Rüyada bir yerlerden düşmek

ben de çok görüyorum düştüğümü.. tam çarpıcakken uyanıyorum .. ama en çok uçarken görüyorum uyandığımda sanki uçabiliyomuşum hissine kapılıyorum bi mutluluk oluyo

Sık yaşıyorum bu durumu.Düşmekle düşmemek arasında gel git... Düşmeden uyanıyorum.Uyku zehir oluyor.

Freud'a göre bizim bu rüyanın temelini, atalarımızın vahşi hayvanlardan kaçarken yüksekten düşme korkusu.

lisede psikoloji hocamız geçmişte ağaç üstünde uyuyan atalarımızın ağaçtan sık sık düşmeleri sonucu bu durum genlerimize yerleşti, bu nedenle çok yorgun olduğumuz zamanlar uyku öncesi bunu yaşayabiliyoruz demişti. bu arada ergenlik belirtisi falan kısmına katılmıyorum 2 yaşındaki oğlumda öyle uyku öncesi sıçradı geçenlerde

düşme rüyaları 5.5 milyon yıl öncesinde yaşayan atalarımızdan gelmektedir. ağaclarda yaşayan insan ve insansılar uyurken, kavga ederken, ağaçtan ağaca atlarken düşerlerdi ve buna karşı refleks de diyebileceğimiz bir uyarı sistemi oluşturdular. örneğin rüzgarlı bir gecede uyurken algıları çok daha fazla açık yani yarı uyurdu. genetik anlamda buradan geldiği düşünülmektedir. günümüzdeyse şöyle bulgular mevcuttur. beyin uykuya dalarken temel olarak kasların gevşemesi, nefes hızının düşmesi ve vücut sıcaklığının düşmesi olayları gelişir. işte bu kasların gevşemesi sırasında beynin anlık kontrolü yitirmesiyle düşme rüyalarının oluştuğu düşünülmektedir. beyin hatalı bir algılama yaparak düştüğünü zannetmektedir de diyebiliriz. bu yüzden aniden uyanmaktayız.uyanır uyanmaz duyularımız açık hale gelir ve işleyiş normale döner. en çok da stres, yorgunluk durumlarında görülen bir olaydır. kısacası uyanmazsak ölürüz gibi bir düşünce hem saçma hem de imkansız denebilecek kadar zordur. bu konuda araştırmalar yapan profesorlerın araştırmalarını incelerseniz yeterli bilgiye ulaşırsınız.

Sürekli yaşıyorum anlık 1-2 sn. kaldırımdan düştüğümü görüyorum uyanıyorum sıçrayarak.

Ergenlikle alakası yok annemde de olur sık sık.

Enteresan, ben de arada sırada zıplayarak uyanırım. Ölümün gerçekleştiğini hiç duymamıştım.

35 yaşındayım ben bildim bileli uçarım rüyalarda rüyalarım tuaf oluyor arada uçuyorum düşüyorum hatta arabyı gökyüzünde sürüyorum tuaf bazı rüyalarımı dizi gibi görüyorum arkası yarın bugün gördüğümrüya yarım kalıyor ertesi gün uyuduğumda nerde kalmışsam orda başlıyor

Bunun kanitlanabilir hic bir tarafi yok. Olen kisilerin ne ruya gorduklerini arastiramayacagimiza gore.. Duser gibi olup uyanmamiz aslinda o an kaslarin yeterince gevsememesi ve ufak bi hareketle irkilmemizden olusan bir durumdur, o an gordugumuz ruya ise aslinda uyanma esnasinda beginin iki karelik bir ruya'yi bizim oncesinden gordugumuzu saglamis olmasiyla alakali bir durumdur. Aslinda Ruya sandigimiz gibi onceden degil o esnada olusur ve zihin bunu algilayamaz. Ve tam dusucekken uyandim deriz. Bu toiletimiz geldigi anda, tam edecekken gordugumuz ruyalar gibidir. Cisimiz gelmistir ve o esnada begin ruya gordurur ya altimiza kaciririz yada tam o esnada uyaniriz..

bence çok mantıklı. bende bu rüyayı çok görürüm, yere çakılmadan ulaşırım ama çakılıcam korkusuyla atlarım, ve yere ulaştığım an uyanırım. düşünüyorum da eğer çakılıp ölürsem rüyada gerçekten bir krizle gerçek hayatta da ölmem muhtemel. çünkü bu rüyadan uyanırken hep kan ter içinde oluyorum. Allah korusun tabi

Ben dün kardeşimle rüyamda 5. kattan düşüyodum balkonumsu bi yerdi kenarlıkları yoktu ama kardeşim yuzunden düştük dedim sakın bagırma ölecegiz ben yere dondum onu uzerıme yatırdım o esnada 2 3 kere kelime i şahadet getirdim Allaha günahlarımı affetmesı için dua ettım kardesime bagırma sakın annemler telaslanmasın dedım yere düştük kendi öldüğümü gördüm kardeşim ölmemişti .. heryer kandı ... sınıfımızda yerime çiçek felan koymuşlardı ama Allaha sükür yaşıyorum ama cok etkılendım bu ruyadan cok gercekcıydı ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…