 tona kadar açar.
Sıcak, nötr ve soğuk renk yönüne sahip 6 renk serisi içerir.
Saçı yeniden yapılandıran aminoasit, ARGININ ve GLYCIN içerir.
Saçtaki protein yapısını dengeler ve korur.
Diğer özel açıcı serilerine göre %40 fazla bakım içerir. Dip açmalarda ve röflelerde kullanılabilir.

İGORA ROYAL COLOR10 SAÇ BOYASI - 10 DAKİKADA 4 TONA KADAR AÇMA 11.1 SÜPER SARI-SANDRE

Eklentiler

• $pr_01_968_max.jpg
    21,6 KB · Görüntüleme: 244
ya canım aklıma biey takıldı. bu igora açıcıda röfle acar diyo ya benim sacımı acar mı acaba. farklı bi açıcı mı acaba

canımmm açıcılarla uğraşmana bence gerek yok.anladığım kadarıyla saçında yıpranma olmadan renk değişmesini istiyorsun.eee haklısın tabi :) ama boyayı kusturan maddeler her ne kadar bakım yağıda içerseler her ne kadar doğal olduklarıda söylense saçı yıpratıyor canım.ben de senin gibi saçımda kızıllıklar olmadan saçımı açmak istiyorum.ve bunun için papatya suyu kullanıyorum :) belkide papatya suyunu duymuşsundur.2 bardak suya 1.5 avuç kurumuş papatya at.demlendikten sonra sprey yardımıyla güneşe çıkmadan önce saçını onunla ıslat.saçını güneşte kurutmalısın ama.bunu her gün 2 saat olmak üzere bir hafta boyunca yaparsan hem doğal sarıya dönük renk açılımı olucaktır.hemde kızıllıklar hafifleyecektir.2 saat dedim ama 2 saat dolmadan saçın kurumaya başlarsa tekrar ıslat papatya suyuyla.sonra da küllü renklere boyarsan kızıllıklar daha başarılı kapanacaktır hayatım. ve papatya suyunun herhangi bir zararı olmamakla birlikte saçı besleme gibi özelliğide bulunmaktadır.ben saçımdan çok çektim çok şey denedim hala deniyorum :) umarım dilediğin saç rengine kavuşursun tatlım.kendine iyi bak :)

canım ilgin için çok teşekkür ederim .papatyanın saça zarar vermediğini ve rengini açtığını biliyorum ama ben boyasız doğal saçı acıyo die biliyodum. tatlım senin dedğin yöntem en sağlıklısı ama ben o kadar bekleyemem haftaya kuzenim düğünü var. bir an önce kızıldan kurtulup içinde kızıllık turunculuk olmayan bi açık kahveye boyamam lazım ki boyada düğüne kadar biraz otursun.saçlarıma boyadan önce preslenmiş hindistan cevizi yağı sürüyorum hiç yıpranmıyo tabi bu arada bakımınıda ihmal etmiyorum. saçlarımı gördün yıpranma yok yani.

Çikolata kahveye yakın bir rengin aralarına 2 ton kadar açık balyaj var.
Esmerlere de yakıştırdığım bir renktir sıcak renkler ama beyaz-bugday tenliler alt tonlarına bakıp öyle boyamalı.
Şu konuyu bir inceleyin alt tonunuzun sıcak ya da soğuk olduğuna karar verin,sıcak alt tona yakışan bir renk resimdeki.
http://www.kadinlarkulubu.com/makya...elirleme-alt-tona-uygun-makyaj-onerileri.html
Alt tona ve ten rengine uygun saç rengi önerileri de konuda var.

çok soru sordum biliyoorum merak ettiğim bir şey daha var acaba 8.1. düşük volumle boyarsak kahve ye çalar mı ?

Zemin koyuysa evet ama açıksa olmaz.
Yani 7-8 tonlarında bir renk üzerine boyanırsa bir fark olmaz,koyu kahve-kestane saç üzerine birkaç ton kırık bir kahve olabilir.

Son düzenleme:

Aslında saç iyi açılmış tekrar açıcıya gerek yok bir de sanırım bahsettiğiniz boya oryal değil süper açıcı seriden bir boya.
Onunla boyanması uygun gibi görünüyor ama eğer şuanki saç renginden koyu bir kahveye boyanacaksa gerek yok,saç koyulaşacağı için birkaç defa küllü kahve ile boyanırsa turunculuk kalkar.
Bir de yeşerme için saçın yeşil kalan yerlerine duşta durulama suyu içine asprin ezip atın.
Bir süre asprinli suda beklesin saç daha sonra durulayın.
Yeşermeyi büyük ölçüde alacaktır.

canım evet süper açıcı sriyle boyadım acık küllü sarıyla. ama ben acık bi kahve tonu istiyorum napsam bilemedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…