rusca pratik

Elfslmz

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Mart 2012
2.108
1.383
Bende rusca ogrenmeye calisiyorum benimle pratik yapabilecek yani yardimci olabilecek arkadaslari bekliyorum

1 senedir Rusya'da yasiyorum ve ayni zamanda da calisiyorum. Calismamin dil konusunda cok faydasi oldu. Su anki rusca bilgimle isimlerimi sorunsuz hallediyorum. Memnuniyetle yardimci olabilirim.

Hangi saatlerde foeumda oldugunuzu soylerseniz o saatlerde bende burdan girebilirim turkiye saatiyle tabi bende turkmenistanda yasiyorum ne is yapiyosunuz orda merak ettim vede ilgilendiginiz icin sipasiba

Aramizda kac saat fark oldugunu bilmiyorum su an ama TR den +8 saat ilerideyiz. Bir sirketin personel isleriyle ilgileniyorum. Ofiste calisiyorum yani. Rusca okuma ve yazmayi ogrendin mi? Ben de burdan once Turkmenistan'daydim.

Burasida tr den 2 saat ilerideyiz okuma ve yazmayi ogrendim kursa gittim 6 ay gramer gordum fakat benim icin yaani bence yeterli seviyede deilim kisacasi hep dedigim gibi anadilim gibi rusca konusmak istiyorum.yanimda konusuldugu zaman az cok ne anlatildigini anliyorum sykyntim konusmakta utaniyorum ya yalnis konusursam gulerler diye bi arkaas var burda azeri sen turkceyi duzgun ogret bana bende sana ruscayi diyor iyi guzel hosta yalnis kelime k ullanirsam hic affetmiyor ve gulmeye basliyor neyse benim okul var suan bu haziran bitcek insllh o zaman 3.kura gitcem.ilgilendigin icinde cok tesekkur ediyorum bu dili ogrenmek icin iyi ogrenmek icin onerebilecegin yada yapmam gereken seyler neler olabilir ben ilerleyemedigimi dusunuyorum sanki hep yerimde sayitormusum gibi geliyor

Merhaba,

Oncelikle ana dili gibi rusca konusmak kavramini unut. Boyle bir seyin olma ihtimali cok zor. Her seyi bilsen, konussan bile ana dilin gibi olamaz. Cunku aksan farklililari direk anlasiliyor.
Bir digeri uzun yillar Rusca konusulan bir ulkede kalman lazim. Ki 15-20 senedir Rusya'da olup benden daha kotu rusca konusanlar var, ben 1 senedir burdayim. Bu da o dille ne kadar ilgi alakanin olduguna bagli. Bana burda soylenen tek sey konus, utanmadan konus, bir Rus nasil Turkceyi dogru konusamiyor/konusamayacaksa senle dalga gecemez. Arkadasina bundan rahatsiz oldugunu ve bu sekilde bu dili ogrenemeyecegini soyle. Ben hic kursa gitmeden kendim calisarak ogrendim. Gun icerisinde kitaptan ogrendigim kelimeleri, cumleleri de kullanmaya calistim. Duydugum, cok kullanildigini dusundugum kelimeleri not ettim ve mutlaka sorup ogrendim. En onemlisi disarda butun islerimi kendim hallettim. Sana ancak yararlandigim kitaplarin isimlerini verebilirim.

Bendede fononun kitaplari var ben genelde rusca sarkilar dinliyorum disarida ise burayi biliyorsundur yetemedigim yerde dirwk turkmence turkce karistiriyorum iste ben su an asgabatdayim ve gramer gordugum icin biliyorumki turkmenler bu dili cok yalnis kullaniyorlar ve bazilari bilmiyor bile dogru soylutosun arkadasim anadilim gibi derken bu elbette cok iyi anlaminda cunki zaten anadil gibi konusabilmek sadece cok erken yaslarda yani ozellikle cocuklar icin mumkun olabiliyormus ama ben pes etmeyecegim ne kadar zor olursa olsun bu dili iyi kullanmayi basaracagim haberler cok onemli diyolar eger bir haber programiini izlerken anlayabilirsen iste o dili o zaman ogrenmissin demwktir diyorlar bilmiyorum (niznayu:) )iste boyle arkadasim bu arada bugun optimdeydim muhtesem yuzyili rusca olarak izliyorlardi soyle bide gururlandim bizim turkler diye :).

Bu arada bana orada syk kullanilan sozcuklerden rusca olarak yazarsan mesela ilk basta 20 tane gibi bende burdan turkceye cevirsem ceviremediklerimde senden yardim istesem olurmu pamoc za sipasiba.

Ben aklima gelen 20 tane kelime yaziyorum. Bu arada Fononun kitaplari cok iyi degil. Дорога В Россию 1 ve 2 en iyi kitap. Ben ondan yararlaniyorum. Onun disinda yaninda Жили-Били serileri ve ingilizce biliyorsan bir alistirma kitabi ve fiilleri anlatan iki kitap daha var. Fakat ikisi ingilizce-rusca ilgilenirsen adlarini yazarim.

спросить, позвать, по поже, самый (самая,самое,самы&#1077, Нравится (нравятс&#1103, взвешиватся, разделят на куски, разрешить, забывать, всё равно, объяснять, постричь волосы,

одинаковый, разный, пока нет, находится, ну и как?, с удовольствием, скоро, тогда.

Bu yazdiklarim burda gunluk hayatta kullanilanlar, anlamlarini ogrenince anlayacaksin. Simdiden kolay gelsin. Seviyeni bilmedigim icin sadece kelime yazdim, eger cumle anliyorsan bir dahaki sefere cumle yazacagim.

Ben aklima gelen 20 tane kelime yaziyorum. Bu arada Fononun kitaplari cok iyi degil. Дорога В Россию 1 ve 2 en iyi kitap. Ben ondan yararlaniyorum. Onun disinda yaninda Жили-Били serileri ve ingilizce biliyorsan bir alistirma kitabi ve fiilleri anlatan iki kitap daha var. Fakat ikisi ingilizce-rusca ilgilenirsen adlarini yazarim.

спросить, позвать, по поже, самый (самая,самое,самы&#1077, Нравится (нравятс&#1103, взвешиватся, разделят на куски, разрешить, забывать, всё равно, объяснять, постричь волосы,

одинаковый, разный, пока нет, находится, ну и как?, с удовольствием, скоро, тогда.

Bu yazdiklarim burda gunluk hayatta kullanilanlar, anlamlarini ogrenince anlayacaksin. Simdiden kolay gelsin. Seviyeni bilmedigim icin sadece kelime yazdim, eger cumle anliyorsan bir dahaki sefere cumle yazacagim.

Sirasiyla anlamlarini yazacagim sadece arastirip bulamadigim 2 kelime var bunlari rusca yazacagim ama rusca klavywm olmadigi icin biraz degisik gelebilir bunlarin anlamlarini yazarsan sevinirim.(sormak,cagirmak,birazdan,kemdimiz,begenmek,tartilmak,pazdelatna kuski,kesmek,unutmak,farketmez,aciklamak izah etmek,sac kestirmek,ayni,fark,simdilik yok,bulunmak olmak,daha neler?,sudovolstviem,yakinda birazdan,o zaman.lutfen yalnislarim varsa duzeltiemisin. birde bu 1 ve 2 diye en iyi kitap demissin bunlari nereden temin edebilirim?,ayeica bana vakit ayirdigin icinde cok tesekkur ederim.cumle olarakda kisa olanlar olursa daha memnun olurum fiso budit haraso gibi .mesela gecen gun pamoc zasipasiba demistim orada za pamo cun onune gelmeliymis butarz hatalarida uyarirsan sevinieim.

rusyanın neresınde yasıyn

Ay ben de pratik yapmak istiyoruuuuuuuuuum :124:Ama bir şey dicem nasıl yazıyorsunuz benim klavyemde rusça harfler yok ki:97:

Canim benimde rusca klavyem yok okuma yani konusma diliyle yazabilirsin.sen nerede yasiyorsun?

Bu kelimelerin arasinda rusca yazdiklarimin anlamini ogrenemedim cevirebilirsen sevinirim.sipasiba

Canim benimde rusca klavyem yok okuma yani konusma diliyle yazabilirsin.sen nerede yasiyorsun?

Ben ankaradayım burada kursa gittim ama başlangıçtayım daha.İleride iş hayatında lazım olur dediler o yüzden gittim inşallah öğrenirim ve unutmam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…