Rusça öğrenmeye çalışanlar buraya :)

Rusçada öyle ingilizce gibi seviye yok malesef A1 A2 B1 B2 diye biliyorum,kendimi orta seviyede görüyorum. Siz yabancı dil öğreniyormusunuz? Cevabınız evetse hangi dil ?
henuz başlamadim. Evlilik hazirligi is bulma sancili kpss surecinden geciyorum. Japonca ve rusca ogrenmeyi hep istedim lakin japonca korkuttu beni. Ogrenecegim dilden de ek gelir kazanmak isterim acikcasi hem gelistirmis olurum hemde gelir olur

Tesekkur ederim ,Tabi tabi gelmeye calisicam sürekli

Всегда я жду!

henuz başlamadim. Evlilik hazirligi is bulma sancili kpss surecinden geciyorum. Japonca ve rusca ogrenmeyi hep istedim lakin japonca korkuttu beni. Ogrenecegim dilden de ek gelir kazanmak isterim acikcasi hem gelistirmis olurum hemde gelir olur

Allah kolaylık versin canım, sende en zor dilleri seçmişsin :) ama olsun istemek başarmanın yarısıdır.

Всегда я жду!

Allah kolaylık versin canım, sende en zor dilleri seçmişsin :) ama olsun istemek başarmanın yarısıdır.
Yapacak bir sey yok guya ilkokuldan beri ingilizce dersi goruyoruz. Eger ulkede cok guzel egitim sistemi olsaydi her birey lise bittiginde şakır şakır ingilizce konusurdu. Ingilizceden soguyunca baska dile yoneliyor insan :)

Yapacak bir sey yok guya ilkokuldan beri ingilizce dersi goruyoruz. Eger ulkede cok guzel egitim sistemi olsaydi her birey lise bittiginde şakır şakır ingilizce konusurdu. Ingilizceden soguyunca baska dile yoneliyor insan :)

Evet çok doğru ingilizce gördük oluyor adı acaba gerçekten gördük mü? Hatırlıyorumda lisede ingilizce öğretmeni derse girerdi eline konuşanlar listesini alır ve tek tek o öğrencileri kaldırıp evet arkadaşlar söyleyin bakalım sizce bu arkadaşınıza hangi meslek yakışır diye sorardı ? Gırgır şamatayla ders biterdi şimdi düşünüyorumda her ay tıkır tıkır maaşını alıp rahat rahat yedi herhalde,bizdede suç var bilinçli öğrenciler değilmişiz ki bu sürece ses çıkarmamışız.
Ülkemizdeki eğitim sistemi özelliklede yabancı dil eğitim sistemi sadece gramer üzerine ve dediğin gibi kimse ingilizce konuşamıyor demek ki dil sadece gramerle öğrenilemiyor , bir dili öğrenmek istiyorsak o dilde yazmak, konuşmak ve dinlemek gerekiyor.

Всем привет

Не важно что говоришь, важно как говоришь!
Ne söylediğin değil ,nasıl söylediğin önemli!

Класть на место; yerine koymak
Искулучения; istisna
Пол месяца; yarım ay
Пол часа ; yarım saat
Пол года ; yarım yıl
Не связано; alakası yok
Разве ; değilmiydi

Повторять; tekrar etmek
Приехать снова; tekrar gelmek
Нравится; hoşlanmak
Познакомиться; tanışmak
Запрещен проезд; geçmek yasaktır
Центр города ; şehir merkezi
Удачи вам : bol şans, iyi şanslar
Приятного аппетита; afiyet olsun

Доброе утро!

Сегодня проснулась еще продолжает боль , было три дней голово болит, у меня есть мигрен.
Как вы ?

Доброе утро,
ВВыздоравливайте!
Моя дочка температура есть, она чуть чуть спала и я чуть чуть спала. Я устала.

Оййй милая , вам тоже выздоравливайте! Почему есть темпарату? Конечно устала когда дети заболели очень трудно.

Я была очень расстроен для тебя

Я тоже очень жаль для мехлика .

Я была расстроен ; böyle kullanabiliyormuyuz ? Ben bilmiyordum , bildiğim Я очень жаль или жалька.

Şimdi hocama sordum hayır kullanamıyormusum yani ben yanlış cümle kurmusum sizin söylediğiniz doğru olan :)

Спасибо. Потому что новые зубы есть. ( köpek dişleri çıkıyor sanırım ondan böyle zor geçiriyoruz)

Doğruluğundan değilde acaba o şekildede kullanabiliyormuyuz diye merak ettim hemen kullanmak için , bilgi için teşekkür ederim canım .

Kolay gelsin kızlar, zor dil seçişsiniz. Elfslmz iki senebönce açmışsınız konuyu. Hala düzenli çalışıyormusunuz?

Teşekkürler, evet gerçekten zor bir dil, iki sene önce açtım konuyu sonra hamilelik , bebiş derken hala çok düzgün çalışamıyorum malesef ama çok emek verdiğim için bırakmayada hiç niyetim yok :) buradada rusçaya pek talep yok gördüğün üzere :) sen herhangi bir dil öğreniyormusun?

Всем привет!

Bugün öğrendiklerim ;
Погода наладилась; hava iyileşti , (bizdeki karşılığı havalar ısınıyor manasında)

Откликнитесь; yanıtlamak

Дайте знать ; дайте : vermek
Знать: bilmek
Bu iki kelime birleşince anlamı ; bana haber veriniz .

Когда свободна ,то провожу время с детьми .

Вроде; gibi

yesilgri

i
İngilizce)) Ama istikrarlı olamadım. Boş vermiş durumdayım şu anda. Ruscayla ilgili soru olursa yardım ede bilirim. Cümlelerde bazen kelime sonlarını yanlış kullanıyorsun. Kitab okuya, ya film izliye biliyor musun?

Rusçan var yani , çok sevindim vallahi , mesela nerede hatalı kullandım yazarmısın çookkk memnun olurum ,kitap pek vaktim olmuyor ,tv de sadece bebiş uyuyunca bakabiliyorum.

Kolay gelsin kızlar, zor dil seçişsiniz. Elfslmz iki senebönce açmışsınız konuyu. Hala düzenli çalışıyormusunuz?

Siz azeriymişsiniz:) rusçanız iyi sanırım ,lütfen hatalarımı yazarmısınız bana çok faydası olacak , bilgi paylaşımıda yaparsanız ,bize katılırsanız çok memnun olurum.
Kitaba gelince yukarıda vakit olmuyor dedim ama şöyle basit rusça roman burada bulmam imkansız, bildiğiniz internet üzerinde okuyabileceğim , basit bir kitap önerebilirmisiniz?

Rusca kinernetden çok kolay indire bilirseniz kitapları. Bulursam söylerim, bi bakarım. Tabi məmnuniyyetle yardım ederim

Kesin yazmak zor şimdi. Ama bazen cümlelerde kelimeler yanlış oturuyur. Konuşmak istersen rusca yaz, daha kolay olur bence)) Kelimeleri cümleye göre çok fazla deyişiyolar diye zor oluyor. Alışıbca dezelecektir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…