• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Rüya gibiydi...Rüya bitti ama uyanmaya korkuyorum...

erosum

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Ocak 2011
69
0
36
İçel Mersin
Beynim yorgun, yüreğim yorgun, bedenim yorgun...6 yıl çıktıktan sonra evlendik biz çok severek, deli gibi aşık olarak, tüm reddedlişlere rağmen ailelerimize karşı başımız dik durarark seviyorum diyerek evlendik.20.02.2010 du evlilik tarihimiz. Biz evlendiğimizde kocam işsiz bir mühendisti, yeni mezundu, bende öyle yeni mezun olmuştum o 24 yaşında, ben ise 22 yaşındaydım. Evlenip onun ailesinin yanına yerleştik işsizdik çünkü paramız pulumuz hiç birşeyimiz yoktu, bizi ayakta tutan tek şey sevgimizdi. Bir süre sonra ben işe girdim aldığım 600 lira ile gül gibi geçinip gidiyorduk. Hiç bir problemimiz yoktu. Bir süre sonra ise hiç yoktan bir sebepten kayınpederimden dayak yedim, eşim hiç sesini çıkarmadığı gibi tam tersi o da üzerime yürüdü. Sustum evliliğimi yıkmamalıydım, çok seviyordum kocamı. Sonra o işe girdi üniversitenin birinde araştırma görevlisi olarak. Şehir dışına gidip gelemeye başlamıştı bu sıralar evliliğimizin yaklaşık yedinci aylarına tekabül eder. Aramızda pekde bir problem olduğu sayılmazdı ama bir süre sonra 180 derecelik dönüş yaptı artık telefonlarını saklar, mail adreslerinin şifrelerini değiştirir olmuştu, sorduğumda ise sana güvenmiyorum diyordu.Güvenini sağlamak için (ki nasıl bir güvensizlik yarattım bilmiyorum) her türlü taklayı attım. Başaramadım... Kendisi yüksek lisans için tercihler yaptı ve izmiri kazandı gitti. Yalvardım, ayaklarına kapandım, benide götür senden hiç birşey istemiyorum bir tek göz oda yeter bana diye. Götürmedi beni. Yazın yurtdışına gideceğim dil eğitimi için 3 ay oradayım boşuna kira vermeyelim dedi. eylülde bakarız dedi. Sabrederim dedim içimden zaman dediğin nedirki... Şubat ayında gitti, bir süre sonra farklı bir msn adresinin olduğunu öğrendim, ekledim kendisini, gördüm arkadaşlarını, yaklaşık 40 arkadaşının 38'i kızdı, işin garip tarafı ben toplam 7 sene süren beraberliğimiz boyunca bu kızların adını bile duymamıştım. Aldatıyorsun dedim, saçmalama dedi ama yapmıyorum demedi, inkar etmedi kendini savunmadı. Ben listesinden birkaç arkadaşını ekledim bir tanesi kabul etti. Konuştum kızla tanıyormusun dedim sen kimsin dedi bana ben karısıyım dedim, inanmadı! Evlilik fotoğraflarımızı gönderdim ve inandırdım kendisini anlat dedim kimsin sen?! nerede tanıştınız?! Bir arkadaşlık sitesinde tanışmışlar kıza herşeyi doğru söylemiş. Evli olduğu hariç. Kıza yanında kalmasını bile teklif etmiş. Daha neleri anlatsam toparlayamıyorum sözcükleri, cümleleri üst üste koyamıyorum. Aradım hakaretler ettim kendisine bana bir de yüzsüz yüzsüz durmayacaksın orada 1 dakika daha döneceksin babanın evine dedi. Sanamı soracağım kimin evine ne zaman niye döneceğimi dedim! Kızgındım. Öğlen eve gittim annesine babasına anlattım durumu. Bizim sözümüz geçmez dediler, bizi dinlemez dediler, kısaca salladılar beni yani. Ailemi aradım Ankara'ya geliyorum dedim, anlattım durumu ve perşembe akşamı izin alarak gittim ailemin yanına. Sonuna kadar destek oldular bana kararın her ne olursa olsun arkandayız, korkma hiçbirşeyden dediler. Kadınlar daha duygusaldırlar malum annem 1 ay daha sabret belki döner dedi, söyledim annecim haziran 1 de ben evimdeyim dedim. Nasıl sabrederim bilmiyorum, o üzülmesin diye sıkıcam dişimi. Kocam ise o günden beri hiç aramadı beni. Demin baktım msnden yağmur diye başka bir kızı eklemiş o da izmirde. msn iletisini değiştirmiş özgür yürek diye. Onun yüreği özgür belki ama benimki çok yorgun. Dayanamıyorum...dayanamayacağım sanırım...

siz şimdi istiyorsunuz ki beni arasın özür dilesin af dilesin,bana dönsün,yeniden deneyelim?ama doğru olan bu değil.duygusallık yakıyor kadınları.yapman gereken tek şey yoluna bakmak,önüne bakmak ve hayata kaldığın yerden devam etmek.ne olur duygusallığınızdan sıyrılın!sadece önünüze bakın,zaten hiç kurulmamış bir yuvanız var!

offffff .. Gözümü kırpmadan okudum canım :S
Sen uzaktasın ya hani belki ondan dolayı başka kadınlara kaymıştır gözü . Gönlü demiyorum bak gözü .
Affedilir mi ? Ben evli değilim ve şu an 8 aydlık ilişkimi bitirebilirim ama evlnince bitirmek daha zor olur ..
Hiç telefonla falan da mı konuşmuyorsunuz?

Sanırım artık uyanmanız gerek. Korkmayın. Herşey daha güzel olacak. Çok yolun başındasınız çünkü. Kaybedeceğiniz bişey yok. Kaybedilmiş onca yıl yok.
Nasıl bir aile nasıl bir eş. Kurtulacaksınız. Sevinin

bu nasil is, nasil bir duygusuzluk, bencillik..
soyliyecek kelime bulamadim, sabit bakislarla bakakaldim ekrana
diyecek birsey yok umarim en kisa zamanda atlatir hayatiniza devam edebilirsiniz

çok üzüldüm durumuna hatalat başta başlamış ama 24 yasında ki bir erkeğin evliliği kaldırabileceğinini o olgunlukta olabileceğini düşünmüyorum ki zaten işide yokmuş evlendiğinde annemin bir lafı vardır aşığın gözü kördür gerçekleri göremez evet aşk seninde gözünü kör etmiş o adamdan da daha fayda gelmez ama ileride hatasını anlayacaktır sende yoluna bak derim bundan sonra mantığın duygularının önünde olsun bende 21 yasında evlendim kadınlar erkeklere göre daha olgun oluyorlar 24 yasındaki bir erkek benım gözümde daha çocuk

Beynim yorgun, yüreğim yorgun, bedenim yorgun...6 yıl çıktıktan sonra evlendik biz çok severek, deli gibi aşık olarak, tüm reddedlişlere rağmen ailelerimize karşı başımız dik durarark seviyorum diyerek evlendik.20.02.2010 du evlilik tarihimiz. Biz evlendiğimizde kocam işsiz bir mühendisti, yeni mezundu, bende öyle yeni mezun olmuştum o 24 yaşında, ben ise 22 yaşındaydım. Evlenip onun ailesinin yanına yerleştik işsizdik çünkü paramız pulumuz hiç birşeyimiz yoktu, bizi ayakta tutan tek şey sevgimizdi. Bir süre sonra ben işe girdim aldığım 600 lira ile gül gibi geçinip gidiyorduk. Hiç bir problemimiz yoktu. Bir süre sonra ise hiç yoktan bir sebepten kayınpederimden dayak yedim, eşim hiç sesini çıkarmadığı gibi tam tersi o da üzerime yürüdü. Sustum evliliğimi yıkmamalıydım, çok seviyordum kocamı. Sonra o işe girdi üniversitenin birinde araştırma görevlisi olarak. Şehir dışına gidip gelemeye başlamıştı bu sıralar evliliğimizin yaklaşık yedinci aylarına tekabül eder. Aramızda pekde bir problem olduğu sayılmazdı ama bir süre sonra 180 derecelik dönüş yaptı artık telefonlarını saklar, mail adreslerinin şifrelerini değiştirir olmuştu, sorduğumda ise sana güvenmiyorum diyordu.Güvenini sağlamak için (ki nasıl bir güvensizlik yarattım bilmiyorum) her türlü taklayı attım. Başaramadım... Kendisi yüksek lisans için tercihler yaptı ve izmiri kazandı gitti. Yalvardım, ayaklarına kapandım, benide götür senden hiç birşey istemiyorum bir tek göz oda yeter bana diye. Götürmedi beni. Yazın yurtdışına gideceğim dil eğitimi için 3 ay oradayım boşuna kira vermeyelim dedi. eylülde bakarız dedi. Sabrederim dedim içimden zaman dediğin nedirki... Şubat ayında gitti, bir süre sonra farklı bir msn adresinin olduğunu öğrendim, ekledim kendisini, gördüm arkadaşlarını, yaklaşık 40 arkadaşının 38'i kızdı, işin garip tarafı ben toplam 7 sene süren beraberliğimiz boyunca bu kızların adını bile duymamıştım. Aldatıyorsun dedim, saçmalama dedi ama yapmıyorum demedi, inkar etmedi kendini savunmadı. Ben listesinden birkaç arkadaşını ekledim bir tanesi kabul etti. Konuştum kızla tanıyormusun dedim sen kimsin dedi bana ben karısıyım dedim, inanmadı! Evlilik fotoğraflarımızı gönderdim ve inandırdım kendisini anlat dedim kimsin sen?! nerede tanıştınız?! Bir arkadaşlık sitesinde tanışmışlar kıza herşeyi doğru söylemiş. Evli olduğu hariç. Kıza yanında kalmasını bile teklif etmiş. Daha neleri anlatsam toparlayamıyorum sözcükleri, cümleleri üst üste koyamıyorum. Aradım hakaretler ettim kendisine bana bir de yüzsüz yüzsüz durmayacaksın orada 1 dakika daha döneceksin babanın evine dedi. Sanamı soracağım kimin evine ne zaman niye döneceğimi dedim! Kızgındım. Öğlen eve gittim annesine babasına anlattım durumu. Bizim sözümüz geçmez dediler, bizi dinlemez dediler, kısaca salladılar beni yani. Ailemi aradım Ankara'ya geliyorum dedim, anlattım durumu ve perşembe akşamı izin alarak gittim ailemin yanına. Sonuna kadar destek oldular bana kararın her ne olursa olsun arkandayız, korkma hiçbirşeyden dediler. Kadınlar daha duygusaldırlar malum annem 1 ay daha sabret belki döner dedi, söyledim annecim haziran 1 de ben evimdeyim dedim. Nasıl sabrederim bilmiyorum, o üzülmesin diye sıkıcam dişimi. Kocam ise o günden beri hiç aramadı beni. Demin baktım msnden yağmur diye başka bir kızı eklemiş o da izmirde. msn iletisini değiştirmiş özgür yürek diye. Onun yüreği özgür belki ama benimki çok yorgun. Dayanamıyorum...dayanamayacağım sanırım...

Canım güçlü ol... Topla kendini...Sevmek bağlanmak inanmak...
Bunun adı ekmişsin biçmişsin olmamalı bu devirde..
Kime güveneceğiz en yakınımızdakilerden başka?
Kime yüreğimizi açacağız?
Korkularınla yüzleş canım..
Sık dişini... Farz et bi matematik denkleminin içindesin...
Sonuca sayılı günler kaldı...
Evine dön hayatını baştan kur...
Boşan.. Allahtan bebeğin yok..
Yoksa böyle bir adamı ömür boyu görmek zorunda kalırdın canım..
Allahın sevdiği kullarındanmışsın..

canım inan okurken yüreğim parçalandı. şu durumda sana yapacak tek şey kalıyor; arkana bakma ve güçlü bi kadın olarak yoluna devam et hele ki onun karşısında dimdik dur asla üzüldüğünü ona belli etme... umraım eşinde layığını bulurda görür günü :47:

içinde bulunduğunuz duruma çok üzüldüm bence eşiniz evliliği kaldırabilcek olgunlukta bir insan değilmiş ve henüz bazı şeylere doymamış..bana kalırsa böyle bir adamla yuvamı kurtarıcam diye uğraşmanıza değmez hazır çocuğunuz falan yokken ayrılın gitsin.ne demek ben dil egitimine gidiyorum yok yüksek lisansa gidiyorum falan? beyefendi evliliği sadece bir imza zannetmiş anlaşılan..onun haricinde yine bekar hayatı yaşıyor

çünkü tek suçlu benim.babam geliyor aklıma evlenme kızım evlenme!!! diye çırpınışları, dinlemedim...

İşte bunun için kimseye dinleme aileni, git sevdiğinle mutlu ol diyemiyorum. Eğer babanıza güveniyorsanız ne olursa olsun sözünü dinleyin demek geliyor. Benim babacığım da beni vazgeçirmek için az dil dökmemişti. Dinleseydim keşke..
Artık bunlara üzülmeyin. zararın neresinden dönerseniz kârdır. İçinizde birşey kalmadı neyse ki. Onunla hiç evlenmeseydiniz belki hep acabalarla geçecekti yaşamınız.
Herşeye yeniden başlamak, sizin için hiç geç değil. Ve lütfen artık haketmeyenler için üzülmeyin

ortada bir yuva yokmuşki zaten kayınpeder gelinini hangi hakla döver.ve koca ses çıkarmaz
nedenlerle niçinlerle savaşma artık olan olmuş..yolunu çiz bırak hiç yaşanmadı say.kocan olacak o adamında şeytan görsün yüzünü 1 hata değilki adamın yaptıkları..

canım baban niye evlenme dedi yani gerekçesi neydi?ve siz neden işini beklemeden ewlendiniz

siz şimdi istiyorsunuz ki beni arasın özür dilesin af dilesin,bana dönsün,yeniden deneyelim?ama doğru olan bu değil.duygusallık yakıyor kadınları.yapman gereken tek şey yoluna bakmak,önüne bakmak ve hayata kaldığın yerden devam etmek.ne olur duygusallığınızdan sıyrılın!sadece önünüze bakın,zaten hiç kurulmamış bir yuvanız var!

doğru, yuvam yokki kurtarayım...o kadar haklısınızki...ama inanın dönsün yalvarsın affedeyim diye bir düşünce yok içimde. tabi insan ister istemez düşünüyor acaba dönse ne yaparım diye, ama o dönmez, dönsede ben affedemem, midem kaldırmıyor, düşüncesine bile kusucak gibi oluyorum, tiksiniyorum!!!

canım baban niye evlenme dedi yani gerekçesi neydi?ve siz neden işini beklemeden ewlendiniz

biz eşimle akrabayız aynı zamanda. eşim benim teyzemin torunu. yani kayınpederim benim kuzenim(teyzemin oğlu). biz biliyoruz bunların ailesini çirkefler bunlar dedi babam. çok küfürbazlar dedi, yapma dedi yapma... diyorum ya ben yaptım kendi ellerimle...

Bugün tek başına döndün affeder dönersen yarın çocuk kucağında dönersin yine baba evine, görünen o.Ne ailesi aile, nede kocan adam gibi adam.Kurtar kendini hiç takma sen ondan daha değersiz değilsin kendini öyle gösterme daha yiilerine layıksın dahada iyi bir iş bulur durursun ayaklarının üzerinde.

zararın neresınden donersen kar derler.bak ne guzel sen aılene sırt cevırmıssın ama onlar sana herzaman kucak acmıslar.erkekler neden boyle degısıyor bız bayanlar bu kadar sadıkken anlamıyorum.sen kendını sanslılardan say. suanda kucagında cocugunlada beklıyor olabılırdın.Rabbım sabır versın

Back