Sabaha kadar uyuyamadım kızlar bir akıl verin

ne garip bir ilişki.eğer ağır yemekler istiyorsa aşçı tutsun ya da kendi öğrensin yapmasını siz onun kölesi değil eşisiniz eş yani her şey eşit :)ikincisi bırakın evli olmayı benim erkek arkadaşım bir kadına benden yana dert yanıyorsa çıldırırım bu akıl almak değil.Eğer benimle sorunu varsa benimle çözer başkasıyla değil

bilmiyorum ben mi fazla iyi niyetliyim ama belki de eşiniz gerçekten bi erkeğe göre fazla hassas biridir.

yani şunu demek istiyorum; belki de demek istediği bana çeşit çeşit yemek yapmalısın değil de beni düşündüğünü hissettirecek bişey yapmalısındır.mesela ben de tatlıyı çok severim arada eşim eve gelirken beni düşünüp tatlı alsın çok isterim, istesem kendim de alırım ama burda amaç onun beni düşündüğünü bilmek, hissetmek...tatlı aldırmak değil...

yani adam zor yemek beklemiyordur belki. sadece doymak için değil de onun sevdiği bi yemek için uğraşılsın istemiştir.

mesaj işi bana da çok mantıklı gelmedi ama ..

kızlar bütün yazdıklarınızı okudum hepinize teşerkkür ederım hepsini değerlendireceğim.

evet son cümlenize katılıyorum bende öyle düşündüm.kayınvalidem cok becerıklı bır kadın cok zor yemekler yapar ve eksiksiz masayı donatır senelerce annesinden böyle öğrenmiş,hiç aksatmadan hergün yemek hazırlayan ve hergün özenen bir annesi olduğu için sanırım aynısını benden beklıyor

yok canım toyda değilim erkende evlenmedim :) aslında üniversıte mezunuyum ögrencılıgı bıraktım..çalışmıyorum ve hep erteledim..doya doya evımde olmak istedim.bu şekılde gerçekten mutluyum.
mesajı o an silmiş ben doğruyu söyledıgıne inanıyorum ama yaptığı cok çirkin.mantı konusuna gelınce ben ilk sene hep yapardım benden aynı ilgiyi bekliyor.bırde k.validem cok becerıklı bır kadın kısa sürede masayı donatır hep harıka yemekler yapar hep cok özenir.hep bu ölçüde büyümüş..aynısını benden bekliyor.

içimdekilere tercüman olmuşsun ne diyeyim:)

Of ya banlanmıyım yine mantı yerine z......tin pekini yesin ne yapsan yaranamazsın erkeklere kanlarında var nankörlük

evet canım aslında aynen öyle düşünüyor.haklısın.eşim biraz hassas birisi.
birde k.validem hep çocuklarının sevdiği şeylerı yaparak büyütmüş.mesela k.valıdemlerı aradığımda bana bile derkı kızım sen şu yemegı sevıyorsun sana onu yapacağım dün alışverıste aldım sen geldıgınde yapacağım o gün mutlaka gel der.
nezaman gitsem sen şunu seversın dıye bunu yaptım der.ama bende tam aksıne hiç öyle yatısmedım.annem tabiri caizse ne bulduysa koyardı önümüze yerdık:)

Kadınların çalışmasının iki boyutu vardır bence. Şöyle söyliyim hiç kimse buna erkekler de dahil çalışmaya bayılmıyor. Yani misal her ay şu anki standardı tutturacak kadar para vereceğiz sana deseler herkes işini bırakır. Ha tabi evde boş boş durmaz. İşini çok seviyorsa hobi olarak ufak tefek uğraşır, yazmayı seviyorsa kitap yazar blog yazar, resimi müziği seviyorsa bunlara yönelir. Seni temin ederim işi bırakıp çoğu insan mutlu olur. Ama işte kendi kazancın olması başka bir şey. Bazı şeyler mantıksız gelirse ekonomik özgürlük önem arzediyor. Buna mantı sarma yapmıyorsun diyen eş de dahil. Evlilkte beklenti masa donatmak mıdır? Yüksek lisans yapmış birine mantı yapmıyorsun diye sitem etmek nedir? Yani ne yüksek lisans yapmayı abartmak ne de mantı yapmayı komşu gezmelerini yermek istiyorum. Sizin seçiminiz ama şu anda hayattan şikayetleriniz başka olmalıydı bence.
Eğitimli bir insanın çalışmaması bana anlamlı gelmese de seçimdir bir şey diyemem ama eğitimli bir insanın(aslında bütün kadınlar için böyle ama eğitimli bir insanın öğrenilmiş çaresizliğinin olmamasını bekliyorum) eşinin benim sözümü dinlemiyor diye çocuğundan bahseder gibi bahsetmesi benim için kabul edilemez. Bunu arkadaşına söylemiş olması bambaşka bir olay zaten ama bunu bana söylemesi de beni deli eder. Sen benim sözümü dinlemiyorsun ne demek. Bu kime denir. Henüz doğruyu ve yanlışı tam ayırt edemeyen çocuklarımıza sözümü dinlemiyorsun deriz. Yoksa yetişkin bir birey nerde nasıl davranması gerektiğini bilir ve eşinin ona şunu yap bunu yapma demesine ihtiyaç duymaz. Tabi ki insanların her iki eşin de karşındakinde sevmediği bir davranışı olur değiştirmesini ister ama bunu konuşarak yapar. Sözünü dinletmeye çalışarak değil. Umarım aradaki farkı anlatabilmişimdir.

Son düzenleme:
ama güzelim çalışmıyorsun ev hanımısın şöyle güzel sofralar hazırlanıp onu güzelce ağırlamazsan ne anlamı kalırki evliliğin.ben çalışıyorum ona rağmen evimde her zaman yemek yapabiliyorum.ha diyelimki yemeğim yok hamdolsun eşim asla konuşmaz olsun kahvaltı yaparız der.ama lafın arasına sokar tabi ev hanımı olsaydın neler yapardın neler der yani her zaman yapılmaz ama ağır yemek yapmayı öğren.benm kaynanam o kadar döktürürki eşimde alışmış buna sonuçta bence seninkide öyle.ama şu konuda yorum yapayım ne olursa olsun evin içindeki konuyu başka bir kadınla paylaşmak hoş değil.kime ne sonuçta..karşılıklı konuşmak varken neden üçüncü şahıslar araya girerki...

Bencede sen çok iyi insansın seni seviyorum ama yanlız hissediyorum demesi herşeyi açıklamış ama siz görmek istemiyosunuz

anlıyorum canım bırcok noktada haklısın..tercıhlerım konusunda yermemeni de takdirle karşılıyorum.son cümlenide cok begendım ayrıca aradaki farkı daha iyi anladım.tesekkur ederım.

Bencede sen çok iyi insansın seni seviyorum ama yanlız hissediyorum demesi herşeyi açıklamış ama siz görmek istemiyosunuz

evet bu cümlesine sinir oldum sankı acıyor gibi dimi?
ona kendısını yalnız hıssettırecek ne yaptım bılmıyorum..gerçekten cok iyi nıyetli olmakta mı hata ediyorum acaba.

Mesajabak...esin hemen kivrms çünkü seni çok sevymda bilmem ne de die

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

evet bu cümlesine sinir oldum sankı acıyor gibi dimi?
ona kendısını yalnız hıssettırecek ne yaptım bılmıyorum..gerçekten cok iyi nıyetli olmakta mı hata ediyorum acaba.

Yani sadece burda yazılanlara bakarak olayı çok da ajite etmeye gerek yok. Bakın şöyle bir durum olur anlarım. Hani bana vakit ayırmıyorsun, akşamları birlikte bir şey yapmıyoruz, bir dışarı çıkıp dolanamıyoruz hep başka şeylerle ilgilleniyorsun dese yalnız hissediyorum cümlesi anlamlı olabilir. Ama eşinizde ben sadece annesinden beklediği ilgiyi görmek isteten birini gördüm. Ama sizi onun annesi değilsiniz ki? Eşinizin evlenirken ki amaçlarından biri ayrı bir evde annesinin boşluğunu dolduracak ona aynı annesi gibi bakacak şımartacak birini bulmak mıydı? Annesinin yıllar içerisinde gelen el çabukluğu sizde hemen oluşmaz ki? Ona kalırsa size de babanız prenses gibi davrandı belki. Belki anneniz siz okuyun diye hiç bir işe sokmadı. Belki siz de bu ilgiyi özlüyorsunuz. Hiç iş yapmadığınız o günleri özlüyorsunuz. Herkes baba evinden ana kucağındna bir şeyleri özler. Ama evlilik bunlardan ibaret değil.

Yalnız hisseden bir adamın kuracağı bir sürü cümleler vardır ama eskiden mantı yapardın şimdi yapmıyorsun özenilmiş hissetmiyorum bana çok sığ geliyor. Evliliklte başka bir sürü şey düzgün ilerliyorsa mantıya takılması annesini özlemiş çocuk psikolojisidir.

Esinin aciklamalari banada hic dogru gelmedi.Neden erkek degilde bayan arkadasla konusuyor bunlari kaldiki bunlari konustugunu dusunmuyorum ayrica bu tarz konusmalarin sonrasi neye gidiyor malum bi zmn sora senden de sıkılır yalan soylemeye baslar vs ben ilk oldugunu da dusunmuyorum acikcasi.Esin seni gercekten sevmis olsaydi sana bu sebepleri bahane gostermezdiki bunlar sebep degil cok yemek istiyosa disardan alsin manti yapan cok kisi var getirsin hayatim manti aldim disardan sen yoruluyosun hadi yapta beraber yiyelim vs gibi seyler yapabilir.Uzuldum senin adina

Son düzenleme:
çok güzel anlatmışın

katılıyorum canım aynen bende dediğin ilgiyi özlüyorum..tesbitlerın cok doğru..cok doğru..

erkekler genelde icine atarlar.problemlerini kolay kolay bizkm gibi konusamazlar.konussalar bile iyi bir erkek arkadasi ile.o arkadasi degildir.nisunu nerden bulmus.demekki bisey var.okadini tanudigini dusunmuyirum.buyuk bir ihtimal tanistilar yeni.ve senden sikildigi icin birseylere yonelmis.sana sucu yikiyor.sende yap istediklerini vakalim.napicak.ven olsam esime etmedigimi birakmazdim.be demek tanimadigib biriyle tazisiyorum falan diye.kesinkikle yalniz hissediyor arayus icinde.senden memnun degil.ama bynun sorumlussu sen degiksindir.kendi istekleri ve evlikten sikinti duymasi.uzuldum.gozunu ac.sonra aldatilma.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

katılıyorum canım aynen bende dediğin ilgiyi özlüyorum..tesbitlerın cok doğru..cok doğru..

Tabi ben buralara çok tespit yaptım. Çünkü sorunun kökü buralar gibi ama esas yaralayıcı olan o başka bir kadına danışma kısmına bir şey diyemiyorum. Yani olay buysa (ki olmama ihtimali yani seninle ilgili danışmadan daha kötü bir şey olma ihtimali küçük de olsa var) çok yaralayıcı. Sen düşünebiliyor musun eşinin tanımadığı okuldan bir arkadaşına eşim sürekli mantı, sarma yapmıyorsun diye söyleniyor. Sen erkek gözü ile ne dersin haklı mı? diye sorduğunu. Eşin ne yapar sana? Yani kendini suçlu hisseder insan en başta. Ben eşimi bu insanla neden çekiştiriyorum diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…