• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Rengi ve Saç Boyama Saç boyama ile ilgili sorularınızı yanıtlayabilirim

:1:Merhaba cnm bana da Allah gönderdi kesin seni:) ben de 4-5 yıldır sarı tonlarında devam ederken ..saçımı bildiğin kırmızı gelincik kırmızısına çevirmek istiyorum..bıktımlimon kafa olmaktan :) ..ama saçı önce kırmızı açıcıyla açmak gerekliymiş diye duydum..benim saçım 1,5 yıl fln öncesinde benm tafaımdan mavi toz oriyelle yoğun bişekilde açılıp yeni yeni kendine gelmiş zayıf ve de kısa bi saç..şuann ise uç tarafları fındık kabuğu dipleri akmış olduğu için kendi ana rengi..şimdi ben bunun için saçıma yetecek miktarda ve markada kırmızı açıcıyı nerden alabilirim ? bana marka miktar fiyat ve nasıl yapacağım hakkında bilgi verebilir misin tatlım??? Çok ihtiyacım var yardımınaaaaa:18:

canım bu epey koyu görünüyo fotoğrafta.bide en iyisi kaşlarının bi fotoğrafını ekle ki daha iyi karar verelim olurmu.gün ışığında bi foto olsun öptüm

cnm kaslarım normalde kahvenın acıgı ve seyrektır sımdı boyalı gecenlerde dıp boyamı yaptırırken kaslarımı da boyattım oyuzden sımdı eklemeyım dogal halıne donsun kaslarım oyle ekleyım ve evet cıdden cok koyu bı renk ama cok guzel yapıyo kaslarımı dolgun gosterıyo zaten sanırım sole bı karar vermek uzereyım bu rengımı bıraz daha kullncam dıp boyamı yenı yaptırdım cunku kendı sac rengıme doncem ve ustune de sarı yansıma attırcam yazaın yapcam bunu saclarımın uzamasını bekleyorum ıste o zaman bu farı kasalrıma kullnabılırım sanırım :) cok cok cok tesekkur edrım cevapların ıcın ıyı kı varsın :1:

canım şu an en doğru tercihi yapmışsın.doğal rengine boyanan saçlarını uzadıkça örneğin 2 ayda bir uçlarından aldır ve kırıklarını temizlet.birde zeytinyağı,badem yağı,yumurta sarısı ve hint yağını karıştırıp bakım uygula.inan bana saçlarındaki değişime inanamicaksın.temiz ve doğal saçların istediğin uzunluğa geldiğinde ne renk yaparsan yap tutacaktır.üstelik çokta güzel olucaktır.öptüm

teşekürler cnm :1:

kızlar bu açıcı diye bahsettiğimiz sıvı preoksit mi yoksa farklı bir madde mi? saça zarar verme konusunda deneyimlerinizi yazar mısınız?

zeynepcım cnm bu arada bı soru daha sormak ıstıoyrum gecenlerde dıp boyamı yaptıdıgımda kuafor bna dedı hemen eve gıt ve zeytınyagı sur beklet dedeı ama ben bunu zaten arada yapıyorum dedım sen sımdı hemen gıt yap sorunu bı sacın var dedı nasıl yanı dedım cıldın cok hassas beyaz oldugun ıcın o yuzden kabarabılır sac dıplerın zeytınyagı yapmazsan dedı korktum bende kosa kosa gıttım eve cıdden kulaklarım acayıp yanıyodu zeytınyagı gecırdı Allah ıma şükür ki saclarımda sorun yok ama dun sol kulagımda 2 3 tane kabarcıklar olustu dun gece fark ettım kasınıp duruyodu ve bı kasıdıgım dada acayıp yandı sonra kendıme hakım olmaya calıstıım ve kasıntı da olmadı ama rada hala kasınıyo elım oraya gıdınce ama benım bu ılk dıp boyamı yaptırısım degıl kı ve ılk boyamama da degıl kuafore neden bole oldu dedıgımde bana saclarını actık sonra bu boyayı yaptık ya ondan ole oldu en ıyı marka boyayı kullnsan bıle senın boyamadan hemen sonra zeytınyagı yapman gerek dedı ama sole bısey var bu benım saclarımı ılk actırısım da degıl ustelık bı defasında benım sacalrım sıyahken gıttım sarı yaptırdım baska bı kuafore ve once bı kere acmıslardı sonra uclarını bı daha acmıslardı yanı tam ıkı kere acma ıslemı gormustum hıc bole yanma kabarma olmamıstı acaba dıyorum kı bu kuafor mu ısını bılmıyo yoksa ben bı dahakıne baska bı kuafore mı gıdıyım yoksa dıp boyadan falan vazgecım artık kendı rengımemı donum ne yapyım ya ben hıc boyatamıcakmıyım saclarımı :(((( hangı marka kullnırsan kullan bole bı sorula karsılascan dedı ya :(((((((((((

kızlar bu açıcı diye bahsettiğimiz sıvı preoksit mi yoksa farklı bir madde mi? saça zarar verme konusunda deneyimlerinizi yazar mısınız?

acıcı dıye bahsedılen genelde orial. mavi oluyor cogunlukla ve kırmızısıda varmıs burda duydugum kadarıyla. ayrıyeten sılıcıler falanda var. sacta yarattıkları tahrıbat hepsının var tabıkı.. ama kullanıldıkları saca, mıktara, zamana ve kullanan kısının basarısına gore degısıyor bıldıgım kadarıyla.. bazıları dıyor cok sacım yandı yıprandı lastık gıbı oldu, kestırmek zorunda kaldım vs... ama bazıları o kadar bahsetmıyor.. mesela bende ılk sacımı actırdıgımda kuaforun becerıklılıgındendı galıba :D kafa derım bıle yer yer hasar gormustuu ama 1 ay once actırdıgımda sacımı sukur olsunkı saclarım cok yıpranmadı, bakımınıda yapıyorum tabıkıı sac balmları, besleyıcılerı ıle ama bunlar rutın sac ıslemlerı zaten gunluk hayatta bana gore.. zaten boyattıkltan sonra saclarımıda kestırıp duselttırmıstım ve bakımsız kısımlar gıtmıstı boylece... dedıgım gıbı kendın kullanacaksan dıkkatı ve bılgı sahıbı olarak kullan bence eger kuafore gıdeceksen guven dıgın ve ısını ıyı yapan bı kuafor olmasında fayda var cnm...

zeynepcım cnm bu arada bı soru daha sormak ıstıoyrum gecenlerde dıp boyamı yaptıdıgımda kuafor bna dedı hemen eve gıt ve zeytınyagı sur beklet dedeı ama ben bunu zaten arada yapıyorum dedım sen sımdı hemen gıt yap sorunu bı sacın var dedı nasıl yanı dedım cıldın cok hassas beyaz oldugun ıcın o yuzden kabarabılır sac dıplerın zeytınyagı yapmazsan dedı korktum bende kosa kosa gıttım eve cıdden kulaklarım acayıp yanıyodu zeytınyagı gecırdı Allah ıma şükür ki saclarımda sorun yok ama dun sol kulagımda 2 3 tane kabarcıklar olustu dun gece fark ettım kasınıp duruyodu ve bı kasıdıgım dada acayıp yandı sonra kendıme hakım olmaya calıstıım ve kasıntı da olmadı ama rada hala kasınıyo elım oraya gıdınce ama benım bu ılk dıp boyamı yaptırısım degıl kı ve ılk boyamama da degıl kuafore neden bole oldu dedıgımde bana saclarını actık sonra bu boyayı yaptık ya ondan ole oldu en ıyı marka boyayı kullnsan bıle senın boyamadan hemen sonra zeytınyagı yapman gerek dedı ama sole bısey var bu benım saclarımı ılk actırısım da degıl ustelık bı defasında benım sacalrım sıyahken gıttım sarı yaptırdım baska bı kuafore ve once bı kere acmıslardı sonra uclarını bı daha acmıslardı yanı tam ıkı kere acma ıslemı gormustum hıc bole yanma kabarma olmamıstı acaba dıyorum kı bu kuafor mu ısını bılmıyo yoksa ben bı dahakıne baska bı kuafore mı gıdıyım yoksa dıp boyadan falan vazgecım artık kendı rengımemı donum ne yapyım ya ben hıc boyatamıcakmıyım saclarımı :(((( hangı marka kullnırsan kullan bole bı sorula karsılascan dedı ya :(((((((((((

cnm ben bu ısın uzmanı degılım tabkı ama bu ıslemlerı ılk yaptırmamıssınkıı.. :26: bana soracak olursan bu kuaforun becerıksızlıgı, bence hemen acele eve gıt demesınden bellı, eger boyle seyler beyaz tenlılere hep olsaydı tek beyaz tenlı sen degılsın heralde kiiii kuaforun bu gıbı durumlar ıcın muhakkak bır onlem yada sonrasında kullanılacak bır urun bulundururdu dukkanda dıye dusunuyorum hıc bır sey yoksa zeytınyagını :D:D eksık etmezdı hıcbır kuafor... benımde ılk actırdıgımda kuafor becerememıstı ılk once kasındı baya sac derılerım ve bı baktım kabarmıslar ve yara olup kabuk bagladılar... yakmıstı kafa derımı bılee...ama kısa zaman once actırdıgım kuaforde boyle bır sorun yasamadım sukurkı.. bence sen kuaforunu degıstır cnm bırdaha gıtme oraya... nacızane fıkrım cnmm...:23:

Son düzenleme:
bu başlığı açtığın çok iyi olmuş. :) ben de kararsız kaldığım bir konuda danışayım dedim.ben bir buçuk ay evvel saçımı koleston naturals koyu kahve 3.0 ye boyamıştım.dipten koyu kumral saçlarım çıktı bi parmak yakında boyayacağım ama marka, numara ve renk konusunda kararsız kaldım.
yansımalı renkler hoşuma gidiyor dümdüz durmuyor ama çok kızıl veya çok mavimsi bi rengi de yüzüm kaldıramaz gibi geliyor.ben yine böyle koyu kahve tonlarında bir renk istiyorum ama 3 ile boyadıktan sonra 4 numara tutar mı bilmiyorum.
palette kullanmak istemiyorum.lorealin krem boyalarını hiç kullanmadım amonyaksızları kullandım fakat saçımdan akınca bıraktığı o sertliği hiç beğenmedim.en iyisi koleston oldu bana sanırım.ama onda da fazla renk seçeneği yok gibi. kadife kahvesi hoşuma gitti 4.77 numarası ama koyu kahve üzerine tutmayacağından korkuyorum. yansımalı renkler diplerde renk farklılığı oluşturur derseniz de yapıcak bişey yok 4.0 veya 3.0 kullanacağım kolestondan.
çok karışık anlatmış olabilirim kusura bakmayın.sizin de bir görüşünüzü almak istedim. :8:

cnm ben bu ısın uzmanı degılım tabkı ama bu ıslemlerı ılk yaptırmamıssınkıı.. :26: bana soracak olursan bu kuaforun becerıksızlıgı, bence hemen acele eve gıt demesınden bellı, eger boyle seyler beyaz tenlılere hep olsaydı tek beyaz tenlı sen degılsın heralde kiiii kuaforun bu gıbı durumlar ıcın muhakkak bır onlem yada sonrasında kullanılacak bır urun bulundururdu dukkanda dıye dusunuyorum hıc bır sey yoksa zeytınyagını :D:D eksık etmezdı hıcbır kuafor... benımde ılk actırdıgımda kuafor becerememıstı ılk once kasındı baya sac derılerım ve bı baktım kabarmıslar ve yara olup kabuk bagladılar... yakmıstı kafa derımı bılee...ama kısa zaman once actırdıgım kuaforde boyle bır sorun yasamadım sukurkı.. bence sen kuaforunu degıstır cnm bırdaha gıtme oraya... nacızane fıkrım cnmm...:23:
hadı ya demek sende de oldu cnm bu olay bı de ordakı bayan sacımı yıkarken masallah soguk suyla yıkadı bıraz sıcık su kullnırmısınız dedım de anca ole hıc bılmıyolarmıs cıdden evet haklısın cnm ben bu ılk degıl ıkıncı degıl hep boyalıdır sacalrım kendımı bıldım bılelı bu adam benım de derımı mahvedebılırdı vala gıtmıcem oraya evet bı de sacalrın sorunlu dıyo ya benım sacalrda buluyo sorunu adama bak :)

Bayanlar teker teker gelin de kızcağız bir nefes alsın şimdiden cevaplayacağı kaç tane soru var :9:

Teşekkürler (: ama ben rengin akmasını istemiyorum. Aktıkça açılırsa sorun yok ama aktıkça orjinal rengine yani koyu kestaneye dönmesin. Dediğiniz yağlar tekrar koyu kestane yapmaz değil mi?

hayır tatlım tabiki öyle bişey olmaz.bakım yağlarının bi önceki renge dönüştürmek gibi bi gücü yok.sadece rengin açılmasını sağlar.he şuda var tabiki açıcı uygulanmış gibi diilde.koyuluğu hafifler.

ben sac boyama ıle ılgılı bıseyler sormak ıstıyorum var mı acaba bılgısı olan bu konuda
?

ben sac boyama ıle ılgılı bıseyler sormak ıstıyorum var mı acaba bılgısı olan bu konuda
?

sımdı ben sacımı once acık karamele boyamıstım sonra ıse cıkolata kahveye dondum derken hep bole boyadım yaklasık 1 senedır derken sımdı dıp boyası geldı ama ben bu renkten sıkıldım vee acık karamel ya da boyle bugday tonları yapmak ıstıyorum,kumralım sızce ne renk olur veee oryal kullanmadan sac rengımı degıstırmem mumkun mudur? cok ıhtıyacım var bılgılendırılmeyeee bu konu hak..

cnm once lıkle ılgılendıgın ıcın cok tesekkur edıyorum.. resım eklıyorum flaslı oldugu ıcın parlak cıktılar aslında o kadar parlak degıl saclarım baya matlar.
Eki Görüntüle 328058
Eki Görüntüle 328057
Eki Görüntüle 328056
Eki Görüntüle 328059

cnm bu arada sacımı dedıgım gıbı 1 ay once oryalle actırdıktan sonra yapılan ılk boya bu ondan sonra cıla yada boya yapmadım...sence durum ne acaba su mesela palette nın acık karamel yada altın karemelı tutarmı? sımdıden tesekkur edıyorum cnm:3: bende optum bu arada :21:

canım saçlarında sanki kızıldan kalma bi pembelik var gibi.eğer öyleyse hiç boyama altın karamel filan.daha küllü ve açık renkler dene.mesela 9 ile 9.1 numaralı boyaları 30 volume le hazırla öyle uygula.açmasada saçındaki o pembemsi kızıllık kırılacaktır.he ilk boyamada tabiki istediğin olmaz ama üstüste boyarsan kızılın etkilerinden kurtulmuş olursun.öptüm

Merhabalar, benim de danışmak istediğim bir konu söz konusu.
23 yaşındayım ve henüz saçımı hiç boyatmadım, saçlarım koyu kahve, evde boyamak istiyorum, daha doğrusu sevgilim istiyor boyamamı.
Kuaföre gitmek gibi şansım ve vaktim uzun vadede yok gibi.
Koyu kahveden geçmek istediğim renk Schwarzkopf Perfect Mousse- 6.65 yani açık altın kahve.
Fotoğrafını ne yazık kı bulamadım, ama umarım kafanızda bir şeyler canlanmıştır. :(
Geleyim soruma, tutma ihtimali nedir?
Saçımın mahvolma durumu söz konusu mu?
Şimdiden teşekkür ediyorum.

canım saçların boyasız olduğu için tek kat boyayla tabiki istediğini yakalayabilirsin ama bu köpük boyalarla asla olmaz.çünkü özellikle köpük boyalar kutudaki renklerin çok koyusu oluo.benim önerim nevacolor yada syoss gibi boyaları kullanman ve özellikle istediğin rengin bi ton yada 2 ton açığını alman.özellikle buna dikkat et.uygulamak içinse evde boya yapabilen birinden yardım alki ilk defa yapıcaksın ulaşamadığın yerler boyasız kalmasın.eğer kalırsa yazık bi kaç renk olur saçların.öptüm

pardon zeynep hanım forumu okudum :( bılgınıze ıhtıyac duymaktayım gece uykunuzdan calmayalım ama uzgunum:(

merhaba öncelikle boyle bi konu acıp bize yardımcı oldugunuz için cok teşekkür ederim

benim sorum sacım koyu ve rengini acmak istiyorum sacımı cıkolata kahveye boyadım nerdeyse siyaha yakın ooldu sonra acık bi renk boyadım oda cok az actı şimdi sacım bu renk hatta daha koyusu

http://www.sacmodellerim.net/wp-content/uploads/2009/04/kestane-sac-renkleri-4.jpg

ben acık renk olmasını istiyorum

resim ekledim ama olmadı cagla şikelin sac rengi olabilir hangi marka ve hangi renk önerirsin

bide kaslarım siyah onlar içinde sacımı boyadıgım boyadan sürsem olurmu olursa kac dakka bekltiyim

canım çağla şikelin saçı 8.1 küllü açık kumral.senin çikolatakahve bi renkten o renge dönmen için önce açıcıyla açılması lazım.sonra saçlarında kalacak turunculukları gidermek için üstüste yoğun küllü renkleri boyaman lazım.eğer bu işlemleri yapabilirsen ok.kaş içinse saçına ne renk boya (ama boya olacak açıcı,oriel diil) uyguluyosan aynısını uygulayabilirsin.en azından ben aynı boyayı kullanıyorum.ama eğer zayıf ,dökülmeye meyilli kaşların varsa 2 kez düşün derim.karar senin.süresine gelince şöyle boyayı sürdün ve arada bir sıyırarak kontrol etmen gerekir istediğin renk olunca yıka.ama çok dikkat 10 dk dan fazla kalmasın kaşında boya.öptüm

Son düzenleme:
teşekkürederim canım madem platin olmuyo bende biraz daha çık bi renge boyayım ozaman 11.1 falan boyasam nasıl duru sence

canım boyalardaki 10 numaradan sonrası açıcıya girer zaten.he evet oriel gibi yüksek volume lerle hazırlanmadığı için çok açmaz ama güzel bi renk elde edersin.misal kumral üzerine sarı röfle atılmış gibi ama dikkat et.saçlarının koyu olan kısımları turunculaşmış olarak açılabilir.onu azda olsa önlemek için igora 0.22 turuncu azaltıcıdan 2 parmak boğumu kadar ekle içine iyice karıştır.iki parmak dediğim ise şöyle işaret parmağının ikinci boğumuna kadar.aman buna dikkat et.öptüm

teşekkür ederim cevabınız için :) dediğim gibi zaten en son eylül ayında boyadım saçlarımı o zamandan beri boyamıyorum renk farkı var ama dinlendiriyorum arada üşenmezsem bakım yapıyorum düzleştirici ve saç kurutma makinesi kullanmıyorum saçlarım sağlıklı şu an sadece uçlarından kırıklarını aldırmadığım için uçlar biraz kuru o kadar yaptıracağım kuaföre güveniyorum önceden orada balyaj yaptırmıştım zaten saçlarım hiç yıpranmamıştı martta açtırmış olmama rağmen :) nisan gibi boyatacağım için saçlarımı 6,5-7 ay dinlendirmiş olacağım yeterli sanırım zaten saçlarımı tamamen açtırdığımdan bu yana 10 ay geçti nerdeyse

ok canım güvenilir bi kuaförünün olması çok iyi.şimdiden hayırlı olsun diyelim o zaman.öptüm

Back