- 12 Kasım 2009
- 5.761
- 4.814
-
- Konu Sahibi Niloyatospikk
Kesinlikle bu dogruBenim böyle durumda inancım devreye giriyor.. çabalarım baktım işin içinden çıkamıyorum
"Allah'ım işin içinden çıkamıyorum, sana bırakıyorum en güzeline sen karar verirsin" diye dua ederim ve teslim edip kendimi akışına bırakırım.
Sanki sorumluluğumu paylaşıyormus gibi hissedip, bir rahatlama gelir hep.. genelde de yoluna girer bir şekilde.
Ayy niye gideyim yahu kadınların işi biter mi ev işleri de benim sabrımı test ediyorHerhalde bizim de sabrımızı ölçmek için konuyu açıp gittiniz.
Duruma göre değişir. Çaba ile olabilecek, müdahale edilebilecek birşey mi, yoksa mecburen beklenilmesi gereken bişey mi..Herkesin derdi kendine fazla gelirmiş siz sabreder misiniz sabrın sonu selamet midir gerçekten? Bu konuda ne düşünüyorsunuz?
AminnnDuruma göre değişir. Çaba ile olabilecek, müdahale edilebilecek birşey mi, yoksa mecburen beklenilmesi gereken bişey mi..
Mesela boşanma davası için devletin verdiği süreyi beklemek, sabretmektir. Allah sonumuzu hayr eylesin.
Hayatta yaşadığımız şeyler birer imtihan. Düzelebilecekse, çaba varsa ne âlâ, düzelmiyorsa Allah'a havale etmek en güzeli.
Her sıkıntıdan sonra bir ferahlık vardır. Her ferahlıktan sonra da bir sıkıntı.
Allah sıkıntılarımızı hafif eylesin
Duruma göre, bazen çok sabirliyim, bazende çok sabirsizimHerkesin derdi kendine fazla gelirmiş siz sabreder misiniz sabrın sonu selamet midir gerçekten? Bu konuda ne düşünüyorsunuz?