• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yöresel Tarif Sac Böreği - Konya Mutfağından -Efsane Un Sponsorluğunda

• Konu Sahibi Konu Sahibi Nana
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Yöresel Yemekler
Çünkü önceki yoreselde yapmış olabilirim :KK22::KK22:
GoRv92.jpg

Bir Bursalı olarak pideli köfte yapacaktım ama yalan oldu :confused: İskenderi de ben yapmayacağım/yapamıyorum zor :olamaz:

Malzemeler;

Hamuru
  • Un
  • Kuru Maya
  • 1 kesme şeker
  • Su

İç Harcı (Kıymalı&Patatesli)
  • Kıyama
  • 4 tane soğan
  • Karabiber
  • Tuz
  • Kırmızıbiber

• Patates
  • 1 kuru soğan
  • ½ yk salça
  • 2 yk sıvıyağ
  • Tuz, karabiber

Yapılışı;
1 çay bardağı kadar ılık suda kesme şeker ve mayayi karıştırıp una ekleyip ılık suyla yoğuruyoruz. Hamur ne çok sert nede çok yumuşak olacak kıvama gelinceye kadar yoğuruyoruz. Hamuru sıcak bir yerde 1 saat kadar mayalanmaya bırakıyoruz.

Kıymalı iç harç için: Soğanları rondodan geçirerek iç malzemeleri karıştırıyoruz.

Patatesli iç harç için: Patatesi soyduktan sonra küp küp doğrayıp başlıyoruz. Bir tencerede 2 yk sıvıyağ ekleyip soğanları kavuruyoruz. Kavrulan soğanlara salça ekleyip haşlanan patatesleride püre haline getirdikten sonra tencereye ekleyip tuz ve karabiberi ekleyip altını kapatıyoruz.

Eki Görüntüle 1976859 Eki Görüntüle 1976860
Eki Görüntüle 1976873
Eki Görüntüle 1976875
Eki Görüntüle 1976861
Eki Görüntüle 1976869
Eki Görüntüle 1976918
Eki Görüntüle 1976919
Offf offf nefis,ellerinize sağlık çok lezzetli görünüyor:kk77:

Bizim burada(Antalya)köyde ekmek yaptıktan sonra en son bunu yaparız ve ismine bükme deriz.Tabii biz genelde bol yeşillikli ve peynirlisini yapıyoruz ve en son üstüne bol tereyağı:kk77:

Valla yaptığınız böreklerin kokusu buraya kadar geldi,ellerinize sağlık,yarışmada başarılar dilerim.

Back