• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Rüzgardan evi sallanan var mı

Kızlar ruzgar nerde var ya, burası cok sakın.
Hatta kar yagacak diyorlar ama burda hıc sogugu yok😥

Ayni sey. Beton hava gecirir cunku. Hava gecirgenligi oldugu icinde esnemesi normaldir. Yeni yapilan binalar daha hafif ve kolonlari daha ince, mesafeli yapiliyor. Eskiler daha az sallaniyor bu sebeple.
Ytongtan yapılan evlerin uçması gerekir o halde. Hayatımda böyle bir şey duymadım. Bir göstersinler bakalım ne diyecekler.
Depremde kırılma olmaması için evlere esneme payı verilir.
Bu rüzgarda bu kadar esneyen ev depremde ne kadar sallanir acaba?
Bakalım.

Tek burası sanıyordum demek nerdeyse tüm Türkiye bugün rüzgarlı valla hayatımda hiç görmediğim fırtına rüzgar hortuma benzeyen toz bulutları ve şuan dışardan gelen korkutucu rüzgar sesleri ve çok şiddetli yağmur yağıyor Rabbim korusun zaten bir sürü felaket oldu bu aralar ☹️
Allahım korusun felaketlerden ülkemizi🙏

Antalya'da eski evimiz hafif bir sallanıyordu fırtınada. Pencereler kapılar baya sallanıyordu kapalıyken ama. Alakası var mıdır bilmem, bizimki denetimlerde depreme dayanıksız ve çürük çıkmıştı.

Bende Konyanın bir ilcesindeyim burası da felaket derecede rüzgarlı. Eşim yanımda olmasa korkardim sanirim. Bu sene kotu basladi umarim boyle devam etmez

Ytongtan yapılan evlerin uçması gerekir o halde. Hayatımda böyle bir şey duymadım. Bir göstersinler bakalım ne diyecekler.
Depremde kırılma olmaması için evlere esneme payı verilir.
Bu rüzgarda bu kadar esneyen ev depremde ne kadar sallanir acaba?
Bakalım.
Yuksek katlar zaten sallaniyor. Sallanmamasi gibi bir sey mumkun degil. Soylediginiz dogru ama deprem yonetmeligi gerehi binalar ince yapilmaya basladi, bu da bunun bir sonucu. Butun evler yuksek katlarinda sallaniyor su an. İnsaat muhendisi statik yapiyor. Yersiz kokmanin ve korkutmanin zamani degil.

Yuksek katlar zaten sallaniyor. Sallanmamasi gibi bir sey mumkun degil. Soylediginiz dogru ama deprem yonetmeligi gerehi binalar ince yapilmaya basladi, bu da bunun bir sonucu. Butun evler yuksek katlarinda sallaniyor su an. İnsaat muhendisi statik yapiyor. Yersiz kokmanin ve korkutmanin zamani degil.
Sallanma derken yer ayağımızdan kayıyor değil, güm güm sesler geliyor.
Bir kapı, cam çarpınca ev içinde bir titreşim olur, ondan bahsediyoruz.
Yoksa zaten oturduğu yerde sağ sol hareketi yapan bir evde bulunan arkadaş varsa, mümkün mertebe boşaltsın evi.

Ankaradayım burdada çok rüzgar var sesten uyuyamıyorum şimdi iyice tedirgin oldum rüzgardan bina sallanıyor diyosunuz

Sallanma derken yer ayağımızdan kayıyor değil, güm güm sesler geliyor.
Bir kapı, cam çarpınca ev içinde bir titreşim olur, ondan bahsediyoruz.
Yoksa zaten oturduğu yerde sağ sol hareketi yapan bir evde bulunan arkadaş varsa, mümkün mertebe boşaltsın evi.
Ayni mesele yoldan tir gecince kamyon gecince de olur. Bu tamamen statik, beton yapisi. İnsaat muhendisi degilim ama matematik biliyorum ve bence dogrusu da bu zaten. Hafif bina=titresim. Hafif bina olmasa deprepde yuk bindigi icin daha tehlikeli.

Ayni mesele yoldan tir gecince kamyon gecince de olur. Bu tamamen statik, beton yapisi. İnsaat muhendisi degilim ama matematik biliyorum ve bence dogrusu da bu zaten. Hafif bina=titresim. Hafif bina olmasa deprepde yuk bindigi icin daha tehlikeli.
Tabi ki, benim tarifim tam da o.
Gerçekten aksini yaşayan olduğunu düşünmek istemiyorum, olmamalı.
O kadar da değil.
Depremle hadi yıkıldı dedik de rüzgarla yıkılan bina olamaz bu ülkede, olmamalı.

Rüzgarlı aya girdik

Yaylı sistemlerde oluyor depreme dayanıklı binalarda bu sistem kullanılıyor. Ama aşırı bir sallanma durumu varsa bilemedim normal olmasa gerek

Sallanmaz, sallanmaması lazım. Rüzgar o kadarda şiddetli değil.
pencereler sallanıyorda siz öyle hissediyorsunuz olabilir mi?

Ben italyadayım burda da rüzgar çok fena. Saatte 50 km görünüyor.

Allahım bizleri koru🤲🏻 Ben evde korkuyorum dısarıda olanlar ne yapsın. Son zamanlarda büyük acılar yasadık, en son olaylarda canımızı yaktı. Allahım bızı felaketlerle sınama yarabbım🤲🏻

Ben avrupada yasiyorum. Dün bizim burda siddetli rüzgar vardi. Bizim bina da hafif titredi gibime geldi. Ev saglam hersey saglam diye biliyorum. Ama camlar heran patlayacak diye bende tedirginlikten uyuyamamistim. Hurrican felan gelisiyor ve olacak diye korkmustum resmen..

Felaket üstüne felaket yasiyoruz cidden..

2020 felaket dolu geldi 😔😔 Rabbim hepimizi korusun inşallah.

Back
X