• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Sa dken ampuanlar hangileri?

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri
cnm bebek şampuanları bizim saçımız için yetersiz kalıyormuş
şampuan saçı dökmez diye bir şey söyleyemeyiz sonuçta kimyasal bir ürün tabi ki dökebilir
yalnız benim anladığım,silikon kesin saçı döker diye bir sonuç çıkaramayız ama bu bir yapay madde ve gene yapay bir tabaka oluşturuyor saç derisinde saç gözeneklerini kapıyor yani uzun süre kullanım sonucunda bu da daha fazla saç dökülmesine yol açabilir tabi ki o yuzden bitkisel içerikli daha tıbbi şampuanlarda bu madde yok,özellikle geçici saç dökülmeleri için doktorların tavsiye ettiği şampuanlarda tabi ki en iyisi hiç kullanmamak ama şu da var silikon saçı yumuşatıyor silikon içermeyen şampuanlar da daha kuru yapıor artık ona göre de bir formul bulmak lazım ,saç maskesi durulanmayan maskeler gibi tabi bunların içinde de dimethicone amodimethicone olmasa daha iyi:)
bir de cyclomethicone gibi bir madde var ondan da şüpheliyim:)))

kızlar bence bütün şampuanlar aynı, tresandan tut sebamede hepsinde sodyum loreth sülfat veya sodyum lariyl sülfat var.bunlarda kanserojen yani zamanla saçı döken maddeler ya sabunla yıkayacaksınız ki onlarında birçoğu hayvansal yağlardan üretiliyor bunlarda saç diplerini tıkar, tortu bırakır.Yapabileceğimiz en iyi şey şampuanı saçta çok az süre tutmak.yani öyle saç diplerine masaj falan hikaye .daha çok zarar verir.hemen yağdan arındırıp durulayın.ayrıca şu kaşmir proteini yok inci proteini bunlara inanmayın hepsi reklam sloganı içine bakarsanız tek bir farklı madde yok.şampuanı mümkün olduğunca az ve kısa süreli tutacağız saçımızda ok.

benim 10 yıldır saç derimde yara ve kaşınma vardı head shoulders ı kullamnaya başladıktan sonra problemim kalmadı 4 aydır kullanıyorum ama 2 aydır saçımda aşırı dökülme var şampuan dan sonra bitkisel saç kremi ve duştan sonra elidor 7/24 kullanıyorum hangisi saçımı döküyo olabilir
canım eger 7/24 u sacının dibine sürersen gerçekten dökülür eger uçlara gelmiyecek şekilde uçlara dogru surersen dökülme olmaz aydınlatabilmişsem sevinirim :)):smiley-cool::1rolleyes:
bu arada ben avonun 750 mllik mavi kapaklı şampuanını almıştım 2-3 ay önce gecenlerde baktımda onda silikon yok :)))) rahatla kullanıyorum valla

Son düzenleme:
kızlar silikonun dier adı da cyclomethicone ve hydrolised wheat protein sanırım yani sadece dimethicone deil ama mühim olan bunların miktarlarıymış yani atıorm farzı mishal sebamed deki oran ile ipek şampuanındaki oran aynı değilmiş bitkisel şampuanlarda silikon olsa bile çok azmış zarar vermeyecek kadar o yuzden çok takılmayalım bu konuya

ben bir iki hafta önce berko zinco kullanmaya başladım ve memnunum,ondan önce pantene kullanıyordum uzun yıllardır,saçlarım çok azaldı,belki toparlar kendini :çok üzgünüm:

kesinlikle head shoulders çok acayip saç döküyor ondan olduğu anlaya kadar kafamda saç kalmayaktı neredeyse yaaaa ..kepekte gidirmede üstüne yok ama döküyor...

mrb benimde saçım çok dökülüyo avuç avuç elidor kullanıyorum dökülmeye karşı olanını hiç bi faydası olmadı pantenin hangi şampuanını kullanıyosunuz bide saç kremi ayrımı olacak yoksa 2 si bi arada olanımı teşekkür ederim yardımcı olurmusun

pantane gliss john freda vs bi sürü şampuan markası kullandım hepsi önce iyiydi sonra saçmı alıştı mınoldu bi ağırlaştıı şimdi kendi kuaförümün salonunda kullandığı şampuanla yıkıyorum memnunum çünkü bana dedği onların şampuanlarında diğer şampuanlarda olan katkı maddeleri falan yokmuşşşşş

markette satılanların hepsi saç döküyor. medikal bi şampuan kullanmadıktan sonra gerisi boşş

bioblas ilk çıktığında 1 kutu aldım normal saçlar olanını dökülme 3-4 günde durdu şampuanı bitirdim 2, kutuyu aldım ama dökülme yeniden başladı. sebamed kullandım saçlar taranmaz oldu 5 aydır aşırı dökülme var yeşilçaylı bir şampuan varmı acaba bilen varmı

pantene çok döküyor kullanmıyorum.

Bir de saç kremleri feci döküyor... Dökmez demelerine rağmen banyoda deniyorum, elime az saç geliyor mesela ama sürersem avuç avuç gidiyor saçlarım 1-2 gün sürüyor bu dökülme yeniden yıkamassam.. diplerine de sürmüyorum ama uçlarından yayılıyor mudur nedir..

Elidor özellikle saç kremi mahfetti beni şimdi eczacım verdi mavi kutu 1 aydır kullanıyorum dökülme durdu hayırlısı

ben head&shoulders kullanıyorum saç dökülmesine karşı hemde kepeği önlüyo (: bi taşla iki kuş (: elidor ve blendax benim saçımı çok döküyo nedense...:1closedeyes:

Back