Sabır taşı olsa çatlar!

Eşinin ailesinin sana karşı ön yargıları olabilir. Seni de kabul ederken zorlanmış olabilirler. Senin de onlara karşı sevgin yok anlaşılan, şimdiden kavgalarınız başlamış. Ama bu senin böyle öfkeli, suçlayıcı bir tavırla davranmanı gerektirmiyor. İnsanlar ne güzel sana mesafeli davranıyorlar, kavgaya tartışmaya neden olmuyorlar. Sen de mesafeli davran onlara karşı. Yaşlı başlı yetişkin insanların kimle oturup kalktığına naptığına dair eleştiride bulunma bırak naparlarsa yapsın. Seni de çağırıp kavgaya mı neden olsalardı?

Bu arada herkesin evinin geleneği, kültürü farklıdır. Sen neden senden ısrarla beklenmeyen şeyler için uğraşıyorsun? Bayramda gidip orda kalma. Revanisi böreğini sarmasını tatlısını yapma.

Böyle kırk elli yıl önceki kaynana, elti, akraba tartışmalarına sizler neden oluyorsunuz, sonra evinizee huzur kalmıyor. Araya mesafe koyacaksın, çağırmamış işte ne güzel, çok görüşme sende. Ondan sonra boşanma noktasına geliyorsunuz.

Abuk sabuk davranışlarda lütfen sergileme. Film mi çeviriyorsunuz diş atıyorsunuz birbirine ne yengeyle ne çayı. Çocuklarınızın huzuruna yazık.

Bir ailenin gelini olmak demek onlarin islerini gormek, hizmet etmek demek degil.
Sizi gune cagirmamalarindan bagimsiz olarak bayramda tatlisini, tuzlusunu yapmayin. Size ne ? Ayri evlerde yasiyorsunuz. Kvniz kendi tatlisini yapabilir herhalde.
Once siz kendinize deger verip saygi duyacaksiniz ki baskalari da duysun.
Gun sirasi kv nize gelince yemek ve temizlik icin cagirir sizi.

Aynen teşekkür ederim canım
Ama yapamayacaksınız değil mi, tavır mesafe vs koyamayacaksınız. Kim gelmiş kim gitmiş sorup soruşturacaksınız. Biz o kadar tavsiye verelim, boşver ilgilenme kendine başka uğraşlar bul, kahve içmeye yemek yemeye git falan diyoruz ama siz yine de dertleneceksiniz.
Beni güne çağırmıyorlar almıyorlar diye kavga ettiğiniz kocanıza acıdım. Adam da ne yapacağını şaşırmıştır. Hani annesi kötü laf etmemiş kötü davranmamış, sadece çağrıldığı yere gelini için emrivaki yapmamış. Kayınvalideniz kendi kurmamış, davet edilmiş güne. Kuyruğun kuyruğu yapmak zorunda mı kadın? Gelinim yoksa ben de yokum mu desin ailesine?
Gözümün önüne Avrupa yakası-Makbule geldi yeminle.

Güne diğer eltiler katılıyor olsa idi size teklif edilmemesine üzülmenizi biraz anlayabilirdim ama kayınvalidenin akrabalarıyla yaptığı günde ne işiniz var? Akrabalardan çevre yapmaya çalışıyorsunuz sanırım yapmayın. Kendi çevrenizi oluşturun.

Canlarım bu yorumum böyle sert bir tavırla bana dönüş yapan hepinize olsun . Cidden içimde kötü bir niyetle yazmadım ben bu yazdıklarımı . Sadece acaba bende hassas olduğum için mi bu kadar celallendim bunu da düşündüm zaten . Bu kadar kırıcı konuşmanızın manası nedir . Hepinize teşekkür ediyorum iyi günler …

İçlerinde gelinler var bir tanesiyle anlaşamıyoruz ezelden ben lakayit hareketlerinden dolayı büyük rahatsızlık duyuyorum . O sebebten .

İçlerinde gelinler var bir tanesiyle anlaşamıyoruz ezelden ben lakayit hareketlerinden dolayı büyük rahatsızlık duyuyorum . O sebebten .
Gelinlerden kastınız eşinizin kardeşinin eşi mi? Zaten anlaşamıyorsanız bilerek çağırmamıştır kayınvalide. O kadar akrabacılık oynamayın. Gerçekten anlattıklarınız 1990lar gibi.

Başından beri sorunlu olduğunuz biriyle gün yapmaya neden bu kadar hevesli olduğunuzu İnan’ın hiç anlamadım. Şu hayattaki tek amacınız, tek uğraşınız kaynananızla kısır yemek mi? En iyi gelin sizsiniz demek mutlu olacak mısınız, nedir yani bu yaranma çabası

Gelinlerden kastınız eşinizin kardeşinin eşi mi? Zaten anlaşamıyorsanız bilerek çağırmamıştır kayınvalide. O kadar akrabacılık oynamayın. Gerçekten anlattıklarınız 1990lar gibi.
Ben cidden sizlerin bu sivri konuşmalarına anlam veremiyorum neyse uzatmak gibi bi düşüncem yok teşekkür ederim yorumun için

Kısır gününde gelincilik oynayamadınız diye mi bu dram ya. Azıcık vizyonunuz olsun kendinizi geliştirin

Ben cidden sizlerin bu sivri konuşmalarına anlam veremiyorum neyse uzatmak gibi bi düşüncem yok teşekkür ederim yorumun için
Sizi üzmek istemdim ama gerçekten anlamadım. Kayınvalidemle daha akraba gezmesine gitmişliğim yok. Eşimin yA da kendi ailesinden de anlaştığım sevdiğim akrabalarım var ise eşimle birlikteyken görüşürüm. Kendi çevrenizi yapmazsanız gerçekten üzülürsünüz. Herkes hayat koşturmacasında kimse akrabacılık oynamıyor. Sizi akrabalar içine soktular diyelim zaten gerginlik varmış aranızda niye yapılsın ki bu?
Ekleme: Gerçekten söylüyorum dalga geçmiyorum annem kayınvalidem dahil çevremde gün yapan kim varsa artık kafede yapıyor. Kahvaltıya gidiyor. Evde buluşmuyorlar bile. Siz kendinizi üzersiniz

Kendinize verilen değeri akraba gününe çağırılıp çağırılmamaya mı bağlıyorsunuz. Ne kadar saçma ya kaynananızın sizi bir yerlere davete katıp katmaması bu kadar mı önemli hayatınızda bu kadar beklentiyle yaşamak insanı çürütür.

Olan da arada garibim eşe olmuş,bir de özür dilemek zorunda kalmış,bence siz de problem

Siz evliliğinizi gelinlik yapmak olarak görüyorsanız bunlar iyi günleriniz. Herkes hak ettiğini Yaşar, değerinizi kendiniz belirlemişsiniz ve başka bir hayatınız yok.

Yorumlarnız için teşekkürler , verilen cevaplara söylenen sözlere bakıyorum gerçekten üzülüyorum . Birşey demek istemiyorum . Ben buraya yazarken böyle kırıcı mesajlar alacağımı bilseydim yazmazdım . Kimseyle paylaşmadığım bir konuyu buraya yazmakla hata etmişim . Çünkü hiç tanımadığı insanı , neler yaşadığını bilmeden çok kolay şekilde kıracak kadar naifsiniz çok kibarsınız böyle devam edin kucak dolusu sevgiler

Kendinizi böyle bir duruma düşüren sizsiniz. Üstteki bir üye çok doğru yazmış kendi değerinizi kendiniz belirlemişsiniz. Gerçekler yüzünüze vurulduğunda neden kırılıyorsunuz anlamadım. Neler yaşadığınızı elbetteki tamamen bilemeyiz yazdığınız kadarına hakimiz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…