ama bu boyaların bakırla alakası yok nasıl boyle guzel bı renk cıkmıs kı nevakolormu kullandın gercı bende altın sarısıyla boyadım acık bakırımsı bır renk oldu asagılar actırdıgım ıcın daha acık sımdı bu renk benım sacımdada senınkı gıbı olurmu kendı sacım normal sıyah beyazlarım var beyazları kapatırmı benım acık bakırdan bırazmı koyu olur yoksa cokmu koyu olur sıvısını hangısınden koymalıyım tesekkurler
canım benim saçımı çok berbat bir balyaj attılar.2 ay oldu kuaför demiyorum onlara.kendi saçım koyu kestane aralarda turuncu uçlarda krep balyaj karman çormanım.sonra ben evde palettenin büyülü kahvesine 2 ay boyadım biraz toparlandı.ama ben rojda demirer gibi bir saç hayal ediyordum evde yapılabilir mi?şimdiden teşekkürler....
yada sağdaki dalgalı saçlı kızın gibi.........
bendede beyazlar fazla , evde boyadığımda tepesi ve uçları farklı oluyor , önerebileceğin bir marka ve renk varmı
ben çağlaşıkelin saç rengini soracaktım acaba nasıl eldee edebilirim saçım karamele yakın bır renk cevap verırsenız sevınırım
ben bugün syossun altın karamelini yanına da 9luk oksidasyonunu aldım, saçlarımı daha önce igoranın 8.77sine boyamıştım. şimdi aldıklarım saçımda tutar mı sonuç kötü mü olur bilemedim.bir bilene sormakta fayda var sonuçta : ) turuncu olması benim için sorun değil ama kötü olur mu diye de korkuyorum. aldığım yerdeki kız tutar saçına dedi ama arkasındaki renklere baktım sarı tonlardaki saçlara oluyormuş. dediğim gibi saçım bakır ve dipten gelen renk koyu kahverengi...
çok teşekkür ederim ayrıca sen yazarken ben de sana dua ettim bebek için..hoşçakal
Merhabalar benim 3 tane sorum olacak.
1, Saçlarımın tümünü gerçek renginden daha açık bir renge 5-6 defa boyadım. En son boyamamda boya saçımda çok fazla bekledi (3-4 saat) bazı aksilikler oldu su ısınmadı hemen yıkayamadım saçlarımı. Neyse o boyamadan sonra saçlarımın uçları kırıldı ve çok dökülüyor artık hem kökten hem koparak. Bakım için ne tavsiye edersiniz? Bakım yağları veya maske fln? Renksiz kına var mı?
2, Saçlarımı boyadığım zaman tepeleri açılıyor ama alt kısımları, arkaları hep daha koyu kalıyor sanırım boyayı eşit şekilde yediremiyorum. Boyarken fırça fln kullansak acaba daha etkili olur mu? Yani boyanın saça daha etkili olması için nasıl bir yol izlemeliyiz?
3, Saçlarımın doğal rengi koyu kestane ama ben koleston 9.3 altın sarısına boyuyorum saçlarımı, zamanla saç rengimde açılma olur mu? Bu renk akar mı? Bir arkadaşım açık renge boyanan koyu renk saçların akmayacağını, koyu renge boyanan açık renk saçların akacağını söylemişti yani siyah ya da kızıl renklerin. Tuzlu su saçın rengini açar mı? Kıbrısta okuyorum buradaki şebeke suyu deniz suyu kadar olmasada çok hafif tuzlu.
Şimdiden teşekkür ederim. Emeğinize sağlık bu başlık birçok insanın işine yarayacak gibi görünüyor.
canım bakım uygula tabiki.badem yağı,zeytin yağı,yumurta sarısı ve hint yağlarını karıştırıp saçlarına sür diplere masaj yaparak.uçlarada avuç içinde ovalıyarak uygula.streç filmle yada naylon bi boneyle kapat.1 saat beklet yıka.birde saçlarına her banyo çıkışı bebe yağı sür.bu işlemler saçındaki boyayıda akıtacaktır.
saçlarını boyadığında üstlerin açılma sebebi,dip kısımlar kafa derisinden aldığı ısıyla daha fazla aktive olur bu nedenle daha çok açılır.bunu önlemek için eğer dipteki rengi istiyosan,boyadığın rengin ana rengini yani 9 numara al 30 volume oksidanla hazırlayıp koyu kalan yerlere sür.40 dk beklet yıka.tamamen olmasada bi ton farkı yakalarsın.zamanla renkler birbirine karışır ve ton farkı görünmez olur.öğrenci olduğun için maliyeti düşük uygulamalar vermeye çalışıyorum :)
boyadığın renge gelince ok koyu kestane üzerine yapıosun ve ortalama bi sıcak kumral elde etmen gerek. ve elbette tuzlu su rengin akmasına sebep olur.ama arkadaşının söylediği gibi bi mantık yok :) kızıl akar evet ama üst üste kızıl boyanmış bi saç aksada altta kızıl olduğu için saçtaki kızıl renk bitmez yada siyah renk.tüm boyalar akar ama zemin doğru ayarlanıp rengin de sürekliliği sağlanırsa renk saça tutunur ve saçtan akmaz.sen devamlı aynı renge boyamaya devam et.dedğim gibi koyu olan yerlere 9'u dene.öptüm
canım bi resim eklersen daha detaylı konuşabiliriz.saçlarının son halini gün ışığında çek ve ekle ok. öptüm
canım çağla şikel gördüğüm kadarıyla 8.1 ile yapıyo bu rengi.yani senin saç rengine tezat bi renk.ama üst üste boyayarak bu rengi yakalaman mümkün.öptüm
canım çağla şikel gördüğüm kadarıyla 8.1 ile yapıyo bu rengi.yani senin saç rengine tezat bi renk.ama üst üste boyayarak bu rengi yakalaman mümkün.öptüm
canım bu renkten platine döndüğünde zaten koyu renkler açık renklerden daha koyu sarı olacağı için zaten röfleli platin gibi durucaktır.yalnız şöyle bişey var evde yapabilmen mümükün diil.çünkü platin en tehlikeli ve tutması en zor renktir.çünkü hatayı direkt kusar.benim diyen kuaförler bile tutturmakta zorlanabiliyo.nitekim 4 yıl önce bende hatırı sayılır bi kuaföre gidip platin uğruna saçlarımı yaktırıp üzerine bide 400 tl para ödemiştim.sonrasında saçlarım bu hale gelene kadar bi ton sıkıntı çektim.zaten saçlarım yandıktan sonra 2 yıl kuaförlük kursuna gidip kendim yapmaya başladım.uzun lafın kısası ya güvendiğin bi kuaförde yaptır yada vazgeç bence
canım saçların peşpeşe çok fazla işlem görmüş.bu nedenle biraz daha dinlendirmeni ve bakım yapmanı tavsiye ederim.çünkü kuaförler ne kadar boya silici yıpratmaz desede inan yıpratıyor.he şu var çok diil ama yinede yıpratma potansiyeli var.eğer saçların çok renkli bi hal aldıysa en güzeli kendi doğal rengine boya.bi süre ciddi şekilde bakım yap ve dinlendir.sonra dilediğin rengi yaptırırsın.birde şöyle bişey var.boya siliciler yüksek maliyetli ürünlerdir.kuaförler bu pahallı ürünü almak yerine oriel kullanabiliyo.tabi kuaförden kuaföre fark var hepsini aynı kefeye koymak asla istemem.bunada çok dikkat etmelisin.illa yaptıracaksan iyi bi kuaför olmasına özen göster.öptüm
merhaba cnm sanada sorayım bnm saçlarım koyu kahve boyalı saçımı bi iki ton acmak istıyorum açık kumral yada kumral boyasam turunculuk olrmu acılırmı saçım ?merhaba kızlar.bende çoğunuz gibi saçlarımda değişikliği seven bi kadınım.nitekim 4 yıl önce platin uğruna belime kadar uzanan saçlarım kuaför kurbanı olup omuzlarıma kadar yandı.sonrasında ne renk yaparsam yapayım tutmayıp,saçlarımda aşırı dökülme yaşayınca baktım bu iş olmuyo en sonunda 2 yıl kuaförlük kursuna gittim.şimdi açma-boyama dahil kendi saçlarımı,kardeşim,arkadaşım vs. saçlarını boyuyorum.
Sormak istediğiniz her türlü soruyu bilgim dahilinde cevaplayabilirim.zira kadınlar kulübü çatısı altında hepimiz birbirimize yardımcı olmaya çalışıyoruz.sizlerde hiç çekinmeden istediğiniz soruları sorabilirsiniz.cevaplar ve duanızı alırsam ne mutlu bana
kızlar bu arada hem size hemde bana kolaylık sağlaması açısından buraya bazı temel uygulamaları yazmak istedim.
BEYAZ KAPAMA YÖNTEMİ:
bu aşamada boyayı normal kıvamından 2 kat daha kıvamlı hazırlamak gerekir.(boya setleri için) yani normalde 1 tüp boyaya bir şişe oksidan eklenir ama beyaz kapamak için boyanın yarısı kadar oksidan ekleyip katı kıvamlı bi karışım hazırlanır.sadece beyaz olan yerlere sürülüp 15 dk bekletilir.ardından boya normal kıvamda hazırlanır (yani 1 tüpe 1 şişe oksidan) boyalı yerlerle birlikte saçın boyanmak istenen taraflarınada sürülüp 40 dk bekletilip yıkanır.
bu işlem dipleri açık kalmış uçları koyu olan boyalı saçlar içinde uygulanabilir.
PİGMENTASYON:
orielle açılmış,boya tutmayan saçların kaybettiği pigmenti geri yükleme işlemidir.sarı ve yüksek tonlardaki renklere koyu tonlara geçişlerde uygulanır.1 parmak uzunluğundaki bakır renkli boyalı ılık su ile karıştırıp çok cıvık bi kıvam elde edilir.karışım çok iyi yapılmalıdır.yani su ve boya tamamen birbirine geçmelidir.oksidan kullanılmaz.eğer uygulama sonrası saçın azlığı veya kısalığı nedeniyle karışım fazla geldiyse tarakla fazlası aşağı çekilir.bu cıvık kıvamlı karışım saça sürülür 15 dk bekletilip yıkanmadan saç kurutma mak. kurutulur.sonra istenen koyu renk boya normal şekliyle hazırlanıp saça sürülür.40 dk bekletilip yıkanır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?