- 25 Ekim 2015
- 19.368
- 99.161
- 598
- 41
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ytongtan yapılan evlerin uçması gerekir o halde. Hayatımda böyle bir şey duymadım. Bir göstersinler bakalım ne diyecekler.Ayni sey. Beton hava gecirir cunku. Hava gecirgenligi oldugu icinde esnemesi normaldir. Yeni yapilan binalar daha hafif ve kolonlari daha ince, mesafeli yapiliyor. Eskiler daha az sallaniyor bu sebeple.
Yuksek katlar zaten sallaniyor. Sallanmamasi gibi bir sey mumkun degil. Soylediginiz dogru ama deprem yonetmeligi gerehi binalar ince yapilmaya basladi, bu da bunun bir sonucu. Butun evler yuksek katlarinda sallaniyor su an. İnsaat muhendisi statik yapiyor. Yersiz kokmanin ve korkutmanin zamani degil.Ytongtan yapılan evlerin uçması gerekir o halde. Hayatımda böyle bir şey duymadım. Bir göstersinler bakalım ne diyecekler.
Depremde kırılma olmaması için evlere esneme payı verilir.
Bu rüzgarda bu kadar esneyen ev depremde ne kadar sallanir acaba?
Bakalım.
Sallanma derken yer ayağımızdan kayıyor değil, güm güm sesler geliyor.Yuksek katlar zaten sallaniyor. Sallanmamasi gibi bir sey mumkun degil. Soylediginiz dogru ama deprem yonetmeligi gerehi binalar ince yapilmaya basladi, bu da bunun bir sonucu. Butun evler yuksek katlarinda sallaniyor su an. İnsaat muhendisi statik yapiyor. Yersiz kokmanin ve korkutmanin zamani degil.
Ayni mesele yoldan tir gecince kamyon gecince de olur. Bu tamamen statik, beton yapisi. İnsaat muhendisi degilim ama matematik biliyorum ve bence dogrusu da bu zaten. Hafif bina=titresim. Hafif bina olmasa deprepde yuk bindigi icin daha tehlikeli.Sallanma derken yer ayağımızdan kayıyor değil, güm güm sesler geliyor.
Bir kapı, cam çarpınca ev içinde bir titreşim olur, ondan bahsediyoruz.
Yoksa zaten oturduğu yerde sağ sol hareketi yapan bir evde bulunan arkadaş varsa, mümkün mertebe boşaltsın evi.
Tabi ki, benim tarifim tam da o.Ayni mesele yoldan tir gecince kamyon gecince de olur. Bu tamamen statik, beton yapisi. İnsaat muhendisi degilim ama matematik biliyorum ve bence dogrusu da bu zaten. Hafif bina=titresim. Hafif bina olmasa deprepde yuk bindigi icin daha tehlikeli.