• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sabrımı zorluyor ne yapacağımı bilmiyorum

sudefne

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2011
623
5
118
İstanbul
bana allah rızası için akıl verin kafayı yemek üzereyim.
sorun yine benim eşim. pazar günü anneler günüydü ya neyse geç uyandık gittik hediye aldık falan saat öğen 3 oldu gittik kaynanama evde yok gitmiş kız kardeşine.
aradık eee gelmediniz bende defnenin annesine gittiniz orda kaldınız diye düşündüm diyo. eşimde ne gitçez ya ilk buraya geliyoruz hep dedi. oda gelin buraya falan dedi oda yok gidiyoruz şimdi dedi.
neyse gittik benim anneme akşam 8 de geldik hala yok nerdesiz komşusu var o çağırmış neyse girdik eve bekledik gelene kadar işte yok gelmediniz de gittim de falan safmı ne anlamadım.
oldumu saat 11 eve gideceğiz çıktım kapıda ayakkabılarım yok eşime ya getir şunları falan seslendim sen kal dedi gitti arkasından yalın ayak çıktım gittim arabaya git al sakladım ayakkabılarını dedi.
gitmedim nasıl sakladın öyle getir dedim annesi getirdi tabi saçma saçma hareketler güya şaka yapmış.
ha annesi karnımız aç onlar tok tabi ne yapalım dedik girdik mutfağa ben patates kızartıyorum çay falan demledim eşim yumurta istedi ama defne sen beceremiyosun annem güzel yapıyo o yapsın dedi.
kaynanam başladı sen yapamıyosun bak oda farkında yumurtayı yapamıyosun falan oturduk sofraya yumurtadan lokma yemedim.

dün işten çıktım eve gittim markete uğradım fırına uğradım girdim mutfağa soslu bir makarna var çok sever ondan yap dedi.
tamam dedim çorba yaptım makarna salata kurdum sofrayı bu arada tavukgöğsü tatlısı da yaptım.
çorbadan aldı bi kaşık kim yaptı dedi kim yapacak ben dedim ööö olmamış dedi. yeme dedim ama yedi. makarnadan aldı bu ne ya dedi bi kaşık aldı bıraktı ne oldu dedim olmamış dedi.
bende bak bunu hep yapıyosun amacın ne dedim. eee olmamış dedi tamam daha yemek falan yok sana dedim oturdu gofret yedi. ya uzun oldu kusura bakmayın ama ne olur.
ben de çay demledim 2 bardak doldurdum kendime tatlı koydum bi tabak yedim ona getirmedim. yermisin diye de sormadım. ki inanın herkes benim yemeklerimi çok severek yer çok güzel tatlılar yaparım. ama bunun bu tavırlarından bıktım.
sonra bana trip mi yapıyosun dedi evet dedim. iyi dedi konuşmadı ben de hiç konuşmadım. ama bir insan hep bunu yaparmı ya ona karşı artık soğuyorum neden bana böyle davranıyor.

Ne kadar zamandır evlisiniz bilmiyorum.. yani hep mi böyle kırıcı davranırdı? yoksa son zamanlarda mı böyle yapmaya başladı?

Eğer hep böyleydi de önceleri görmezden gelip şimdi gözüne batmaya başladıysa, kocanın bu huyunu geçiştirmişsin, en başından sert bi şekilde tavrını ortaya koymalıydın. yani huyu buysa değişmez. senin kocana karşı tahammül sınırına bağlı...

eğer sonradan böyle olduysa otur güzel güzel konuşmayı dene, bir sorun mu var bana anlatmadığın son zamanlarda beni yaralamaya başladın bu tavırlarınla falan gibi işte... ama kavga etmeden..
belki sana anlatamadığı işle alakalı vb.. konularda bir problemi vardır, iç dünyasını bu şekilde dışarı vuruyordur canım...

üzülme önce eşinle konuşarak durum tespiti yap

seni kendince cezalandırıyo bence, ama neden, öfkesi neden sen bilirsin
ayrıca seni annesinin yanında böyle küçük düşürmesi çok kötü bişey ya, siz yanlızken neysede dört duvar, kavga eder barışırsınız ama mutkala başkalarının yanında bunu yapmamasını rica et
olmadı sende ona abuk subuk bişeyler yapıp şaka yaptım de, empati öğrensin biraz
valla bu kadınların derdine bak ya, anadan çek, kaynanadan çek, kocadan çek, düşünme kimseyi kendinden başka, ağzınla kuş tutsan memnun edemezsin,
yemiyo mu, otur ballandıra ballandıra kendin ye

Çok garip,,
Kendimden örnek vereyim en basiti,,
Bir yemek hazırsa bile iş yerinde yediğimizde ellerine saglık karıcım cok güzel der,,
Evde yapmıs olsam da aynı sekilde,,
Kötü olmussa bile ki ben bilirim iyi mi kötü mü,,asla kırmaz benii severek yer,,
Neden böyledir bazı eşler anlamıyorum,,
Sizi kırıp kırmamak cokta mühim değil ona gÖre demek ki!

defnecim gerçekten arkası yarın olmuş yani seninki, daha yeni toparlamıştı kocan durumu yine mahvetmiş. hem de basit bir konudan kırmış seni. ama sanırım bu yemek konusunda bir çok erkek aynı odunluğu yapmıştır. bırak yemezse yemesin. sen uğraşmışsın didinmişsin, sırf seni kızdırmak için yapıyor belki de. hem nimet beğenmemezlik olmaz, onu bulamayan bir sürü insanımız var şu memlekette. çocuk olsa anlarım, beğenmedim yemicem der, uğraşırsın edersin ama koskoca adam bu.
bence canım huzurunuzu kaçıracak bir durum yok. kayınvalideni de sallama, gitmişsin o kadar ayağına o da kaşınmasın şimdi daha yeni düzeldi aranız. anneler gününde sen bi oraya git bi buraya git koşturmuşsun, evde oturup size bişeyler hazırlayıp bekleseymiş bi zahmet tin tin gezeceğine.
farkındaysan sadece sizin huzurunuzu kaçırmak için yapıyor bence,
ama sen napıcaksın, umursamayacaksın. seni seven bi kocan var ama azıcık odun işte tatlım, napalım, model böyle:9:

Ben olsam bi daha asla yemek yapmazdım.Sen yinede beni dinleme ama iyi sabırlıymışsın..

Evet aynı düşüncedeyim.
ama aslında bana ne dokunuyo biliyomusun. ben yemek ayırmam emeğe karşı saygım sonsuz kaynanamın bize bir gün düzgün yemek yaptığını görmedim. ya inanın şehriye çorbası bile yağ salça sudan ibaret onu bi severek yer ahanda anamın çorbası der. patates yemeği yaparım anneme söyle o yapsın der ki aynı su salça patates benim damak tadıma uymuyo ona da uymuyo ama o yemekler ona çok güzel geliyo.

Evet aynı düşüncedeyim.
ama aslında bana ne dokunuyo biliyomusun. ben yemek ayırmam emeğe karşı saygım sonsuz kaynanamın bize bir gün düzgün yemek yaptığını görmedim. ya inanın şehriye çorbası bile yağ salça sudan ibaret onu bi severek yer ahanda anamın çorbası der. patates yemeği yaparım anneme söyle o yapsın der ki aynı su salça patates benim damak tadıma uymuyo ona da uymuyo ama o yemekler ona çok güzel geliyo.

yemekleri annesinde yesin beyefendi o zaman.. allahım sabır ya.. bunlar nasıl insan anlamıyorum :):)

Ne kadar zamandır evlisiniz bilmiyorum.. yani hep mi böyle kırıcı davranırdı? yoksa son zamanlarda mı böyle yapmaya başladı?

Eğer hep böyleydi de önceleri görmezden gelip şimdi gözüne batmaya başladıysa, kocanın bu huyunu geçiştirmişsin, en başından sert bi şekilde tavrını ortaya koymalıydın. yani huyu buysa değişmez. senin kocana karşı tahammül sınırına bağlı...

eğer sonradan böyle olduysa otur güzel güzel konuşmayı dene, bir sorun mu var bana anlatmadığın son zamanlarda beni yaralamaya başladın bu tavırlarınla falan gibi işte... ama kavga etmeden..
belki sana anlatamadığı işle alakalı vb.. konularda bir problemi vardır, iç dünyasını bu şekilde dışarı vuruyordur canım...

üzülme önce eşinle konuşarak durum tespiti yap

losan 3. yılımıza girdik yok başlarda böyle değildi hatta beğenir di yemeklerimi.
şimdi tatlı dahi yapsam misafir bile olsa bir çatal almıyor. önceleri hafif göbek yaptı çaktırmadan diyet yapıyo bu diye düşündüm üstelemedim.
sonra baktım hala hazır kek çikolata olsun yiyor. ha kek yapmıştım ben 2 gün sonra annesi yaptı ben kalıpta yaparım o tepside yapmış. benim kekimden bir dilim yemedi annesinin kekini yemeye doymuyo bide gözümün içine bakıyodu. ama yok ben yine anlamadım üstelemedim.
şimdi baktı ben alınmadım bunlardan kırıcı olmaya başladı direk söylüyo.
ama gerçekten kırılıyorum. ki eski konularımda var daha yeni barıştık biz.

onun özene bezene yemek yapması için bir fırsat verin..
bu yaşadığınız sürenin üzerinden makul bir zaman geçsin ama..
kısasa kısasmış havası esmesin..

ve yaptıklarını sırasıyla beğenmeyin...

sonra nasıl bir his olduğunu sorun?

beğenmediğini daha yapıcı bir dille anlatmasını isteyin..
mutfağa birlikte girmeyi teklif edin..

bu içinizde öfkenin büyümesine neden olmasın.

eğlenceli günler bekliyor bence sizi..

Evet aynı düşüncedeyim.

canım kusura bakma sonuçta eşinde.seninki alışmış afedersin inek yalı (derler bizim köyde sadece su ve ottan ibaret) gibi yemekler yemeğe.senin yemekler ona değişik geliyo gaLİBA.ağız tadı işte yapacak bişey yok.yemeğini yap sen otur afiyetle güzel güzel yee.oda seyretsin.:71::71:

Evet aynı düşüncedeyim.

biz evlendik. eşim sadece et, köfte, makarna pilav yiyor. hangi sebzeyi sorsam "sevmiyorum yemiyorum" diyor. (ki ben de çok yemek seçerim ama bir insan patlıcan bile yemez mi). bunun sebebi ne zaman çıktı biliyormusun ortaya? kayınvalideye gittiğimiz ilk yemekte. Allah günah yazmasın onu da bulamayanlar var tabi ama sulu yemek diye önümüze konulan şey yağ, su ve domates parçalarından ibaretti. o zaman anladım neden sebze yemeği sevmediğini. dışarıda restoranlarda yediği şey evde bambaşka olunca adamcağız evde yememe kararı almış demek.
bizim de bir sarma hikayemiz vardır ki hala aklıma geldikçe titrerim::
bir bayram öncesi. 2 gelin 1 kayınvalide mutfaktayız. eşim de sigara içiyor mutfakta. bunlar sarma yapacaklar. ben de elimi yıkadım tam masaya geçtim. "ayy ayy sen saramazsın. yok" diye bir cırladı. yerimden sıçramışım. "neden anne" dedim? "yok dedi. ***(eşim) diyor ki*** (ben) hiç sarma yapamıyor hep açılıyor anacığım senin sarmalara hasret kaldım". döndüm eşime. "böyle mi dedin" sen dedim. "evde hizmetçi cate mi yapıyor yemekleri"dedim. eşimde tık yok. sadece saçımı okşadı. ben almıştım mesajı. haaa sonuç olarak. ne dolmayı sardım, ne de eşimle ben ağzımıza sürdük.
anlaşılabilir varlıklar değil bunlar. en azından ben anlayamadım...

Son düzenleme:
seni kendince cezalandırıyo bence, ama neden, öfkesi neden sen bilirsin
ayrıca seni annesinin yanında böyle küçük düşürmesi çok kötü bişey ya, siz yanlızken neysede dört duvar, kavga eder barışırsınız ama mutkala başkalarının yanında bunu yapmamasını rica et
olmadı sende ona abuk subuk bişeyler yapıp şaka yaptım de, empati öğrensin biraz
valla bu kadınların derdine bak ya, anadan çek, kaynanadan çek, kocadan çek, düşünme kimseyi kendinden başka, ağzınla kuş tutsan memnun edemezsin,
yemiyo mu, otur ballandıra ballandıra kendin ye

Beni neden cezalandırıyor biliyorum aslında.
kuyruk acısı var kıyafet mevzusundan sonra ben uzatmadım iyi oldum ama o hala odun.
hemde nasıl ya annesinin de hoşuna gidiyo ya bu durum farkındayım.
zaten ben hala yemek yiyorum bana diyo ki ne oldu bitirmeye mi çalışıyosun bende aldım döktüm çöpe nimet yazık günah ya. saçma el şakalarına başladı yapmaz dı yüzüme falan vuruyo yapma diyorum yapıyo. hırsını almaya çalışıyo sanırım.
hatta bana öfff ne evlendik bilmem ne falan diyo. asla konuşmama tahammul edemiyo bir şeyi bana on kere söyletiyo. dedim boşanıcaz mutlu olacaksın aaa evet boşanalım dedi şakamı gerçekmi anlamadım.

peki bu durum evlendiğinizden beri böle mi devam ediyor yoksa eşiniz bu şekilde kırcı olmaya yeni mi başladı?
çünkü okuduğumda aklıma direk büyü geldi. bir tanıdığımın başına gelmişti, eşi ilk önce yemeklerini beğenmemeye başlamıştı, daha sonra elinden su bile içmez olmuştu. kadın hocaya fln gitti, soradan öğrendi ki kocasına büyü yapılmış. evlerden ırak, allah kimsenin başına vermesin...
tabi siz yine de eşinize karşı sabırlı davranmışsınız. ben olsam beğenmediysen bak mutfak orda yarın yemeği sen yap da ben beğenmeyeyim derdim :27:

Beni neden cezalandırıyor biliyorum aslında.
kuyruk acısı var kıyafet mevzusundan sonra ben uzatmadım iyi oldum ama o hala odun.
hemde nasıl ya annesinin de hoşuna gidiyo ya bu durum farkındayım.
zaten ben hala yemek yiyorum bana diyo ki ne oldu bitirmeye mi çalışıyosun bende aldım döktüm çöpe nimet yazık günah ya. saçma el şakalarına başladı yapmaz dı yüzüme falan vuruyo yapma diyorum yapıyo. hırsını almaya çalışıyo sanırım.
hatta bana öfff ne evlendik bilmem ne falan diyo. asla konuşmama tahammul edemiyo bir şeyi bana on kere söyletiyo. dedim boşanıcaz mutlu olacaksın aaa evet boşanalım dedi şakamı gerçekmi anlamadım.

bence boşanma lafları etmeyin ama eşinin yaptığı psikolojik şiddet resmen, konuşarakta pek halledecek gibi değilsiniz, eşin empati yapmayı öğrenmeli
kaynananın tabii hoşuna gider, ne güzel ağzına laf vermiş eşin

biz evlendik. eşim sadece et, köfte, makarna pilav yiyor. hangi sebzeyi sorsam "sevmiyorum yemiyorum" diyor. (ki ben de çok yemek seçerim ama bir insan patlıcan bile yemez mi). bunun sebebi ne zaman çıktı biliyormusun ortaya? kayınvalideye gittiğimiz ilk yemekte. Allah günah yazmasın onu da bulamayanlar var tabi ama sulu yemek diye önümüze konulan şey yağ, su ve domates parçalarından ibaretti. o zaman anladım neden sebze yemeği sevmediğini. dışarıda restoranlarda yediği şey evde bambaşka olunca adamcağız evde yememe kararı almış demek.
bizim de bir sarma hikayemiz vardır ki hala aklıma geldikçe titrerim::
bir bayram öncesi. 2 gelin 1 kayınvalide mutfaktayız. eşim de sigara içiyor mutfakta. bunlar sarma yapacaklar. ben de elimi yıkadım tam masaya geçtim. "ayy ayy sen saramazsın. yok" diye bir cırladı. yerimden sıçramışım. "neden anne" dedim? "yok dedi. ***(eşim) diyor ki*** (ben) hiç sarma yapamıyor hep açılıyor anacığım senin sarmalara hasret kaldım". döndüm eşime. "böyle mi dedin" sen dedim. "evde hizmetçi cate mi yapıyor yemekleri"dedim. eşimde tık yok. sadece saçımı okşadı. ben almıştım mesajı. haaa sonuç olarak. ne dolmayı sardım, ne de eşimle ben ağzımıza sürdük.
anlaşılabilir varlıklar değil bunlar. en azından ben anlayamadım...

hahahha alemsin ala :))))))) Her eve bi cate alsınlar madem :D:D:D:D

sıkıcı birşey ya böyle bir adamla hayat sürmek.. hele de bi çocuk yapsan, tam bağımlı olacaksın.. daha da kötü.. ne bileyim :50:

losan 3. yılımıza girdik yok başlarda böyle değildi hatta beğenir di yemeklerimi.
şimdi tatlı dahi yapsam misafir bile olsa bir çatal almıyor. önceleri hafif göbek yaptı çaktırmadan diyet yapıyo bu diye düşündüm üstelemedim.
sonra baktım hala hazır kek çikolata olsun yiyor. ha kek yapmıştım ben 2 gün sonra annesi yaptı ben kalıpta yaparım o tepside yapmış. benim kekimden bir dilim yemedi annesinin kekini yemeye doymuyo bide gözümün içine bakıyodu. ama yok ben yine anlamadım üstelemedim.
şimdi baktı ben alınmadım bunlardan kırıcı olmaya başladı direk söylüyo.
ama gerçekten kırılıyorum. ki eski konularımda var daha yeni barıştık biz.

o zaman senin yapman gereken umursama bi süre, yani şöyle; sen yine üzerine düşeni yap, önceden ne yapıyorsan onu yapmaya devam et, yemek tatlı falan sofranı kur güzelce oturun masaya yaptıklarını afiyetle yee, eğer yine beğenmiyorum yaptıklarını numaraları yaparsa eşin, hay Allah damak tadın değişti senin galiba, ne yapalım bitanem biraz sabret zamanla eskiye döner damak tadın, sende yine keyifle yemeğe devam edersin yemeklerimi tatlılarımı de.. tabi bu tavrı gülümseyerek ve hiç alınmayarak göster... uzun zamanda sürse sofaradan açta kalksa seninle bu konu yüzünden kavga etmediği sürece hiç ilgilenme eşinin yemeklerini beğenmemesiyle...
yani niyet okuyuculuğu yapamam ama anladığım kadarıyla eşin annesi tarafından talimat almış sanki.. yine günahını almıyım da... yoksa bu tavırlarının hiç bi açıklaması yok...
canım sakııın moralini bozma... eşinin ve annesinin demesiyle sen kötü yemek yapan biri olmuyosun... anlıyorum kırılıyosun ama gerçekten kırılma ve eşinin bu çocukça tavırlarına büyük olgunluk göster, senin bu tavırları kale almadığını görünce eminim çözülecektir yakında... =)

nasıl bi durum çözemedim ya...soruna değilde temeline odaklanmak lazım diye düşünüyorum.altında yatan bişeyler var bana kalırsa.(eşinle önceki sorunlarını bilmiyom ama)
benim eşimde anasında ne yese beğenir yağda yüzer herşey..ve beğendiğini abartarak söyler..benim zoruma gitmez.anasıdır desin yani.ama eşim evde banada böyledir.sana tek tavsiyem İYİ DÜŞÜN.neden diye sor ona ve kendine...

Back