Виздоравливайте!
Я учила идти / ходить/ ехать/ ездить трудно и смешанный
привет дорогая
Ben de vardım , bir Rus'a aşık olduğum gibi kendi basıma alfabeyi öğrendim, hatta kursa gittim A1 sertifikası aldım. Ama zamanla hem Ruscadan hem benim Rustan soğudum, ikisini de bıraktım.
Ama geçen aylarda tatil için kiril alfabesi olan bir ülkeye gittim, sukrettim zamanında öğrendiğim azıcık ruscaya. Alfabeyi okuduğum için metroda-yollarda falan kaybolmadim, şirin şirin Rusça konuştuğum için tanıştığım herkes beni çok sevdi falan :)
Ben de biraz daha dil öğrenmeye ve ağustos ayında bayram tatilinde moskova-petersburga gitmeye karar verdim. Biletler pahalli olursa da Ukrayna ve moldavaya
Davay davay
Şimdilik tek yaptığım skypedan tatilde tanıştığım arkadaşla okuma pratiği yapmak. Okumam daha bir düzelince sohbet edecek kadar- fiilleri falan ezberleyecegim. Şimdilik hedefim bu.
Ha bu arada elimde kurstan kalma birkaç kitabımın PDF versiyonu var. Eğer ihtiyacı olan varsa whatsapptan mailden falan atabilirim.
Seviyeler hakkında pek bir bilgim yok ama sanırım ilk sevitrdeyim ben çünkü 6 aydır falan ders alıyorumHangi seviyedesiniz? (Rusca bilmiyorum meraktan sordum)
Hangi seviyedesiniz? (Rusca bilmiyorum meraktan sordum)
Здравствуйте дорогая!
Моя зуб болит
Çektiler bugün de sabahtir bitkinim bı baş dönmesi yorgunluk var ( bunu Rusça nasıl yazacağımı bilemiyorum:))
Ты как? Как жизнь? Почему ты устала?
Ааа очень Я удивлен :)))
сколько вам лет? :)
Sen soyluyorsan yanilmiyorsundur :))Вот пришла:))
Головокружение: baş dönmesi
Gelelim diş çektirmeye rusçada" удалить"kaldırmak anlamında ama biz diş çektirdik diyoruz onlar ise kaldırdık kullanıyorlar bu durumda "удалила зуб" dememiz gerekiyor yanılmıyorsam :)
Maşallah maşallah sizden aldığım enerjiye göre ye bence de 28 falan hatta yaşıt bile olabiliriz bende 24Пока сорок до июле:) летом буду сорок один год но я чувствую себя молодаянапример:28
Maşallah maşallah sizden aldığım enerjiye göre ye bence de 28 falan hatta yaşıt bile olabiliriz bende 24bu hissettiklerimi Rusça soyleyemezdim
Замечательно! Keşke önceden sorsaydim size bugün dişçide çok lazım olurdu banaПломба; dolgu
Коронка; kaplama
Десна; diş eti
Кариес; diş çürüğü
Зуб мудрости; yirmi yaş dişi
Нерв; sinir
Корень; kök
Зубной налёт; diş taşı
Лечение корня; kanal tedavisi
Пиорея; diş eti hastalığı
Замечательно! Keşke önceden sorsaydim size bugün dişçide çok lazım olurdu bana
İnşallah çok teşekkür ederim, Türkiye den ailem geliyor bu gece bı kaç hafta çok aktif olmayabilirimBil ama bir kez daha lazım olmaz inşallah
İnşallah çok teşekkür ederim, Türkiye den ailem geliyor bu gece bı kaç hafta çok aktif olmayabilirim