Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
merhaba cnm sanada sorayım bnm saçlarım koyu kahve boyalı saçımı bi iki ton acmak istıyorum açık kumral yada kumral boyasam turunculuk olrmu acılırmı saçım ?
canım saçlarında sanki kızıldan kalma bi pembelik var gibi.eğer öyleyse hiç boyama altın karamel filan.daha küllü ve açık renkler dene.mesela 9 ile 9.1 numaralı boyaları 30 volume le hazırla öyle uygula.açmasada saçındaki o pembemsi kızıllık kırılacaktır.he ilk boyamada tabiki istediğin olmaz ama üstüste boyarsan kızılın etkilerinden kurtulmuş olursun.öptüm
bak canım ben bu renk ıstıyorum sacımı
Merhaba cnm bana da Allah gönderdi kesin seni:) ben de 4-5 yıldır sarı tonlarında devam ederken ..saçımı bildiğin kırmızı gelincik kırmızısına çevirmek istiyorum..bıktımlimon kafa olmaktan :) ..ama saçı önce kırmızı açıcıyla açmak gerekliymiş diye duydum..benim saçım 1,5 yıl fln öncesinde benm tafaımdan mavi toz oriyelle yoğun bişekilde açılıp yeni yeni kendine gelmiş zayıf ve de kısa bi saç..şuann ise uç tarafları fındık kabuğu dipleri akmış olduğu için kendi ana rengi..şimdi ben bunun için saçıma yetecek miktarda ve markada kırmızı açıcıyı nerden alabilirim ? bana marka miktar fiyat ve nasıl yapacağım hakkında bilgi verebilir misin tatlım??? Çok ihtiyacım var yardımınaaaaa:18:
kızlar bu açıcı diye bahsettiğimiz sıvı preoksit mi yoksa farklı bir madde mi? saça zarar verme konusunda deneyimlerinizi yazar mısınız?
zeynepcım cnm bu arada bı soru daha sormak ıstıoyrum gecenlerde dıp boyamı yaptıdıgımda kuafor bna dedı hemen eve gıt ve zeytınyagı sur beklet dedeı ama ben bunu zaten arada yapıyorum dedım sen sımdı hemen gıt yap sorunu bı sacın var dedı nasıl yanı dedım cıldın cok hassas beyaz oldugun ıcın o yuzden kabarabılır sac dıplerın zeytınyagı yapmazsan dedı korktum bende kosa kosa gıttım eve cıdden kulaklarım acayıp yanıyodu zeytınyagı gecırdı Allah ıma şükür ki saclarımda sorun yok ama dun sol kulagımda 2 3 tane kabarcıklar olustu dun gece fark ettım kasınıp duruyodu ve bı kasıdıgım dada acayıp yandı sonra kendıme hakım olmaya calıstıım ve kasıntı da olmadı ama rada hala kasınıyo elım oraya gıdınce ama benım bu ılk dıp boyamı yaptırısım degıl kı ve ılk boyamama da degıl kuafore neden bole oldu dedıgımde bana saclarını actık sonra bu boyayı yaptık ya ondan ole oldu en ıyı marka boyayı kullnsan bıle senın boyamadan hemen sonra zeytınyagı yapman gerek dedı ama sole bısey var bu benım saclarımı ılk actırısım da degıl ustelık bı defasında benım sacalrım sıyahken gıttım sarı yaptırdım baska bı kuafore ve once bı kere acmıslardı sonra uclarını bı daha acmıslardı yanı tam ıkı kere acma ıslemı gormustum hıc bole yanma kabarma olmamıstı acaba dıyorum kı bu kuafor mu ısını bılmıyo yoksa ben bı dahakıne baska bı kuafore mı gıdıyım yoksa dıp boyadan falan vazgecım artık kendı rengımemı donum ne yapyım ya ben hıc boyatamıcakmıyım saclarımı ((( hangı marka kullnırsan kullan bole bı sorula karsılascan dedı ya ((((((((((
bu başlığı açtığın çok iyi olmuş. :) ben de kararsız kaldığım bir konuda danışayım dedim.ben bir buçuk ay evvel saçımı koleston naturals koyu kahve 3.0 ye boyamıştım.dipten koyu kumral saçlarım çıktı bi parmak yakında boyayacağım ama marka, numara ve renk konusunda kararsız kaldım.
yansımalı renkler hoşuma gidiyor dümdüz durmuyor ama çok kızıl veya çok mavimsi bi rengi de yüzüm kaldıramaz gibi geliyor.ben yine böyle koyu kahve tonlarında bir renk istiyorum ama 3 ile boyadıktan sonra 4 numara tutar mı bilmiyorum.
palette kullanmak istemiyorum.lorealin krem boyalarını hiç kullanmadım amonyaksızları kullandım fakat saçımdan akınca bıraktığı o sertliği hiç beğenmedim.en iyisi koleston oldu bana sanırım.ama onda da fazla renk seçeneği yok gibi. kadife kahvesi hoşuma gitti 4.77 numarası ama koyu kahve üzerine tutmayacağından korkuyorum. yansımalı renkler diplerde renk farklılığı oluşturur derseniz de yapıcak bişey yok 4.0 veya 3.0 kullanacağım kolestondan.
çok karışık anlatmış olabilirim kusura bakmayın.sizin de bir görüşünüzü almak istedim.
Bayanlar teker teker gelin de kızcağız bir nefes alsın şimdiden cevaplayacağı kaç tane soru var
sımdı ben sacımı once acık karamele boyamıstım sonra ıse cıkolata kahveye dondum derken hep bole boyadım yaklasık 1 senedır derken sımdı dıp boyası geldı ama ben bu renkten sıkıldım vee acık karamel ya da boyle bugday tonları yapmak ıstıyorum,kumralım sızce ne renk olur veee oryal kullanmadan sac rengımı degıstırmem mumkun mudur? cok ıhtıyacım var bılgılendırılmeyeee bu konu hak..
pekı cnm bı sorum daha var.. boyamadan once palettenın ygun acıcıyla acıp ondan sonra boyasam karamele olurmu acaba :26: bende optum cnm
oksidanla peroksit aynı şey değil herhalde..
kuaförde saçımı boyatırken oranın çalışanı malzeme listesi hazırlıyordu,bir çalışan peroksit istedi..
kuaförün işletmecisi de biz peroksit kullanmıyoruz diye itiraz etti o kişiye ,
kafama da takıldı ama sormaya fırsatım olmadı..
çokmu kötü bişey acaba?kansorejen mi yoksa?:18:
canım benim sorum şu..ben bi hevesle sarı saçlarımı gizemli kahveye boyadım kolestonun 8.74no.su.boya saçımda özelliklede diplerde epeyce bakırlık olşturdu ama altları sarı kaldı neyse tabi ben boyayı bi türlü beğenmedim ve tekrar küllü sarı saçlarıma dönmek istedim bu arada diplerdeki turunculuklar çok fazlaydı önce garnierin 11.0 la boyadım altlar zaten sarıydı açıldı üstlerde açıldı ama açık turuncu oldu bu sefer,sonra kolestonun 11.1le 8.1 ni karıştırıp boyadım altlar harika oldu ama üstlerdeki turunculuk yine istediğim gibi kapanmadı neyse ben dün saçıma pigmentasyon yaptım bi ark.tavsiyesiyle aynı renklerle bu sefer boya süper tuttu ne turunculuk ne bişey istediğim renge kavuştum,çok uzattım ama bundan sonraki bıyamalarımda bu pigmentasyon işlemini her seferinde uygulamam gerekirmi yoksa sacdece dip boyası uygulamam yeterli oolurmu çünkü saçımda hiçbi şekilde turunculuk oluşsun istemiyorum,şimdiden çok teşekkürler..
canim benim bir sorum olucak.
yaklasik 10 yil sandy blonde rengi kullandim yaklasik 2 yildir koyu kahve kullaniyorum saclarimi.
rengimi degistirmemin sebebi, oriel'in saclari kirmasiydi. onca sene cok kirik olmasindan dolayi saclarimi surekli fonlu tutmak zorundaydim, fonde her gun yada 2 gune zor birsey biliyorsun daha da cok kiriyor. sonunda pes ettim ve koyu kahveye dondum.
bu arada ben ny da yasiyorum. yasadigim yerde unlulerin kuaforu bir amerikalinin ofisi var. adam orielsiz rofle yapiyor, yaptigini iddia ediyor.
isin icabi belki bilirsin adam Roy Teeluck hatta yaninda Ali ozel adinda yine turkiyeden buraya transfer olmus bir kuaforu yetistiriyor.
bende diyorum ki
orielsiz boya uzeri boya sacin rengini koyultur. boyanin icinde oriel mi var acici ve boya karisik mi? cunku cikan renk bildigin sari kizillik matlik, hic birsey yok, bildigin aciciyla yapilmis gibi saclar.
turkiyede de bu teknik kullaniliyor mu? herhangi bir bilgin var mi? sadece boyayla sac ne derece acilir?
ay yok ayol niye öyle korktun.peroksit oksidanın oluşturulduğu açıcı bi sıvıdır kimyasaldır.oksidan şu üçlüden oluşur.peroksit+saç kremi+su.birde oranları var tabi.he tek başına peroksit saçı jet hızıyla açar ama elinde bırakır :) o yüzden uzak durulmalı.biz hazır oksidanları almalıyız kızlar.öptüm
elbette açarsan çok daha iyi olur ama yoğun açıcıda pek randıman vermez canım çünkü oriel kadar güçlü diiller malesef.ama şöyle dene yoğun açıcı + az miktarda toz oriel karıştırırsan daha çok açarsın ve orielin saçı koparma ihtimalinden kurtarmış olursun.sonra iğrenç bi sarı elde ettiğinde ( komik oldu ama en iyi böyle anlatılıo :) karamel boyanı uygula.öptüm
canım boyalardaki 10 numaradan sonrası açıcıya girer zaten.he evet oriel gibi yüksek volume lerle hazırlanmadığı için çok açmaz ama güzel bi renk elde edersin.misal kumral üzerine sarı röfle atılmış gibi ama dikkat et.saçlarının koyu olan kısımları turunculaşmış olarak açılabilir.onu azda olsa önlemek için igora 0.22 turuncu azaltıcıdan 2 parmak boğumu kadar ekle içine iyice karıştır.iki parmak dediğim ise şöyle işaret parmağının ikinci boğumuna kadar.aman buna dikkat et.öptüm