• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Rüzgardan evi sallanan var mı

ben olsam beledıyeyı arar zemın etutu ıcın gelmelerını ısterdım baksınlar betondan mı yapılmıs undan mı o ne bıcım bına
komsular aynı anda herkes evde hoplasa yıkılacak demek kı

Kızlar şu an yaklaşık 50/54 km hızla esen bir rüzgar var 7. Kattayız bildiğiniz sallanıyor .. binamız yeni. Var mı bileğisin deneyimi fikri olan ?
Sabiha gokcende düsen ucakta rüzgar yüzünden dustu yazik ya bir yanda cig altinda kalan lar bir yanda daha depremin acisinin tazeligi bir yandan ucak ahh allahim bizi felaketlerden koru

Normalde binanın sallanması gibi bir durum söz konusu olamaz, camın kapının titresiminden veya hareketinden bahsediyorsunuz bu imalat hatasıdır ancak yıkılma vs ile alakası yok. Yapılar yapılırken bulunduğu ilin rüzgar kuvveti hesaplanarak yapılır. 99 depreminden sonra yönetmelik degisti- güvenli tarafta kalarak hesaplama yapiliyor- ilaveten her yapıya yapı denetim şartı getirildi. Şayet yapı 99 sonrası yapıldı ise dayanıklılık orani yüksektir. Öncesinde yapildi ve zemin sallaniyorsa inceleme talep etmenizi oneririm bir inşaat mühendisi olarak

yonetmelikte beton tipi var. Beton tipi de gecirgenlik, yogunluk gibi kavramlar uzerine kurulu Daha ince ve kolonlar arasi mesafe de bundan kaynaklaniyor. İnce, gecirgen, daha az yogun. Hangi terimi kullanirsaniz kullanin. Ben acikcasi rahatlatmak icin iyi tabirini kullanmistim. Deprem icin esneme iyidir ama her daim titreyen bir ev konforsuzdur. Bu sebeple 50 km rusgarda eve giren havadan veyahut zeminden kaybakli titremeler normaldir ozellikle ust katlarda.

Ben mimar olarak beton sınıflarına hakim değilim, inşaat mühendisinin alanı o.
Siz inşaat mühendisiyseniz o konudaki bilginize bir şey diyemem.
Ama verdiğiniz diğer bilgiler hatalı ya da kendinizi yanlış ifade ettiniz.
"Kolonlar daha ince ve mesafeli koyuluyor, binalar daha ince" deyince kimsenin aklına betondan bahsettiğiniz gelmez. Ebatlardan bahsediyorsunuz gibi anlaşılıyor.

Normalde binanın sallanması gibi bir durum söz konusu olamaz, camın kapının titresiminden veya hareketinden bahsediyorsunuz bu imalat hatasıdır ancak yıkılma vs ile alakası yok. Yapılar yapılırken bulunduğu ilin rüzgar kuvveti hesaplanarak yapılır. 99 depreminden sonra yönetmelik degisti- güvenli tarafta kalarak hesaplama yapiliyor- ilaveten her yapıya yapı denetim şartı getirildi. Şayet yapı 99 sonrası yapıldı ise dayanıklılık orani yüksektir. Öncesinde yapildi ve zemin sallaniyorsa inceleme talep etmenizi oneririm bir inşaat mühendisi olarak
Teşekkür ederim yanıt için Ancak titreme vs şeklinde değil bildiğiniz sağa sola yalpalama şeklinde idi hissettiğimiz olay ve şehrin yarısı deprem diye sokağa döküldü.. çok tedirgin olduk bina 2016 da yapıldı..

Raylı temel sistemi olabilir

Bilmeden lütfen kendi fikrinizi böyle önemli konularda iyidir, sağlamdır vs diye söylemeyin. Yazıktır. Siz de lütfen en kısa zamanda bugün- yarın binanız için sağlam mı diye bir kontrol alın.

annemin ev 3.katta bizde bi ara ev yerinden ayrilip ucacak sandik kav yillik agaclari kokunden sokmus dunki ruzgar

Bu sarsinti icin 2 sebep var. Ruzgar fok siddetlendiginde eve giren hava dalgasi titresime senep oluyor ki bu benim evimde boyle.
ya da yuksek katli binalarda ozellikle İstanbul gibi deprem bolgelerinde kullanilan beton farkliligi. Beton daha hafif ve gecirimliligi cok kullaniliyor. Ruzgardan sallanma da yukari da sa konusu gecti evin gidip gelmesi degil tirresmesi. Ayni titresim 1. Katta da varsa buyuk sikinti. Zemin saglam degil demek ki.

bu nedenle evlerimiz tir gecerken titriyorsa sorun var demektir.

Titrememesi icin celik gokdelene cikmak lazim, orada da ugultu var. Ruzgardan kaynakli.
Titremesi ve sallanmasi konforlu degil fakat biizm ulke de su an yapilan uygulamalar bunu engelleyebilmis degil. Zemin halisi ile cozulebilir. Bir arkadas yazmiz 26 katli binadayim diye. Bu bina titrer sallanir. İstanbul da ise cok daha normal.

benim vaktinee okudugum seprem yonetmeligi bilgilerim bunlar.Betin nenkadar sert ve gecirimsizse deprem de yikilma ihtimali cok daha artiyor.
O zaman ben yandim bizim bina 40 yillik almanlar yapmis teas lojmani 3 katli o zamandan vidali beton kullanmislar bizim eve civi cakilmiyor matkapla deleceksin yani bu kotu biseymi acaba

Back
X